Ch 15 Matthew

Matthew 15

15:1 Then the scribes and the Pharisees came to him from Jerusalem, duke thënë se:
15:2 “Why do your disciples transgress the tradition of the elders? For they do not wash their hands when they eat bread.”
15:3 But responding, ai u tha atyre: “And why do you transgress the commandment of God for the sake of your tradition? For God said:
15:4 ‘Honor your father and mother,'Dhe, ‘Whoever will have cursed father or mother shall die a death.’
15:5 Por ju thoni:: ‘If anyone will have said to father or mother, “It is dedicated, so that whatever is from me will benefit you,"
15:6 then he shall not honor his father or his mother.’ So have you nullified the commandment of God, for the sake of your tradition.
15:7 Hypocrites! How well did Isaiah prophesy about you, duke thënë se:
15:8 "Ky popull më nderon me buzë, por zemra e tyre rri larg meje.
15:9 For in vain do they worship me, teaching the doctrines and commandments of men.’ ”
15:10 And having called the multitudes to him, ai u tha atyre: “Listen and understand.
15:11 A man is not defiled by what enters into the mouth, but by what proceeds from the mouth. This is what defiles a man.”
15:12 Then his disciples drew near and said to him, “Do you know that the Pharisees, upon hearing this word, were offended?"
15:13 But in response he said: “Every plant which has not been planted by my heavenly Father shall be uprooted.
15:14 Leave them alone. They are blind, and they lead the blind. But if the blind are in charge of the blind, both will fall into the pit.”
15:15 Dhe duke iu përgjigjur, Pjetri i tha:, “Explain this parable to us.”
15:16 Por ai tha se: “Are you, edhe tani, without understanding?
15:17 Do you not understand that everything that enters into the mouth goes into the gut, and is cast into the sewer?
15:18 But what proceeds from the mouth, goes forth from the heart, and those are the things that defile a man.
15:19 For from the heart go out evil thoughts, vrasje, shkeljet e kurorës, kurvërimi, vjedhjet, false testimonies, blasphemies.
15:20 These are the things that defile a man. But to eat without washing hands does not defile a man.”
15:21 Dhe nisen nga atje, U tërhoq në fushën e Tiros dhe të Sidonit.
15:22 Dhe ja, një grua kananease,, po dilte nga ato pjesë, bërtiti, duke i thënë: "Ki mëshirë për mua!, Zot, Bir i Davidit. Vajza ime është goditur keq nga një demon ".
15:23 Ai nuk tha një fjalë të saj. Dhe dishepujt e tij, afroheshin, copëtimin atë, duke thënë se: "Lëshoje atë, sepse po bërtet pas nesh. "
15:24 Dhe duke iu përgjigjur, tha ai, "Unë nuk jam dërguar vetëm te delet që kanë rënë larg nga shtëpia e Izraelit."
15:25 Por ajo iu afrua dhe e adhuruan, duke thënë se, "Lord, me ndihmo."
15:26 Dhe duke iu përgjigjur, tha ai, "Nuk është mirë të marrësh bukën e fëmijëve dhe t'ua hedhësh këlyshëve të qenve."
15:27 Por ajo tha, "Po, Zot, por edhe qentë e rinj të hanë nga thërrimet që bien nga tryeza e zotërinjve të tyre. "
15:28 Pastaj Jezusi, duke iu përgjigjur, i tha: "O grua, i madh është besimi yt. Le të bëhet për ju ashtu si ju dëshironi. "Dhe e bija u shërua që në atë çast.
15:29 Dhe kur Jezusi i kishte kaluar nga atje, ai arriti pranë detit të Galilesë. Dhe duke u ngjitur mbi një mal, ai u ul atje.
15:30 Dhe turma të mëdha tek ai, duke pasur me vete në favor të memecit, të verbërit, Nga çalamanët, me aftësi të kufizuara, dhe shumë të tjerë. Dhe i hodhën poshtë në këmbët e tij, dhe ai i shëroi,
15:31 aq shumë në mënyrë që turmat u mrekulluan, duke parë se memecët flisnin, të çalët ecnin, të verbërit shihnin;. Dhe ata e bëri shumë të madh Perëndinë e Izraelit.
15:32 Dhe Jezusi, thirrje së bashku me dishepujt e tij, tha: "Unë kam mëshirë për turmën, sepse bënë durim me mua tani për tri ditë, dhe ata nuk kanë asgjë për të ngrënë. Dhe unë nuk jam i gatshëm për të shkarkuar ato, agjërimi, se mos ligështohen gjatë rrugës. "
15:33 Atëherë dishepujt e tij thanë: "Nga ku, pastaj, në shkretëtirë, do të kemi marrë bukë të mjaftueshme për të kënaqur kështu një turmë e madhe?"
15:34 Dhe Jezusi u tha atyre:, "Sa bukë a keni?"Por ata thanë, "Shtatë, dhe pak peshq të vogël. "
15:35 Dhe ai i udhëzoi që turmat të ulen mbi tokë.
15:36 Dhe mori të shtatë bukët dhe peshqit, dhe lëvdonin, ai theu dhe ua dha dishepujve të tij, dhe dishepujt dha njerëzve të popullit.
15:37 Dhe të gjithë hëngrën dhe u ngopën;. Dhe, nga ajo që kishte mbetur mbi të fragmenteve, dishepujt çuan shtatë kosha plot.
15:38 But those who ate were four thousand men, plus children and women.
15:39 And having dismissed the crowd, he climbed into a boat. And he went into the coastal region of Magadan.