Ch 17 John

John 17

17:1 Yesus nyarios hal ieu, teras salajengna, ngangkat nepi panon-Na ka arah sawarga, cenah: "Bapa, jam geus anjog: muja Putra Anjeun, ku kituna Putra Anjeun bisa muja anjeun,
17:2 sagampil anjeun geus dibikeun otoritas leuwih sadaya daging manéhna, ku kituna manéhna bisa méré hirup langgeng ka sakabeh jalma saha geus dibikeun ka manéhna.
17:3 Sareng ieu anu hirup langgeng: nu bisa nyaho anjeun, ngan Allah bener, jeung Yesus Kristus, saha anjeun geus dikirim.
17:4 Kuring geus Maha Agung anjeun di bumi. Kuring geus réngsé karya nu méré kuring ngalengkepan.
17:5 Jeung ayeuna Rama, muja kuring dina diri, jeung kamulyaan nu kuring kungsi sareng anjeun saméméh dunya kungsi ieu.
17:6 Kuring geus manifested ngaran anjeun ka lalaki saha geus dibikeun ka kuring ti dunya. Maranéhanana Hormat, jeung méré ka kuring. Jeung maranéhna geus diteundeun kecap Anjeun.
17:7 Ayeuna maranehna nyadar yén sagala hal anu geus dibikeun kuring ti Anjeun.
17:8 Keur kuring geus dibikeun eta kecap nu méré ka kuring. Jeung maranéhna geus ditarima kecap ieu, jeung maranehna geus sabenerna dipikaharti mah indit mudik ti anjeun, jeung maranehna geus dipercaya nu dikirim kuring.
17:9 Kuring neneda maranehna. Teu solat pikeun dunya, tapi keur jalma saha geus dibikeun ka kuring. Pikeun maranehna Hormat.
17:10 Jeung sagala anu tambang anu Hormat, jeung sagala anu Hormat nyaéta milik, jeung Kami Maha Agung dina ieu.
17:11 Jeung sanajan Kami teu di dunya, ieu aya di dunya, jeung Kuring keur datang ka anjeun. Rama paling suci, ngawétkeun eta di ngaran anjeun, maranéhanana saha geus dibikeun ka kuring, ambéh maranéhanana bisa jadi salah, komo salaku urang salah.
17:12 Sedengkeun kuring jeung maranehna, I dilestarikan eta di ngaran anjeun. Kuring geus dijaga maranéhanana saha geus dibikeun ka kuring, jeung teu salah sahijina leungit, iwal putra perdition, ku kituna Kitab Suci bisa kaeusi.
17:13 Jeung ayeuna mah keur datang ka anjeun. Tapi kuring keur diomongkeun hal ieu di dunya, ambéh maranéhanana bisa boga fullness tina kabagjaan mah dina diri.
17:14 Kuring geus dibikeun eta kecap Anjeun, jeung dunya geus hated eta. Pikeun maranehna teu di dunya, sagampil I, oge, Kami teu di dunya.
17:15 Kuring keur teu solat nu bakal dicokot kaluar ti dunya, tapi nu bakal nyieun eta tina jahat.
17:16 Maranehna teu di dunya, sagampil oge Kami teu di dunya.
17:17 Sanctify eta di bebeneran. kecap Anjeun bebeneran.
17:18 Ngan anjeun geus dikirim kuring kana dunya, Abdi oge geus dikirim kana dunya.
17:19 Jeung eta maranehna mah sanctify sorangan, ambéh maranéhanana, oge, bisa sanctified dina bebeneran.
17:20 Tapi kuring keur teu solat maranehna ngan, tapi ogé pikeun jalma anu ngaliwatan kecap maranéhanana bakal percaya kuring.
17:21 Jadi bisa maranéhanana kabéh jadi salah. Ngan anjeun, Bapa, aya di kuring, jeung Kami di anjeun, jadi bisa ogé maranéhanana jadi salah di urang: ku kituna dunya bisa percaya anjeun geus dikirim kuring.
17:22 Jeung kamulyaan nu geus dibikeun ka kuring, Kuring geus dibikeun ka maranehna, ambéh maranéhanana bisa jadi salah, sagampil urang ogé mangrupakeun salah.
17:23 Kami di antarana, jeung anjeun aya di kuring. Jadi bisa maranéhanana bisa perfected minangka salah. Jeung bisa dunya nyaho yén anjeun geus dikirim kuring jeung nu geus dipikacinta eta, sagampil Anjeun oge geus dipikacinta kuring.
17:24 Bapa, Kuring bakal nu mana Kami, maranéhanana saha geus dibikeun ka kuring bisa ogé jadi jeung kuring, ambéh maranéhanana bisa ningali kamulyaan mah nu geus dibikeun ka kuring. Keur anjeun dipikacinta kuring saméméh ngadegna dunya.
17:25 Rama paling ngan, dunya geus teu dipikawanoh anjeun. Tapi kuring geus dipikawanoh anjeun. Jeung ieu geus dipikawanoh nu dikirim kuring.
17:26 Jeung I: boga supir dipikawanoh ngaran anjeun ka eta, jeung kuring bakal make dipikanyaho, ku kituna asih nu geus dipikacinta kuring bisa di antarana, jeung saterusna mah bisa jadi eta. "