Ch 4 Meta

Meta tina Rasul 4

4:1 Tapi bari maranéhanana diomongkeun ka urang, para imam jeung hakim di Bait Allah jeung Sadducees overwhelmed aranjeunna,
4:2 keur grieved yén maranéhanana ngajarkeun ka urang tur announcing Yesus jadian ti nu maraot.
4:3 Jeung maranéhna neundeun leungeun dina éta, sarta aranjeunna disimpen aranjeunna dina hansip dugi dinten salajengna. For deui ieu malem ayeuna.
4:4 Tapi loba jalma anu sempet ngadéngé kecap dipercaya. Jeung Jumlah lalaki janten lima rebu.
4:5 Jeung kajadian dina dinten hareup anu pamingpin jeung sesepuh jeung scribes maranéhna ngariung babarengan di Yerusalem,
4:6 kaasup Annas, Imam Agung, sarta Caiaphas, jeung Yahya na Alexander, sarta saloba éta tina kulawarga priestly.
4:7 Sarta stationing aranjeunna di tengah, aranjeunna questioned aranjeunna: "Ku naon kakuatan, atanapi di anu ngaran, tos rengse ieu?"
4:8 saterusna Peter, ngeusi Roh Suci, ceuk maranehna: "Pamingpin urang jeung sesepuh, ngadangukeun.
4:9 Mun urang kiwari téh judged ku akta alus dipigawé pikeun hiji lalaki infirm, ku nu anjeunna geus dijieun sakabeh,
4:10 hayu deui jadi dipikawanoh nepi ka sodara jeung ka sakabéh urang Israil, yen di nami Gusti urang Yesus Kristus anu Nazarene, saha maneh disalib, saha Allah geus diangkat ti nu maraot, ku anjeunna, lalaki ieu nangtung saméméh anjeun, damang.
4:11 Anjeunna batu, nu ieu ditampik ku anjeun, tukang, nu geus jadi kapala sudut.
4:12 Tur euweuh kasalametan dina sagala séjén. Pikeun euweuh ngaran séjén handapeun langit dibikeun ka lalaki, ku nu éta dipikabutuh pikeun urang bisa disimpen. "
4:13 Saterusna, ningali constancy of Petrus jeung Yahya, sanggeus diverifikasi yén maranéhanana éta lalaki tanpa hurup atawa pembelajaran, aranjeunna wondered. Jeung maranéhna dipikawanoh yen aranjeunna geus kalawan Yesus.
4:14 oge, ningali lalaki anu kungsi diubaran ngadeg kalayan aranjeunna, maranéhanana éta bisa ngomong nanaon mun contradict aranjeunna.
4:15 Tapi aranjeunna maréntahkeun éta ka mundur luar, jauh ti majelis, sarta aranjeunna conferred diantara sorangan,
4:16 paribasa: "Naon wajib urang ulah nepi ka lalaki ieu? Pikeun pasti tanda umum geus dipigawé ngaliwatan aranjeunna, méméh sagala pangeusi Yerusalem. Éta manifest, sarta kami moal bisa mungkir deui.
4:17 Tapi lest dinya nyebarkeun salajengna dipimilik ku urang, hayu urang ngancem aranjeunna teu nyarita deui dina ngaran ieu lalaki wae. "
4:18 Na nelepon aranjeunna dina, aranjeunna warned aranjeunna teu nyarita atawa ngajarkeun pisan dina ngaran Yesus.
4:19 Tapi sabenerna, Petrus jeung Yahya ceuk dina respon kana éta: "Nangtoskeun naha éta téh ngan di payuneun Allah ngadangukeun ka anjeun, tinimbang ka Allah.
4:20 Pikeun kami bisa refrain ti diomongkeun hal anu geus urang katempo na uninga ".
4:21 tapi aranjeunna, ngancam aranjeunna, dikirim aranjeunna tebih, sanggeus teu kapendak cara yén maranéhna bisa ngahukum aranjeunna sabab rahayat. Pikeun sakabéh anu glorifying hal anu geus dipigawé dina acara ieu.
4:22 Pikeun lalaki di saha tanda ieu cageur geus dilakonan yuswa langkung ti opat puluh taun.
4:23 Saterusna, ngabogaan geus dileupaskeun, aranjeunna indit ka sorangan, sarta aranjeunna dilaporkeun dina pinuh naon pamingpin para imam jeung para kokolot tadi nyarios ka aranjeunna.
4:24 Jeung nalika maranéhna sempet ngadéngé éta, jeung hiji atos, aranjeunna diangkat nepi sora maranéhna pikeun Alloh, jeung maranehna ceuk: "Gusti, anjeun teh Salah anu dijadikeun langit jeung bumi, laut jeung sagala rupa nu aya dina éta,
4:25 saha, ku Roh Suci, ngaliwatan sungut bapana kami Daud, hamba Anjeun, ceuk: 'Naha geus di kapir geus seething, jeung naha geus rahayat geus pondering gede bohong?
4:26 Raja bumi geus ngadeg nepi, jeung pamingpin geus ngagabung babarengan salaku hiji, ngalawan PANGERAN sarta ngalawan Kristus-Na. '
4:27 Pikeun sabenerna Herodes na Pontius Pilatus, jeung kapir jeung bangsa Israil, ngagabung babarengan di dayeuh ieu ngalawan Isa hamba suci Anjeun, saha maneh anointed
4:28 mun ngalakukeun naon leungeun anjeun tur ikhtiar anjeun kungsi decreed bakal dilakukeun.
4:29 Jeung ayeuna, O Lord, kasampak kana ancaman maranéhna, tur dibere pikeun pagawé anjeun nu maranéhna bisa nyarita Kecap anjeun kalayan sagala kapercayaan,
4:30 ku dilegaan leungeun anjeun dina cures jeung tanda na miracles, dipigawé ngaliwatan nami Putra suci Anjeun, Yesus. "
4:31 Jeung nalika maranéhna sempet ngado'a, tempat nu maranéhanana dikumpulkeun ieu dipindahkeun. Sarta maranéhanana kabéh ngeusi Roh Suci. Sarta maranéhanana diomongkeun Firman Allah kalawan kapercayaan.
4:32 Mangka multitude of mukmin éta hiji haté na hiji jiwa. Ngayakeun teu saha disebutkeun yen salah sahiji hal anu anjeunna kasurupan éta sorangan, Tapi sagala hal éta biasa pikeun aranjeunna.
4:33 Tur kalawan kakuatan hébat, nu Rasul anu ngajadikeun kasaksian ka kiamat tina Yesus Kristus Gusti urang. Sarta rahmat hébat éta di kabeh.
4:34 Jeung ngayakeun éta saha di antara maranehna merlukeun. Pikeun saloba éta boga huma atawa imah, jual ieu, anu bringing nu proceeds sahiji hal anu maranéhanana ngajual,
4:35 kukituna nempatkeun éta saméméh suku ti Rasul. Mangka ieu dibagi kana tiap hiji, sagampil anjeunna ngalaman kudu.
4:36 ayeuna Joseph, saha nu Rasul surnamed Barnabas (nu geus ditarjamahkeun salaku 'putra consolation'), saha éta nu Levite sahiji turunan Cyprian,
4:37 saprak manéhna darat, anjeunna dijual deui, sarta anjeunna dibawa ka proceeds tur disimpen ieu di suku ti Rasul.