Ch 7 Mark

Mark 7

7:1 Dhe farisenjtë dhe disa skribë, vijnë nga Jeruzalemi, mblodhën para tij.
7:2 Dhe kur ata kishin parë ato të caktuara nga dishepujt e tij po hanin bukë me duar të zakonshme, kjo është, pa i larë duart, ata përçmohet tyre.
7:3 Në fakt farisenjtë, dhe të gjithë Judenjtë, mos hani pa i larë duart e tyre në mënyrë të përsëritur, duke iu përmbajtur traditës së pleqve.
7:4 Dhe kur kthehen nga tregu, pa u pastruar, ata nuk hanë. Dhe ka shumë gjëra të tjera të cilat janë dorëzuar përmbys para tyre për të vëzhguar: të larjen e kupave, dhe pitchers, dhe enë prej bronzi, dhe shtretër.
7:5 Dhe kështu farisenjtë dhe skribët e pyetën: "Përse dishepujt e tu nuk sillen sipas traditës së pleqve, por ata hanë me duar të zakonshme?"
7:6 Por në përgjigje, ai u tha atyre: "Pra, edhe profetizoi Isaia për ju, hipokritë, ashtu siç është shkruar: "Ky popull më nderon me buzë, por zemra e tyre rri larg meje.
7:7 Dhe në ta bërë kot më nderojnë, mësim doktrinat dhe urdhërime nga njerëzit ".
7:8 Për braktisjen urdhërimin e Perëndisë, ju mbajë të traditës së njerëzve, për larje brokash dhe kupash. Dhe bëni shumë gjëra të tjera të ngjashme me këto. "
7:9 Dhe ai u tha atyre:: "Ju në mënyrë efektive anuloj atë rregull e Perëndisë, në mënyrë që ju mund të vëzhgojnë traditën tuaj.
7:10 Në fakt Moisiu tha: "Ndero atin tënd dhe nënën tënde,'Dhe, "Kushdo që do të ketë mallkuar të atin ose nënën, le të vdesin një vdekje ".
7:11 Por ju thoni:, Në qoftë se dikush do të kanë thënë të atit ose nënës: viktimë, (i cili është një dhuratë) çdo gjë që është nga unë do të jetë për të përfituar tuaj,'
7:12 atëherë ju nuk do të lirojë atë të bëjë asgjë për atin e vet ose për nënën,
7:13 shfuqizojë fjalën e Perëndisë me traditën tuaj, që ju e keni trashëguar. Dhe bëni shumë gjëra të tjera të ngjashme në këtë mënyrë. "
7:14 Dhe përsëri, duke e quajtur turmën pranë tij, ai u tha atyre: "Me degjo, të gjithë ju, dhe për të kuptuar.
7:15 Nuk ka asgjë jashtë njeriut që, duke hyrë në të,, është në gjendje të ndotë. Por gjërat që procede nga një njeri, këto janë ato që ndotin njeriun.
7:16 Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë. "
7:17 Dhe kur ai u kthye në shtëpi,, larg nga turma, dishepujt e vet e pyetën për kuptimin e shëmbëlltyrës.
7:18 Dhe ai u tha atyre:: "Kështu që, a jeni edhe pa maturi? A nuk e kuptoni se çdo gjë që hyn në një njeri nga jashtë nuk është në gjendje të ndotin atë?
7:19 Sepse nuk hyn në zemrën e tij, por në zorrë, dhe ajo del në kanalizime, spastruar të gjitha ushqimet. "
7:20 "Por,,"Tha ai" gjërat që të dalë nga një njeri, këto ndotin njeriun.
7:21 Sepse nga brenda, nga zemra e njeriut, dalin mendimet e mbrapshta, shkeljet e kurorës, kurvërimi, vrasje,
7:22 vjedhjet, dorështrëngim, ligësi, mashtrim, homoseksualiteti, smira, blasfemi, vetë-ekzaltimi, marrëzi.
7:23 Të gjitha këto të mbrapshta procede nga brenda dhe e ndotin njeriun. "
7:24 Dhe për ngritjen, ai shkoi nga atje në fushën e Tiros dhe të Sidonit. Dhe hyjnë në një shtëpi, ai synon askush për të ditur në lidhje me të, por ai nuk ishte në gjendje të qëndrojë i fshehur.
7:25 Për një grua, vajza e së cilës kishte një frymë e ndyrë, sa më shpejt që ajo dëgjoi rreth tij, hyri dhe ra përmbys në këmbët e tij.
7:26 Për grua ishte një johebre, nga lindja një siro-fenikas. Dhe ajo copëtimin atë, në mënyrë që ta dëbonte demonin nga e bija.
7:27 Dhe ai i tha asaj: "Së pari të lejojë bijtë që të kenë plot. Sepse ajo nuk është e mirë për të marrë larg bukën e bijve dhe t'ua hedhësh këlyshëve të qenve. "
7:28 Por ajo u përgjigj duke thënë: '': "Sigurisht, Zot. Edhe këlyshët e qenve të rinj të hani, nën tryezë, nga thërrimet e fëmijëve. "
7:29 Dhe ai i tha asaj, "Për shkak të kësaj thënieje, shkoj; demoni ka dalë nga vajzën tuaj. "
7:30 Dhe kur ajo kishte shkuar në shtëpinë e saj, ajo gjeti vajzën të shtrirë në shtrat; dhe demoni i kishte shkuar larg.
7:31 Dhe përsëri, nisen nga krahina e Tiros, ai shkoi me anë të Sidonit në detin e Galilesë, në mes të zonës nga dhjetë qytetet.
7:32 Dhe e prunë, dikë që ishte i shurdhër dhe memec atij. Dhe ata e lutën, kështu që ai do të vërë dorën e tij mbi të.
7:33 Dhe duke marrë atë larg nga turma, ia shtiu gishtrinjtë në vesh; dhe pështypje, ai e preku gjuhën.
7:34 Dhe e shikoni në qiell, u psherëtiu dhe i tha:: "Ephphatha,", E cila është, "Të hapet."
7:35 Dhe menjëherë iu hapën veshët, dhe pengesa e gjuhës u lirua, dhe ai foli në mënyrë korrekte.
7:36 Dhe ai i udhëzoi ata që të mos i tregojnë askujt. Por, sa më shumë që ai i udhëzoi ata, shumë më shumë bënë ata predikojnë në lidhje me të.
7:37 Dhe shumë më shumë bënë ata u çuditën, duke thënë se: "Ai ka bërë çdo gjë mirë. Ai ka bërë që të shurdhët të dëgjojnë dhe memecët të flasin! ".