Ch 6 Mark

Mark 6

6:1 Dhe nisen nga atje, ai u kthye në vendin e vet; dhe dishepujt e tij e ndiqnin.
6:2 Dhe kur shtunë mbërriti, filloi t'i mësojë në sinagogë. dhe shumë, me të dëgjuar atë, habiteshin nga doktrina e tij,, duke thënë se: "Ku ka kjo të gjitha këto?"Dhe, "Çfarë është kjo urtësi, e cila i është dhënë atij?"Dhe, "Veprat e tilla të fuqishme, të cilat janë të mëdha nëpërmjet dorës së tij!"
6:3 "A nuk është ky zdrukthëtar, i biri i Marisë, vëllai i Jakobit, dhe Joseph, dhe Jude, dhe Simon? A nuk janë motrat e tij edhe këtu me ne?"Dhe skandalizoheshin të madhe në atë.
6:4 Dhe Jezusi u tha atyre:, 'Asnjë profet s'është i përbuzur, veçse në vendlindjen e vet, dhe në shtëpinë e vet, dhe në mesin e tij farefisin. "
6:5 Dhe ai nuk ishte në gjendje të kryejë aty asnjë vepër të, përveç se shëroi disa të pafuqishëm duke vënë duart mbi ta.
6:6 Dhe çuditej, për shkak të mosbesimit të tyre, dhe ai udhëtoi nëpër në fshatrat, mësim.
6:7 Atëherë ai thirri të dymbëdhjetët. Dhe ai filloi t'i dërgojë në twos, dhe u dha pushtet mbi frymët e ndyra.
6:8 Dhe ai i udhëzoi ata të mos marrin asgjë për udhëtim, përveç një shkop: nuk ka valixhe, as bukë, dhe nuk ka rrip të holla,
6:9 por të mbathin vetëm sandalet, dhe të mos veshin dy tunika.
6:10 Dhe ai u tha atyre:: "Kurdo që kanë hyrë në një shtëpi, rrini aty derisa të largoheni nga ai vend.
6:11 Dhe kushdo që do të marrin as t'ju, as të dëgjojnë ty, si ju shkoni larg nga atje, shkundni edhe pluhurin nga këmbët tuaja, si dëshmi kundër tyre. "
6:12 Dhe të shkojnë jashtë, ata ishin të predikuar, në mënyrë që njerëzit do të pendohet.
6:13 Dhe dëbonin shumë demonë, dhe ata e vajosën shumë nga të sëmurët me vaj dhe i shëronin.
6:14 Tani mbreti Herod dëgjoi të flitej, (sepse emri i tij ishte bërë i njohur) dhe ai tha: "Ky Gjoni që pagëzonte u ngjall së vdekuri, dhe për shkak të kësaj, Mrekullitë janë në punë në të. "
6:15 Por të tjerët janë duke thënë, "Për shkak se ajo është Elia." Të tjerë thoshnin:, "Për shkak se ai është një profet, si një nga profetët. "
6:16 Kur Herodi e kishte dëgjuar atë, tha ai, "John të cilit ia pata prerë kokën, i njëjti ka ringjallur prej së vdekuri. "
6:17 Në fakt Herodi vet kishte dhënë urdhër për të kapur Gjonin, dhe kishte lidhur me zinxhirë në burg, për shkak të Herodiadës, gruaja e vëllait të tij Filipit,; sepse e kishte marrë për grua.
6:18 Sepse Gjoni i thoshte Herodit, "Nuk është e lejueshme të kesh gruan e vëllait tënd."
6:19 Tani Herodiada po kurdiste tradhtinë ndaj tij; dhe ajo donte ta vriste, por ajo nuk ishte në gjendje.
6:20 Herodi, pra, i shqetësuar nga Gjoni, duke e ditur që ai të jetë një njeri i drejtë dhe i shenjtë, dhe kështu ai e ruajti atë. Ai dëgjoi se nuk po arrinte shumë gjëra, dhe kështu ai e dëgjoi me dëshirë.
6:21 Kur një kohë e përshtatshme kishte ardhur, Herodi kishte shtruar banket në ditëlindjen e tij, me udhëheqësit, dhe tribunat, dhe princat e para të Galilesë.
6:22 Hyri vetë e bija e Herodiadës të njëjtit kishin hyrë, dhe kërcenin, dhe i pëlqeu Herodit, së bashku me ata që ishin në tryezë bashkë me të, mbreti i tha vajzës, "Kërkesë prej meje çdo gjë që dëshironi, dhe unë do të ta jap ty ".
6:23 Dhe iu betua: ', "Çdo gjë që ju kërkoni, Do të ta jap ty, madje edhe deri në gjysmën e mbretërisë sime. "
6:24 Dhe kur ajo kishte dalë, Ajo i tha s'ëmës, "Çfarë duhet t'i kërkoj?"Por nëna e Rebekës thanë, "Kokën e Gjon Pagëzorit! ''."
6:25 Dhe menjëherë, kur ajo kishte hyrë me nxitim te mbreti, ajo copëtimin atë, duke thënë se: "Unë dua që ju të më japësh menjëherë, kokën e Gjon Pagëzorit në një pjatë."
6:26 Atëherë mbreti u pikëllohen në masë të madhe. Por, për shkak të betimit të tij, dhe për shkak të atyre që ishin ulur bashkë me të në tryezë, ai nuk ishte i gatshëm të zhgënjej e saj.
6:27 Kështu, dërgoi një roje, Ai i udhëzoi që koka e tij të sillet në një pjatë.
6:28 Ai ia preu kokën në burg, dhe ai e solli kokën e tij mbi një pjatë,. Dhe ia dha vajzës, dhe vajza ia dha nënës së saj.
6:29 Kur dishepujt e dëgjuan në lidhje me të, erdhën, morën trupin e tij, dhe vunë në një varr.
6:30 Dhe Apostujt, kthimit të Jezusit, raportoi atij çdo gjë që kishin bërë dhe mësuar.
6:31 Dhe ai u tha atyre:, "Shko jashtë vetëm, në një vend të shkretë, dhe pjesa tjetër për një kohë të shkurtër. "Sepse ka pasur kaq shumë që po vijnë dhe shkojnë, se ata nuk kanë kohë për të ngrënë.
6:32 Dhe ngjitje në barkë, ata shkuan larg në një vend të shkretë të vetëm.
6:33 Dhe ata e panë ata të shkojnë larg, dhe shumë veta e njohën në lidhje me të. Dhe së bashku ata u zhvillua në këmbë nga të gjitha qytetet, dhe ata arritën para tyre.
6:34 Dhe Jezusi, duke dale, pa një turmë të madhe. Dhe ai mori mëshirë mbi ta, sepse ishin si delet pa bari;, dhe nisi t'u mësojë atyre shumë gjëra.
6:35 Dhe shumë orë kaluan tani, dishepujt e tij iu afruan Moisiut, duke thënë se: "Ky vend është i shkretë, dhe ora tani është vonë.
6:36 Lejoi këta njerëz, me qëllim që duke shkuar jashtë për fshatrat e afërta dhe qytetet, ata mund të blejnë dispozita për veten e tyre për të ngrënë. "
6:37 Dhe duke iu përgjigjur, ai u tha atyre, "Jepu atyre diçka për të ngrënë veten." Dhe ata i thanë:, "Le të dalë dhe për të blerë bukë për dyqind denarë, dhe pastaj ne do t'u japë atyre diçka për të ngrënë. "
6:38 Dhe ai u tha atyre:: "Sa bukë keni? Shkoni dhe shikoni ". Dhe, kur e gjetën jashtë, ata thanë, "Pesë, dhe dy peshqit. "
6:39 Dhe ai i udhëzoi ata që t'i rregullojnë të gjithë, ulur në grupe, mbi barin e njomë.
6:40 Dhe ata u ulën në ndarjet nga njëqind e nga pesëdhjetë.
6:41 Dhe duke marrë të pesë bukët dhe të dy peshqit, e shikoni në qiell, i bekoi dhe e theu bukën, dhe ia dha dishepujve të vet që t'ia shpërndajnë turmës. Dhe të dy peshqit ua ndau mes tyre të gjithë.
6:42 Dhe të gjithë hëngrën dhe u ngopën;.
6:43 Dhe e prunë bashkë mbetur: dymbëdhjetë kosha plot me copa dhe e peshkut.
6:44 Dhe ata që hëngrën ishin pesë mijë burra.
6:45 Dhe pa vonesë i nxiti dishepujt e tij të ngjiten në barkë, në mënyrë që ata të mund t'i paraprijë atë përtej detit në Betsaida, ndërsa ai hodhi poshtë popullin.
6:46 Dhe kur ai kishte hedhur poshtë ato, ai shkoi në mal për t'u lutur.
6:47 Dhe kur ajo ishte vonë, barka ishte në mes të detit, dhe ai ishte i vetëm fare në tokë.
6:48 Dhe duke parë ata duke luftuar për të rresht, (sepse era ishte kundër tyre,) aty nga roja e katërt e natës,, ai erdhi tek ata, duke ecur mbi det. Dhe ai synon të kalojë nga ana e tyre.
6:49 Por ata, kur e panë që po ecte mbi det, ata menduan se ishte një fantazmë, dhe ata bërtitën.
6:50 Sepse të gjithë e panë, dhe ata ishin shumë të shqetësuar. Por ai menjëherë filloi të flasë me ta, dhe ai u tha atyre: "Të forcohet në besim. Ai është I. Mos ki frikë."
6:51 Dhe ai u ngjit në barkë me ta, dhe era pushoi;. Dhe ata u bënë edhe më të habitur në veten e tyre.
6:52 Sepse ata nuk e kuptojnë në lidhje me bukën. Sepse zemra e tyre ishte verbuar.
6:53 Dhe mbasi kaloi, ata arritën në vendin e Genesaret, dhe ata arritën në breg.
6:54 Dhe, mbasi zbarkuan nga anija, njerëzit menjëherë e njohu atë.
6:55 Dhe drejtimin në të gjithë atë të gjithë rajonin, ata filluan të mbajnë në shtretër ata që kishin sëmundjet, ku ata dëgjuan se ai do të jetë.
6:56 Dhe në cilindo vend ai hyri, në qytete ose fshatra ose qytete, ata vendosi të sëmurë në rrugët kryesore, dhe ata e lutën me të cilat të mund të preknin cepin e rrobes së tij. Dhe të gjithë sa e prekën u bënë të shëndetshëm.