Ch 25 Matthew

Matthew 25

25:1 "Atëherë mbretëria e qiejve do t'u ngjajë dhjetë virgjëreshave, i cili, duke llampat e tyre, doli për të takuar dhëndrin dhe nusen.
25:2 Por pesë nga ato ishin të mençura, dhe pesë budallaçka.
25:3 Për pesë budallaçka, kanë sjellë llampat e tyre, nuk morën me vet vajin.
25:4 Megjithatë, me të vërtetë, ato kujdesshme solli naftës, në kontejnerë tyre, me llambat.
25:5 Që dhëndri u vonua, ata të gjithë ranë në gjumë, dhe ata ishin duke fjetur.
25:6 Por në mes të natës, një thirrje doli: 'Ja, dhëndëri është arritur. Shko ta takojë. "
25:7 Atëherë të gjitha ato virgjëreshat u zgjuan dhe përgatitën llampat e tyre.
25:8 Por Dhe budallaçkat u thanë të mençurave, "Na jep nga vaji juaj, sepse llampat tona po shuhet '.
25:9 Të mençurat u përgjigj duke thënë, "Të mos ndoshta mund të mos jetë e mjaftueshme për ne dhe për ju, ajo do të jetë më mirë për ju të shkoni për të shitësit dhe e blini ".
25:10 Por, ndërsa ata ishin duke shkuar për të blerë atë, dhëndri mbërriti. Dhe ata që ishin të përgatitur hynë bashkë me të në dasmë, dhe dera u mbyll.
25:11 Megjithatë, me të vërtetë, në fund, virgjëreshat e mbetura të ardhur, duke thënë se, "Zoti, Zot, hapë edhe për ne ".
25:12 Por ai u përgjigj duke thënë, "Në të vërtetë po ju them, Nuk ju njoh.'
25:13 Dhe kështu që ju duhet të jetë vigjilent, sepse ju nuk e dini as ditën as orën.
25:14 Sepse ajo është si një njeri që përcakton në një udhëtim të gjatë, i cili thirri shërbëtorët e tij dhe u besoi pasuritë e veta.
25:15 Njërit i dha pesë talenta, dhe dy të tjerë, edhe në një tjetër ai i dha një të tillë, secilit sipas zotësisë së tij. dhe menjëherë, ai e përcaktuar.
25:16 Pastaj ai që kishte marrë të pesë talentat doli, dhe ai ka bërë përdorimin e këtyre, dhe ai fitoi një tjetër pesë.
25:17 Dhe në mënyrë të ngjashme, ai që kishte marrë dy talenta fitoi edhe dy.
25:18 Por ai që kishte marrë një,, duke dale, gërmuan në tokë, dhe ai e fshehu denarin e zotit të tij.
25:19 Megjithatë, me të vërtetë, pas nje kohe te gjate, zoti i atyre shërbëtorëve kthye dhe i bëri llogaritë me ta.
25:20 Dhe ai që kishte marrë të pesë talentat afrua, ai paraqiti pesë të tjerë, duke thënë se: "Zoti, ju dha pesë talenta;. Ja, Unë kam rritur atë nga një tjetër pesë. "
25:21 Dhe zoti i tij i tha:: 'Të lumtë, shërbëtor i mirë dhe besnik. Që ke qenë besnik në gjëra të vogla, Unë do të të emëroj mbi shumë gjëra. Hyr në gëzimin e zotit tënd ".
25:22 Pastaj ai që kishte marrë dy talenta të afruar, dhe ai tha: "Zoti, ju dorëzohen dy talenta;. Ja, Unë kam fituar një tjetër dy. "
25:23 Dhe zoti i tij i tha:: 'Të lumtë, shërbëtor i mirë dhe besnik. Që ke qenë besnik në gjëra të vogla, Unë do të të emëroj mbi shumë gjëra. Hyr në gëzimin e zotit tënd ".
25:24 Pastaj ai që kishte marrë vetëm një talent, afrohet, tha: "Zoti, Unë e di se ti je njeri i ashpër. Ju korr atje ku nuk ke mbjellë, dhe vjel aty ku nuk ke shpërndarë,.
25:25 Dhe kështu, duke u frikësuar, Unë shkova dhe e fsheha talentin tënd nën tokë. Ja, ju keni atë që është e juaja '.
25:26 Por zoti i tij i tha në përgjigje: "Ti të keqen dhe dembel shërbëtori! Ti e dije se unë korr atje ku nuk kam mbjellë, dhe vjel aty ku nuk kam shpërndarë.
25:27 Prandaj, ju duhet të kishe besuar denarin tim bankierëve, dhe pastaj, në ardhjen time, të paktën unë do të marrë atë që është imja me interes.
25:28 Dhe kështu, të marrë talentin larg prej tij dhe t'i jepte atë që ka dhjetë talenta.
25:29 Sepse atij që ka, do t'i jepet, dhe ai do të ketë me bollëk. Por atij që nuk ka, edhe ajo që ai kujton se ka, do të hiqet.
25:30 Dhe e hodhi atë shërbëtor të pavlefshëm në errësirën e jashtme, Atje do të jetë e qara dhe kërcëllim dhëmbësh ".
25:31 Por, kur Biri i njeriut do të ketë mbërritur në madhështinë e tij, dhe të gjithë engjëjt e shenjtë, atëherë do të ulet mbi fronin e tij madhështor.
25:32 Dhe të gjithë kombet do të mblidhen para tij. Dhe ai do ta ndajë njërin nga tjetri, ashtu si i ndan bariu delet nga cjeptë.
25:33 Dhe ai do stacioni delet, ne te vertete, në të djathtë, dhe cjeptë në të tijat mbetur.
25:34 Atëherë Mbreti do t'u thotë atyre që do të jetë në të djathtë: "Ejani, të bekuar të Atit tim. Zotërojnë mbretërinë e përgatitur për ju që nga krijimi i botës.
25:35 Sepse pata uri, dhe më dhatë për të ngrënë; Pata etje, dhe më dhatë për të pirë; Isha i huaj, dhe ju mori mua në;
25:36 lakuriq, dhe ti mbuluar; i sëmurë, dhe ju më vizitonit; Isha në burg, dhe erdhët tek unë ".
25:37 Pastaj thjesht do t'i përgjigjem, duke thënë se: "Zoti, kur kemi të pamë të uritur, dhe të ushqyer; i etur, dhe duke pasur parasysh se ju pini?
25:38 Kur kemi të parë një i huaj, dhe ju mori në? ose të zhveshur, dhe të mbulova?
25:39 Ose kur të pamë të sëmurë, ose në burg, dhe për të vizituar për ju?'
25:40 Dhe në përgjigje, Mbreti do t'u thotë atyre, "Në të vërtetë po ju them, sa herë që ju e bëri këtë për një nga këto, më i vogli nga vëllezërit e mi, ju e bëri atë për mua. "
25:41 Pastaj ai do të të thotë, për ata që do të jenë në të majtë të tij: "Largohuni nga unë, ju të mallkuar, në zjarr të përjetshëm, i cili është përgatitur për djallin dhe engjëjt e tij.
25:42 Sepse pata uri, dhe ju nuk më jepni për të ngrënë; Pata etje, dhe ju nuk më jepni për të pirë;
25:43 Isha i huaj dhe nuk ka marrë mua në; lakuriq, dhe ju nuk e mbulojnë më; sëmurë dhe në burg, dhe nuk erdhët të më '.
25:44 Atëherë edhe ata do t'i përgjigjen duke thënë, duke thënë se: "Zoti, kur të pamë të uritur, ose të etur, ose të huaj,, ose të zhveshur, ose të sëmurë, ose në burg, dhe nuk e bëri ministër për ju?'
25:45 Pastaj ai do t'u përgjigjet atyre duke thënë:: "Në të vërtetë po ju them, sa herë që ju nuk e keni bërë këtë ndonjërit prej këtyre më të vegjëlve, nuk keni bërë atë për mua. "
25:46 Dhe ata do të shkojnë në mundim të përjetshëm, por thjesht do të shkojnë në jetën e përjetshme. "