Paul's 1st Letter to the Corinthians

1 Korinta 1

1:1 Paul, disebut salaku Rosululloh Yesus Kristus ku bakal Allah; jeung Sosthenes, adi a:
1:2 ka Garéja Allah nu di Corinth, maranéhanana sanctified di Kristus Yesus, disebut jadi wali sareng sadaya anu invoking ngaran Gusti urang Yesus Kristus di unggal tempat theirs sarta ours.
1:3 Grace jeung perdamaian ka anjeun ti Allah Rama urang jeung ti Gusti Yesus Kristus.
1:4 Kuring méré sukur ka Allah mah terus pikeun anjeun alatan kurnia Allah anu geus dibikeun ka anjeun Kristus Yesus.
1:5 Ku rahmat nu, dina sagala hal, Anjeun geus jadi jegud Anjeunna, di unggal kecap jeung dina sagala pangaweruh.
1:6 Teras kumaha, nu kasaksian Kristus geus strengthened di anjeun.
1:7 Kucara kieu, euweuh anu kurang ka anjeun dina rahmat mana wae, Anjeun await wahyu ti Gusti urang Yesus Kristus.
1:8 jeung manéhna, oge, bakal nguatkeun anjeun, komo nepi ka ahir, tanpa kasalahan, nepi ka poé mecenghulna Gusti urang Yesus Kristus.
1:9 Allah satia. ngaliwatan manéhna, Anjeun geus disebut kana ukhuwah tina Putra-Na, Yesus Kristus Gusti urang.
1:10 Teras kumaha, Abdi nyuhungkeun, baraya, ku nami Gusti urang Yesus Kristus, anu unggal salah sahiji nu nyarita di jalan anu sarua, na yén aya jadi euweuh schisms diantara anjeun. Ku kituna bisa jadi maneh jadi sampurna, jeung pikiran sarua jeung jeung judgment sarua.
1:11 Pikeun eta geus dituduhkeun ka abdi, tentang anjeun, ilaing mah, ku jalma anu aya kalayan Chloes, yén aya contentions diantara anjeun.
1:12 Ayeuna kuring nyebutkeun ieu kusabab unggal anjeun geus nyebutkeun: "Pasti, Kami of Paul;"" Tapi Kami Apollo;" "Sabenerna, Kami tina Cephas;" sakumaha ogé: "Kami Kristus."
1:13 Geus Kristus geus dibagi? Ieu Paul disalib keur anjeun? Atawa anu anjeun dibaptis dina ngaran Paul?
1:14 Kuring masihan nuhun ka Allah nu Kuring geus taya dibaptis anjeun, iwal Crispus jeung Gayus,
1:15 lest saha disebutkeun yen anjeun geus dibaptis di ngaran kuring.
1:16 Sarta kuring ogé dibaptis rumah tangga tina Stephanus. Lian ti ieu, Kuring teu ngelingan lamun kuring dibaptis wae batur.
1:17 Pikeun Kristus teu ngirim kuring ngabaptis, tapi evangelize: teu ngaliwatan hikmah kecap, lest cross Kristus jadi kosong.
1:18 Pikeun Kecap tina Palang geus pasti foolishness ka maranéhanana anu perishing. Tapi pikeun maranéhanana anu geus disimpen, nu, ka urang, eta kakawasaan Allah.
1:19 Pikeun geus ditulis: "Kuring bakal binasa hikmah tina wijaksana, jeung kuring bakal nampik discernment tina prudent. "
1:20 Dimana aya wijaksana? Dimana aya scribes? Dimana kabeneran-seekers umur ieu? Geus teu Allah dijieun hikmah dunya ieu jadi foolishness?
1:21 Pikeun dunya teu nyaho Allah ngaliwatan hikmah, teras kumaha, di hikmah Allah, eta pleased Allah ngalengkepan kasalametan mu'min, ngaliwatan foolishness tina da'wah urang.
1:22 Pikeun Yahudi ménta tanda, jeung Yunani neangan hikmah.
1:23 Tapi urang da'wah Kristus disalib. Tangtu, ka urang Yahudi, ieu skandal a, jeung ka bangsa, ieu foolishness.
1:24 Tapi pikeun maranéhanana anu geus disebut, Yahudi ogé Yunani, nu Kristus nyaeta kahadean Allah jeung hikmah Allah.
1:25 Keur naon anu foolishness ka Allah dianggap wijaksana ku lalaki, jeung nu nu kalemahan ka Allah dianggap kuat ku lalaki.
1:26 Jadi ngurus pagawean Anjeun, baraya. Keur teu loba nu wijaksana nurutkeun daging, teu loba nu kuat, teu loba nu mulya.
1:27 Tapi Allah geus dipilih nu foolish dunya, ku kituna manéhna bisa confound nu wijaksana. Jeung Allah geus dipilih lemah dunya, ku kituna manéhna bisa confound kuat.
1:28 Jeung Allah geus dipilih nu ignoble jeung nista dunya, jalma anu nganggur, ku kituna manéhna bisa ngurangan ka euweuh jalma anu hiji hal.
1:29 Jadi mangka, euweuh nu tina daging kudu kamulyaan dina tetempoan-Na.
1:30 Tapi anjeun manéhna di Kristus Yesus, anu dijieun ku Allah jadi hikmah urang jeung kaadilan jeung sanctification jeung panebusan.
1:31 Teras kumaha, dina cara nu sarua, ieu ditulis: "Saha glories, kudu kamulyaan dina Gusti. "

1 Korinta 2

2:1 Teras kumaha, baraya, basa kuring datang ka anjeun, announcing ka Anjeun kasaksian Kristus, Mah teu mawa kecap Maha Agung atawa hikmah lofty.
2:2 Keur mah teu nangtoskeun sorangan nyaho nanaon antara anjeun, iwal Yesus Kristus, jeung manéhna disalib.
2:3 Jeung ieu jeung anjeun kalemahan, jeung sieun, jeung jeung loba trembling.
2:4 Jeung kecap mah da'wah éta teu kecap persuasif hikmah manusa, tapi éta manifestasi Roh jeung tina kahadean,
2:5 ku kituna iman anjeun teu bakal dumasar kana hikmah lalaki, tapi dina kahadean Allah.
2:6 Ayeuna, kami nyarita hikmah diantara sampurna, can sabenerna, ieu teu hikmah umur ieu, atawa yen inohong umur ieu, nu bakal diréduksi jadi nanaon.
2:7 Gantina, urang nyarita tina hikmah Allah dina misteri nu geus disumputkeun, mana Gusti predestined saméméh umur ieu kamulyaan urang,
2:8 hal anu taya sahiji pamingpin dunya ieu geus dipikawanoh. Pikeun lamun maranéhna sempet dipikawanoh éta, aranjeunna bakal pernah geus disalib Gusti tina kamulyaan.
2:9 Tapi ieu téh sagampil eta geus ditulis: "Panon geus teu katempo, jeung ceuli geus teu kadenge, atawa geus dinya diasupkeun kana haté manusa, naon hal Allah geus disiapkeun pikeun maranéhanana anu cinta anjeunna ".
2:10 Tapi ku Allah geus ngungkabkeun hal ieu ka urang ngaliwatan Roh-Na. Pikeun Roh maluruh sagala hal, malah bojong Allah.
2:11 Na saha bisa nyaho hal anu ngeunaan lalaki hiji, iwal sumanget nu aya dina lalaki nu? Jadi ogé, salah henteu weruh hal anu aya Allah, iwal Roh Allah.
2:12 Tapi kami geus moal narima sumanget dunya ieu, tapi Ruh anu geus Allah, ku kituna urang bisa ngarti hal anu geus dibikeun ka urang ku Alloh.
2:13 Sarta urang ogé diomongkeun hal ieu, moal di kecap diajar tina hikmah manusa, tapi doktrin Roh, bringing hal spiritual bareng jeung hal spiritual.
2:14 Tapi alam sato manusa teu ngarasa hal ieu anu ti Roh Allah. Pikeun éta foolishness ka anjeunna, sarta anjeunna henteu tiasa ngartos eta, sabab kudu nalungtik sacara rohani.
2:15 Tapi alam spiritual manusa hakim sagala hal, sarta manéhna sorangan bisa jadi judged ku euweuh lalaki.
2:16 Pikeun anu geus dipikawanoh pikiran Gusti, ku kituna manéhna bisa ngalatih anjeunna? Tapi kami boga pikiran Kristus.

1 Korinta 3

3:1 Teras kumaha, baraya, Kuring teu bisa nyarita ka anjeun lamun ka jalma anu spiritual, tapi rada lamun ka jalma anu carnal. Keur anjeun kawas Orok di Kristus.
3:2 Kuring méré Anjeun susu nginum, teu dahareun padet. Keur anjeun tacan bisa. jeung memang, komo ayeuna, anjeun teu bisa; pikeun anjeun masih carnal.
3:3 Sarta saprak masih aya dengki jeung contention antara anjeun, anjeun teu carnal, sarta teu leumpang nurutkeun manusa?
3:4 Pikeun lamun hiji nyebutkeun, "Pasti, Kami of Paul,"Bari sejen nyebutkeun, "Kami ti Apollo,"Anjeun teu lalaki? Tapi naon anu Apollo, jeung naon Paul?
3:5 Urang ngan menteri manéhna di saha anjeun geus dipercaya, sagampil Gusti geus dibérékeun ka unggal anjeun.
3:6 I dipelak, Apollo watered, tapi Allah disadiakeun tumuwuhna nu.
3:7 Teras kumaha, ayakeun manéhna anu pepelakan, atawa manéhna anu cai, nanaon, tapi ngan Allah, anu nyadiakeun tumuwuh nu.
3:8 Ayeuna manéhna anu pepelakan, sarta manéhna anu cai, aya hiji. Tapi unggal bakal narima ganjaran ditangtoskeun-Na, nurutkeun labors-Na.
3:9 Keur urang asisten Allah. Anjeun budidaya Allah; anjeun konstruksi Allah.
3:10 Dumasar kana kurnia Allah, anu geus dibikeun ka kuring, Kuring geus neundeun yayasan kawas arsiték wijaksana. Tapi sejen ngawangun kana eta. Jadi mangka, hayu unggal hiji kudu ati kumaha manéhna ngawangun kana eta.
3:11 Pikeun hiji no sanggup iklas nu mana wae yayasan séjén, di tempat nu nu geus diteundeun, nu Kristus Yesus.
3:12 Tapi lamun saha ngawangun kana yayasan ieu, naha emas, perak, batu mulia, kayu, di ditu, atawa tunggul,
3:13 Karya tiap hiji urang wajib dilakukeun manifest. Pikeun dinten Gusti wajib dibewarakeun deui, sabab bakal kaungkap ku seuneu. Jeung seuneu ieu bakal nguji pagawean unggal hiji urang, sakumaha kana jenis ieu.
3:14 Mun karya saha urang, mana anjeunna geus diwangun kana eta, nu sesa, mangka manéhna baris nampa ganjaran anu.
3:15 Mun karya saha urang geus dibeuleum nepi, anjeunna bakal sangsara leungitna na, tapi manéhna sorangan baris tetep disimpen, tapi ngan salaku ngaliwatan seuneu.
3:16 Teu nyaho nu nu Bait Allah, jeung nu Roh Allah hirup dina anjeun?
3:17 Tapi lamun saha ngalanggar Bait Allah, Allah bakal ngancurkeun manéhna. Pikeun Bait Allah suci, jeung anjeun Bait Allah nu.
3:18 Hayu hiji no nipu dirina. Lamun saha di antara anjeun jigana jadi bijaksana dina umur ieu, hayu manéhna jadi foolish, ku kituna manéhna bisa jadi sabenerna wijaksana.
3:19 Pikeun hikmah dunya ieu foolishness jeung Allah. Jeung saterusna geus ditulis: "Kuring bakal nyekel wijaksana di astuteness sorangan."
3:20 Jeung deui: "The Gusti weruh pikiran tina wijaksana, anu sipatna hawa. "
3:21 Teras kumaha, hayu no hiji kamulyaan di lalaki.
3:22 Keur sakabeh anu Hormat: naha Paul, atawa Apollo, atawa Cephas, atawa dunya, atawa hirup, atawa maot, atawa jaman kiwari, atawa mangsa nu bakal datang. nuhun, sadaya anu Hormat.
3:23 Tapi anjeun Kristus urang, jeung Kristus nyaeta Allah.

1 Korinta 4

4:1 saluyu, hayu man mertimbangkeun urang jadi menteri Kristus jeung attendants tina mysteries Allah.
4:2 Di dieu jeung ayeuna, eta moderator of attendants yén unggal hiji kapanggih jadi satia.
4:3 Tapi keur kuring, eta saperti hiji hal leutik bisa judged ku anjeun, atawa ku umur umat manusa. Jeung ayakeun kuring nangtoskeun sorangan.
4:4 Keur kuring geus euweuh dina hate nurani mah. Tapi kuring keur teu diyakinkeun ku ieu. Pikeun Lord nyaeta Hiji anu hakim kuring.
4:5 Teras kumaha, teu milih nangtoskeun saméméh waktu, nepi ka mulih Gusti. Manéhna bakal nyaangan hal disumputkeun tina gelap, sarta manéhna baris nyieun manifest kaputusan tina hate. Terus unggal hiji bakal boga pujian ti Allah.
4:6 Teras kumaha, baraya, Kuring geus dibere hal ieu di sorangan jeung Apollo, keur sakes Anjeun, ku kituna anjeun bisa diajar, ngaliwatan urang, nu hiji teu kudu inflated ngalawan hiji jalma jeung nu lian, teu leuwih naon anu geus ditulis.
4:7 Keur naon distinguishes anjeun ti nu sejen? Jeung naon maneh boga nu geus teu narima? Tapi lamun anjeun geus nampa eta, naha maneh kamulyaan, saolah-olah anjeun geus teu narima eta?
4:8 Jadi, ayeuna geus kaeusi, jeung ayeuna geus dijieun jegud, lamun ka pamaréntahan tanpa urang? Tapi kuring hayang nu bakal pamaréntahan, ku kituna urang, oge, bisa kakuasaan sareng anjeun!
4:9 Pikeun Jigana yen Allah geus dibere urang salaku Rasul pamungkas, salaku jalma Linggarjati pikeun maot. Pikeun urang geus dijieun jadi tontonan pikeun dunya, jeung Malaikat, jeung lalaki.
4:10 Jadi urang fools alatan Kristus, tapi anjeun discerning di Kristus? Urang lemah, tapi anjeun kuat? Anjeun mulya, tapi urang ignoble?
4:11 Komo pisan jam ieu, urang lapar jeung haus, jeung urang taranjang jeung sababaraha kali keok, jeung urang unsteady.
4:12 Sarta urang tanaga gawé, gawé bareng leungeun urang sorangan. Urang slandered, jeung kitu we ngaberkahan. Urang sangsara jeung endure kasusah.
4:13 Urang dilaknat, jeung kitu we neneda. Urang geus jadi kawas nampik dunya ieu, kawas reside sadaya, komo nepi ka ayeuna.
4:14 Kuring keur teu nulis hal ieu dina raraga confound anjeun, tapi dina raraga admonish anjeun, salaku putra dearest mah.
4:15 Keur Anjeun bisa boga sapuluh rebu instruktur di Kristus, tapi teu jadi loba founding. Keur di Kristus Yesus, ngaliwatan Injil, Kuring geus begotten anjeun.
4:16 Ku sabab, Abdi nyuhungkeun, janten imitators kuring, sagampil Kami Kristus.
4:17 Kusabab ieu, Kuring geus dikirim Anjeun Timoteus, saha putra dearest kuring, na saha satia ka Pangeran. Anjeunna bakal ngingetan ngeunaan cara kuring, nu aya di Kristus Yesus, sagampil I ngajar madhab, dina unggal garéja.
4:18 jalma tangtu geus jadi inflated dina pamikiran yen Abdi teu bakal balik ka anjeun.
4:19 Tapi bakal balik ka anjeun pas, lamun PANGERAN daék. Sarta kuring baris mertimbangkeun, moal kecap tina jalma anu inflated, tapi kahadéan éta.
4:20 Pikeun Karajaan Allah teu di kecap, tapi kahadéan.
4:21 Rék resep? Atuh balik ka anjeun kalayan rod a, atanapi ku zakat sarta sumanget meekness?

1 Korinta 5

5:1 Luhureun sadaya sejenna, eta keur ngomong yén aya fornication diantara anjeun, malah fornication sahiji jenis sapertos nu teu dipimilik ku kapir, supaya batur bakal boga pamajikan ramana.
5:2 Jeung can anjeun inflated, jeung anjeun teu gantina geus grieved, ku kituna manéhna anu geus dipigawé hal ieu bakal jadi dibawa kabur ti satengahing Anjeun.
5:3 Tangtu, sanajan bolos dina awak, I am hadir dina sumanget. Ku kituna, Kuring geus geus judged, saolah-olah kuring éta hadir, anjeunna anu geus dipigawé ieu.
5:4 Dina nami Gusti urang Yesus Kristus, Anjeun geus dikumpulkeun bareng jeung sumanget abdi, dina kakawasaan Yesus Gusti urang,
5:5 mun mikeun hiji kayaning ieu Iblis, keur karuksakan daging, supados sumanget bisa disimpen dina poé Gusti urang Yesus Kristus.
5:6 Teu alus keur anjeun kamulyaan. Teu nyaho yen hiji leaven saeutik corrupts sakabéh Massa?
5:7 Kosongna dina leaven heubeul, ku kituna anjeun bisa jadi roti anyar, keur anjeun unleavened. pikeun Kristus, Paska kami, geus ayeuna mah geus immolated.
5:8 Teras kumaha, hayu urang salametan, moal jeung leaven heubeul, moal jeung leaven tina niat jahat jeung wickedness, tapi ku roti unleavened sahiji kajembaran jeung bebeneran.
5:9 Salaku Kuring geus ditulis ka anjeun dina epistle: "Ulah dikaitkeun jeung fornicators,"
5:10 pasti moal jeung fornicators tina dunya ieu, atawa jeung Irakus, atawa ku garong, atawa jeung pagawé di idolatry. Sabalikna, Anjeun halah indit ti dunya ieu.
5:11 Tapi kiwari kuring geus ditulis ka anjeun: ulah dikaitkeun jeung saha nu disebut adi a na acan nya fornicator a, atanapi Irakus, atawa hamba idolatry, atanapi slanderer a, atanapi inebriated, atawa begal a. Ku salah sahiji sapertos kieu, ulah malah teu butuh dahareun.
5:12 Keur naon boga kuring ngalakonan jeung ditilik jalma anu aya di luar? Tapi ulah malah Anjeun yourselves nangtoskeun jelema anu jero?
5:13 Pikeun maranéhanana anu luar, Allah baris nangtoskeun. Tapi kirimkeun baé jahat ieu jauh ti yourselves.

1 Korinta 6

6:1 Kumaha éta nu saha anjeun, gaduh sengketa ngalawan sejen, bakal wani jadi judged méméh iniquitous, teu saméméh para wali?
6:2 Atawa teu nyaho yen para wali ti umur ieu wajib nangtoskeun éta? Tur upami dunya téh bisa judged ku anjeun, anjeun unworthy, terus, mun nangtoskeun komo urusan pangleutikna?
6:3 Teu nyaho yen kami wajib nangtoskeun malaikat? Sabaraha deui hal umur ieu?
6:4 Ku sabab, lamun boga urusan jeung nangtoskeun ngeunaan umur ieu, naha henteu nunjuk jelema anu paling nista di Garéja mun nangtoskeun hal ieu!
6:5 Tapi Kuring keur diomongkeun ku kituna ka éra Anjeun. Aya henteu salah diantara anjeun cukup wijaksana, ku kituna manéhna bisa bisa nangtoskeun antara baraya na?
6:6 Gantina, adi contends ngalawan lanceukna di pangadilan, sarta ieu méméh satia!
6:7 Ayeuna aya pasti hiji ngalanggar diantara anjeun, saluareun sagalana sejenna, mun anjeun boga kasus pangadilan ngalawan karana. Kedah anjeun teu nampa tatu gantina? Kedah anjeun teu endure keur ditipu gantina?
6:8 Tapi anjeun ngalakonan injuring na selingkuh teh, na ieu nuju baraya!
6:9 Teu nyaho yén iniquitous moal mibanda Karajaan Allah? Ulah milih ngumbara sesat. Pikeun ngayakeun fornicators, atawa pagawé di idolatry, atawa adulterers,
6:10 atawa nu effeminate, atawa lalaki anu bobo kalawan lalaki, atawa maling, atawa nu avaricious, atawa nu inebriated, atawa slanderers, atawa nu rapacious wajib mibanda Karajaan Allah.
6:11 Jeung sababaraha anjeun kawas kieu. Tapi maneh geus absolved, Tapi maneh geus sanctified, Tapi maneh geus diyakinkeun: sadayana dina nami urang Gusti Yesus Kristus na di Roh Allah urang.
6:12 Kabéh geus halal ka abdi, tapi teu kabeh nya expedient. Kabéh geus halal ka abdi, tapi moal disetir deui ku pangawasa saha.
6:13 Dahareun téh pikeun burih, na burih téh keur dahareun. Tapi Allah bakal ngancurkeun duanana burih jeung kadaharan. Na awak teu keur fornication, tapi rada pikeun Gusti; jeung Gusti téh pikeun awak.
6:14 Sabenerna, Allah geus diangkat nepi Gusti, sarta anjeunna baris ngangkat kami nepi ku kakuatan na.
6:15 Teu nyaho yen awak anjeun téh bagian Kristus? Jadi mangka, atuh nyandak bagian Kristus na nyieun bagian tina harlot a? Hayu deui jadi kitu!
6:16 Na teu nyaho yen sakur anu geus ngagabung kana harlot a janten salah awak? "Kanggo dua,"Cenah, "Bakal jadi minangka salah daging".
6:17 Tapi sakur anu ngagabung ka Gusti hiji roh.
6:18 Ngungsi ti fornication. Unggal dosa sama sekali nu lalaki hiji commits téh luar awak, Tapi sakur fornicates, dosa ngalawan awakna sorangan.
6:19 Atawa teu nyaho yén awak anjeun nu Bait Roh Suci, anu aya dina anjeun, saha anjeun gaduh ti Allah, sarta nu henteu sorangan?
6:20 Keur anjeun geus meuli kalawan harga hébat. Muja sarta mawa Alloh dina awak anjeun.

1 Korinta 7

7:1 Ayeuna ngeunaan hal ngeunaan nu wrote ka abdi: Ieu alus keur lalaki anu teu noél awéwé anu.
7:2 Tapi, kusabab fornication, hayu tiap lalaki gaduh pamajikanana sorangan, sarta ngantep unggal awéwé boga salakina sorangan.
7:3 Hiji salaki kedah minuhan kawajiban pikeun pamajikanana, jeung pamajikan hiji ogé kedah meta kitu nuju salakina.
7:4 Teu pamajikan, Tapi salaki, anu boga kakuatan leuwih ti awakna. Tapi, kitu ogé, teu salaki, Tapi pamajikan nu, anu boga kakuatan leuwih ti awakna.
7:5 Jadi, ulah kalah di kawajiban anjeun ka karana, iwal sugan ku idin, pikeun waktos kawates, ku kituna anjeun bisa kosong yourselves keur solat. Teras salajengna, balik bareng deui, lest Iblis ngagoda maneh ku cara keur teu dahar anjeun.
7:6 Tapi Kuring keur nyebutkeun kieu, ngayakeun jadi hiji indulgence, atawa sakumaha parentah a.
7:7 Pikeun Abdi resep eta lamun anjeun kabeh resep sorangan. Tapi tiap jalma boga kado ditangtoskeun na ti Allah: hiji cara ieu, acan sejen di jalan nu.
7:8 Tapi sebutkeun ka unmarried jeung ka janda: Ieu alus keur aranjeunna, lamun maranéhna bakal tetep sakumaha aranjeunna, sagampil I ogé Kami.
7:9 Tapi lamun maranéhna teu bisa ngandalikeun sorangan, maranéhanana kudu nikah. Pikeun éta hadé pikeun nikah, ti bisa dibeuleum.
7:10 Tapi pikeun maranéhanana anu geus ngagabung di matrimony, teu I anu paréntah Anjeun, tapi Gusti: pamajikan hiji teu pikeun misahkeun tina salakina.
7:11 Tapi lamun manehna geus dipisahkeun ti anjeunna, manehna kudu tetep unmarried, atanapi jadi reconciled ka salakina. Jeung salaki teu kudu cerai pamajikanana.
7:12 Ngeunaan sésana, Kuring keur diomongkeun, moal Gusti. Mun adi sagala boga pamajikan musyrik, jeung manehna consents hirup jeung manehna, anjeunna teu kudu cerai dirina.
7:13 Tur upami awéwé sagala boga salaki musyrik, sarta anjeunna consents hirup jeung dirina, manehna teu kudu cerai salakina.
7:14 Keur salaki musyrik geus sanctified ngaliwatan pamajikan percanten, jeung pamajikan musyrik geus sanctified ngaliwatan salaki percanten. Sabalikna, barudak anjeun bakal jadi najis, sedengkeun gantina aranjeunna suci.
7:15 Tapi lamun unbeliever nu departs, anjeunna indit hayu. Pikeun lanceukna atawa rajakaya teu bisa diwangun ku subjék jeung servitude cara ieu. Allah geus disebut urang karapihan.
7:16 Na kumaha anjeun terang, pamajikan, naha anjeun bakal ngahemat salaki anjeun? Atawa kumaha anjeun terang, carogé, naha anjeun bakal ngahemat pamajikan anjeun?
7:17 Tapi, hayu tiap hiji walk sagampil PANGERAN geus disebarkeun ka anjeunna, tiap hiji sagampil Allah geus disebut anjeunna. Sahingga ngalakukeun I ngajar di sakabeh gereja.
7:18 Geus wae lalaki disunat geus disebut? Hayu anjeunna henteu nutupan sunat na. Geus wae lalaki uncircumcised geus disebut? Hayu anjeunna teu disunat.
7:19 Sunatan aya sia, sarta uncircumcision aya sia; aya mung observance sahiji nurut Allah.
7:20 Hayu tiap sarta unggal salah tetep dina nélépon sarua nu anjeunna disebut.
7:21 Anjeun hiji hamba anu geus disebut? Ulah jadi paduli eta. Tapi lamun anjeun kantos gaduh kamampuhan pikeun jadi gratis, ngagunakeun eta.
7:22 Pikeun naon hamba anu geus disebut di Gusti geus bébas di Gusti. Nya kitu, naon baé haratis anu geus disebut mangrupakeun hamba Kristus.
7:23 Anjeun geus meuli ku harga anu. Ulah daék jadi pagawé di lalaki.
7:24 Dadang, hayu tiap hiji, dina kaayaan naon anjeunna disebut, tetep dina eta kaayaan sareng Allah.
7:25 Ayeuna, ngeunaan virgins, Kuring boga parentah ti Pangeran. Tapi masihan pituah, salaku hiji anu geus ditangtukeun rahmat ti Gusti, ku kituna aya satia.
7:26 Ku sabab, Kuring nganggap ieu janten alus, kusabab kabutuhan hadir: yén éta téh hadé pikeun lalaki anu janten sapertos Kami.
7:27 Anjeun kabeungkeut pamajikan a? Ulah neangan bisa dibébaskeun. Anjeun bébas tina pamajikan a? Ulah neangan pamajikan a.
7:28 Tapi lamun nyandak pamajikan a, Anjeun teu dosa. Tur upami parawan geus nikah, manehna teu dosa. Sanaos kitu, kayaning ieu bakal boga tribulation tina daging. Tapi bakal luang anjeun ti ieu.
7:29 Teras kumaha, ieu téh naon atuh sebutkeun, baraya: waktos éta nya pondok. Naon tetep tina éta sapertos nu: jalma anu boga istri kedah jadi lamun maranéhanana geus taya;
7:30 saha jalma anu ceurik, salaku sanajan maranéhna teu weeping; saha jalma anu girang, saolah-olah maranéhna teu rejoicing; saha jalma anu meuli, saolah-olah maranéhna kasurupan nanaon;
7:31 saha jalma anu make hal ngeunaan dunya ieu, saolah-olah maranéhna teu maké éta. Pikeun sosok dunya ieu ngalirkeun jauh.
7:32 Tapi bakal resep ka anjeun jadi tanpa salempang. Sakur anu geus tanpa pamajikan hiji hariwang ngeunaan hal Gusti, sakumaha kana kumaha anjeunna bisa mangga Gusti.
7:33 Tapi sakur anu ku pamajikan hiji hariwang ngeunaan hal ngeunaan dunya, sakumaha kana kumaha anjeunna bisa mangga pamajikanana. Teras kumaha, anjeunna dibagi.
7:34 Jeung awéwé unmarried jeung parawan nu pikir ngeunaan hal anu ti Gusti, ku kituna manehna bisa jadi suci dina awak jeung dina spirit. Tapi manehna saha nikah nyangka ngeunaan hal anu ngeunaan dunya, sakumaha kana kumaha manehna bisa mangga salakina.
7:35 Saterusna, Kuring keur nyebutkeun kieu for teu ngabantuan Anjeun sorangan, moal guna tuang snare hiji leuwih Anjeun, tapi nuju naon nya jujur ​​tur naon bisa nyadiakeun Anjeun sareng kamampuhan pikeun jadi tanpa halangan, ku kituna ibadah Gusti.
7:36 Tapi lamun lalaki wae ngemutan nyalira mun sigana dishonorable, ngeunaan hiji parawan anu geus umur sawawa, jeung kitu eta halah jadi, anjeunna bisa ngalakukeun sakumaha anjeunna Wills. Mun anjeunna marries dirina, anjeunna teu dosa.
7:37 Tapi lamun manehna geus mutuskeun pageuh dina haténa, sarta anjeunna teu gaduh kawajiban naon, tapi ngan kakawasaan bakal bébas na, jeung lamun anjeunna geus judged ieu haténa, mun ngantep dirina tetep parawan, anjeunna teu ogé.
7:38 Teras kumaha, anjeunna anu ngagabung jeung parawan di matrimony manten ogé, sarta anjeunna anu teu gabung jeung nya teu hadé.
7:39 Hiji awéwé anu kabeungkeut dina hukum pikeun salami salakina hirup. Tapi lamun salakina geus maot, baé haratis. Manehna bisa nikah whomever manehna wishes, Tapi ngan ka Pangeran.
7:40 Tapi manehna bakal leuwih rahayu, lamun manehna tetep dina kaayaan kieu, dina atos kalawan ikhtiar kuring. Sarta ngarasa yen Abdi, oge, boga Roh Allah.

1 Korinta 8

8:1 Ayeuna ngeunaan eta hal nu dikurbankeun ka brahala: kami nyaho yen kami kabéh boga kanyaho. Pangaweruh puffs up, tapi zakat ngawangun up.
8:2 Tapi lamun saha ngemutan nyalira uninga nanaon, anjeunna teu acan uninga dina cara anu anjeunna halah uninga.
8:3 Pikeun lamun saha mikanyaah Allah, anjeunna dipikawanoh ku anjeunna.
8:4 Tapi sakumaha ka pangan nu immolated ka berhala, kami nyaho yen hiji idola di dunya aya sia, na mana teu saurang ogé anu ku Allah, iwal Salah.
8:5 Pikeun sanajan aya hal anu disebut dewa, naha di sawarga atawa di bumi, (lamun salah malah ngemutan aya janten seueur dewa jeung loba Lords)
8:6 acan urang nyaho yen aya ngan hiji Gusti, Rama, ti saha sagala hal anu, sarta di saha kami, sarta salah sahiji Gusti Yesus Kristus, ngaliwatan saha sagala hal anu, jeung ku saha kami.
8:7 Tapi kanyaho teu di dulur. Kanggo sababaraha jalma, komo ayeuna, kalawan idin ka idola, tuang naon geus dikurbankeun ka idola. Sarta nurani maranéhna, keur infirm, janten ema.
8:8 Acan dahareun teu muji urang ka Alloh. Pikeun lamun urang dahar, urang moal gaduh deui, jeung lamun urang teu dahar, urang moal boga kirang.
8:9 Tapi jadi Kade ulah ngantep kamerdikaan anjeun jadi ngabalukarkeun dosa ka jalma anu lemah.
8:10 Pikeun lamun saha nilik batur kalawan kanyaho linggih ka handap dahar di idolatry, moal bakal ngagerentes sorangan, keur infirm, jadi emboldened dahar naon geus dikurbankeun pikeun berhala?
8:11 Jeung kudu hiji adi infirm binasa ku pangaweruh Anjeun, sanajan Kristus pupus pikeun anjeunna?
8:12 Jadi mun anjeun dosa ku cara ieu ngalawan ka baraya, jeung anjeun ngarugikeun nurani ngaruksak maranéhna, mangka anjeun dosa ngalawan Kristus.
8:13 Kusabab ieu, lamun dahareun jadi marga adi kuring kana dosa, Kuring moal dahar daging, lest I ngakibatkeun adi kuring kana dosa.

1 Korinta 9

9:1 Kami teu bébas? Kami teu hiji Rosululloh? Geus teu katempo Kristus Yesus Gusti urang? Anjeun moal karya abdi di Gusti?
9:2 Tur upami Kami moal hiji Rosululloh ka batur, acan kénéh Kami ka anjeun. Pikeun anjeun segel of Apostleship abdi di Gusti.
9:3 pertahanan abdi kalayan maranéhanana anu tanda tanya kuring ieu:
9:4 Urang teu boga otoritas dahar jeung nginum?
9:5 Urang teu boga wewenang pikeun ngarambat sabudeureun ku awéwé anu geus adina a, sagampil ngalakukeun nu séjén Rasul, jeung baraya ti Gusti, sarta Cephas?
9:6 Atawa éta ngan sorangan jeung Barnabas anu teu boga otoritas meta dina cara kieu?
9:7 Anu geus kantos dilayanan salaku soldadu sareng nu mayar stipend sorangan? Anu pepelakan kebon anggur jeung teu tuang ti ngahasilkeun na? Anu pastures para a na teu inuman ti susu tina para nu?
9:8 Keur kuring nyebutkeun hal ieu luyu jeung lalaki? Atawa teu hukum moal ogé nyebutkeun hal ieu?
9:9 Pikeun éta ditulis dina hukum Musa: "Anjeun teu kudu ngabeungkeut sungut hiji sapi, bari eta treading kaluar gandum. "Dupi Gusti dieu prihatin kalayan oxen nu?
9:10 Atawa ieu anjeunna nyarios kieu, leres pisan, keur demi kami? hal ieu anu ditulis husus pikeun urang, sabab anjeunna anu plows, halah bajak di harepan, sarta anjeunna anu threshes, oge, dina harepan narima ngahasilkeun nu.
9:11 Lamun urang geus sown hal spiritual di anjeun, éta penting lamun urang panén ti hal duniawi Anjeun?
9:12 Mun batur aya sharers dina otoritas ieu leuwih Anjeun, naha urang teu beuki dijudulan? Jeung can kami geus moal dipaké otoritas ieu. Gantina, kami tega sagala hal, lest kami masihan halangan naon jeung Injil Kristus.
9:13 Teu nyaho yen jalma anu dianggo di tempat suci dahar hal anu keur tempat suci, na yén maranéhanana anu ngawula di altar oge babagi kalawan altar?
9:14 Jadi, oge, geus PANGERAN ordained yén maranéhanana anu ngembarkeun Injil kedah hirup ku Injil.
9:15 Acan Kuring geus dipaké taya hal ieu. Sarta kuring teu ditulis ku kituna hal ieu bisa dipigawé pikeun kuring. Pikeun éta hadé pikeun kuring mun maot, tinimbang ka ngantep saha kosong kaluar kamulyaan abdi.
9:16 Pikeun lamun kuring ngahutbah Injil, teu kamulyaan keur kuring. Pikeun kawajiban geus diteundeun kana kuring. Jeung woe ka kuring, lamun kuring teu ngahutbah Injil.
9:17 Pikeun lamun kuring ngalakukeun ieu willingly, Kuring geus ganjaran a. Tapi lamun kuring ngalakukeun ieu kedul, a dispensasi nu dibérékeun ka kuring.
9:18 jeung naon, terus, bakal ganjaran mah? Jadi, lamun da'wah Injil, Kuring kudu méré Injil tanpa nyokot, ku kituna kuring bisa jadi teu nyalahgunakeun wewenang mah dina Injil.
9:19 Keur basa kuring ieu man Luncat ka sadaya, I dijieun sorangan hamba sadaya, ku kituna kuring bisa meunangkeun kabéh leuwih.
9:20 Teras kumaha, ka urang Yahudi, Kuring janten kawas Yahudi, ku kituna kuring bisa mangtaun Yahudi.
9:21 Pikeun jalma anu aya di handapeun hukum, Kuring janten saolah-olah kuring éta di handapeun hukum, (najan kuring teu di handapeun hukum) ku kituna kuring bisa mangtaun jalma anu nya handapeun hukum. Pikeun jalma anu éta tanpa hukum, Kuring janten saolah-olah kuring éta tanpa hukum, (sanajan ieu mah tanpa hukum Allah, keur di hukum Kristus) ku kituna kuring bisa mangtaun jalma anu éta tanpa hukum.
9:22 Pikeun lemah, Kuring jadi lemah, ku kituna kuring bisa meunangkeun lemah. ka sadaya, Kuring jadi sadaya, ku kituna kuring bisa nyalametkeun sadaya.
9:23 Jeung atuh sagalana demi Injil, ku kituna kuring bisa jadi pasangan anak.
9:24 Teu nyaho yen, jalma anu ngajalankeun di ras, sakabéh eta, tangtu bae, nu runners, tapi ngan hiji achieves hadiah. Nya kitu, Anjeun kudu ngajalankeun, ku kituna anjeun bisa ngahontal.
9:25 Jeung hiji anu competes di kontes a abstains ti sagala hal. Jeung maranehna ngalakukeun ieu, tangtosna, ambéh maranéhanana bisa ngahontal makuta corruptible. Tapi urang ngalakonan ieu, ku kituna urang bisa ngahontal naon anu incorruptible.
9:26 Jeung saterusna mah ngajalankeun, tapi teu jeung kateupastian. Jeung saterusna mah tarung, tapi teu ku flailing dina hawa.
9:27 Gantina, I chastise awak mah, ku kituna ka alihan kana servitude. Sabalikna, Kuring bisa ngahutbah ka batur, tapi jadi sorangan an outcast.

1 Korinta 10

10:1 Pikeun kuring teu rék jadi goblog, baraya, yén founding kami kabéh di handapeun awan, sarta maranéhanana kabéh indit meuntas laut.
10:2 Sarta di Musa, aranjeunna sadayana anu dibaptis, dina awan jeung di laut.
10:3 Jeung maranéhna sagala ate dahareun spiritual sami.
10:4 Jeung maranéhna sagala nginum tina inuman spiritual sarua. Teras kumaha, aranjeunna sadayana anu nginum tina batu spiritual néangan pikeun ménta aranjeunna; na yén batu éta Kristus.
10:5 Tapi kalayan kalobaannana, Alloh éta teu weleh-pleased. Pikeun maranéhanana struck handap di tanah gurun.
10:6 Ayeuna hal ieu anu dipigawé saperti conto pikeun urang, ku kituna urang bisa henteu mikahayang hal jahat, sagampil maranéhna dipikahayang.
10:7 Teras kumaha, ulah nyokot bagian dina idolatry, sakumaha sababaraha aranjeunna tuh, sagampil eta ditulis: "Jelema diuk handap dahar jeung nginum, lajeng aranjeunna acuk nepi ka ngahibur diri. "
10:8 Na hayu urang moal ngalakukeun kajahatan fornication, sakumaha sababaraha aranjeunna fornicated, na jadi dua puluh tilu sarébu murag dina hiji poé.
10:9 Na hayu urang teu ngagoda Kristus, sakumaha sababaraha aranjeunna cocoba, na ngarah perished ku serpents.
10:10 Na anjeun teu kedah murmur, sakumaha sababaraha aranjeunna murmured, na ngarah perished ku penghancur nu.
10:11 Kiwari sakabéh hal ieu kajadian ka aranjeunna salaku conto, na ngarah geus ditulis pikeun koreksi kami, sabab umur final geus fallen kana kami.
10:12 Teras kumaha, whosoever ngemutan nyalira bisa nangtung, hayu anjeunna janten Kade ulah tumiba.
10:13 Dedi teu kudu nyokot ditahan anjeun, iwal naon manusa. Pikeun Alloh mah satia, sarta anjeunna moal ngidinan anjeun jadi cocoba saluareun pangabisa anjeun. Gantina, anjeunna moal pangaruh Providence na, komo salila dedi, ku kituna anjeun bisa bisa tega eta.
10:14 Kusabab ieu, paling tercinta tina milik, ngungsi ti muja berhala.
10:15 Kusabab Kuring keur diomongkeun ka jelema anu prudent, nangtoskeun naon atuh sebutkeun yourselves.
10:16 The cangkir benediction yén kami ngaberkahan, éta lain komuni dina Getih Kristus? Jeung roti nu urang megatkeun, éta lain partisipasi dina Awak Gusti?
10:17 Ngaliwatan hiji roti, urang, sanajan loba, aya hiji badan: sakabéh urang anu partakers tina hiji roti.
10:18 mertimbangkeun Israel, nurutkeun daging. Teu jalma anu ngahakan ti kurban partakers tina altar?
10:19 Naon salajengna? Atuh disebutkeun yen naon anu immolated ka brahala nanaon? Atawa anu idola ka nanaon?
10:20 Tapi hal yén kapir immolate, aranjeunna immolate ka setan, jeung teu ka Allah. Sarta kuring teu rék jadi partakers kalawan setan.
10:21 Anjeun teu bisa nginum cangkir Gusti, jeung cangkir setan. Anjeun teu tiasa partakers tina daptar Gusti, sarta partakers tina daptar setan.
10:22 Atawa kedah kami ngangsonan PANGERAN ka jealousy? Urang kuat ti anjeunna nyaeta? Kabéh geus halal ka abdi, tapi teu kabeh nya expedient.
10:23 Kabéh geus halal ka abdi, tapi teu kabeh nya edifying.
10:24 Hayu salah henteu neangan keur dirina, tapi keur batur.
10:25 Naon dijual di pasar, anjeun bisa dahar, tanpa nanyakeun patarosan demi ngagerentes.
10:26 "The bumi jeung sagala fullness na milik Gusti."
10:27 Mun anjeun diondang ku naon kafir, tur anjeun daék balik, anjeun bisa dahar naon diatur sateuacan Anjeun, tanpa nanyakeun patarosan demi ngagerentes.
10:28 Tapi lamun saha nyebutkeun, "Ieu geus dikurbankeun pikeun berhala,"Teu dahar eta, demi hiji anu ngawartoskeun Anjeun, jeung demi ngagerentes.
10:29 Tapi Kuring keur ngarujuk kana nurani ti jalma séjén, teu Hormat. Pikeun naha kedah kamerdikaan kuring jadi judged ku nurani di sejen?
10:30 Mun kuring partake kalayan sukur, naha atuh jadi slandered leuwih yén for dimana atuh masihan nuhun?
10:31 Ku sabab, naha dahar atawa inuman, atanapi naon wae anjeun bisa ngalakukeun, ngalakukeun sagalana pikeun kamulyaan Allah.
10:32 Jadi tanpa ngalanggar arah Yahudi, jeung nuju kapir, sarta arah Garéja Allah,
10:33 sagampil I ogé, dina sagala hal, mangga dulur, moal néangan naon pangalusna keur kuring sorangan, Tapi naon anu pangalusna keur loba batur, ambéh maranéhanana bisa disimpen.

1 Korinta 11

11:1 Jadi imitators kuring, sakumaha Abdi ogé Kami Kristus.
11:2 Ayeuna kuring muji anjeun, baraya, kusabab anjeun mindful kuring di sagalana, dina cara sapertos ka tahan pikeun prinsip kuring salaku Kuring geus dibikeun aranjeunna handap ka anjeun.
11:3 Ku kituna kuring rék terang yén kapala tiap lalaki téh Kristus. Tapi kapala awéwé téh lalaki. Tapi sabenerna, kapala Kristus Gusti.
11:4 Unggal lalaki sholat atawa prophesying kalawan sirah na katutupan disgraces sirah na.
11:5 Tapi unggal awéwé sholat atawa prophesying kalawan sirah nya teu katutupan disgraces sirah nya. Pikeun éta sarua lamun sirah nya éta shaven.
11:6 Ku kituna lamun hiji awewe teu veiled, hayu rambut nya dipotong kaluar. sabenerna lajeng, lamun éta mangrupakeun aib keur awéwé anu geus rambut nya neukteuk off, atawa kudu shaven sirah nya, lajeng manehna kudu ngalayanan sirah nya.
11:7 Tangtu, lalaki hiji halah teu nutupan sirah na, keur manehna teh gambar na Maha Suci. Tapi awéwé téh kamulyaan lalaki.
11:8 Pikeun lalaki teu of awéwé, Tapi awéwé téh manusa.
11:9 jeung memang, lalaki teu dijieun pikeun awéwé, Tapi awéwé dijieun pikeun lalaki.
11:10 Ku sabab, awéwé hiji halah boga tanda kakawasaan dina sirah nya, lantaran ti Malaikat.
11:11 Tapi sabenerna, lalaki moal bakal aya tanpa awéwé, atawa bakal awéwé aya tanpa lalaki, di Gusti.
11:12 Pikeun sagampil awéwé sumping kana ayana ti lalaki, kitu ogé teu lalaki aya liwat awéwé. Tapi sagala hal anu ti Allah.
11:13 Hakim pikeun yourselves. Éta ditangtoskeun pikeun awéwé solat ka Allah diumumkeun?
11:14 Henteu malah alam sorangan ngajarkeun yén, leres pisan, lamun lalaki tumuwuh bulu na panjang, eta mangrupakeun aib keur manehna?
11:15 Tapi sabenerna, lamun awéwé anu tumuwuh rambut nya panjang, eta mangrupakeun kamulyaan keur dirina, kusabab rambut nya geus dibikeun ka dirina salaku nutupan a.
11:16 Tapi lamun saha boga pikiran janten contentious, urang boga adat misalna, atawa teu Garéja Allah.
11:17 Ayeuna kuring Awas maneh, tanpa praising, ngeunaan ieu: nu ngumpul babarengan, teu keur hadé, tapi pikeun parah.
11:18 Anu mimiti, leres pisan, Kuring ngadangu yen mun anjeun ngumpul ngumpul di gareja, aya schisms diantara anjeun. Jeung Abdi yakin ieu, di bagéan.
11:19 Pikeun aya ogé kedah janten heresies, supaya jalma anu geus diuji bisa dijieun manifest diantara anjeun.
11:20 Teras kumaha, mun anjeun ngumpul babarengan salaku hiji, eta geus teu aya dina urutan dahar dahar peuting Gusti urang.
11:21 Pikeun unggal hiji mimiti nyokot dahar peuting sorangan dahar. Jeung salaku hasilna, hiji jalma anu lapar, bari sejen nyaeta inebriated.
11:22 Anjeun teu boga imah, nu keur dahar jeung nginum? Atawa anjeun gaduh hina misalna pikeun Garéja Allah anu bakal anjeun confound jelema nu teu boga hina sapertos? Kumaha atuh sebutkeun ka anjeun? Atuh muji anjeun? Kuring keur teu praising anjeun ieu.
11:23 For mah geus meunang ti Gusti naon atuh ogé geus dikirimkeun ka anjeun: yén Gusti Yesus, dina wengi sami yen anjeunna dibikeun, nyandak roti,
11:24 sarta méré nuhun, anjeunna peupeus deui, sarta ngomong: "Candak jeung dahar. Ieu awak kuring, nu bakal dibikeun ka anjeun. Naha ieu zikir di kuring. "
11:25 Nya kitu ogé, cup, sanggeus anjeunna ngalaman didahar dahar peuting, paribasa: "Cup Ieu covenant anyar dina getih mah. Ngalakonan ieu, sakumaha sering anjeun inuman eta, di zikir di kuring. "
11:26 Pikeun iraha dahar roti ieu jeung nginum anggur ieu, Anjeun ngumumkeun pupusna Gusti, dugi anjeunna mulih.
11:27 Teras kumaha, sakur anu eats roti ieu, atawa inuman ti cangkir Gusti, unworthily, wajib moal nanggungjawaban kana sadaya awak sarta getih Pangéran.
11:28 Tapi hayu lalaki hiji nalungtik dirina, jeung, kucara kieu, hayu anjeunna tuang tina roti anu, jeung inuman ti cangkir anu.
11:29 Pikeun sakur eats sarta inuman unworthily, eats sarta inuman kalimah a ngalawan dirina, moal discerning eta janten awak Gusti.
11:30 Salaku hasilna, loba anu lemah sarta gering diantara anjeun, sarta loba geus fallen saré.
11:31 Tapi lamun urang Sunan Gunung Djati anu discerning, lajeng pasti urang bakal teu judged.
11:32 Acan lamun kami anu judged, urang ayeuna keur dilereskeun ku Gusti, ku kituna urang henteu bisa jadi dikutuk marengan dunya ieu.
11:33 Teras kumaha, ilaing mah, mun anjeun ngumpul bareng dahar, janten attentive antargugusna.
11:34 Mun saha nya lapar, hayu anjeunna tuang di imah, ku kituna anjeun bisa jadi teu ngumpul bareng ka judgment. Sedengkeun pikeun sésana, Kuring bakal nangtukeun eta dina urutan nalika kuring anjog.

1 Korinta 12

12:1 Ayeuna ngeunaan hal spiritual, Kuring teu rék jadi goblog, baraya.
12:2 Anjeun terang yen lamun anjeun kapir, Anjeun ditilik berhala bisu, lakukeun naon anjeun ngarah ka ngalakukeun.
12:3 Kusabab ieu, Abdi gaduh anjeun terang yen aya hiji diomongkeun di Roh Allah utters hiji musibat ngalawan Isa. Sarta salah sahiji euweuh anu bisa disebutkeun yen Yesus geus Lord, iwal dina Roh Suci.
12:4 Sabenerna, aya rupa-rupa graces, tapi Ruh anu sarua.
12:5 Tur aya rupa-rupa ministries, tapi Gusti sami.
12:6 Tur aya rupa-rupa karya, Tapi Allah anu sarua, anu hade sagalana di dulur.
12:7 Tapi, manifestasi tina Roh dibikeun ka unggal hiji arah naon mangpaatna.
12:8 Tangtu, hiji, ngaliwatan Roh, dirumuskeun kecap hikmah; tapi mun sejen, nurutkeun Roh sarua, kecap pangaweruh;
12:9 mun sejen, dina Roh sarua, kapercayaan; mun sejen, dina hiji Roh, éta kado ti penyembuhan;
12:10 mun sejen, karya miraculous; mun sejen, nubuat; mun sejen, nu discernment tina roh; mun sejen, rupa béda ti basa; mun sejen, interprétasi kecap.
12:11 Tapi salah sahiji na Roh sarua jalan sagala hal ieu, dikabaran mun tiap hiji nurutkeun will na.
12:12 Pikeun sagampil awak mangrupa salah, jeung can boga réa patempatan, jadi sagala bagian awak, sanajan maranehna loba, anu ngan hiji awak. Jadi ogé Kristus.
12:13 jeung memang, dina hiji Roh, kami sadaya dibaptis ka hiji awak, naha Yahudi atawa kapir, naha abdi atawa bébas. Sarta urang sadaya nginum dina hiji Roh.
12:14 Keur awak, oge, teu salah sahiji bagian, tapi loba.
12:15 Mun kaka éta ngomong, "Kusabab Kami moal leungeun, Kami moal awak,"Bakal dinya lajeng jadi awak?
12:16 Tur upami ceuli éta ngomong, "Kusabab Kami moal panon, Kami moal awak,"Bakal dinya lajeng jadi awak?
12:17 Lamun sakabeh awak éta panon, kumaha bakal dinya ngadéngé? Lamun kuma anu dédéngéan, kumaha eta bakal bau?
12:18 Tapi nu dimaksud, Allah geus ditempatkeun sésa, unggal salah sahijina, dina awak, sagampil eta geus pleased anjeunna.
12:19 Ku kituna lamun éta kabéh salah bagian, kumaha eta bakal awak hiji?
12:20 Tapi nu dimaksud, aya réa patempatan, leres pisan, acan hiji badan.
12:21 Na panon moal bisa ngomong ka leungeun, "Kuring teu boga butuh karya anjeun." Jeung deui, sirah moal bisa ngomong ka suku, "Anjeun tina euweuh pamakéan pikeun kuring."
12:22 Kanyataanna, jadi leuwih diperlukeun téh jalma bagian awak nu sigana jadi lemah.
12:23 Sarta sanajan anggap we bagian nu tangtu awak janten kirang mulya, urang ngurilingan ieu kalawan martabat leuwih loba pisan, teras kumaha, jalma bagian mana anu kirang apik tungtung nepi ka hormat beuki loba pisan.
12:24 Tapi, bagian apik kami boga kedah sapertos, saprak Allah geus tempered awak babarengan, dikabaran ngahargaan beuki loba pisan keur nu mana boga perlu,
12:25 ku kituna aya bisa jadi teu peupeus dina awak, Tapi tinimbang bagian diri bisa ngurus karana.
12:26 Teras kumaha, lamun hiji bagian miboga nanaon, sakabéh bagian sangsara ku eta. Atawa, lamun hiji bagian manggih kamulyaan, sakabéh bagian girang jeung eta.
12:27 Ayeuna anjeun awak Kristus, jeung bagian kawas bagian mana wae.
12:28 jeung memang, Allah geus ngadegkeun hiji susunan nu tangtu di Garéja nu: Rasul kahiji, nabi kadua, Guru katilu, mujijat-pagawe saterusna, terus rahmat penyembuhan, tina nulungan batur, tina ngamaréntahkeun, tina rupa nu beda-beda basa, jeung tina interpretasi kecap.
12:29 Kabéh Rasul? Kabéh nabi? Kabéh Guru?
12:30 Kabéh pagawé of miracles? Ulah sadaya boga kurnia penyembuhan? Ngalakonan sagala nyarita di ibu? Ulah sadaya napsirkeun?
12:31 Tapi jadi zealous pikeun charisms leuwih alus. Jeung kuring nembongkeun ka anjeun jalan can leuwih alus teuing.

1 Korinta 13

13:1 Mun kuring éta nyarita dina basa lalaki, atanapi tina Malaikat, acan teu boga zakat, Abdi janten kawas bel clanging atawa cymbal nabrak.
13:2 Tur upami kuring gaduh nubuat, jeung diajar unggal misteri, jeung ménta sagala pangaweruh, sarta mibanda sagala iman, ku kituna kuring bisa mindahkeun gunung, acan teu boga zakat, lajeng Kami nanaon.
13:3 Tur upami abdi ngadistribusikaeun sagala barang kuring dina urutan pikeun kadaharan miskin, jeung lamun kuring mikeun awak kuring bisa dibeuleum, acan teu boga zakat, eta nawarkeun kuring nanaon.
13:4 Zakat nyaeta sabar, mangrupa jenis. Zakat teu sirik, teu meta wrongly, teu inflated.
13:5 Zakat teu ambisius, teu neangan for didinya, teu provoked mun anger, devises euweuh jahat.
13:6 Zakat teu girang leuwih iniquity, tapi rejoices dina bebeneran.
13:7 Zakat miboga sadayana, percaya sagala, ngaharepkeun sadayana, endures sadayana.
13:8 Zakat ieu pernah torn jauh, malah lamun prophecies lulus jauh, atanapi basa cease, atawa pangaweruh anu ancur.
13:9 Pikeun urang nyaho ukur sabagian, sarta kami ramalan ngan sabagian.
13:10 Tapi lamun sampurna datang, sampurna teh pas jauh.
13:11 Kapan ieu mah anak, Kuring spoke kawas anak, Kuring dipikaharti kawas anak, Teu sangka kawas anak. Tapi nalika kuring janten manusa, Kuring nempatkeun kumisan hal ngeunaan anak.
13:12 Ayeuna urang tingali ngaliwatan kaca hiji darkly. Tapi lajeng urang wajib ningali raray jeung beungeut. Ayeuna kuring nyaho di bagian, tapi lajeng I wajib terang, malah jadi Kami dipikawanoh.
13:13 Tapi keur ayeuna, tilu ieu nuluykeun: kapercayaan, harepan, jeung amal. Jeung greatest ieu mangrupa zakat.

1 Korinta 14

14:1 ngudag zakat. Janten zealous pikeun hal spiritual, tapi ngan ku kituna anjeun bisa ramalan.
14:2 Pikeun sakur speaks di ibu, speaks teu lalaki, tapi ka Allah. Pikeun hiji euweuh understands. Acan ku Roh, anjeunna speaks mysteries.
14:3 Tapi sakur prophesies speaks mun lalaki keur edification na exhortation na consolation.
14:4 Saha speaks di ibu edifies dirina. Tapi sakur prophesies edifies Garéja nu.
14:5 Ayeuna kuring rék kabeh mun nyarita di ibu, tapi leuwih ti kitu mun ramalan. Pikeun anjeunna anu prophesies nyaeta gede ti manehna nu speaks di ibu, iwal sugan anjeunna interprets, supados Garéja bisa nampa edification.
14:6 Tapi ayeuna, baraya, lamun kuring éta datang ka maneh diomongkeun di ibu, kumaha eta bakal nguntungkeun nu, iwal gantina I nyarita ka anjeun dina wahyu, atanapi di pangaweruh, atanapi di nubuat, atanapi di doktrin?
14:7 Malah eta hal anu tanpa jiwa tiasa ngadamel sora, naha éta téh angin atawa instrumen stringed. Tapi iwal aranjeunna nampilkeun bedana hiji dina sora, kumaha bade dinya jadi dipikawanoh nu ti pipe jeung nu ti senar ka?
14:8 Salaku conto, lamun tarompet anu dijieun sora pasti, anu bakal nyiapkeun dirina pikeun perang?
14:9 Ku kituna éta sareng anjeun ogé, pikeun iwal mun utter jeung basa dina biantara polos, kumaha bade dinya jadi dipikawanoh naon anu ceuk? Pikeun mangka anjeun bakal diomongkeun kana hawa.
14:10 Mertimbangkeun nu aya jadi rupa-rupa béda ti basa di dunya ieu, na acan taya anu tanpa sora a.
14:11 Ku sabab, lamun kuring teu ngarti sifat sora nu, lajeng abdi bakal jadi kawas urang asing kana salah jeung saha Kuring keur diomongkeun; sarta anjeunna anu keur diomongkeun bakal kawas urang asing ka abdi.
14:12 Ku kituna éta sareng anjeun ogé. Sarta saprak anjeun zealous keur naon spiritual, neangan nu edification Gareja teh, ku kituna anjeun bisa abound.
14:13 Kusabab ieu, oge, sakur anu speaks di ibu, hayu anjeunna neneda keur takbir.
14:14 Jadi, lamun kuring neneda di ibu, sumanget abdi prays, Tapi pikiran kuring anu tanpa buah.
14:15 Naon salajengna? Kuring kedah neneda kalawan sumanget, sarta ogé berdoa kalawan pikiran. Kuring kedah sing psalms kalawan sumanget, sarta ogé ngadugikeun psalms kalawan pikiran.
14:16 Sabalikna, lamun geus rahayu hijina mibanda sumanget, kumaha tiasa batur, dina kaayaan jahiliah, nambahkeun hiji "Amin" kana berkah Anjeun? Pikeun anjeunna henteu terang naon anu anjeun nyarios.
14:17 Dina hal ieu, tangtu bae, Anjeun masihan nuhun ogé, Tapi baé sejenna henteu edified.
14:18 Kuring alhamdulillah abdi mah nyarita di ibu for jeung sodara.
14:19 Tapi Garéja nu, Kuring resep kana nyarita lima kecap tina pikiran kuring, ku kituna kuring jadi ngalatih batur ogé, tinimbang sapuluh sarébu kecap dina ibu.
14:20 Dadang, ulah milih boga pikiran barudak. Gantina, janten bébas tina niat jahat kawas Orok, tapi jadi dewasa di pikiran anjeun.
14:21 Hal ieu diserat dina undang: "Kuring bakal nyarita ka ieu jalma kalawan ibu sejen tur biwir séjén, komo kitu, aranjeunna moal heed kuring, nyebutkeun Gusti. "
14:22 Teras kumaha, ibu téh tanda anu, moal keur mukmin, tapi pikeun kafir; sarta prophecies henteu pikeun kafir, tapi pikeun mu'min.
14:23 Mun lajeng, sakabéh Garéja nya pikeun ngumpulkeun babarengan salaku hiji, jeung lamun sakabeh éta nyarita di ibu, lajeng jalma goblog atawa musyrik éta asupkeun, bakal teu disebutkeun yen anjeun waras?
14:24 Tapi lamun dulur prophesies, sarta salah saha goblog atawa musyrik asup, anjeunna bisa jadi yakin ku eta sadayana, sabab anjeunna understands eta sadayana.
14:25 Rahasia haténa nu lajeng dijieun manifest. Teras kumaha, ragrag kana beungeutna, anjeunna bakal adore Alloh, proclaiming yen Allah sabenerna diantara anjeun.
14:26 Naon salajengna, baraya? Lamun anjeun ngumpulkeun babarengan, unggal salah sahiji anjeun bisa jadi kudu Jabur a, atawa doktrin a, atawa wahyu, atanapi basa, atawa hiji interpretasi, tapi ngantep sagalana dipigawé pikeun edification.
14:27 Mun saha anu diomongkeun di ibu, hayu aya jadi ngan dua, atanapi di paling tilu, lajeng dina gilirannana, sarta ngantep batur naksir.
14:28 Tapi lamun aya hiji euweuh keur naksir, anjeunna kudu tetep jempé di gareja, lajeng anjeunna bisa nyarita nalika anjeunna téh nyalira sareng Allah.
14:29 Sarta ngantep para nabi nyarita, dua atawa tilu, sarta ngantep batur discern.
14:30 tapi lajeng, lamun hal ieu wangsit pikeun sejen anu linggih, hayu nu panghjeulana jadi cicingeun.
14:31 Pikeun anjeun sadayana tiasa ramalan salah dina hiji waktu, supaya sagala bisa neuleuman tur sagala bisa jadi wanti.
14:32 Pikeun arwah para nabi anu poko keur para nabi.
14:33 Sareng Allah henteu tina dissension, tapi tina karapihan, sagampil I ogé ngajar di sakabeh gereja ti para wali.
14:34 Awéwé kudu jempé di gereja. Pikeun eta teu diijinkeun pikeun aranjeunna keur nyarita; tapi tinimbang, maranéhanana kudu bawahan, salaku hukum oge nyebutkeun.
14:35 Jeung lamun maranehna hoyong diajar nanaon, hayu aranjeunna ménta salaki maranéhanana di imah. Pikeun éta ngerakeun pikeun awéwé ka nyarita di garéja.
14:36 Ku kituna ayeuna, teu Firman Allah lumangsungna ti anjeun? Atawa ieu dinya dikirim ka anjeun nyalira?
14:37 Mun saha sigana nabi atawa jalma spiritual, anjeunna kedah ngartos hal ieu nu Kuring keur nulis ka anjeun, yen hal ieu teh nurut Gusti.
14:38 Mun saha henteu mikawanoh hal ieu, anjeunna teu matak dipikawanoh.
14:39 Teras kumaha, baraya, janten zealous kana ramalan, na teu nyaram diomongkeun di ibu.
14:40 Tapi hayu sagalana dipigawé hormat sarta nurutkeun urutan ditangtoskeun.

1 Korinta 15

15:1 Sarta sangkan kuring nyieun dipikawanoh ka anjeun, baraya, Injil mah diajarkeun ka anjeun, nu ogé narima, na on nu nangtung.
15:2 Ku Injil, oge, anjeun keur disimpen, lamun nyekel kana pamahaman yen kuring diajarkeun ka anjeun, lest Anjeun yakin kapiran.
15:3 Pikeun kuring dibikeun dina ka anjeun, anu mimiti, naon atuh ogé narima: yen Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang, nurutkeun Kitab Suci;
15:4 na yén anjeunna dimakamkan; na yén anjeunna naros deui dina dinten katilu, nurutkeun Kitab Suci;
15:5 na yén anjeunna katempo ku Cephas, sarta sanggeus éta ku sabelas nu.
15:6 Salajengna anjeunna katempo ku leuwih ti lima ratus baraya di hiji wanci, loba saha tetep, malah ka waktu kiwari, sanajan sababaraha geus fallen saré.
15:7 Teras, anjeunna katempo ku James, lajeng ku sakabeh Rasul.
15:8 Jeung tukang sadaya, anjeunna katingal ogé ku kuring, saolah-olah kuring anu batur dilahirkeun dina waktu salah.
15:9 Pikeun Kami teh sahenteuna tina Rasul. Kami moal pantes mun disebut hiji Rosululloh, sabab kuring persecuted Garéja Allah.
15:10 Tapi, ku kurnia Allah, Kami naon Kami. Sarta rahmat di kuring teu geus kosong, saprak Kuring geus labored langkung abundantly ti sakabéh éta. Acan teu I, Tapi rahmat Allah dina kuring.
15:11 Pikeun naha éta téh kuring atawa aranjeunna: sangkan ngahutbah, jeung kitu geus dipercaya.
15:12 Ayeuna lamun Kristus geus diajarkeun, yén anjeunna naros deui ti nu maraot, kumaha eta anu sababaraha diantara nu nyebutkeun yén euweuh jadian tina maot?
15:13 For lamun aya anu teu jadian tina maot, lajeng Kristus teu risen.
15:14 Tur upami Kristus teu risen, lajeng da'wah urang anu teu aya gunana, jeung iman anjeun oge aya gunana.
15:15 Saterusna, oge, kami bakal kapanggih janten saksi palsu Allah, sabab kami bakal geus dibikeun kasaksian ngalawan Allah, nyebutkeun yén anjeunna ngalaman diangkat nepi Kristus, nalika anjeunna ngalaman teu diangkat anjeunna nepi, upami, leres pisan, maot teh ulah gugah deui.
15:16 Pikeun lamun maot teh ulah gugah deui, lajeng ngayakeun geus Kristus risen deui.
15:17 Tapi lamun Kristus teu risen, lajeng iman anjeun hawa; keur anjeun masih bakal di dosa anjeun.
15:18 Saterusna, oge, jalma anu geus fallen saré Kristus bakal geus perished.
15:19 Mun urang boga harepan Kristus pikeun hirup ieu ngan, lajeng kami leuwih resep ti sakabeh lalaki.
15:20 Tapi ayeuna Kristus geus risen deui ti nu maraot, salaku kahiji-bungbuahan jalma anu saré.
15:21 Pikeun pasti, maot datang ngaliwatan hiji manusa. Teras kumaha, nu kabangkitan paéh datang ngaliwatan hiji manusa
15:22 Jeung sagampil di Adam sadaya maot, jadi oge dina Kristus sadaya bakal dibawa ka hirup,
15:23 tapi unggal hiji guna ditangtoskeun-Na: Kristus, salaku kahiji-bungbuahan, jeung saterusna, jalma anu aya Kristus, anu geus dipercaya di Advent-Na.
15:24 Afterwards nyaéta ahir, lamun manéhna baris geus dibikeun leuwih karajaan ka Allah Rama, lamun manéhna baris geus emptied sadaya Kapangéranan, jeung otoritas, jeung daya.
15:25 Keur éta téh dipikabutuh pikeun manéhna pamaréntahan, nepi ka manéhna geus diatur sadaya musuh-Na dina suku-Na.
15:26 Anu pamungkas, musuh disebut maot bakal ancur. Keur manéhna geus subjected sagala hal dina suku-Na. Jeung sanajan manéhna nyebutkeun,
15:27 "Sadaya hal geus subjected manéhna,"Tanpa ragu anjeunna teu kaasup Hiji anu geus subjected sagala hal ka manehna.
15:28 Sarta lamun sagala hal baris geus subjected ka anjeunna, lajeng malah Putra nyalira bakal subjected ka Salah saha subjected sagala hal ka manehna, kitu yen Allah bisa jadi sagala dina sakabéh.
15:29 Sabalikna, naon baris maranéhanana anu keur dibaptis keur do maot, lamun éta maot teu gugah deui dina sagala? Naha lajeng nu maranéhna keur dibaptis maranehna?
15:30 Naha ogé urang endure percobaan unggal jam?
15:31 Poean kuring maot, ku cara maké boasting Anjeun, baraya: Anjeun saha kuring gaduh Kristus Yesus Gusti urang.
15:32 upami, nurutkeun lalaki, I perang jeung beasts di Epesus, kumaha nu bakal nguntungkeun kuring, lamun éta maot teu gugah deui? "Hayu urang dahar jeung nginum, keur isukan urang bakal maot. "
15:33 Naha teu ngarah sesat. komunikasi jahat corrupts moral alus.
15:34 waspada, Anjeun ngan leuwih, na teu daék dosa. Pikeun jalma nu tangtu boga hiji jahiliah Allah. Kuring nyebutkeun kieu ka anjeun kalayan hormat.
15:35 Tapi batur bisa ngomong, "Kumaha do kebangkitan maot deui?"atanapi, "Jenis naon awak ulah maranéhna balik kalawan?"
15:36 kumaha foolish! Naon sow teu bisa dibawa balik ka hirup, iwal heula mati.
15:37 Sarta naon sow sanes awak anu bakal di mangsa nu bakal datang, tapi hiji sisikian bulistir, kayaning gandum, atanapi tina sababaraha sisikian lianna.
15:38 Allah mere eta badan a nurutkeun will na, sarta nurutkeun awakna ditangtoskeun unggal cikal urang.
15:39 Henteu sakabeh daging nyaeta daging sarua. Tapi memang di lalaki, séjén sabenerna nyaéta tina beasts, sejen nyaeta manuk, sarta séjén nyaéta lauk.
15:40 oge, aya awak sawarga jeung awak earthly. Tapi bari salah nu, tangtu bae, boga kamulyaan sawarga, nu séjén boga kamulyaan bumi.
15:41 Hiji boga kacaangan panonpoé, kacaangan sejen tina bulan, sarta séjén kacaangan béntang. Pikeun malah béntang beda béntang di kacaangan.
15:42 Ku kituna eta oge jeung jadian tina maot. Naon anu sown di korupsi kudu naek kana incorruption.
15:43 Naon anu sown di dishonor wajib naek kana kamulyaan. Naon anu sown di kelemahan wajib naek kana kakuatan.
15:44 Naon anu sown kalawan awak sato wajib naek ku awak spiritual. Mun aya hiji badan sato, aya ogé anu salah spiritual.
15:45 Sagampil eta ieu ditulis yén lalaki munggaran, Adam, dijieun ku jiwa hirup, jadi wajib Adam panungtungan dilakukeun kalawan sumanget anu dibawa balik ka hirup.
15:46 Jadi naon, mimitina, moal spiritual, tapi sato, salajengna janten spiritual.
15:47 Lalaki munggaran, keur earthly, éta bumi; nu lalaki kadua, mahluk sawarga, bakal Sawarga.
15:48 hal saperti nu kawas bumi téh earthly; jeung hal saperti nu kawas langit téh sawarga.
15:49 Teras kumaha, sagampil kami geus dibawa gambar tina naon earthly, hayu urang ogé mawa gambar tina naon sawarga.
15:50 Ayeuna kuring ngomong kieu, baraya, sabab daging sarta getih téh teu bisa mibanda Karajaan Allah; ngayakeun bakal naon ngaruksak mibanda naon incorrupt.
15:51 Behold, Kuring ngabejaan ka maneh misteri hiji. Tangtu, urang sadayana wajib gugah deui, Tapi urang bakal moal kabeh jadi robah:
15:52 dina masihan, dina twinkling tina hiji panon, di gusti panungtungan. Pikeun gusti bakal disada, tur maot bakal naek nepi, incorruptible. Sarta kami bakal robah.
15:53 Ku kituna, éta dipikabutuh pikeun corruptibility ieu jadi dipakena ku incorruptibility, jeung mortality ieu jadi dipakena ku kalanggengan.
15:54 Sarta lamun mortality ieu geus dipakena ku kalanggengan, lajeng kecap nu ditulis wajib lumangsung: "Aéh geus swallowed up dina meunangna."
15:55 "O pati, dimana nyaéta meunangna Anjeun? O pati, dimana nyaeta anjeun nyeureud?"
15:56 Ayeuna nu nyeureud maot téh dosa, sarta kakuatan dosa anu hukum.
15:57 Tapi berkat jadi ka Allah, anu geus ditangtukeun urang meunangna ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus.
15:58 Teras kumaha, ilaing mah tercinta, janten steadfast na unmovable, abounding salawasna dina karya Gusti, nyaho yen kuli anjeun teu aya gunana dina Gusti.

1 Korinta 16

16:1 Ayeuna ngeunaan kumpulan nu dijieun pikeun para wali: sagampil Kuring geus disusun pikeun gereja di Galatia, kitu kedah dinya ogé dipigawé sareng anjeun.
16:2 Dina dinten kahiji dina saminggu, Sabat, hayu unggal salah sahiji nu nyandak tina dirina, netepkeun kumisan naon bakal well-pleasing ka anjeunna, ku kituna lamun kuring anjog, kumpulan moal kudu dilakukeun lajeng.
16:3 Jeung nalika Kami hadir, whomever maneh wajib approve ngaliwatan hurup, ieu kuring bakal ngirim ka tega hadiah anjeun ka Yerusalem.
16:4 Sarta lamun geus pas pikeun kuring pikeun muka teuing, aranjeunna bakal balik sareng abdi.
16:5 Ayeuna kuring bakal didatangan anjeun sanggeus Kuring geus dialirkeun Makédonia. Pikeun kuring bakal nembus Makédonia.
16:6 Jeung sugan kuring bakal tetep sareng anjeun, komo méakkeun mangsa, ku kituna anjeun bisa ngakibatkeun kuring di jalan kuring, iraha kuring indit.
16:7 Pikeun Kami teu sudi ningali ayeuna ngan di lulus, saprak kuring miharep yén kuring bisa tetep sareng anjeun pikeun sababaraha panjangna waktu, lamun éta idin Gusti.
16:8 Tapi kedah tetep aya di Epesus, malah dugi Pentecost.
16:9 Pikeun panto a, hébat sarta bisa nyingkahan, geus dibuka keur kuring, kitu ogé loba adversaries.
16:10 Ayeuna lamun Timoteus datang, tingali ka dinya yen manehna bisa jadi diantara anjeun tanpa sieun. Pikeun anjeunna ngalakukeun karya Gusti, sagampil I ogé ngalakukeun.
16:11 Ku sabab, hayu salah henteu nganggap hina anjeunna. Gantina, ngakibatkeun anjeunna di jalan di karapihan, ku kituna manéhna bisa datang ka kuring. Pikeun Kuring keur awaiting anjeunna jeung baraya.
16:12 Tapi ngeunaan lanceukna kami, Apollo, Kuring keur letting anjeun terang yen kuring memohon kalayan anjeunna greatly mun balik ka anjeun jeung baraya, jeung jelas ieu moal ka buka ulubiung. Tapi anjeunna baris anjog lamun aya hiji spasi tina waktu keur manehna.
16:13 waspada. Nangtung kalawan iman. Meta manfully tur jadi strengthened.
16:14 Hayu sadayana nu aya Hormat jadi immersed dina zakat.
16:15 Na kuring menta anjeun, baraya: Anjeun terang imah Stephanus, na tina Fortunatus, na tina Achaicus, anu sipatna kahiji-bubuahan tina Achaia, na yén maranéhna geus dedicated diri ka mentri ti para wali.
16:16 Jadi Anjeun kudu jadi mata pelajaran ogé pikeun jalma kayaning ieu, kitu ogé ka sakabéh nu aya cooperating sarta gawé bareng aranjeunna.
16:17 Ayeuna kuring bingah ku ayana Stephanus na Fortunatus na Achaicus, lantaran naon ieu kurang di anjeun, aranjeunna geus disadiakeun.
16:18 Pikeun aranjeunna geus refreshed roh na Hormat abdi. Ku sabab, ngakuan jalma kayaning ieu.
16:19 The gereja Asia salam anjeun. Aquila tur Priscilla salam anjeun greatly ka Pangeran, jeung garéja rumah tangga maranéhna, dimana I ogé am tamu.
16:20 Sakabeh baraya salam anjeun. Salam karana jeung nyium suci.
16:21 Ieu ucapan ti leungeun abdi sorangan, Paul.
16:22 Mun saha teu cinta Gusti urang Yesus Kristus, hayu anjeunna janten anathema! Maran Atha.
16:23 Mungkin rahmat Gusti urang Yesus Kristus janten sareng anjeun sadayana.
16:24 zakat abdi kalayan sakabéh anjeun Kristus Yesus. Amin.