Ch 13 John

John 13

13:1 Sateuacan dinten salametan of Paska teh, Yesus terang yen jam ka ieu approaching nalika anjeunna bakal lulus ti dunya ieu Bapa. Sarta saprak manéhna salawasna dipikacinta sorangan anu nya di dunya, anjeunna dipikacinta aranjeunna ka tungtungna.
13:2 Jeung nalika tepung kungsi dicokot tempat, lamun Iblis kiwari kungsi nempatkeun kana manah Yudas Iskariot, putra Simon, ngahianat anjeunna,
13:3 Nyaho yén Rama tadi dibikeun sagala hal kana leungeun-Na sarta yén anjeunna sumping ti Allah sareng ieu bade ka Allah,
13:4 anjeunna naros up ti tepung, sarta anjeunna sisihkan vestments na, jeung lamun anjeunna ngalaman narima anduk a, anjeunna dibungkus deui di sabudeureun dirina.
13:5 Salajengna anjeunna nempatkeun cai kana mangkok deet, sarta manéhna mimitian ngumbah suku tina murid jeung ka ngusap sareng anduk jeung anu anjeunna dibungkus.
13:6 Lajeng anjeunna sumping ka Simon Peter. Sarta Peter ngadawuh ka manehna, "Gusti, Rék ngumbah suku abdi?"
13:7 Yesus direspon jeung ceuk manéhna: "Naon keur kuring lakukeun, anjeun teu ayeuna ngarti. Tapi maneh bakal ngartos eta afterward ".
13:8 Peter ngadawuh ka manehna, "Anjeun pernah wajib ngumbah suku abdi!"Yesus diwaler anjeunna, "Lamun kuring teu ngumbah anjeun, anjeun bakal boga tempat kalayan kuring. "
13:9 Simon Peter ngadawuh ka manehna, "Lajeng Gusti, teu ukur suku kuring, tapi ogé leungeun mah na sirah kuring!"
13:10 Yesus ceuk manéhna: "Anjeunna nu geus dikumbah ukur perlu ngumbah suku-Na, lajeng anjeunna bakal sagemblengna bersih. Jeung anjeun anu beresih, tapi teu kabeh. "
13:11 Pikeun anjeunna terang nu salah bakal ngahianat anjeunna. Kusabab ieu, cenah, "Anjeun teu kabeh beresih."
13:12 Teras kumaha, sanggeus anjeunna dikumbah suku maranéhanana sarta narima vestments na, nalika anjeunna ngalaman diuk handap dina tabel deui, cenah kana éta hal: "Dupi anjeun nyaho naon geus I rengse pikeun anjeun?
13:13 Anjeun nelepon kuring Guru jeung Gusti, jeung anjeun nyarita ogé: keur kitu Kami.
13:14 Ku sabab, lamun abdi, Gusti anjeun sarta Guru, geus dikumbah kaki Anjeun, Anjeun ogé halah ngumbah suku tina karana.
13:15 Pikeun kuring geus dibéré Anjeun conto, ku kituna sagampil Kuring geus dipigawé pikeun anjeun, kitu ogé kudu ngalakukeun.
13:16 Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, the servant is not greater than his Lord, and the apostle is not greater than he who sent him.
13:17 If you understand this, you shall be blessed if you will do it.
13:18 I am not speaking about all of you. I know those whom I have chosen. But this is so that the Scripture may be fulfilled, ‘He who eats bread with me shall lift up his heel against me.’
13:19 And I tell you this now, before it happens, so that when it has happened, you may believe that I am.
13:20 Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, whoever receives anyone whom I send, narima kuring. Jeung sakur anu narima kuring, receives him who sent me.”
13:21 Waktu Yesus kungsi ngomong hal ieu, anjeunna troubled dina sumanget. Sarta anjeunna bore saksi ku nyebutkeun: "Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, nu hiji diantara maneh wajib ngahianat kuring. "
13:22 Ku sabab, murid kokotéténgan sabudeureun dina karana, pasti ngeunaan saha anjeunna spoke.
13:23 Sarta condong ngalawan bosom Yesus éta salah sahiji murid-murid, hiji saha dipikacinta Yesus.
13:24 Ku sabab, Simon Peter motioned hiji ieu sareng nyarios ka manehna, "Saha éta nu anjeunna diomongkeun ngeunaan?"
13:25 Teras kumaha, condong ngalawan dada Yesus, cenah manéhna, "Gusti, saha éta?"
13:26 Yesus direspon, "Éta anjeunna ka saha kuring kudu manjangkeun roti dipped." Jeung nalika anjeunna ngalaman dipped roti nu, anjeunna masihan ka Yudas Iskariot, putra Simon.
13:27 Sarta sanggeus morsel nu, Iblis diasupkeun kana anjeunna. Jeung Yesus ceuk manéhna, "Naon nu bade ngalakukeun, ngalakukeun gancang ".
13:28 Kiwari taya jalma diuk dina méja terang naha anjeunna ngalaman ceuk ieu anjeunna.
13:29 Kanggo sababaraha anu mikir yén, sabab Yudas diayakeun dompet teh, yen Isa geus bébéja anjeunna, "Beuli eta hal nu diperlukeun ku urang kanggo dinten salametan,"Atanapi anu anjeunna bisa masihan hal ka malarat.
13:30 Ku sabab, sanggeus katampa morsel nu, manéhna indit kaluar geuwat. Jeung ieu wengi.
13:31 Saterusna, nalika anjeunna ngalaman Isro kaluar, Yesus ceuk: "Ayeuna Putra Manusa geus Maha Agung, sareng Allah parantos Maha Agung di anjeunna.
13:32 Lamun Allah geus Maha Agung di anjeunna, lajeng Allah oge bakal muja anjeunna dina dirina, sarta anjeunna baris muja anjeunna tanpa jeda.
13:33 putra saeutik, pikeun bari ringkes, Kami sareng anjeun. Anjeun bakal neangan kuring, sarta sagampil ceuk kuring ka urang Yahudi, 'Dimana Kuring keur akang, anjeun teu bisa balik,'Kitu oge kuring ngomong ka anjeun ayeuna.
13:34 Kuring méré Anjeun parentah anyar: Cinta karana. Sagampil Kuring geus dipikacinta Anjeun, kitu ogé kudu anjeun bogoh karana.
13:35 ku ieu, sadayana wajib ngakuan yén anjeun murid kuring: lamun kudu cinta pikeun hiji sejen. "
13:36 Simon Peter ngadawuh ka manehna, "Gusti, Badé angkat kamana?"Yesus direspon: "Dimana Kuring keur akang, anjeun teu bisa nuturkeun kuring ayeuna. Tapi maneh bakal nuturkeun afterward ".
13:37 Peter ngadawuh ka manehna: "Naha Kami I bisa nuturkeun anjeun ayeuna? Kuring bakal iklas turun hirup abdi keur anjeun!"
13:38 Yesus diwaler anjeunna: "Anjeun bakal iklas turun hirup anjeun keur kuring? Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, hayam jalu nu moal gagak, dugi ka kufur kuring tilu kali. "