Ch 7 Meta

Meta tina Rasul 7

7:1 Lajeng Imam Agung ngadawuh, "Dupi hal ieu jadi?"
7:2 Sarta Stephen ceuk: "Baraya Noble na founding, ngadangukeun. Allah kamulyaan mucunghul mun bapana urang Abraham, nalika anjeunna di Mesopotamia, saméméh anjeunna ari di Haran.
7:3 Tur Allah ngadawuh ka manehna, 'Indit ti nagara anjeun ti kindred Anjeun, sarta balik kana tanah anu abdi bakal nunjukkeun ka anjeun. '
7:4 Saterusna manéhna indit jauh ti tanah ka Chaldeans, sarta anjeunna mukim di Haran. sarta engké, sanggeus bapana maot, Gusti dibawa manehna kana ieu tanah, nu ayeuna Huni.
7:5 Sarta anjeunna eweh moal warisan di dinya, malah moal rohangan hiji hambalan. Tapi anjeunna jangji baris masihan ka anjeunna salaku diilikan hiji, jeung ka turunan-Na sanggeus anjeunna, sanajan manehna teu boga putra.
7:6 Lajeng Allah ngawartoskeun anjeunna yén turunan na bakal janten nu nyicing dina tanah asing, na yén maranéhna bakal subjugate aranjeunna, sarta ngubaran eta parah, keur opat ratus taun.
7:7 'Sarta bangsa saha maranéhna bakal ngawula ka, Kuring baris nangtoskeun,'Ceuk Gusti. 'Sarta sanggeus hal ieu, aranjeunna bakal indit jeung wajib ngalayanan kuring di tempat ieu. '
7:8 Sarta anjeunna eweh nu covenant tina sunat. Jeung kitu anjeunna katimu Ishak sarta disunat anjeunna dina dinten kadalapan. Jeung Isaac dikandung Jacob, jeung Yakub, dua belas Patriarchs.
7:9 Jeung Patriarchs, keur timburu, dijual Joseph ka Mesir. Tapi Allah éta kalayan anjeunna.
7:10 Sarta anjeunna rescued anjeunna tina sagala tribulations na. Sarta anjeunna eweh rahmat sarta hikmah di payuneun Firaun, raja Mesir. Sarta anjeunna diangkat anjeunna salaku gubernur leuwih Mesir jeung leuwih sagala imahna.
7:11 Lajeng kalaparan a lumangsung di sakabéh Mesir jeung Kanaan, sarta tribulation hébat. Sarta founding urang teu manggihan kadaharan.
7:12 Tapi lamun Yakub sempet ngadéngé yén aya gandum di Mesir, anjeunna dikirim founding urang munggaran.
7:13 Sarta dina kasempetan kadua, Joseph ieu dipikawanoh ku baraya na, jeung katurunan na dijieun manifest ka Firaun.
7:14 Lajeng Yusup dikirim pikeun tur dibawa bapana Jacob, sareng sadaya kindred na, tujuh puluh lima jiwa.
7:15 Jeung Yakub diturunkeun ka Mesir, sarta anjeunna diliwatan jauh, sarta sangkan teu founding kami.
7:16 Jeung maranéhna meuntas leuwih kana Shechem, sarta maranéhanana ditempatkeun dina sepulcher nu Ibrahim meuli keur jumlah duit ti putra Hamor, putra Shechem.
7:17 Jeung nalika waktu Jangji yen Allah geus ngungkabkeun ka Ibrahim Drew deukeut, éta jalma ngaronjat kukituna dikalikeun di Mesir,
7:18 malah dugi raja sejen, anu henteu terang Yusuf, rose up di Mesir.
7:19 Anu ieu, ngawengku kindred kami, afflicted founding kami, ambéh maranéhanana bakal ngalaan Orok maranéhna, lest aranjeunna dijaga hirup.
7:20 Dina waktos anu sareng, Musa lahir. Sarta anjeunna dina rahmat Alloh, sarta anjeunna kaparaban salila tilu bulan di imah bapana.
7:21 Saterusna, sanggeus geus ditinggalkeun, putri Firaun ngabawa di, jeung manehna diangkat anjeunna salaku putra nya sorangan.
7:22 Jeung Musa ieu maréntahkeun dina sagala hikmah tina Mesir. Sarta anjeunna perkasa dina kecap sarta dina amal na.
7:23 Tapi lamun opat puluh taun umur anu réngsé di anjeunna, eta acuk up dina haténa éta manéhna kudu didatangan baraya na, éta putra Israil.
7:24 Jeung lamun anjeunna ngalaman katempo hiji tatu hiji sangsara tangtu, anjeunna salamet anjeunna. Tur ngahalangan Mesir, anjeunna tempa retribusi pikeun anjeunna anu enduring tatu.
7:25 Ayeuna anjeunna sakuduna dituju anu sadulur na bakal ngarti yen Allah bakal ngabulkeun aranjeunna kasalametan ngaliwatan leungeun-Na. Tapi aranjeunna henteu ngartos eta.
7:26 jadi sabenerna, dina poe handap, anjeunna mucunghul sateuacan jalma anu arguing, sarta anjeunna bakal geus reconciled aranjeunna dina karapihan, paribasa, 'Lalaki, anjeun baraya. Kitu naha anjeun bakal ngarugikeun karana?'
7:27 Tapi anjeunna anu ngabalukarkeun tatu ka tatangga na ditampik anjeunna, paribasa: 'Saha geus diangkat anjeun salaku pamimpin na hakim leuwih kami?
7:28 Bisa eta jadi nu rék maéhan kuring, dina cara nu sarua nu ditelasan di Mesir kamari?'
7:29 Saterusna, dina kecap ieu, Musa ngungsi. Sarta anjeunna jadi urang asing di tanah Midian, dimana anjeunna dihasilkeun dua putra.
7:30 Jeung nalika opat puluh taun anu réngsé, aya mucunghul mun anjeunna, di gurun of Gunung Sinai, hiji Angel, dina seuneu tina seuneu dina rungkun hiji.
7:31 Sarta sanggeus ningali ieu, Musa ieu amazed di tetempoan nu. Jeung salaku anjeunna Drew deukeut guna gaze di dinya, sora Gusti sumping ka anjeunna, paribasa:
7:32 'Kami teh Allah founding Anjeun: Allah Ibrahim, Allah Ishak, jeung Allah Yakub. 'Sarta Musa, keur dilakukeun pikeun ngadegdeg, teu wani neuteup.
7:33 Tapi PANGERAN ngandika ka anjeunna: 'Loosen nu sapatu tina suku anjeun. Pikeun tempat di nu nangtung téh taneuh suci.
7:34 Tangtu, Kuring geus katempo kasangsaraan rahayat kuring anu di Mesir, na mah geus uninga groaning maranéhna. Teras kumaha, Kuring keur datang ka handap jang ngosongkeun aranjeunna. Jeung ayeuna, balik mudik sarta kuring baris ngirim anjeun ka Mesir. '
7:35 ieu Musa, saha aranjeunna ditampik ku nyebutkeun, 'Saha geus diangkat anjeun salaku pamimpin na hakim?'Nya éta salah Allah ngutus janten pamimpin na redeemer, ku panangan nu Angel nu mucunghul mun anjeunna dina rungkun.
7:36 lalaki ieu dipingpin aranjeunna kaluar, accomplishing tanda na keajaiban di tanah Mesir, sarta di Laut Beureum, sarta di tanah gurun, keur opat puluh taun.
7:37 Ieu Musa, anu nyarios ka putra Israil: 'Allah bakal ngangkat up keur anjeun nabi kawas kuring ti baraya sorangan. Anjeun bakal ngadengekeun manehna. '
7:38 Ieu anjeunna anu di Garéja di padang teh, jeung Angel anu diomongkeun ka manehna di Gunung Sinai, tur kalawan founding kami. Éta anjeunna anu narima kecap tina hirup mun masihan ka urang.
7:39 Éta anjeunna saha founding kami éta teu daék nurut. Gantina, aranjeunna dugi ka anjeunna, sarta di hate maranéhanana aranjeunna tos tebih ka arah Mesir,
7:40 nyarios ka Harun: 'Jieun dewa pikeun urang, nu bisa balik saméméh urang. Pikeun Musa kieu, anu dipingpin urang jauh ti tanah Mesir, kami teu nyaho naon anu geus lumangsung ka manéhna. '
7:41 Na ngarah kolot hiji anak sapi di eta dinten, jeung maranéhna ditawarkeun kurban ka idola, sarta aranjeunna rejoiced dina karya leungeun maranéhna sorangan.
7:42 Lajeng Allah ngancik, sarta anjeunna dibikeun aranjeunna leuwih, mun subservience ka tentara Sawarga, sagampil eta ieu ditulis dina Kitab tina nabi: 'Naha anjeun teu nawiskeun korban na kurban ka abdi pikeun opat puluh taun di gurun, O imah Israel?
7:43 Jeung can Anjeun nyandak up for yourselves nu Kemah tina Moloch jeung béntang ti Anjeun Allah Rephan, Pekuncén nu yourselves kabentuk guna adore aranjeunna. Na jadi abdi moal nyandak nu jauh, saluareun Babul. '
7:44 The Kemah tina kasaksian ieu kalawan founding kami di tanah gurun, sagampil Gusti ordained maranehna, diomongkeun ka Musa, ku kituna manéhna bakal nyieun nurutkeun bentuk yén anjeunna ngalaman ditempo.
7:45 Tapi founding kami, narima eta, ogé dibawa deui, kalawan Yosua, kana tanah nu kapir, saha Gusti diusir saméméh nyanghareupan founding kami, malah nepi ka poé Daud,
7:46 anu kapanggih rahmat saméméh Allah jeung anu ménta nu anjeunna bisa ménta Kemah pikeun Allah Yakub.
7:47 Tapi éta Solomon anu diwangun imah pikeun anjeunna.
7:48 Acan nu Maha Agung teu cicing di imah diwangun ku leungeun, sagampil kedalna liwat nabi:
7:49 'Surga mangrupakeun tahta kuring, katut bumi téh footstool kuring. Jenis imah Rék ngawangun keur kuring? nyebutkeun Gusti. Jeung nu tempat peristirahatan kuring?
7:50 Teu leungeun mah dijieun sagala hal ieu?'
7:51 Kaku-necked na uncircumcised dina haté sarta Ceuli, anjeun kantos nolak Roh Suci. Sagampil founding Anjeun tuh, kitu ogé anjeun ngalakukeun.
7:52 Nu sahiji nabi geus founding anjeun moal persecuted? Jeung maranéhna ditelasan jalma anu foretold nu Advent di Ngan Hiji. Jeung anjeun ayeuna geus jadi betrayers na murderers tina anjeunna.
7:53 Anjeun narima hukum ku laku lampah Malaikat, na acan nu teu diteundeun eta. "
7:54 Saterusna, kana dédéngéan hal ieu, maranéhanana deeply tatu dina hate maranéhanana, jeung maranehna gnashed huntu maranéhanana di manéhna.
7:55 tapi manéhna, keur ngeusi Roh Suci, jeung gazing intently arah sawarga, nempo kamulyaan Allah jeung Yesus nangtung di leungeun katuhu Allah. Jeung cenah, "Behold, Kuring ningali langit dibuka, jeung Putra Manusa nangtung di leungeun katuhu Allah. "
7:56 tuluy maranehna, nangis kaluar jeung sora tarik, diblokir Ceuli maranéhanana jeung, jeung hiji atos, bergegas rongkah arah manéhna.
7:57 Jeung nyetir manéhna kaluar, leuwih kota, maranehna stoned manéhna. Jeung saksi disimpen garments maranéhanana gigireun suku nonoman a, anu disebut Saul.
7:58 Jeung salaku maranéhanana rajam Stephen, manéhna disebut kaluar jeung ceuk, "Gusti Yesus, narima sumanget mah. "
7:59 Saterusna, sanggeus geus dibawa ka tuur-Na, manéhna ngajerit jeung sora tarik, paribasa, "Gusti, teu tahan dosa ieu ngalawan maranehna. "Jeung lamun manéhna geus ceuk ieu, manéhna murag sare di Gusti. Jeung Saul ieu consenting ka rajapati-Na.