Ch 21 Matthew

Matthew 21

21:1 Dhe, mbasi e afruar në Jeruzalem, dhe kishte mbërritur në Betfage, në Malin e Ullinjve, Jezusi dërgoi dy dishepuj,
21:2 duke u thënë atyre: "Shkoni në fshatin që ndodhet përballë jush, dhe menjëherë ju do të gjeni një gomare të lidhur, dhe një pulishtë me të. lirimin e tyre, dhe të çojë ata për mua.
21:3 Dhe në qoftë se dikush do të ketë thënë ndonjë gjë për ju, i thoni se Zoti ka nevojë për to. Dhe ai menjëherë do të shkarkojë ata. "
21:4 E gjithë kjo është bërë me qëllim që të përmbushej ç'ishte thënë nëpërmjet profetit, duke thënë se,
21:5 "I thoni bijës së Sionit: Ja, mbreti yt po të vjen meekly, ulur në një gomar dhe një pulishtë, bir i një mësuar me zgjedhën. "
21:6 Atëherë dishepujt, duke dale, bëri ashtu si Jezui i udhëzoi ata.
21:7 Dhe e prunë gomaren dhe pulishtin, dhe ata vunë rrobat e tyre mbi ta, dhe ata e ndihmuan të ulet mbi ta.
21:8 Pastaj një turmë shumë të shumta shtronin rrobat e tyre në rrugë. Por të tjerë thyenin degë nga pemët dhe i shpërndau armiqtë në rrugë.
21:9 Dhe turmat që i parapriu atë, dhe ato që e ndiqnin, bërtiti, duke thënë se: "Hosana Birit të Davidit!! Bekuar është ai që vjen në emër të Zotit. Hosana në vendet më të larta!"
21:10 Dhe kur ai hyri në Jerusalem, i gjithë qyteti u ngrit në këmbë, duke thënë se, "Kush është ky?"
21:11 Por njerëzit janë duke thënë, "Ky është Jezusi, profeti nga Nazareti i Galilesë. "
21:12 Pastaj Jezusi hyri në tempullin e Perëndisë,, dhe ai i dëboi të gjithë ata që shisnin dhe blinin në tempull, dhe përmbysi tryezat e këmbyesve të parave dhe ndenjëset e shitësve të pëllumbave.
21:13 Dhe ai u tha atyre:: "Është shkruar: "Shtëpia ime do të quhet shtëpi e lutjes. Por ju e bëtë atë në një shpellë kusarësh " ''.
21:14 Dhe verbërit dhe çalamanët iu afrua atij në tempull; dhe ai i shëroi.
21:15 Atëherë krerët e priftërinjve dhe skribët u zemëruan, duke parë mrekullitë që ai bënte, dhe fëmijët që brohoritnin në tempull, duke thënë se, "Hosana Birit të Davidit!!"
21:16 Atëherë ata i thanë:, "A po dëgjon ti çfarë këta janë duke thënë?"Por Jezusi u tha atyre, "Sigurisht. A nuk keni lexuar: Sepse nga goja e të vegjëlve dhe të foshnjave, ti ke përgatitur lavdi?"
21:17 Dhe duke i lënë ata prapa, ai doli, përtej qytetit, në Bethania, dhe atje kaloi natën këtu.
21:18 Pastaj, kur po kthehej në qytet në mëngjes, ai ishte i uritur.
21:19 Dhe, duke parë një pemë fiku caktuar pranë rrugës, ai iu afrua atë. Dhe ai nuk gjeti asgjë, me përjashtim të vetëm gjetheve. Pastaj i tha të, "Mund të fruta kurrë mbijë nga ju, për të gjithë kohën. "Dhe menjëherë fiku u tha.
21:20 Dhe duke parë këtë, dishepujt veten, duke thënë se, "Si e bëri atë të thahet në mënyrë të shpejtë?"
21:21 Dhe Jezusi u përgjigj atyre duke thënë: "Në të vërtetë po ju them, në qoftë se ju keni besim dhe të mos hezitoni, jo vetëm që do të ju bëjë këtë, në lidhje me fikun, por edhe në qoftë se ju do të thoni këtij mali, 'Merre dhe hidhu në det,"Kjo do të ndodhë.
21:22 Dhe të gjitha gjërat që ti do të kërkoni në lutje,: duke besuar, ju do të merrni. "
21:23 Dhe kur ai kishte mbërritur në tempull, ndërsa ai po mësonte, krerët e priftërinjve dhe pleqtë e popullit iu afrua atij, duke thënë se: "Me ç'pushtet i bën ti këto gjëra? Dhe kush e ka dhënë këtë pushtet për ju?"
21:24 Në përgjigje, Jezusi u tha atyre: "Unë gjithashtu do të të pyes me një fjalë: në qoftë se ju më thoni këtë, Unë gjithashtu do t'ju them me ç'pushtet i bëj këto gjëra.
21:25 Pagëzimi i Gjonit, ku ishte ajo nga? Vinte nga qielli, apo nga njerëzit?"Por ata mendonin brenda vetes, duke thënë se:
21:26 "Po të themi, 'Nga qielli,"Ai do të na thotë, "Atëherë pse ju nuk i besuat?"Por nëse ne themi, Nga njerëzit,"Ne duhet të turmës për të frikës, sepse të gjithë e konsiderojnë Gjonin të jetë një profet. "
21:27 Dhe kështu, iu përgjigjën Jezusit duke thënë:, "Ne nuk e dimë." Kështu që ai u tha atyre: "As unë nuk po ju them me ç'pushtet i bëj këto gjëra.
21:28 Por si e bën atë të duket për ju? Një njeri kishte dy bij. Dhe afrohet e parë, tha ai: 'Son, të dalë sot për të punuar në vreshtin tim. "
21:29 Dhe duke iu përgjigjur, tha ai, "Unë nuk jam i gatshëm." Por më pas, duke lëvizur nga pendimi, ai shkoi.
21:30 Dhe i afrohet të tjera, ai foli në mënyrë të ngjashme. Dhe përgjigjur, tha ai, 'Po shkoj, zoti. "Dhe ai nuk ka shkuar.
21:31 Cili nga të dy e kreu vullnetin e të atit?"Ata i thanë:, "I pari". Jezusi u tha atyre: "Në të vërtetë po ju them, se tagrambledhësit dhe prostitutat do t'ju paraprijë, në mbretërinë e Perëndisë.
21:32 Sepse Gjoni erdhi tek ju në rrugën e drejtësisë, dhe ju nuk i besuat. Ndërsa tagrambledhësit dhe prostitutat i besuan;. Megjithatë, edhe pas duke parë këtë, ju nuk u penduan, në mënyrë që të besojnë atë.
21:33 Dëgjoni një shëmbëlltyrë tjetër. Nuk ishte një njeri, babai i një familjeje, i cili mbolli një vresht, dhe i rrethuar me një gardh, dhe gërmuan një shtyp në të, dhe ndërtoi një kullë. Dhe ai e huazuar atë për fermerët, dhe ai e përcaktuar për të banuar jashtë vendit.
21:34 Pastaj, kur erdhi koha e të vjelave, ai dërgoi shërbëtorët e vet te vreshtarët, në mënyrë që ata të mund të marrin frytet e saj.
21:35 Dhe fermerët kapur shërbëtorët e tij; ata goditi një, dhe u vra një tjetër, dhe një tjetër e vranë me gurë.
21:36 Përsëri, ai dërgoi shërbëtorë të tjerë, me shume se
para; dhe këta vreshtarët i trajtuan në mënyrë të ngjashme.
21:37 Pastaj, në fund, ai i dërgoi atyre birin e vet, duke thënë se: "Ata do të nderojnë djalin tim."
21:38 Por fermerët, duke parë djalin, i thanë njeri tjetrit: "Ky është trashëgimtari;. eja, ta vrasim, dhe pastaj ne do të kemi pronë trashëgiminë e tij ".
21:39 Dhe kapjen e tij, e nxorën jashtë vreshtit, dhe ata e vranë.
21:40 Prandaj, kur i zoti i vreshtit arrin, çfarë do t'u bëjë këtyre vreshtarëve?"
21:41 Ata i thanë:, "Ai do të sjellë ata të këqijtë në një fund të keq, dhe ai do të kredisë besoi disa fermerë të tjerë, i cili do t'i paguajë atij fruta në kohën e tij. "
21:42 Jezusi u tha atyre: "A nuk keni lexuar kurrë në Shkrimet: "Guri që ndërtuesit e kanë hedhur poshtë u bë guri i qoshes. Nga Zoti ka kjo është bërë, dhe kjo është e mrekullueshme në sytë tanë?'
21:43 Prandaj, Unë po ju them, se mbretëria e Perëndisë do të merren larg nga ju, dhe atij do t'i jepet një kombi që do të prodhojnë frytet e saj.
21:44 Dhe kushdo që do të kishte rënë mbi këtë gur do të bëhet copëcopë, por me të vërtetë, mbi të cilin do të bjerë, Ajo do të thërrmojë atë ".
21:45 Kur krerët e priftërinjve, dhe farisenjtë, kur i dëgjuan shëmbëlltyrat e tij, ata e dinin se ai po fliste për ta.
21:46 Dhe pse ata kërkuan për të marrë të mbajë të tij, por kishin frikë nga turmat, që e konsideronte Gjonin profet të jetë.