Ch 9 Meta

Meta tina Rasul 9

9:1 ayeuna Saul, masih engapan ancaman jeung beatings ngalawan murid Gusti, indit ka Imam Agung,
9:2 sarta anjeunna petitioned anjeunna pikeun hurup kana synagogues di Damaskus, jadina, lamun manehna kapanggih wae lalaki atawa awéwé milik Jalan kieu, anjeunna bisa ngakibatkeun aranjeunna salaku tahanan ka Yerusalem.
9:3 Tur jadi manehna nyieun perjalanan, kajadian anu anjeunna approaching Damaskus. sarta ujug-ujug, lampu ti sawarga shone sabudeureun anjeunna.
9:4 Sarta ragrag kana taneuh, manéhna ngadéngé sora anu nyebutkeun manéhna, "Saul, Saul, naha anjeun persecuting kuring?"
9:5 Jeung cenah, "Saha anjeun, Gusti?"Sarta manéhna: "Kami Isa, saha anjeun persecuting. Éta teuas pikeun anjeun kick ngalawan goad nu ".
9:6 jeung manéhna, trembling na astonished, ceuk, "Gusti, naon anu rék kuring keur ngalakukeun?"
9:7 Jeung PANGERAN ngadawuh ka anjeunna, "Naek nepi na balik kana kota, tur aya nu bakal ngawartoskeun naon halah maneh mun ". Ayeuna di lalaki anu ngalengkepan anjeunna anu nangtung stupefied, dédéngéan memang sora a, Tapi ningali salah euweuh.
9:8 Lajeng Saul acuk up tina taneuh. Sarta sanggeus muka panon na, manéhna nempo nanaon. Jadi ngarah anjeunna ku leungeun, aranjeunna dibawa anjeunna kana Damaskus.
9:9 Sarta di tempat nu, anjeunna tanpa tetempoan salila tilu poé, sarta anjeunna ngayakeun ate atawa nginum.
9:10 Ayeuna aya murid nu tangtu di Damaskus, ngaranna Ananias. Sarta PANGERAN ngadawuh ka anjeunna dina visi, "Ananias!"Jeung cenah, "Abdi di dieu, Gusti. "
9:11 Jeung PANGERAN ngadawuh ka anjeunna: "Naek nepi na balik kana jalan nu disebut lempeng, jeung neangan, di imah Yudas, hiji ngaranna Saul ti Tarsus. Pikeun behold, anjeunna sholat ".
9:12 (Sarta Paul nempo hiji lalaki ngaranna Ananias ngasupkeun na neguaan leungeun kana anjeunna, ku kituna manéhna bisa nampa tetempoan-Na.)
9:13 Tapi Ananias direspon: "Gusti, Kuring geus uninga ti loba ngeunaan lalaki ieu, sabaraha ngarugikeun anjeunna geus dipigawé pikeun umat Allah anjeun di Yerusalem.
9:14 Sarta anjeunna boga otoritas dieu ti pamingpin para imam meungkeut sagala anu nu dipake ngaran anjeun. "
9:15 PANGERAN ngandika ka anjeunna: "Pindah, pikeun ieu mangrupa alat dipilih ku kuring nepikeun ngaran kuring sateuacan bangsa jeung raja jeung putra Israil.
9:16 Pikeun kuring bakal nembongkeun ka manehna sabaraha anjeunna kedah sangsara atas nama ngaran abdi. "
9:17 Sarta Ananias undur. Sarta anjeunna diasupkeun imah. Sarta peletakan leungeun-Na kana anjeunna, cenah: "Lanceukna Saul, Gusti Yesus, anjeunna anu mucunghul ka anjeun dina cara ku nu datang, dikirim atuh ku kituna anjeun bakal nampa tetempoan anjeun sarta dieusi ku Roh Suci. "
9:18 Jeung geura, ieu saolah-olah skala sempet fallen tina panon na, sarta anjeunna nampi tetempoan na. Jeung rising up, anjeunna dibaptis.
9:19 Jeung lamun anjeunna ngalaman dicokot hidangan a, anjeunna strengthened. Ayeuna anjeunna jeung murid anu éta di Damaskus pikeun sababaraha poé.
9:20 Sarta anjeunna terus da'wah Yesus di synagogues: yén manéhna téh Putra Allah.
9:21 Sarta sakabeh anu uninga anjeunna éta astonished, jeung maranehna ceuk, "Dupi ieu moal salah anu, di Yerusalem, ieu berbenturan ngalawan maranéhanana invoking ngaran ieu, jeung anu datang ka dieu keur kieu: ku kituna manéhna bisa ngakibatkeun eta jauh ka pamingpin para imam?"
9:22 Tapi Saul ieu ngaronjatkeun ka extent gede di pangabisa, jeung kitu anjeunna confounding Yahudi anu cicing di Damaskus, ku affirming yen anjeunna teh Kristus.
9:23 Sarta lamun loba poé anu réngsé, Yahudi nyandak ikhtiar salaku salah, ambéh maranéhanana bisa nempatkeun anjeunna pati.
9:24 Tapi treachery maranéhna jadi dipikawanoh nepi ka Saul. Ayeuna maranéhanana ogé ningali Gerbang, beurang jeung peuting, ambéh maranéhanana bisa nempatkeun anjeunna pati.
9:25 Tapi murid, nyokot anjeunna jauh ku wengi, dikirim anjeunna leuwih témbok ku letting anjeunna handap di karinjang a.
9:26 Jeung lamun anjeunna ngalaman anjog di Yerusalem, anjeunna nyoba gabung dirina ka murid. Sarta maranéhanana éta kabéh sieun anjeunna, teu percanten yén anjeunna murid a.
9:27 Tapi Barnabas ngabawa kumisan jeung dipingpin anjeunna ka Rasul. Sarta anjeunna dipedar mun aranjeunna kumaha anjeunna ngalaman katempo Gusti, na yén anjeunna ngalaman diucapkeun ka anjeunna, jeung kumaha, di Damaskus, anjeunna ngalaman acted satia dina ngaran Yesus.
9:28 Sarta anjeunna kalayan aranjeunna, ngasupkeun na departing Yerusalem, sarta akting satia dina nami Gusti.
9:29 Anjeunna oge ieu diomongkeun ku kapir jeung disputing jeung Yunani. Tapi maranéhanana néangan maehan anjeunna.
9:30 Jeung nalika di baraya kungsi direalisasikeun ieu, aranjeunna dibawa manehna ka Caesarea tur dikirim anjeunna jauh ka Tarsus.
9:31 Tangtu, Garéja miboga karapihan sakuliah sakabéh Yudea jeung Galilea sarta Samaria, sarta eta ieu keur diwangun nepi, bari leumpang di sieun Gusti, sarta eta ieu keur ngeusi dina consolation Roh Suci.
9:32 Lajeng kajadian nu Peter, sakumaha anjeunna ngumbara di sabudeureun madhab, sumping ka para wali anu aya kénéh nalika anjeunna Lydda.
9:33 Tapi anjeunna kapanggih aya lalaki tangtu, ngaranna Aeneas, saha éta nu paralitik, anu kungsi lain dina ranjang pikeun dalapan taun.
9:34 Sarta Peter ngadawuh ka manehna: "Aeneas, Gusti Yesus Kristus heals Anjeun. Naek nepi na ngatur ranjang Anjeun. "Jeung geura anjeunna naros up.
9:35 Sarta sakabeh anu hirup di Lydda na Sharon ningal anjeunna, sarta maranéhanana dirobah ka Gusti.
9:36 Ayeuna di Joppa aya murid tangtu ngaranna Tabitha, nu di tarjamah disebut Dorcas. Manéhna ngeusi karya alus tur almsgiving yén Aisyah ieu accomplishing.
9:37 Jeung eta kajadian nu, dina eta poe, manehna janten gering na maot. Jeung nalika maranéhna sempet dikumbah dirina, aranjeunna diteundeun dirina dina kamar luhur.
9:38 Ayeuna saprak Lydda éta deukeut jeung Joppa, murid, kana dédéngéan nu Peter éta aya, dikirim dua lalaki ka anjeunna, nanyakeun anjeunna: "Ulah janten slow di datang ka kami."
9:39 saterusna Peter, rising up, indit jeung aranjeunna. Jeung lamun anjeunna ngalaman anjog, aranjeunna dipingpin anjeunna ka kamar luhur. Sarta sakabeh janda anu nangtung di sabudeureun anjeunna, weeping sarta némbongkeun anjeunna teh tunics na garments yén Dorcas geus dijieun pikeun aranjeunna.
9:40 Jeung nalika maranéhna miboga sadayana geus dikirim luar, Peter, kneeling turun, ngado'a. Sarta ngarobahna kana awak, cenah: "Tabitha, hudang. "Manehna dibuka panon nya jeung, kana ningali Peter, diuk nepi deui.
9:41 Na ngalamar dirina leungeun-Na, anjeunna diangkat nya nepi. Jeung lamun anjeunna ngalaman disebut dina wali jeung janda, anjeunna dibere nya hirup.
9:42 Kiwari ieu janten dipikawanoh di sakuliah sakabéh Joppa. Sarta loba dipercaya ka Pangeran.
9:43 Jeung kajadian nu anjeunna resided keur loba dinten di Joppa, ku Simon tangtu, Tanner a.