Paul's Letter to the Phillipians

Pilipi 1

1:1 Paul jeung Timoteus, pagawé ti Yesus Kristus, ka sadaya para wali dina Kristus Yesus anu di Philippi, jeung uskup na deacons.
1:2 Grace jeung perdamaian ka anjeun, ti Allah Rama urang jeung ti Gusti Yesus Kristus.
1:3 Kuring masihan berkat Gusti, kalawan unggal zikir anjeun,
1:4 salawasna, dina sagala solat mah, nyieun supplication for jeung sodara jeung kabagjaan,
1:5 alatan komuni Anjeun dina Injil Al-Masih, ti mimiti poé komo nepi ka ayeuna.
1:6 Kami yakin hal ieu pisan: yén manéhna anu geus dimimitian karya alus di anjeun bakal nyampurnakeun eta, ka poé Kristus Yesus.
1:7 Jadi mangka, éta bener keur kuring ngarasa cara kieu ngeunaan sodara, sabab kuring nahan anjeun haté abdi, sarta alatan, dina ranté kuring na dina pertahanan tur konfirmasi tina Injil, Anjeun sakabéh anu partakers tina kabagjaan abdi.
1:8 Allah téh saksi mah kumaha, dina jantung Yesus Kristus, I lila for jeung sodara.
1:9 Jeung ieu mah ngadoa: nu zakat anjeun bisa abound beuki loba, jeung pangaweruh jeung pamahaman sareng sadaya,
1:10 ku kituna anjeun bisa dikonfirmasi dina naon leuwih hade, guna nu bisa jadi rido jeung tanpa ngalanggar dina poé Kristus:
1:11 ngeusi buah kaadilan, ngaliwatan Yesus Kristus, dina kamulyaan jeung muji Allah.
1:12 Ayeuna, baraya, Kuring rék terang yén hal ngeunaan kuring kajadian keur kamajuan Injil,
1:13 dina cara sapertos nu ranté kuring geus jadi manifest Kristus di unggal tempat judgment sarta dina sakabéh tempat sapertos sejen.
1:14 Sarta loba ti kalangan baraya di Gusti, jadi yakin ngaliwatan ranté kuring, nu kiwari teuing bolder di diomongkeun Firman Allah tanpa sieun.
1:15 Tangtu, sababaraha bet kitu malah kusabab dengki sarta contention; jeung nu lianna, oge, bet kitu kusabab a will alus mun ngahutbah Kristus.
1:16 Sababaraha polah kaluar tina zakat, nyaho yén kuring geus diangkat pikeun mertahankeun Injil.
1:17 tapi batur, kaluar tina contention, ngembarkeun Kristus insincerely, meunangkeun éta kasusah bisa angkat aranjeunna nepi ka ranté kuring.
1:18 Tapi naon teu eta masalah? Salami, ku unggal sarana, naha dina pretext atawa dina truthfulness, Kristus geus ngumumkeun. Jeung ngeunaan ieu, kuring bingah, jeung komo deui, Kuring baris terus girang.
1:19 Keur kuring nyaho yén ieu bakal mawa kuring kasalametan, ngaliwatan solat jeung dina ministration Roh Yesus Kristus,
1:20 ku cara maké ekspektasi jeung harepan sorangan. Keur di sia bakal I jadi ngabingungkeun. Gantina, sareng sadaya kapercayaan, ayeuna sagampil sok, Kristus bakal magnified dina awak mah, naha ku kahirupan atawa ku pati.
1:21 Keur ka kuring, hirup téh Kristus, jeung maot téh gain.
1:22 Jeung bari cicing di daging, kanggo abdi, aya buah karya. Tapi kuring teu nyaho nu bakal milih.
1:23 Keur Kuring keur konstrain antara dua: sanggeus kahayang pikeun jadi leyur jeung jadi jeung Kristus, nu hal jauh leuwih alus,
1:24 tapi terus tetep di daging nu dipikabutuh pikeun demi Anjeun.
1:25 Jeung ngabogaan kapercayaan ieu, Kuring teu apal mah bakal tetep jeung anu bakal terus tetep jeung sodara, pikeun kamajuan jeung keur kabagjaan anjeun dina iman,
1:26 ku kituna rejoicing Anjeun bisa abound di Kristus Yesus keur kuring, ngaliwatan mah mulang ka deui.
1:27 Ngan hayu kabiasaan anjeun jadi pantes Injil Kristus, jadina, naha kuring balik na ningali maneh, atawa naha, keur bolos, Kuring ngadangu ngeunaan anjeun, masih anjeun bisa nangtung teguh ku hiji roh, kalawan hiji pikiran, laboring babarengan pikeun iman tina Injil.
1:28 Sarta di nanaon jadi terrified ku adversaries. Pikeun naon mun aranjeunna mangrupa kasempetan perdition, nyaeta ka anjeun hiji kasempetan kasalametan, na ieu téh ti Gusti Allah.
1:29 Pikeun ieu geus dibikeun ka anjeun dina nama Kristus, teu ukur jadi nu bisa percanten anjeunna, tapi sanajan kitu nu bisa sangsara ku anjeunna,
1:30 ngalakonan perjuangan sarua, tina jenis nu ogé geus katempo di kuring, na nu kiwari geus uninga ti kuring.

Pilipi 2

2:1 Ku sabab, lamun aya nu mana wae nu consolation di Kristus, nu mana wae nu solace amal, nu mana wae nu ukhuwah tina Roh, mana wae perasaan commiseration:
2:2 ngalengkepan kabagjaan mah ku ngabogaan pamahaman sarua, nyekel kana zakat sarua, keur hiji pikiran, jeung sentimen sarua.
2:3 Hayu sia dipigawé ku contention, atawa dina kamulyaan hawa. Gantina, di humility, hayu unggal anjeun diri batur jadi leuwih hade tinimbang dirina.
2:4 Hayu unggal anjeun teu nganggap nanaon jadi Anjeun sorangan, tapi rada ka milik ka batur.
2:5 Pikeun pamahaman ieu Anjeun oge di Kristus Yesus:
2:6 saha, sanajan manéhna dina bentuk Allah, teu nganggap sarua jeung Allah hal bisa nyita.
2:7 Gantina, he emptied dirina, nyokot bentuk hamba a, keur dilakukeun dina sasaruaan lalaki, jeung narima kaayaan manusa.
2:8 Manéhna humbled dirina, jadi patuh komo ka maot, komo maot tina Palang.
2:9 Kusabab ieu, Allah ogé geus Maha Agung manéhna sarta geus dibikeun manéhna ngaran nu di luhur unggal ngaran,
2:10 jadina, di ngaran Yesus, unggal dengkul bakal ngabengkokkeun, jalma di sawarga, jalma di bumi, jeung jalma di naraka,
2:11 jeung saterusna unggal ibu bakal ngaku yen Gusti Yesus Kristus aya di kamulyaan Allah Rama.
2:12 Teras kumaha, abdi paling tercinta, ngan anjeun geus salawasna diturut, teu ngan di ayana, tapi malah leuwih ti kitu ayeuna dina henteuna kuring: dianggo nuju kasalametan anjeun kalawan sieun trembling.
2:13 Pikeun éta Allah anu gawéna di anjeun, duanana ku kituna pikeun milih, sarta ku kituna meta, dina atos sareng will alus na.
2:14 Tur ngalakukeun sagalana tanpa murmuring atawa ragu.
2:15 Ku kituna bisa jadi Anjeun bisa tanpa ngalepatkeun, putra basajan Allah, tanpa reproof, di satengahing bangsa depraved na perverse, diantara saha anjeun caang kawas lampu di dunya,
2:16 nyepeng ka Kecap Kahirupan, dugi kamulyaan abdi dina dinten Kristus. Pikeun kuring teu ngajalankeun kapiran, atawa kudu I labored kapiran.
2:17 Sumawona, lamun Kami bisa immolated lantaran tina kurban jeung layanan iman anjeun, Kuring bingah sareng masihan nuhun ku sodara.
2:18 Sarta leuwih hal anu sarua ieu, Anjeun ogé kedah bingah sareng masihan nuhun, bareng jeung kuring.
2:19 Ayeuna mah asa di Gusti Yesus pikeun ngirim Timoteus ka anjeun pas, dina urutan anu kuring bisa jadi wanti, lamun kuring nyaho hal ngeunaan anjeun.
2:20 Pikeun kuring teu boga hiji sejenna kalayan misalna hiji pikiran agreeable, saha, kalawan kaasih ikhlas, nyaeta solicitous pikeun anjeun.
2:21 Pikeun aranjeunna sadayana neangan hal anu ngeunaan diri, sanes hal anu ngeunaan Yesus Kristus.
2:22 Sangkan terang bukti ieu anjeunna: nu kawas anak jeung bapa, sangkan boga anjeunna dilayanan kalayan kuring dina Injil.
2:23 Ku sabab, Kuring miharep pikeun ngirim anjeunna ka anjeun geuwat, pas kuring ningali naon anu bakal kajadian ngeunaan kuring.
2:24 Tapi percanten ka Pangeran yen kuring sorangan ogé bakal balik ka anjeun pas.
2:25 Ayeuna kuring geus dianggap eta perlu ngirim ka anjeun Epaphroditus, adi mah, jeung ko-worker, jeung sasama prajurit, sarta hiji rencang pikeun kaperluan kuring, Tapi Rosululloh Anjeun.
2:26 Pikeun pasti, anjeunna geus dipikahoyong sodara, sarta anjeunna saddened sabab sempet ngadéngé yén anjeunna gering.
2:27 Pikeun anjeunna gering, komo ka maot, Tapi Allah nyandak karunya on anjeunna, na mah ngan dina anjeunna, tapi sabenerna on sorangan ogé, ku kituna Abdi teu bakal boga ngenes kana ngenes.
2:28 Ku sabab, Kuring dikirim anjeunna leuwih gampang, guna nu, ku ningali manehna deui, anjeun bisa girang, na mah meureun tanpa ngenes.
2:29 Teras kumaha, nampi anjeunna kalawan unggal kabagjaan di PANGERAN, jeung ngubaran sakabeh jalma kawas manehna kalawan ngahargaan.
2:30 Pikeun anjeunna dibawa nutup malah pati, demi karya Kristus, handing leuwih hirupna sorangan, ku kituna manéhna bisa minuhan naon ieu kurang ti anjeun ngeunaan jasa kuring.

Pilipi 3

3:1 Ngeunaan hal séjén, ilaing mah, girang ka Pangeran. Ieu geus tangtu teu tiresome keur kuring nulis hal anu sarua ka anjeun, tapi pikeun anjeun, teu perlu.
3:2 Awas anjing; Waspada jalma anu dianggo jahat; Waspada jalma anu divisive.
3:3 Pikeun urang nu disunat, urang anu ngawula ka Allah dina Roh jeung anu kamulyaan Kristus Yesus, ngabogaan no kapercayaan di daging.
3:4 Tapi, Kuring bisa boga kayakinan oge daging, pikeun lamun saha wae jigana boga kayakinan dina daging, leuwih ti kitu maneh mah.
3:5 Keur mah disunat dina poé kadalapan, tina stock Israel, ti suku tina Benjamin, a Ibrani antara Ibrani. Nurutkeun hukum, Ieu Pharisee a;
3:6 nurutkeun zeal, I persecuted Garéja Allah; dumasar kana kaadilan nu di hukum, Kuring cicing tanpa ngalepatkeun.
3:7 Tapi hal nu geus ka gain mah, sarua geus mah dianggap leungitna hiji, demi Kristus.
3:8 Tapi sabenerna, Kuring mertimbangkeun sagalana jadi leungitna hiji, alatan pangaweruh preeminent Yesus Kristus, Gusti mah, keur nu demi kuring geus ngalaman leungitna sagalana, tempo eta sadayana jadi kawas dung, ku kituna kuring bisa meunangkeun Kristus,
3:9 sarta ku kituna anjeun bisa kapanggih di anjeunna, teu ngabogaan kaadilan kuring, nu hukum, tapi nu nu nu diagem ku Kristus Yesus, kaadilan dina iman, nu Allah.
3:10 Ku kituna wajib kuring nyaho manehna, jeung kakawasaan jadian nya, jeung ukhuwah of Passion na, sanggeus geus kolot nurutkeun pupusna,
3:11 upami, ku sababaraha hartosna, Kuring bisa attain ka jadian nu ti nu maraot.
3:12 Eta teu jadi sanajan kuring geus narima ieu, atawa éta geus sampurna. Tapi rada I ngudag, ku kituna ku sababaraha hartosna kuring bisa attain, yén nu kuring geus aya attained ku Kristus Yesus.
3:13 Dadang, Kuring teu nganggap yén kuring geus attained ieu. Gantina, I do hiji hal: forgetting eta hal anu balik, tur dilegaan sorangan arah eta hal anu payun,
3:14 Kuring ngudag tujuan, hadiah tina nélépon sawarga Allah di Kristus Yesus.
3:15 Ku sabab, saloba urang salaku nu keur perfected, hayu urang satuju ngeunaan ieu. Tur upami di nanaon satuju, Allah baris nembongkeun ieu anjeun ogé.
3:16 Tapi sabenerna, naon titik urang ngahontal, hayu urang jadi tina pikiran sarua, na hayu urang tetep dina kakawasaan anu sarua.
3:17 Jadi imitators kuring, baraya, sarta nitenan jalma anu leumpang kitu, sagampil anjeun geus katempo ku conto urang.
3:18 Keur loba jalma, ngeunaan saha kuring geus mindeng ka anjeun (jeung ayeuna ngabejaan ka maneh, weeping,) nu leumpang salaku musuh tina cross Kristus.
3:19 ahir nyéta karuksakan; allah maranéhanana nyaéta beuteung maranéhanana; jeung kamulyaan maranéhanana aya dina éra maranéhanana: pikeun maranéhanana anu immersed dina hal earthly.
3:20 Tapi jalan urang hirup di sawarga. Jeung ti sawarga, oge, urang await nu Jurusalamet, Gusti urang Yesus Kristus,
3:21 anu baris transformasi awak tina lowliness urang, nurutkeun bentuk awak kamulyaan-Na, ku cara kakawasaan ku nu manéhna komo bisa kaula sagala hal ka dirina.

Pilipi 4

4:1 Teras kumaha, ilaing mah paling tercinta jeung paling dipikahayang, kabagjaan mah makuta mah: nangtung teguh cara ieu, di Gusti, paling tercinta.
4:2 Kuring menta Euodia, na kuring menta Syntyche, mun boga pamahaman sarua ka Pangeran.
4:3 Sarta kuring ogé nanya, sakumaha pendamping asli kuring, pikeun mantuan maranéhanana awéwé anu geus labored sareng abdi dina Injil, kalawan Clement jeung sesa asisten kuring, anu ngaran anu dina Kitab Kahirupan.
4:4 Girang ka Pangeran sok. Deui, Kuring teu nyebutkeun, gumbira.
4:5 Anggap modesty Anjeun dipikawanoh ka sakumna manusa. Gusti nu deukeut.
4:6 Jadi cemas ngeunaan euweuh. Tapi dina sagala hal, jeung solat jeung supplication, jeung aksi sukur, Hayu petisi Anjeun bisa dijieun dipikawanoh Allah.
4:7 Jeung saterusna lah karapihan Allah, nu ngaleuwihan sadaya pamahaman, hansip hate jeung pikiran dina Kristus Yesus.
4:8 Ngeunaan sésana, baraya, naon nya leres, naon nya chaste, naon anu ngan, naon anu suci, naon anu pantes bisa dipikacinta, naon anu di repute alus, lamun aya wae kahadean, lamun aya wae disiplin praiseworthy: tapa di ieu.
4:9 Sagala hal anu geus anjeun diajar sarta ditarima sarta uninga sarta ditempo dina kuring, ngalakukeun ieu. Tur jadi wajib Allah karapihan janten sareng anjeun.
4:10 Ayeuna mah girang dina Gusti exceedingly, sabab pamustunganana, sanggeus sababaraha waktu, parasaan anjeun keur kuring geus flourished deui, sagampil anjeun baheulana ngarasa. Keur anjeun geus preoccupied.
4:11 Kuring keur teu nyebutkeun ieu lamun kaluar kudu. Keur kuring geus diajar nu, dina kaayaan naon bae Kami, eta cukup.
4:12 Kuring teu apal kumaha carana jadi humbled, jeung nyaho kumaha abound. Kuring keur disusun for teu nanaon, di mana bae: boh jadi full atawa jadi lapar, boh boga kaayaanana atawa endure scarcity.
4:13 Sagalana mungkin dilampahkeun di manéhna anu geus strengthened kuring.
4:14 Tapi sabenerna, anjeun geus dipigawé ogé ku babagi di tribulation mah.
4:15 Tapi Anjeun oge nyaho, O Pilipi, nu di awal Injil, basa kuring diatur kaluar ti Makédonia, teu gereja single babarengan jeung kuring di rencana méré jeung narima, iwal anjeun sorangan.
4:16 Keur anjeun komo dikirim ka Tesalonika, sakali, terus kadua kalina, keur naon ieu kapaké pikeun kuring.
4:17 Hal ieu teu Kuring keur néangan kado. Gantina, Kuring neangan buah nu abounds ka benefit Anjeun.
4:18 Tapi kuring gaduh sakabeh kontak di kaayaanana. Kuring geus kaeusi nepi, sanggeus ditampa ti Epaphroditus hal nu dikirim; ieu mangrupakeun bau tina rasa amis, an kurban ditarima, pleasing ka Allah.
4:19 Jeung bisa Allah mah minuhan sagala kahayang anjeun, nurutkeun riches di kamulyaan Kristus Yesus.
4:20 Sarta ka Allah Rama urang jadi kamulyaan salamina tur kantos. Amin.
4:21 Salam unggal santo di Kristus Yesus.
4:22 The baraya anu mibanda kuring salam anjeun. Sadaya para wali salam anjeun, tapi utamana maranéhanana anu rumah tangga Caesar urang.
4:23 Bisa rahmat Gusti urang Yesus Kristus jadi jeung sumanget Anjeun. Amin.