Ch 11 Mark

Mark 11

11:1 And as they were approaching Jerusalem and Bethania, toward the mount of Olives, ai dërgoi dy nga dishepujt e vet,
11:2 dhe ai u tha atyre: “Go into the village that is opposite you, and immediately upon entering there, you will find a colt tied, on which no man has yet sat. Release him and bring him.
11:3 And if anyone will say to you: 'Çfarë po bën?’ Say that the Lord has need of him. And he will immediately send him here.”
11:4 Dhe të shkojnë jashtë, they found the colt tied before the outer gate, at the meeting of two ways. And they untied him.
11:5 And some of those who were standing there said to them, “What are you doing by releasing the colt?"
11:6 And they spoke to them just as Jesus had instructed them. And they permitted them.
11:7 And they led the colt to Jesus. And they placed their garments on it; and he sat upon it.
11:8 Then many spread their garments along the way; but others cut down leafy branches from trees and scattered them on the way.
11:9 And those who went ahead, and those who followed, cried out saying: “Hosanna! Blessed is he who has arrived in the name of the Lord.
11:10 Blessed is the advent of the kingdom of our father David. Hosana në vendet më të larta!"
11:11 Dhe ai hyri në Jerusalem, në tempull. Dhe, mbasi shikoi mirë çdo gjë, pasi ishte ngrysur ora, ai doli në Betani bashkë me të dymbëdhjetët.
11:12 Dhe të nesërmen, pasi ata ishin larguar nga Bethania, ai ishte i uritur.
11:13 Dhe kur ai kishte parë një fik me gjethe në distancë, ai shkoi në atë, në rast se ai mund të gjente diçka atje;. Dhe kur ai kishte shkuar në atë, ai gjeti asgjë përveç gjetheve. Sepse nuk ishte koha e fiqve.
11:14 Dhe në përgjigje, i tha ajo, "Nga tani e tutje dhe përgjithmonë, Askush mos ngrëntë kurrë fryt prej teje përsëri!"Dhe dishepujt e tij e dëgjuan këtë.
11:15 Dhe ata shkuan në Jeruzalem. Dhe, mbasi hyri në tempull, ai filloi t'i dëbojë jashtë shitësit dhe blerësit në tempull. Dhe përmbysi tryezat e këmbyesve të parave dhe ndenjëset e shitësve të pëllumbave.
11:16 Dhe ai nuk do të lejojë askënd për të kryer mallrave nëpër tempull.
11:17 Dhe ai e mësonte, duke thënë se: "A nuk është shkruar: 'Sepse shtëpia ime do të quhet shtëpi e lutjes për të gjithë kombet?"Por ju e keni bërë atë në një shpellë kusarësh."
11:18 Kur krerët e priftërinjve, dhe skribët, kishte dëgjuar këtë, ata kërkonin një mjet me të cilin ata mund të shkatërrojnë atë. Por kishin frikë prej tij, sepse gjithë turma ishte në admirimin mbi doktrina e tij,.
11:19 Kur në mbrëmje kishte mbërritur, ai u largua nga qyteti.
11:20 Dhe kur duke kaluar në mëngjes, panë se fiku ishte tharë me gjithë rrënjë.
11:21 Dhe Pjetri, kujtuar, i tha:, "Master, shoh, fiku që ti mallkove qenka tharë. "
11:22 Dhe në përgjigje, Jezusi u tha atyre: "Kini besimin e Perëndisë.
11:23 Në të vërtetë po ju them, që kushdo që do t'i thotë këtij mali, "Hiqu andej dhe hidhu në det,'Dhe të cilët nuk do të kanë hezituar në zemrën e tij, por do të kemi besuar: atëherë çfarëdo që ai ka thënë të bëhet, kjo duhet të bëhet për të.
11:24 Për këtë arsye, Unë po ju them, të gjitha gjërat që që ju të kërkoni për kur lutet: besoj se ju do të merrni ato, dhe ata do të ndodhë për ju.
11:25 Dhe kur ju qëndroni të lutesh, në qoftë se ju mbani diçka kundër ndokujt, falë atyre, që edhe Ati juaj, që është në qiej, mund edhe t'ju falë mëkatet tuaja.
11:26 Por në qoftë se ju nuk do të fal, as Ati juaj, që është në qiej, t'ju falë mëkatet tuaja. "
11:27 Dhe ata shkuan përsëri në Jeruzalem. Dhe kur ai po ecte në tempull, krerët e priftërinjve, dhe skribët, dhe pleqtë iu afruan.
11:28 Atëherë ata i thanë:: "Me ç'pushtet i bën ti këto gjëra? Dhe kush ju ka dhënë këtë autoritet, kështu që ju do të bëni këto gjëra?"
11:29 Por në përgjigje, Jezusi u tha atyre: "Edhe unë do t'ju pyes një fjalë, dhe në qoftë se ti do të përgjigjesh, Unë do t'ju them me ç'pushtet i bëj këto gjëra.
11:30 Pagëzimi i Gjonit: vinte nga qielli apo nga njerëzit? Më përgjigjesh. "
11:31 Por ata arsyetonin midis tyre, duke thënë se: "Po të themi, 'Nga qielli,"Ai do të thotë, "Atëherë pse ju nuk i besuat?'
11:32 Nëse themi, Nga njerëzit,"Kemi frikë nga turma. Sepse të gjithë e konsiderojnë Gjonin profet i vërtetë. "
11:33 Dhe përgjigjur, i thanë Jezusit, "Ne nuk e dimë." Dhe në përgjigje, Jezusi u tha atyre, "As unë do t'ju them me ç'pushtet i bëj këto gjëra."