Mikea 1

1:1 Fjala e Zotit që iu drejtua Mikeas, Moreshethite, në ditët e Jothamit, Ashazi, dhe Ezekia, mbretër të Judës, që ai pa për Samarias dhe Jeruzalemit.
1:2 Të gjithë popujt, dëgjoj. Dhe mund toka dhe saj vëmendje plotësia pay. Dhe Zoti, Perëndia të jetë dëshmitar për ju, Zoti, nga tempulli i tij i shenjtë.
1:3 Sepse ja, Zoti do të dalë nga banesa e tij. Dhe ai do të zbresë, dhe ai do të shkelë mbi vendet e larta të tokës.
1:4 Dhe malet do të konsumohen nën të, dhe luginat do të shqyer, si dylli përpara zjarrit, dhe si ujërat që nxitojnë me shpejtësi në rënie.
1:5 E gjithë kjo është për shkak të ligësisë së Jakobit dhe për mëkatet e shtëpisë së Izraelit. Çfarë është ligësia e Jakobit? A nuk është Samaria? Dhe çfarë është lartësia e Judës? A nuk është Jerusalem?
1:6 Dhe unë do të vendos Samarian në një grumbull gurësh në fushën, kur një vresht është mbjellë. Dhe unë do të shemb gurët e saj në luginë, dhe unë do të zbulojë themelet e saj.
1:7 Të gjitha figurat e saj të gdhendura do të jetë prerë në copa, dhe të gjitha shpërblimet e tij do të konsumohen nga zjarri, dhe unë do të vendos të gjithë idhujt e saj në shkatërrim. Sepse ata janë mbledhur së bashku nga paga e një gruaje mbajtur, dhe madje edhe me pagën e një gruaje mbajtur, ata do të kthehen.
1:8 Unë do të nxjerr vajtime dhe vajtojnë në lidhje me këtë. Unë do të dal plaçkitur dhe i zhveshur. Unë do të bëjë një ulërimë si çakalli, dhe klithma të kobshme si të strucit.
1:9 Plagët e tij ka qenë në dëshpërim. Sepse ajo ka arritur deri në Judë. Ajo ka prekur nga porta e popullit tim, në vetë Jeruzalemin.
1:10 Mos të jenë të gatshëm për të njoftuar atë në Gath; mund të mos ju qajnë me lot. Në shtëpinë e pluhurit, spërkat veten me pluhur.
1:11 Dhe kaloni në vendin e banesës sate, bukuri, hutuar nga nënshtrimi. Ajo nuk u largua, që banon në vendin e nisjes. Shtëpia afër, e cila mbeti firmë me veten, do të marrin zinë nga ju.
1:12 Sepse ajo ka qenë e dobësuar në mirësi, që banon në hidhërim. Për fatkeqësi ka zbritur nga ana e Zotit deri te porta e Jeruzalemit.
1:13 Një zhurmë qerresh katër kuaj ka tronditur banorët e Lakishit!. Fillimi ka qenë i mëkatit për bijën e Sionit, sepse në të janë gjetur vepra të këqia e Izraelit.
1:14 Për shkak të kësaj, ajo do të dërgojë emisarë në trashëgiminë e Gathit: shtëpia e Shtrirë në mënyrë që të mashtrojë mbretërit e Izraelit.
1:15 Megjithatë, Unë do të të çojë një trashëgimtar për ju, që banojnë në Mareshah: lavdia e Izraelit do të arrijë të gjithë rrugën deri në Adullam.
1:16 Të bëhet tullac dhe rruhet për bijtë tuaj delikate. Rritja baldness tuaj si shqiponja. Sepse ata janë kryer në robëri nga ju.

Mikea 2

2:1 Mjerë ju, që të kurdisur gjëra të padobishme dhe që punojnë keqe në shtretërit tuaj. Në dritën e mëngjesit, ata marrin përsipër atë, sepse dora e tyre është kundër Perëndisë.
2:2 Ata kanë dëshiruar fushat dhe kanë marrë me dhunë, dhe ata e kanë vjedhur shtëpitë. Dhe ata kanë bërë akuza të rreme kundër një njeriu dhe shtëpinë e tij, një burrë dhe trashëgiminë e tij.
2:3 Për këtë arsye, kështu thotë Zoti,: Ja, Unë po kurdis një të keqe kundër këtij fisi, prej së cilës nuk do të vjedhin larg qafën tuaj. Dhe ju nuk do të ecë në arrogancë, sepse kjo është një kohë më të këqij.
2:4 Atë ditë, një shëmbëlltyrë do të marrë për ju, dhe një këngë do të këndohet me ëmbëlsi, duke thënë se: "Ne kemi qenë të shkatërruar nga shpopullimin." Fati i popullit tim është ndryshuar. Si mund ai të tërhiqet nga unë, kur ai mund të kthehet mbrapsht, kush mund të copëtojnë vendin tonë?
2:5 Për shkak të kësaj, nuk do të ketë për ju nuk hedh e kurrizit të fatit në kuvendin e Zotit.
2:6 A nuk flasin, duke thënë, "Kjo nuk do të bjerë mbi këta të; turpi nuk do të përqafojë ato. "
2:7 Shtëpia e Jakobit thotë, "A ka Fryma e Zotit është dobësuar, ose janë gjëra të tilla mendimet e tij?"A nuk janë fjalët e mia të mira për atë që ec me ndershmëri?
2:8 Por, në të kundërtën, njerëzit e mi janë ngritur në opozitë. Ju keni ngritur mbulesën nga ndërrese, Dhe ata që kalonin nga harmlessly, ju keni konvertuar në luftë.
2:9 Ju keni dëbuar grave në mesin e popullit tim nga shtëpitë tyre delikate. Ju keni marrë lëvdata tim përgjithmonë nga të vegjëlit e tyre.
2:10 Rritet dhe të largohet, sepse nuk ka asnjë lehtësim për ju këtu. Për shkak të papastërtisë së saj, ajo do të jetë i korruptuar me një shkatërrim më të lig.
2:11 Unë uroj që unë nuk ishte një njeri që ka frymë, dhe se unë në vend të folur gënjeshtra. Unë do të bjerë atë poshtë për ju në verë dhe në dehje. Dhe kjo do të jetë ky popull në të cilin ajo do të bjerë shi poshtë.
2:12 Unë do të mblidhen së bashku në një kongregacion të gjithë ju, Jacob. Unë do të çojë së bashku si një, mbetja e Izraelit. Unë do të vënë ato së bashku si një kope në vathë, si një dele në mes të vathe;. Ata do të shkaktojë një rrëmujë para turmës së njerëzve.
2:13 Sepse ai do të ngjitet, hapur rrugën para tyre. Ata do të ndajë, dhe ata do të kalojnë nga porta dhe që hyjnë nëpër të. Mbreti i tyre do të kalojë nga, para syve të tyre, dhe Zoti do të jetë në krye të tyre.

Mikea 3

3:1 Dhe unë i thashë: dëgjoj, Udhëheqësit e Jakobit dhe krerët e shtëpisë së Izraelit. A nuk i përkasin ju të njihni drejtësinë,
3:2 ju që mbajnë urrejtje për të mirë, dhe doni të keqen, të cilët me dhunë vjedhin lëkurat e tyre prej mbi ta dhe mishin nga kockat e tyre mbi?
3:3 Ata i gllabërojnë mishin e popullit tim, dhe kanë zhveshur lëkurën nga mbi ta, dhe ata e kanë copëtuar dhe i copëtuar kockat e tyre, sikur për kazan, dhe si mishi në mes të tenxhere.
3:4 Pastaj ata do të këlthasin Zotit, dhe ai nuk do t'i marrin parasysh. Dhe ai do t'ua fshehë fytyrën e tij prej tyre në atë kohë, ashtu siç kemi vepruar me pabesi me shpikjet e tyre.
3:5 Kështu thotë Zoti për profetët që e josh njerëzit e mi: Ata kafshoj me dhëmbët e tyre dhe për të predikuar paqen, dhe në qoftë se dikush nuk i jep diçka në gojë, ata shenjtëroj një betejë kundër tij.
3:6 Për shkak të kësaj, natë do të jenë tuajat për vizionin, dhe juaji errësirës për hamendje, dhe dielli do të takohet me vdekjen mbi profetët, dhe dita do të erret mbi ta.
3:7 Dhe ata që shohin vegime do të mbeten të shushatur, dhe shortarët do të mbulohet me turp. Dhe ata të gjithë do të mbulojnë fytyrat e tyre, sepse nuk ka asnjë përgjigje nga Perëndia.
3:8 Megjithatë, me të vërtetë unë kam qenë i mbushur me fuqinë e Shpirtit të Zotit, me gjykim dhe virtytit, me qëllim për të njoftuar Jakobit ligësinë e tij dhe Izraelit mëkatin e tij.
3:9 Dëgjoni këtë, Udhëheqësit e shtëpisë së Jakobit dhe gjyqtarët e shtëpisë së Izraelit, ju që keni neveri gjykim dhe të cilët shtrëmbëroni çdo gjë që është e drejtë.
3:10 Ju ndërtoni Sionin me gjak, dhe Jeruzalemin me paudhësi.
3:11 Krerët e tij kanë gjykuar për homazhet, dhe priftërinjtë e tij kanë mësuar për pagesën, dhe profetët e tij divined për para. Dhe u mbështetën te Zotit, duke thënë se: "A nuk është Zoti në mes nesh? Asnjë fatkeqësi do të na kapërcyer. "
3:12 Për këtë arsye, për shkakun tënd, Sioni do të lërohet si një arë nën, dhe Jeruzalemi do të bëhet si një grumbull gurësh, dhe mali i tempullit një lartësi e pyjeve.

Mikea 4

4:1 Dhe kjo do të jetë: Në ditët e fundit, mali i shtëpisë së Zotit do të jenë të përgatitur në majën e maleve dhe lart mbi kodrat. Dhe njerëzit do të rrjedhë në të.
4:2 Shumë kombe do të nxitojë, dhe do të thotë: "Ejani, le të ngjitet në malin e Zotit dhe në shtëpinë e Perëndisë të Jakobit. Dhe ai do të na mësojë udhët e tij, dhe ne do të ecim në shtigjet e tij ". Sepse ligji do të dalë nga Sioni, dhe fjala e Zotit nga Jeruzalemi.
4:3 Dhe ai do të gjykojë midis popujve shumë, dhe ai do të korrigjuar kombeve të fuqishme, edhe nga larg. Dhe ata do të shkurtojë deri shpatat e tyre në plugje, dhe heshtat e tyre në shata. Komb nuk do të marrë shpatën kundër një kombi, dhe ata do të mësojnë më për luftë.
4:4 Dhe një njeri do të ulet nën hardhinë e vet dhe nën fikun e vet, dhe nuk do të jetë askush për të frikës, sepse goja e Zotit të ushtrive foli.
4:5 Për të gjithë njerëzit do të ecin, secili në emër të zotit të vet. Por, ne do të ecim në emër të Zotit, Perëndisë tonë, përgjithmonë dhe kurrë.
4:6 Atë ditë, thotë Zoti,, Unë do të mbledh çalamanët. Dhe unë do të mbulojë atë që e kisha refuzuar, dhe atë që e kisha pikëlluar.
4:7 Dhe unë do të vendos çalamanët brenda mbetjes, dhe ajo që kishte qenë në ankth, brenda disa njerëz të shëndetshëm. Dhe Zoti do të mbretërojë mbi ta në malin e Sionit, nga kohën e tashme dhe deri në përjetësi.
4:8 Dhe ju, Kulla re e kopesë së bijës së Sionit, edhe ty do të vijë. Dhe fuqia e parë do të mbërrijë, mbretëria e bijës së Jeruzalemit.
4:9 Tani, Pse keni ardhur së bashku në mjerim? A nuk është një mbret në ju, ose ka këshilltari juaj shkuar larg? Trishtimi ka zënë ty, si dhimbjet e lindjes.
4:10 Të hidhëruar dhe të tronditur, bijë e Sionit, si një lindje grua duke i dhënë. Tani për tani ju duhet të largohen nga qyteti dhe do të banoni në fshat, dhe ju do të takohet edhe në Babiloni. Nuk ju do të dorëzohet. Aty Zoti do të të shpengojë nga dora e armiqve të tu.
4:11 Dhe tani shumë popuj janë mbledhur kundër jush, dhe ata thonë, "Le të vritet me gurë dhe sytë tona le Sionin".
4:12 Por ata nuk e kanë njohur mendimet e Zotit, dhe ata nuk e kanë kuptuar këshillat e tij. Sepse ai do t'i mbledhë së bashku si bari në një lëmë.
4:13 Çohu dhe shij, bijë e Sionit. Sepse unë do të vendos bri tuaj si hekur, dhe unë do të vendos thonj tuaj si bakër. Dhe ju do të thyej shumë popuj, dhe ju do të sakrifikoj plaçkat e tyre për Zotin, dhe forca e tyre për Zotit të të gjithë dheut.

Mikea 5

5:1 Tani ju do të jetë i shkatërruar, ju bija e një vjedhës. Ata kanë vendosur një bllokadë kundër nesh, me shufër ata do të të godasë nofulla e gjyqtarit të Izraelit.
5:2 Dhe ju, Bethlehem Ephrata, janë një i vogël midis mijërave të Judës. Nga ju do të dalë ai që do të jetë sundues në Izrael, dhe vendi i tij ulje ka qenë i vendosur që në fillim, nga ditët e përjetësisë.
5:3 Për shkak të kësaj, ai do të sigurojë për ta, madje deri në kohën në të cilën ajo që e mban atë lind. Dhe kusuri i vëllezërve të tij do të konvertohet bijve të Izraelit.
5:4 Dhe ai do të qëndrojë e vendosur dhe ushqehen me fuqinë e Zotit, sipas emrit sublime të Zotit, Perëndisë të tij. Dhe ata do të konvertohet, tani për tani ai do të madhërohet, deri në skajet e tokës.
5:5 Dhe ky njeri do të jetë paqja, Kur Asiri do të vijë në vendin tonë, dhe kur ai do të shkelë në pallatet tona; dhe ne do të nxjerrim kundër tij shtatë barinj dhe tetë princa nga njerëzit e.
5:6 Dhe ata do të kullotë në vendin e Asirisë me shpatë, dhe tokën e Nimrodit me shtiza e saj; dhe ai do të na çlirojë nga Asirisë, kur ai do të vijë në vendin tonë, dhe kur ai do të shkelë kufijtë tanë.
5:7 Dhe do të ketë një Kusuri i Jakobit, në mes të shumë popujve, si një vesë e dërguar nga Zoti dhe si pika mbi drurët e vegjël, e cila pret asnjë njeri dhe nuk qëndrojnë përpara bijve të njerëzve.
5:8 Dhe do të ketë një Kusuri i Jakobit, në kuadër të johebrenjve, në mes të shumë popujve, si një luan midis kafshëve të pyjeve, dhe si një luan i vogël midis kopeve të dhenve,, i cili, kur ai do të kalojë përmes dhe shkel poshtë dhe kap, nuk ka njeri që mund të shpëtojë.
5:9 Dora jote do të lartësohet mbi armiqtë tuaj, dhe tërë armiqtë e tu do të kalojnë.
5:10 Dhe kjo do të jetë në atë ditë, thotë Zoti,: Do të heq kuajt e tu në mes teje, dhe unë do të shkatërroj tërësisht qerret e tua katër-kalë.
5:11 Dhe unë do të shkatërroj qytetet e vendit tënd, dhe unë do të shemb të gjitha fortifikimet e tua, dhe unë do ta heq paudhësinë nga dora jote, dhe nuk do të ketë midis jush shortari.
5:12 Dhe unë do të bëj shëmbëlltyrat tuaja të gdhendura të humbasë, dhe statujat tuaj, nga mesi juaj. Dhe ju do të adhuroj më veprat e duarve të tua.
5:13 Dhe unë do të çrrënjosur pemët e tua të shenjta nga mesi juaj, dhe unë do të shtypë qytetet tuaja.
5:14 Dhe unë do të hakmerrem saktë, me tërbim dhe me indinjatë, midis gjithë kombeve që nuk i keni dëgjuar.

Mikea 6

6:1 Dëgjoni atë që thotë Zoti: Ngrihem, luftoj në gjykimin kundër male, dhe kodrat le të dëgjojnë zërin tënd.
6:2 Le malet dëgjojnë gjykimin e Zotit, dhe themele të forta të tokës. Për gjykimin e Zotit është me popullin e tij, dhe ai do të hyjë në gjyq me Izraelin.
6:3 populli im, çfarë të kam bërë ty, ose si të kam sulmuar? Përgjigjet për mua.
6:4 Sepse unë po ju nxori nga vendi i Egjiptit,, dhe ju çliroi nga shtëpia e servitutit, dhe kam dërguar para teje Moisiun, dhe Aaroni, dhe Miriam.
6:5 populli im, mbaj mend, Unë kërkoj nga ju, atë që Balaku, mbreti i Moabit planifikuara, dhe si Balaamin, birin e Beorit, iu përgjigj atij, nga Shitimi deri në Gilgal, kështu që ju mund të dini drejtësinë e Zotit.
6:6 Çfarë gjëje të denjë mund të ofroj Zotit, si unë përkulem në gjunjë përpara Perëndisë të lartë? Si mund të ofrojnë olokauste tij, dhe viça një vit të vjetra?
6:7 Do të të pëlqej Zoti mijëra desh, ose me mijëra yndyrë cjep? Si mund të heqë dorë nga të parëlindurin tim për shkak të veprës sime të keqe, fryti i barkut tim për shkak të mëkatin e shpirtit tim?
6:8 Unë do të zbulojë për ju, O njeri, ajo që është e mirë, dhe atë që Zoti kërkon nga ju, dhe se si të veprojë me gjykim, të duash mëshirën, dhe të ecin me kujdes me Perëndinë tënd?.
6:9 Zëri i Zotit i thërret në qytet, "Dëgjoni, ju fise,"Dhe i cili do të konfirmojë atë? Dhe shpëtimi do të jetë për ata që kanë frikë emrin tënd.
6:10 Megjithatë, ka një zjarr në shtëpinë e të paditur, Thesari i paudhësisë, dhe një masë të vogël, mbushur me zemërim.
6:11 A duhet ta justifikuar bilancet e pabesë, dhe mashtrues peshon e një qese të vogël?
6:12 me këtë, të pasur e saj kanë qenë të mbushur me paudhësi, dhe banorët e tij thonë gënjeshtra, dhe gjuha e tyre ishte veçse mashtrim në gojën e tyre.
6:13 Edhe une, prandaj, filluan të godasin ju me shkatërrim për shkak të mëkateve të tua.
6:14 Ju do të konsumojnë dhe të mos jetë i kënaqur, dhe fatkeqësia juaj do të jetë në mesin tuaj. Dhe ju do të merrni të mbajë, dhe jo për të shpëtuar, dhe ata të cilët ju do të kurseni, Unë do të japë të shpatës.
6:15 Ju do të mbjell, dhe nuk do të korrësh. Ju do të shtypësh ullinjtë, dhe nuk me ke vajosur me vaj, dhe të shtypur rrushin, dhe të mos pinë verën.
6:16 Sepse ke mbajtur urdhërimet e Omrit, dhe të gjitha veprat e shtëpisë së Ashabit. Dhe ju keni ecur sipas vullnetet e tyre, kështu që unë duhet të ju jap më shumë se në humbje dhe banorët e saj objekt talljeje, dhe ju do të mbani turpin e popullit tim.

Mikea 7

7:1 Mjerë unë, sepse e kam bërë vetëm si një që gleans bistakët e cilësisë së mirë në vjeshtë. Nuk ka asnjë vile për konsumojnë; shpirti im dëshëron fiq jashtë sezonit.
7:2 Të shenjtët kalojnë nga vendi, dhe nuk ka asnjeri të drejtë në mesin e njerëzve. Të gjithë presin në pritë për të derdhur gjak; njeriu gjuan vëllanë e vet me vdekje.
7:3 E keqja e duart e tyre, ata e quajnë të mirë. Udhëheqësi po kërkon, dhe gjyqtari po jep, dhe e madhe po flet dëshirën e shpirtit të tij, dhe ata e kanë ngatërruar atë.
7:4 Kush është më i mirë në mesin e tyre është si një bimë mprehtë, dhe ai që është i drejtë është si një gardh mprehtë. Dita e inspektimit tuaj, vizita juaj, arrin. Tani do të jetë rrënimi i tyre.
7:5 Mos të jenë të gatshëm për të besuar një mik. Dhe nuk do të jenë të gatshëm të besoj në një komandant. prej saj, që fle në gjirin tuaj, ruaji portat e gojës sate mbyllura.
7:6 Sepse i biri vepron me përbuzje për babain, dhe bija ngre krye kundër nënës, e bija-in-ligj kundër saj nënë-në-ligjit, dhe armiqtë e secilit janë ata të shtëpisë së vet.
7:7 Por unë do të shikoj drejt Zotit. Unë do të pres për Perëndinë, Shpëtimtari im. Perëndia im do të më dëgjojë.
7:8 Ju, armiku im, nuk duhet të kënaqen me mua, sepse i kam rënë. Unë do të ngrihem, në rast se ulem në terr. Zoti është drita ime.
7:9 Unë do të mbajnë zemërimin e Zotit, sepse kam kryer mëkate kundër tij, derisa ai mund të gjykojë çështjen time dhe do vendosë drejtësi për mua. Ai do të më çojë në dritë. Unë do të shoh drejtësinë e tij.
7:10 Dhe armiku im do të duket, dhe ajo do të mbulohet me turp, ajo që më thotë:, "Ku është Zoti, Perëndia yt?"Sytë e mi do të duket mbi të. Tani ajo do të shkelet me këmbë si baltën e rrugëve.
7:11 Dita që muret e tua do të rindërtohet, Atë ditë ligji do të jetë larg.
7:12 Atë ditë, ata do të dalin ndaj jush edhe nga Asirisë, dhe madje edhe në qytetet e fortifikuara, dhe nga qytetet e fortifikuara deri në lumin, dhe nga deti në det, dhe nga mali në mal.
7:13 Dhe vendi do të jetë në shkretim, për shkak të banorëve të saj dhe për shkak të frytit të qëllimeve të tyre.
7:14 Me bastunin tuaj, kullotni njerëzit tuaj, kopenë e trashëgimisë sate, jeton i vetmuar në pyllin e ngushtë, në mes të Karmelit. Ata do të kullosin në Bashan dhe në Galaad, si në ditët e lashta.
7:15 Si në ditët që dole nga vendi i Egjiptit,, Unë do të zbulojë mrekulli atij.
7:16 Kombet do të duken, dhe ata do të jenë të hutuar në fuqinë e të gjithë atyre. Ata do të vendosin dorën mbi gojë; veshët e tyre do të mbeten të shurdhër.
7:17 Ata do të lëpijnë pluhurin si gjarpërinj, dhe, si rrëshqanorët e tokës, ata do të jenë të shqetësuar në shtëpitë e tyre. Ata do të tmerr Zoti, Perëndia ynë, dhe ata do të kenë frikë.
7:18 Se si është Perëndia ju, që heq paudhësinë dhe e kapërcen shkeljen e mbetjes së trashëgimisë suaj? Nuk të dërgojë tërbimit të tij, sepse ai është i gatshëm të jetë i mëshirshëm.
7:19 Ai do të kthehet prapa dhe të ketë mëshirë për ne. Ai do t'i shkelë paudhësitë tona, dhe ai do të hedhësh në fund të detit tërë mëkatet tona.
7:20 Ju do të japin besnikërinë tënde Jakobit, dhemshurinë tënde Abrahamit, të cilat iu betove etërve tanë qysh në kohërat e lashta.