Ch 10 John

John 10

10:1 "Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, anjeunna anu teu asupkeun ngaliwatan panto kana melu tina domba, tapi climbs up ku cara sejen, anjeunna mangrupakeun maling jeung begal nu.
10:2 Tapi anjeunna anu asup ngaliwatan panto teh angon domba di.
10:3 Ka anjeunna doorkeeper ngabuka, sarta domba ngadéngé sora na, sarta anjeunna nyaéta panggero domba na sorangan ku Ngaran, sarta anjeunna jadi marga aranjeunna kaluar.
10:4 Jeung nalika anjeunna geus dikirim kaluar domba na, anjeunna mana sateuacan aranjeunna, sarta domba nuturkeun manehna, lantaran nyaho sora na.
10:5 Tapi aranjeunna henteu nuturkeun muhrim; gantina aranjeunna ngungsi ti anjeunna, sabab teu terang sora strangers ".
10:6 Yesus spoke paribasa ieu aranjeunna. Tapi aranjeunna henteu ngartos naon ieu anjeunna nyarios ka aranjeunna.
10:7 Ku sabab, Yesus spoke ka aranjeunna deui: "Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, yen Kami panto domba.
10:8 kabéh batur, saloba geus datangna, anu maling tur garong, sarta domba teu ngadangukeun aranjeunna.
10:9 Kami panto. Mun saha geus diasupkeun ngaliwatan kuring, anjeunna bakal disimpen. Sarta anjeunna wajib buka di na balik kaluar, sarta anjeunna wajib neangan pastures.
10:10 maling nu teu datangna, iwal ku kituna manéhna bisa maok na meuncit sarta ngancurkeun. Kuring geus datangna ambéh maranéhanana bisa meunangkeun hirup, sarta mibanda eta beuki abundantly.
10:11 Kami teh Shepherd alus. The Shepherd alus mere hirupna pikeun domba na.
10:12 Tapi leungeun hired, jeung sakur anu henteu angon a, mun saha domba teu milik, anjeunna nilik ajag approaching, sarta anjeunna departs ti domba jeung flees. Jeung ravages ajag jeung scatters domba.
10:13 Sarta panangan hired flees, sabab anjeunna mangrupakeun leungeun hired tur euweuh perhatian pikeun domba dina anjeunna.
10:14 Kami teh Shepherd alus, jeung saha atuh kuring sorangan, na kuring sorangan nyaho kuring,
10:15 sagampil Bapa weruh kuring, jeung saha atuh Rama. Jeung Abdi iklas turun hirup mah domba kuring.
10:16 Na kuring boga domba séjén anu henteu tina melu ieu, na kuring kudu mingpin éta. Éta wajib ngadéngé sora kuring, tur aya bakal jadi hiji sheepfold na salah angon.
10:17 Kusabab ieu, Bapa mikanyaah kuring: sabab kuring iklas turun hirup abdi, ku kituna kuring butuh deui nepi deui.
10:18 salah No nyokot eta jauh ti kuring. Gantina, Kuring iklas eta handap tina atos abdi sorangan. Na kuring boga kakuatan iklas eta handap. Na kuring boga kakuatan nyandak eta up deui. Ieu teh parentah anu Abdi nampi ti Rama abdi. "
10:19 A dissension occurred again among the Jews because of these words.
10:20 Then many of them were saying: “He has a demon or he is insane. Why do you listen him?"
10:21 Batur anu nyebutkeun: “These are not the words of someone who has a demon. How would a demon be able to open the eyes of the blind?"
10:22 Ayeuna eta teh Feast of nu kumawula di Yerusalem, jeung ieu usum.
10:23 Jeung Yesus leumpang di Bait Allah, dina portico of Solomon.
10:24 Sarta sangkan urang Yahudi dikurilingan anjeunna jeung nyarios ka manehna: "Sabaraha lami anjeun bakal nyekel jiwa kami di patojaiah? Mun anjeun anu Kristus, ngabejaan urang plainly ".
10:25 Yesus dijawab eta: "Kuring nyarita ka anjeun, na anjeun teu percanten. Karya anu I do di nami Rama kuring, ieu tawaran kasaksian ngeunaan kuring.
10:26 Tapi anjeun teu percanten, sabab henteu domba kuring.
10:27 domba kuring ngadenge sora kuring. Jeung saha atuh aranjeunna, jeung maranéhna nuturkeun kuring.
10:28 Na kuring masihan aranjeunna hirup langgeng, sarta aranjeunna ulah binasa, pikeun kalanggengan. Sarta salah henteu wajib nangkep eta tina leungeun kuring.
10:29 Naon Rama abdi masihan ka abdi nya gede ti sadayana, sarta salah sahiji euweuh anu bisa nangkep tina leungeun Rama kuring.
10:30 Ari Rama jeung Kami teh hiji keneh. "
10:31 Ku sabab, Yahudi ngangkat batu, guna batu anjeunna.
10:32 Yesus dijawab eta: "Kuring geus ditémbongkeun maneh loba karya alus ti Rama kuring. Pikeun anu maranéhanana karya anjeun Batu kuring?"
10:33 Yahudi dijawab manehna: "Urang ulah Batu nuhun karya alus, tapi pikeun pitenah jeung kusabab, najan anjeun lalaki hiji, Anjeun nyieun diri Allah. "
10:34 Yesus direspon ka aranjeunna: "Dupi éta henteu ditulis dina hukum anjeun, 'Cenah mah: anjeun dewa?'
10:35 Mun anjeunna disebut jelema ka saha firman Alloh dibéré dewa, na Kitab Suci teu bisa pegat,
10:36 naha anjeun carioskeun, ngeunaan anjeunna saha Rama geus sanctified tur dikirim kana dunya, 'Anjeun blasphemed,'Sabab cenah mah, 'Kami Putra Allah?'
10:37 Mun kuring teu ngalakukeun karya Rama kuring, ulah percanten ka abdi.
10:38 Tapi lamun kuring ngalakukeun aranjeunna, malah lamun henteu daék percanten kuring, percanten karya, ku kituna anjeun bisa nyaho tur yakin yén Bapa téh di kuring, tur Kami di Bapa ".
10:39 Ku sabab, aranjeunna ditéang ka ngarti anjeunna, Tapi anjeunna lolos tina leungeun maranéhna.
10:40 Sarta manéhna indit deui meuntasan Yordan, ka tempat nu mana John kahiji éta baptizing. Sarta anjeunna lodged aya.
10:41 Sarta loba indit kaluar pikeun anjeunna. Sarta maranéhanana nyebutkeun: "Leres pisan, John dilakonan euweuh tanda.
10:42 Tapi sagala hal sama sekali anu John ceuk ngeunaan lalaki ieu nya leres. "Jeung loba dipercaya di anjeunna.