Ch 14 Matthew

Matthew 14

14:1 Në atë kohë, Herodi, tetrarku, mori vesh famën e Jezusit.
14:2 Pastaj u tha shërbëtorëve të tij: "Ky është Gjon Pagëzori. Ai u ngjall së vdekuri, dhe kjo është arsyeja pse mrekullitë veprojnë në të. "
14:3 Herodi, në fakt i ka kapur John, dhe e lidhën, dhe e futi në burg, për shkak të Herodiadës, gruaja e vëllait të tij.
14:4 Sepse Gjoni ishte thënë atij, "Nuk është e lejueshme të bashkëjetosh me të."
14:5 Dhe, ndonëse donte ta vriste, ai frikë nga populli, që e konsideronte Gjonin profet të jetë.
14:6 Pastaj, në ditëlindjen e Herodit, e bija e Herodiadës vallëzoi në mes tyre, dhe ajo i pëlqeu Herodit.
14:7 Dhe kështu ai i premtoi asaj me betim se do t'i jepte çfarëdo që t'i kërkonte prej tij.
14:8 Por, duke qenë të këshilluar nga nëna e saj, ajo tha, "Ma jep këtu,, në një pjatë, kokën e Gjon Pagëzorit ''. "
14:9 Atëherë mbreti u pikëllohen në masë të madhe. Por, për shkak të betimit të tij, dhe për shkak të atyre që u ul në tryezë bashkë me të, ai urdhëroi që t'ia japin.
14:10 Atëherë ai dërgoi dhe i prenë kokën Gjon Pagëzorit në burg.
14:11 Dhe kokën e tij e prunë mbi një pjatë, dhe u dhanë vajzës, ajo ia çoi s'ëmës.
14:12 Dhe dishepujt e tij iu afruan dhe e mori trupin, dhe e varrosën atë. dhe vijnë, kanë raportuar atë të Jezusit.
14:13 Jezusi, mbasi dëgjoi atë, ai u largua prej andej me anije, në një vend të shkretë nga vetë. Kur turmat kishin dëgjuar për të, e ndiqnin në këmbë nga qytetet.
14:14 Dhe të shkojnë jashtë, pa një turmë të madhe, dhe ai mori mëshirë për ta, dhe ai i shëroi të sëmurë.
14:15 Kur në mbrëmje kishte mbërritur, dishepujt e tij iu afrua atij, duke thënë se: "Ky vend është i shkretë, dhe ora e ka kaluar tashmë. Shkarkojë turmat, në mënyrë që, duke shkuar në fshatrat e, ata mund të blejnë ushqim për veten e tyre. "
14:16 Por Jezusi u tha atyre: "Ata nuk kanë nevojë për të shkuar. U jepni juve të hanë veten ".
14:17 Ata iu përgjigjën:, "Ne nuk kemi asgjë këtu, përveç pesë bukë dhe dy peshq. "
14:18 Ai u tha atyre:, "M'i sillni këtu tek unë."
14:19 Dhe kur ai kishte urdhëruar që turmat të ulen mbi bar, ai i mori të pesë bukët dhe të dy peshqit, dhe e shikoni në qiell, i bekoi dhe e theu dhe ua dha bukën dishepujve, dhe pastaj dishepujt turmës.
14:20 Dhe të gjithë hëngrën dhe u ngopën;. Dhe mblodhën mbetjet: dymbëdhjetë kosha plot me copa.
14:21 Tani numri i atyre që hëngrën ishin pesë mijë burra, numëruar gratë dhe fëmijët.
14:22 Dhe Jezusi menjëherë detyroi dishepujt e vet të ngjiten në barkë, dhe për t'i paraprirë atë në kalimin e detit, sa ai t'i lëshojë turmat.
14:23 Mbasi turma, ai u ngjit vetëm mbi mal për t'u lutur. Kur në mbrëmje mbërriti, ai ishte vetëm atje.
14:24 Por në mes të detit, anija ishte duke u lëkundur nga dallgët. Sepse era ishte kundër tyre.
14:25 Pastaj, Në rojën e katërt të natës, ai erdhi tek ata, duke ecur mbi det.
14:26 Dhe, duke parë atë që po ecte mbi det, ata ishin të shqetësuar, duke thënë se: "Ajo duhet të jetë një fantazmë." Dhe ata bërtitën, për shkak të frikës.
14:27 Dhe menjëherë, Jezusi u foli atyre, duke thënë se: "Ki besim. Ai është I. Mos ki frikë."
14:28 Atëherë Pjetri iu përgjigj duke thënë, "Lord, nëse je ti, urdhërojë të vij te ti mbi ujëra. "
14:29 Dhe ai u tha, "Eja." Dhe Pjetri, duke zbritur nga anija, eci mbi ujë, në mënyrë që për të shkuar te Jezusi.
14:30 Megjithatë, me të vërtetë, duke parë erën e fortë, kishte frikë. Dhe si ai filloi të fundosej, Ai bërtiti, duke thënë se: "Lord, më shpëto."
14:31 Fill pas kësaj Jezusi zgjati dorën dhe e mbajti atë. Atëherë ai i tha:, "O vogël në besim, pse dyshove?"
14:32 Dhe, mbasi u ngjit në barkë, era pushoi.
14:33 Atëherë ata që ishin në barkë u afrua dhe adhuruan atë, duke thënë se: "Me të vërtetë, ti je Biri i Perëndisë. "
14:34 And having crossed the sea, ata arritën në vendin e Genesaret.
14:35 And when the men of that place had recognized him, they sent into all that region, and they brought to him all who had maladies.
14:36 Dhe ata copëtimin atë, so that they might touch even the hem of his garment. And as many as touched it were made whole.