Ch 17 Matthew

Matthew 17

17:1 Mbas gjashtë ditësh, Jesus took Peter and James and his brother John, and he led them onto a lofty mountain separately.
17:2 And he was transfigured before them. And his face shined brightly like the sun. And his garments were made white like snow.
17:3 Dhe ja, there appeared to them Moses and Elijah, speaking with him.
17:4 And Peter responded by saying to Jesus: "Lord, është mirë që ne jemi këtu;. Nëse jeni të gatshëm, let us make three tabernacles here, një për ju, one for Moses, dhe një për Elian. "
17:5 Dhe ndërsa ai ende po fliste, shoh, a shining cloud overshadowed them. Dhe ja, there was a voice from the cloud, duke thënë se: "Ky është Biri im i dashur, with whom I am well pleased. Dëgjoni atij. "
17:6 And the disciples, dëgjuar këtë, fell prone on their face, and they were very afraid.
17:7 And Jesus drew near and touched them. Dhe ai u tha atyre:, “Rise up and do not be afraid.”
17:8 Dhe i çuan sytë, they saw no one, except Jesus alone.
17:9 Dhe, ndërsa ata ishin duke zbritur nga mali, Jezui i udhëzoi ata, duke thënë se, "Më tregoni askujt për vizionin, derisa i Biri i njeriut të jetë ringjallur prej së vdekuri. "
17:10 Dhe dishepujt e tij e pyetën, duke thënë se, "Vallë pse skribët thonë se është e nevojshme për të arritur Elia parë?"
17:11 Por në përgjigje, ai u tha atyre: "Elia, ne te vertete, do të arrijnë dhe të rivendosë çdo gjë.
17:12 Por unë po ju them, se Elia ka ardhur tashmë, dhe ata nuk e njohën atë, por ata bënë çdo gjë që ata donin të tij. Kështu do të vuajë edhe Biri i njeriut prej tyre. "
17:13 Atëherë dishepujt e kuptuan se u kishte folur për Gjon Pagëzorin.
17:14 Dhe kur ai kishte mbërritur në turma, një burrë iu afrua, duke rënë në gjunjë para tij, duke thënë se: "Lord, ki mëshirë për birin tim,, sepse është epileptik, dhe ai i keq. Sepse ai shpesh bie në zjarr, dhe shpesh edhe në ujë.
17:15 Dhe unë e solla te dishepujt e tu, por ata nuk ishin në gjendje për të kuruar atë. "
17:16 Atëherë Jezusi u përgjigj duke thënë: "Ajo që një brez që nuk beson dhe i çoroditur! Deri kur do të jem me ju? Deri kur do t'ju duroj ju? E sillni këtu tek unë. "
17:17 Por Jezusi e qortoi, dhe demoni doli prej tij, dhe djali u shërua që nga ai çast.
17:18 Atëherë dishepujt iu afruan Jezusit mënjanë dhe i thanë:, "Përse ne në gjendje ta dëbonim?"
17:19 Jezusi u tha atyre: "Për shkak të mosbesimit tuaj. Në të vërtetë po ju them, sigurisht, në qoftë se ju do të keni besim sa një kokërr sinapi, ju do t'i thoni këtij mali, "Zhvendosu nga këtu atje,"Dhe ai do të lëvizë. Dhe asgjë nuk do të jetë e pamundur për ju.
17:20 Por ky lloj nuk dëboj, përveçse nëpërmjet lutjes dhe të agjërimit. "
17:21 And when they were conversing together in Galilee, Jezusi u tha atyre: “The Son of man shall be delivered into the hands of men.
17:22 Dhe ata do ta vrasin;, por ai do të ringjallet ditën e tretë. "Dhe ata ishin jashtëzakonisht të pikëlluar.
17:23 Dhe, mbasi arritën në Kapernaum, ata që mblidhen në gjysmë sikli afrohej Peter, dhe ata i thanë:, "Nuk Mësuesi juaj ae paguan taksën sikli?"
17:24 Ai tha se, "Po." Dhe kur ai kishte hyrë në shtëpi, Jezusi shkoi para tij, duke thënë se: "Si e bën atë të duket për ju, Simon? Mbretërit e dheut, Prej kujt i marrin haraç apo taksën e regjistrimit: Prej bijve të vet apo prej të huajve?"
17:25 Dhe ai u tha, "Nga të huajt." Jezusi i tha: "Atëherë bijtë janë të lirë.
17:26 Por në mënyrë që të mos bëhet pengesë për ta: shko në det, dhe e hodhi në një goditje, dhe merr peshkun e parë që është sjellë deri, dhe kur ju kanë hapur gojën e saj, ju do të gjeni sikli. Merrni atë dhe për t'u dhënë atyre, për mua dhe për ju. "