Ch 11 John

John 11

11:1 Ayeuna aya lalaki gering tangtu, Lasarus of Bethania, ti kota Maryam jeung adina nya Martha.
11:2 Sarta Mary éta hiji anu anointed Gusti kalayan salep jeung musnah suku-Na kalawan rambut nya; adi nya Lasarus éta gering.
11:3 Ku sabab, sadulur na dikirim ka anjeunna, paribasa: "Gusti, behold, anjeunna saha anjeun bogoh téh gering. "
11:4 Saterusna, kana dédéngéan ieu, Yesus nyarios ka maranehna: "Panyakit ieu teu ka pupus, tapi pikeun kamulyaan Allah, supados Putra Allah bisa jadi Maha Agung ku eta. "
11:5 Ayeuna Yesus dipikacinta Martha, jeung kabogohna adina Mary, jeung Lasarus.
11:6 Sanaos kitu, sanggeus anjeunna uninga yén anjeunna gering, anjeunna lajeng masih tetep di tempat anu sarua pikeun dua poé.
11:7 Saterusna, sanggeus hal ieu, cenah ka murid-murid, "Hayu urang balik ka Yudea deui."
11:8 Murid Isa ka manehna: "Rabi, Yahudi anu malah ayeuna néangan batu anjeun. Sarta bakal Anjeun buka aya deui?"
11:9 Yesus direspon: "Dupi aya teu belas jam dina sapoe? Mun saha walks di terangan di, anjeunna teu titajong, sabab anjeunna nilik cahaya dunya ieu.
11:10 Tapi lamun manehna walks di nighttime nu, anjeunna stumbles, lantaran lampu nu teu di anjeunna. "
11:11 Cenah hal ieu, sarta sanggeus ieu, cenah kana éta hal: "Lasarus sobat urang téh saré. Tapi Kuring keur akang, ku kituna kuring jadi awaken anjeunna tina sare. "
11:12 Tur jadi murid-murid nyarios, "Gusti, lamun anjeunna sare, anjeunna bakal jadi cageur. "
11:13 Tapi Yesus kungsi diucapkeun ngeunaan pupusna. Acan aranjeunna ngira yén anjeunna spoke ngeunaan repose sare.
11:14 Ku sabab, Yesus mangka ngawaleur jibril mun aranjeunna plainly, "Lasarus geus maot.
11:15 Tur Kami bungah pikeun demi anjeun nu ieu moal aya, ku kituna anjeun bisa yakin. Tapi hayu urang buka anjeunna ".
11:16 Lajeng Thomas, anu disebut Kembar, ceuk sasama murid-murid, "Hayu urang balik, oge, ku kituna urang bisa maot ku anjeunna. "
11:17 Jeung kitu Yesus angkat. Sarta anjeunna kapanggih yén anjeunna ngalaman geus geus di kubur pikeun opat poé.
11:18 (Ayeuna Bethania éta deukeut Yerusalem, ngeunaan lima belas stadia.)
11:19 Sarta loba urang Yahudi kungsi datang ka Martha sarta Mary, ku kituna pikeun konsol aranjeunna leuwih adi maranéhanana.
11:20 Ku sabab, Martha, lamun manehna uninga yen Yesus anjog, indit kaluar papanggih anjeunna. Tapi Maryam linggih di imah.
11:21 Lajeng Martha ceuk Yesus: "Gusti, lamun geus di dieu, adi kuring moal bakal tos maot.
11:22 Tapi sanajan kiwari, Kuring nyaho yén naon anjeun bakal menta ti Allah, Allah baris masihan ka anjeun. "
11:23 Isa ngadawuh ka dirina, "Lanceukna anjeun bakal naek deui."
11:24 Martha ngadawuh ka manehna, "Kuring nyaho yén anjeunna bakal gugah deui, di jadian dina dinten panungtungan. "
11:25 Isa ngadawuh ka dirina: "Kami teh kiamat sarta Kahirupan nu. Sakur anu percaya ka kuring, sanajan anjeunna geus maot, anjeunna wajib hirup.
11:26 Jeung dulur anu hirup sarta percaya ka Kami moal bakal maot keur kalanggengan. Anjeun yakin ieu?"
11:27 Manehna ngomong ka manehna: "Pasti, Gusti. Kuring geus percaya yén anjeun anu Kristus, Putra Allah anu jumeneng, anu geus datang kana dunya ieu. "
11:28 Sarta lamun manéhna geus ngomong hal ieu, manehna indit jeung nyebut adina nya Mary quietly, paribasa, "Guru téh dieu, sarta anjeunna nelepon anjeun. "
11:29 Lamun manehna uninga kieu, manehna acuk up gancang jeung nyebut demi anjeunna.
11:30 Pikeun Yesus kungsi henteu acan anjog di alun. Tapi anjeunna tetep dina tempat nu mana Martha kungsi patepung anjeunna.
11:31 Ku sabab, Yahudi anu éta jeung nya di imah jeung anu consoling dirina, lamun maranéhna geus katempo yen Maryam acuk up gancang sarta indit kaluar, aranjeunna dituturkeun dirina, paribasa, "Manehna teh bade kubur, ku kituna manehna bisa ceurik dinya. "
11:32 Ku sabab, nalika Mary kungsi anjog ka tempat Isa éta, ningali manehna, manehna murag ka handap di suku-Na, sarta manehna ngomong ka manehna. "Gusti, lamun geus di dieu, adi kuring moal bakal tos maot. "
11:33 Teras salajengna, lamun Yesus ningali weeping dirina, sarta urang Yahudi anu geus anjog jeung weeping dirina, anjeunna groaned dina sumanget sarta jadi troubled.
11:34 Jeung cenah, "Dimana boga anjeun neundeun anjeunna?"Ceuk Maranéhanana manéhna, "Gusti, datangna tur tingal. "
11:35 Jeung Yesus wept.
11:36 Ku sabab, Yahudi ngomong, "Tempo sabaraha anjeunna dipikacinta anjeunna!"
11:37 Tapi sababaraha di antarana ceuk, "Teu dupi manehna anu dibuka panon hiji buta dilahirkeun geus bisa ngakibatkeun lalaki ieu teu maot?"
11:38 Ku sabab, Yesus, deui groaning ti jeroeun dirina, indit ka kubur. Kiwari ieu guha a, jeung batu geus disimpen leuwih ti eta.
11:39 Yesus ceuk, "Candak jauh batu". Martha, adina tina anjeunna anu geus maot, ceuk manéhna, "Gusti, ku kiwari éta bakal bau, pikeun ieu dinten kaopat. "
11:40 Isa ngadawuh ka dirina, "Naha Abdi teu nyebutkeun ka anjeun yen lamun percanten, Anjeun bakal ningali kamulyaan Allah?"
11:41 Ku sabab, aranjeunna nyandak jauh batu. Saterusna, ngangkat nepi panon na, Yesus ceuk: "Bapa, Kuring masihan nuhun ka anjeun sabab geus uninga kuring.
11:42 Jeung saha atuh nu salawasna ngadéngé kuring, tapi geus ngadawuh kieu demi masarakat anu nangtung caket dieu, ambéh maranéhanana bisa yakin yén anjeun geus dikirim kuring. "
11:43 Nalika anjeunna ngalaman ceuk hal ieu, anjeunna ngajerit dina sora tarik, "Lasarus, kaluar."
11:44 Jeung geura, anjeunna anu kungsi maot indit mudik, kabeungkeut dina suku jeung leungeun jeung pungkal pita. Tur beungeutna ieu kabeungkeut ku lawon misah. Yesus nyarios ka maranehna, "Release anjeunna sarta ngantep manehna balik".
11:45 Ku sabab, loba urang Yahudi, anu kungsi datang ka Maryam sarta Martha, jeung anu kungsi katingal hal anu Yesus tuh, dipercaya di anjeunna.
11:46 Tapi leuwih tangtu diantara aranjeunna indit ka Parisi jeung ngawartoskeun aranjeunna hal anu Yesus sempet dipigawé.
11:47 Teras kumaha, para imam tinggi jeung urang Parisi dikumpulkeun déwan a, sarta maranéhanana nyebutkeun: "Naon anu bisa urang ngalakukeun? Pikeun lalaki ieu accomplishes loba tanda.
11:48 Mun urang ninggalkeun anjeunna nyalira, cara ieu sadayana bakal percanten anjeunna. Lajeng bangsa Romawi bakal datangna sarta nyokot jauh tempat urang jeung bangsa urang. "
11:49 Lajeng salah sahijina, ngaranna Caiaphas, saprak anjeunna Imam Agung taun eta, ceuk maranehna: "Anjeun teu ngarti nanaon.
11:50 Atawa anjeun nyadar yén éta expedient keur anjeun nu salah lalaki kedah maot keur urang, na yén sakabéh bangsa teu kedah binasa ".
11:51 Acan anjeunna teu disebutkeun ieu ti dirina, Tapi saprak anjeunna Imam Agung taun eta, anjeunna prophesied yen Isa bakal maot keur bangsa.
11:52 Na mah ngan keur bangsa, Tapi dina raraga ngumpulkeun babarengan salaku hiji barudak Allah anu geus dispersed.
11:53 Ku sabab, ti dinten nu, aranjeunna rencanana pikeun nyimpen anjeunna pati.
11:54 Teras kumaha, Yesus henteu panjang walked di publik jeung Yahudi. Tapi manéhna indit ka hiji wewengkon deukeut gurun, ka kota nu disebut Epraim. Sarta anjeunna lodged aya ku murid-murid.
11:55 Ayeuna teh Paska urang Yahudi éta deukeut. Sarta loba ti padesaan naék Yerusalem saméméh Paska teh, ambéh maranéhanana bisa sanctify sorangan.
11:56 Ku sabab, maranéhanana néangan Yesus. Jeung maranéhna conferred ku karana, bari nangtung di Bait Allah: "Naon anu anjeun pikirkeun? Bakal anjeunna datang ka dinten salametan?"
11:57 And the high priests and Pharisees had given an order, so that if anyone would know where he may be, he should reveal it, so that they might apprehend him.