Ch 19 John

John 19

19:1 Ku sabab, Pilatus tuluy nyandak Yesus ka dijagaan jeung scourged manéhna.
19:2 Jeung prajurit, plaiting makuta tina cucuk, ditumpukeun eta dina sirah-Na. Jeung maranéhna nunda pésta wungu kira-kira manéhna.
19:3 Jeung maranéhanana approaching manéhna jeung nyebutkeun, "Bagea, raja urang Yahudi!"Jeung maranehna struck manéhna sababaraha kali.
19:4 Saterusna Pilatus indit luar deui, jeung cenah ka eta: "Behold, Kuring keur bringing manéhna kaluar ka anjeun, ku kituna anjeun bisa nyadar yén kuring manggihan no kasus ngalawan manéhna. "
19:5 (Saterusna Yesus indit kaluar, bearing makuta cucuk jeung pésta wungu.) Jeung cenah ka eta, "Behold lalaki."
19:6 Ku sabab, lamun imam luhur jeung attendants geus katempo manéhna, maranehna ngajerit, paribasa: "Crucify manéhna! Crucify manéhna!"Ceuk Pilatus ka maranehna: "Candak manéhna yourselves jeung crucify manéhna. Keur kuring manggihan no kasus ngalawan manéhna. "
19:7 Yahudi dijawab manehna, "Urang geus hukum a, jeung nurutkeun hukum, he halah paeh, pikeun manéhna geus dijieun dirina Putra Allah. "
19:8 Ku sabab, lamun Pilatus sempet ngadéngé kecap ieu, manéhna leuwih fearful.
19:9 Jeung manéhna diasupkeun kana praetorium deui. Jeung cenah ka Yesus. "Anjeun kawitna timana?"Tapi Yesus eweh no response.
19:10 Ku sabab, Pilatus nyarios manéhna: "Badé teu nyarita ka kuring? Teu nyaho mah boga wewenang pikeun crucify anjeun, jeung kuring geus wewenang pikeun ngaleupaskeun anjeun?"
19:11 Yesus direspon, "Anjeun teu tangtu kudu otoritas nu mana wae nu leuwih kuring, kacuali anu dibikeun ka anjeun ti luhur. Kusabab ieu, manéhna anu geus dibikeun kuring leuwih ka anjeun boga dosa gede. "
19:12 Jeung ti mangka dina, Pilatus ieu néangan ka ngaleupaskeun manéhna. Tapi urang Yahudi anu nangis kaluar, paribasa: "Lamun anjeun ngaleupaskeun manusa ieu, anjeun no babaturan Caesar. Keur saha anu ngajadikeun dirina raja contradicts Caesar ".
19:13 Ayeuna lamun Pilatus sempet ngadéngé kecap ieu, manéhna dibawa Yesus luar, sarta manéhna diuk turun di jok tina judgment, di hiji tempat nu disebut jalan aspal, tapi dina Ibrani, mangka disebut élévasi.
19:14 Ayeuna ieu poe persiapan Paska nu, ngeunaan jam kagenep. Jeung cenah Yahudi, "Behold raja Anjeun."
19:15 Tapi maranéhanana nangis kaluar: "Candak manéhna jauh! Candak manéhna jauh! Crucify manéhna!"Ceuk Pilatus ka maranehna, "Bakal I crucify raja Anjeun?"The imam luhur direspon, "Urang teu boga raja iwal Caesar".
19:16 Ku sabab, manéhna tuluy dibikeun manéhna leuwih ka eta jadi disalib. Jeung maranéhna nyandak Yesus jeung dipingpin manéhna jauh.
19:17 Jeung mawa cross sorangan, manéhna indit mudik ka tempat nu disebut Calvary, tapi dina Ibrani eta disebut Tempat tina Tangkorak.
19:18 Aya maranehna disalib manéhna, jeung jeung manéhna dua batur, hiji dina saban gigir, jeung Yesus di tengah.
19:19 Saterusna Pilatus ogé nulis judul, sarta manéhna nyetél eta di luhur salib. Jeung eta ditulis: Isa NAZARENE, Raja urang Yahudi.
19:20 Ku sabab, loba urang Yahudi maca judul ieu, pikeun tempat Yesus disalib ieu deukeut ka kota. Jeung eta ditulis dina basa Ibrani, di Yunani, jeung Latin.
19:21 Mangka imam luhur Yahudi ceuk Pilatus: Ulah nulis, 'Raja urang Yahudi,'Tapi cenah, 'Kami Raja urang Yahudi.'
19:22 Pilatus direspon, "Naon geus mah ditulis, Kuring geus ditulis. "
19:23 Mangka prajurit, basa aranjeunna geus disalib manéhna, nyandak garments-Na, jeung maranehna dilakukeun opat bagian, hiji bagian unggal soldadu, jeung tunic nu. Tapi tunic ieu seamless, anyaman ti luhur sapanjang sakabeh.
19:24 Saterusna ceuk maranehna ka hiji sejen, "Hayu urang teu neukteuk eta, tapi gantina hayu urang tuang kavling leuwih eta, ningali nu bakal. "Ieu kitu nu Kitab Suci bakal kaeusi, paribasa: "Maranéhanana geus sebaran garments mah antara diri, jeung vesture mah maranéhanana geus tuang kavling. "Jeung memang, prajurit teu hal ieu.
19:25 Jeung nangtung gigireun cross Yesus éta indungna, jeung adina indungna sacara, jeung Mary of Cleophas, jeung Maryam Magdalena.
19:26 Ku sabab, lamun Yesus geus katempo indungna jeung murid saha manéhna dipikacinta nangtung deukeut, cenah ka indungna, "Woman, behold putra anjeun. "
19:27 Teras, cenah ka murid nu, "Behold indung anjeun." Jeung ti jam nu, murid nu ditarima nya salaku sorangan.
19:28 Sanggeus ieu, Yesus terang yen sakabeh geus dilakonan, jadi dina raraga yen Kitab Suci bisa jadi réngsé, cenah, "Kuring haus."
19:29 Jeung aya ieu hiji wadah disimpen aya, pinuh ku cuka. Saterusna, nempatkeun hiji bolu pinuh ku cuka kira-kira hyssop, maranehna dibawa ka sungut-Na.
19:30 Saterusna Yesus, sabot geus narima cuka nu, ceuk: "Hal ieu consummated." Jeung bowing turun sirah-Na, manéhna nyerah sumanget-Na.
19:31 Saterusna Yahudi, sabab ieu poe persiapan, ku kituna awak teu bakal tetep kana cross dina Sabat (pikeun Sabat nu hiji poé gede), maranehna petitioned Pilatus guna nu suku maranéhanana bisa jadi pegat, jeung maranehna bisa dicokot jauh.
19:32 Ku sabab, prajurit ditilik, jeung, leres pisan, maranehna peupeus suku tina hiji kahiji, jeung lain anu disalib jeung manéhna.
19:33 Tapi sanggeus maranehna geus ditilik Yesus, basa aranjeunna nempo yén manéhna geus paéh, maranehna teu megatkeun suku-Na.
19:34 Gantina, salah sahiji prajurit dibuka sisi-Na jeung lance a, jeung geura aya indit kaluar getih jeung cai.
19:35 Jeung manéhna anu nempo ieu geus ditawarkeun kasaksian, jeung kasaksian nya bener. Sarta manéhna weruh yén manéhna speaks kaleresan, ku kituna anjeun bisa ogé percaya.
19:36 Pikeun hal ieu kajadian jadi Kitab Suci bakal kaeusi: "Anjeun teu kudu megatkeun hiji tulang manéhna."
19:37 Jeung deui, Kitab Suci sejen nyebutkeun: "Maranéhanana bakal kasampak kana manéhna, saha geus maranéhanana anu nojos. "
19:38 Saterusna, sanggeus hal ieu, Joseph ti Arimathea, (sabab manéhna murid Yesus, tapi hiji rusiah sieun Yahudi) petitioned Pilatus ku kituna manéhna bisa nyokot jauh awak Yesus. Jeung Pilatus méré idin. Ku sabab, manéhna indit jeung nyandak jauh awak Yesus.
19:39 Ayeuna Nicodemus ogé anjog, (anu ngalaman Isro ka Yesus di mimiti ku peuting) bringing campuran myrrh jeung lidah, timbangan ngeunaan tujuh puluh pon.
19:40 Ku sabab, maranehna nyokot awak Yesus, jeung maranehna kabeungkeut eta jeung cloths linen jeung rempah aromatik, sagampil eta ragam urang Yahudi ka ngubur.
19:41 Ayeuna di tempat mana manéhna disalib aya hiji taman, sarta di eta taman aya hiji makam anyar, nu hiji teu kungsi can diteundeun.
19:42 Ku sabab, sabab poe persiapan Yahudi, saprak makam ieu deukeutna, maranehna disimpen Yesus aya.