Ch 15 John

John 15

15:1 "Kami teh Vine leres, jeung Rama abdi vinedresser nu.
15:2 Unggal cabang di kuring nu teu tega buah, anjeunna baris nyokot jauh. Na masing-masing hiji anu teu buahan biruang, anjeunna bakal cleanse, meh bisa mawa mudik deui buahan.
15:3 Anjeun bersih ayeuna, kusabab kecap anu nya atuh kudu diucapkeun ka anjeun.
15:4 Abide di kuring, jeung kuring di anjeun. Sagampil cabang teu bisa tega buah sorangan, iwal eta abides di Vine nu, kitu ogé anjeun bisa, iwal mun abide di kuring.
15:5 Kami Vine nu; anjeun cabang. Saha abides di kuring, jeung kuring di anjeunna, ngasuh teuing buah. Pikeun tanpa kuring, anjeun bisa ngalakukeun nanaon.
15:6 Mun saha teu abide di kuring, anjeunna bakal matak jauh, kawas cabang, sarta anjeunna bakal wither, sarta maranéhanana baris ngumpulkeun anjeunna sareng tuang anjeunna kana seuneu, sarta anjeunna nundutan.
15:7 Lamun abide di kuring, sarta kecap abdi abide di anjeun, lajeng anjeun bisa ménta naon anjeun bakal, sarta eta bakal dilakukeun pikeun anjeun.
15:8 dina ieu, Rama abdi Maha Agung: nu kedah nyangking mudik pisan buah jeung jadi murid kuring.
15:9 Salaku Rama geus dipikacinta kuring, jadi kuring geus dipikacinta anjeun. Abide cinta mah.
15:10 Lamun tetep prinsip mah, Anjeun bakal abide cinta mah, sagampil oge geus diteundeun prinsip Rama mah jeung kuring abide asih-Na.
15:11 Ieu hal mah geus diucapkeun ka anjeun, ku kituna kabagjaan mah bisa jadi di anjeun, jeung kabagjaan Anjeun bisa kaeusi.
15:12 Ieu precept mah: nu cinta karana, sagampil kuring geus dipikacinta anjeun.
15:13 hiji No boga asih gede ti ieu: yén manéhna iklas turun hirupna pikeun babaturanana.
15:14 Anjeun babaturan mah, lamun ngalakukeun naon atuh ngalatih anjeun.
15:15 Kuring moal lila nelepon anjeun pagawé, pikeun kaula teu nyaho naon anu ngalakonan Gusti-Na. Tapi kuring geus disebut anjeun babaturan, sabab sagalana sama sekali mah geus kadéngé ti Rama mah, I: boga supir dipikawanoh ka anjeun.
15:16 Geus teu dipilih kuring, tapi kuring geus dipilih anjeun. Jeung kuring geus diangkat anjeun, ku kituna anjeun bisa indit mudik jeung tega buah, jeung ku kituna buah Anjeun bisa lepas. Saterusna naon bae nu tos dipenta ti Rama ngaran mah, manéhna bakal méré ka anjeun.
15:17 Ieu mah sorana anjeun: nu cinta karana.
15:18 Lamun dunya hates Anjeun, nyaho yen eta parantos hated kuring sateuacan Anjeun.
15:19 Lamun geus di dunya, dunya bakal cinta naon sorangan. Tapi sabenerna, anjeun teu di dunya, tapi geus dipilih nu kaluar tina dunya; kusabab ieu, dunya hates Anjeun.
15:20 Inget kuring nyebutkeun yen kuring bébéja nu: hamba teu leuwih gede ti Gusti na. Mun aranjeunna geus persecuted kuring, aranjeunna bakal milaraan anjeun ogé. Mun aranjeunna geus diteundeun Kecap kuring, aranjeunna bakal tetep Hormat ogé.
15:21 Tapi sagala hal ieu aranjeunna bakal ngalakukeun ka anjeun kusabab ngaran abdi, pikeun maranéhna teu nyaho manehna anu dikirim kuring.
15:22 If I had not come and had not spoken to them, they would not have sin. But now they have no excuse for their sin.
15:23 Whoever hates me, hates my Father also.
15:24 If I had not accomplished among them works that no other person has accomplished, they would not have sin. But now they have both seen me, and they have hated me and my Father.
15:25 But this is so that the word may be fulfilled which was written in their law: ‘For they hated me without cause.’
15:26 But when the Advocate has arrived, whom I will send to you from the Father, the Spirit of truth who proceeds from the Father, he will offer testimony about me.
15:27 And you shall offer testimony, because you are with me from the beginning.”