Ch 4 John

John 4

4:1 Teras kumaha, when Jesus realized that the Pharisees had heard that Jesus made more disciples and baptized more than John,
4:2 (though Jesus himself was not baptizing, but only his disciples)
4:3 he left behind Judea, and he traveled again to Galilee.
4:4 Now he needed to cross through Samaria.
4:5 Ku sabab, Isa angkat ka hiji kota di Samaria anu disebut Sychar, deukeut estate nu Jacob masihan ka putrana Yusup.
4:6 Sarta ogé Jacob urang éta aya. Sarta sangkan Yesus, keur capé ti perjalanan, linggih dina cara nu tangtu dina sumur. Ieu ngeunaan sajam kagenep.
4:7 Hiji awéwé tina Samaria anjog ngagambar cai. Isa ngadawuh ka dirina, "Pasihan abdi nginum."
4:8 Pikeun murid-murid ngalaman Isro kana kota dina raraga meuli dahareun.
4:9 Teras kumaha, nu awéwé Samaritan ngadawuh ka manehna, "Kumaha éta nu, keur hiji Yahudi, anu requesting inuman ti kuring, sanajan Kami wanoja Samaritan?"Kanggo urang Yahudi teu dikaitkeun jeung Samaritans.
4:10 Yesus direspon sarta ngomong ka dirina: "Lamun terang ari kurnia Allah mah, na saha éta anu geus nyebutkeun ka anjeun, 'Pasihan abdi nginum,'Sugan anjeun bakal geus dijieun paménta anjeunna, sarta anjeunna bakal geus dibikeun anjeun cai hirup. "
4:11 awéwé ceuk manéhna: "Gusti, anjeun teu boga nanaon jeung nu ngagambar cai, sarta ogé mangrupa jero. Timana, terus, anjeun kudu cai tinggal?
4:12 pasti, anjeun teu leuwih gede ti ramana urang Jacob, anu masihan urang ogé jeung anu nginum tina eta, kalawan putra sarta sapi na?"
4:13 Yesus direspon sarta ngomong ka dirina: "Sakabéh anu inuman tina cai ieu bakal haus deui. Tapi sakur wajib inuman tina cai anu kuring bakal masihan ka anjeunna moal haus pikeun kalanggengan.
4:14 Gantina, cai nu kuring bakal masihan ka anjeunna baris jadi di anjeunna hiji cai mancur tina cai, springing nepi kana hirup langgeng. "
4:15 awéwé ceuk manéhna, "Gusti, masihan abdi cai ieu, ku kituna kuring jadi teu haus sarta bisa jadi teu datang ka dieu ngagambar cai ".
4:16 Isa ngadawuh ka dirina, "Pindah, nelepon salaki anjeun, tur balik ka dieu. "
4:17 awéwé nu direspon sarta ngomong, "Kuring teu boga salaki." Ceuk Yesus ka dirina: "Geus diucapkeun ogé, dina nyarios, 'Kuring teu boga salaki.'
4:18 Keur anjeun geus kungsi lima salaki, Tapi anjeunna saha anjeun boga kiwari teu anjeun salaki. Geus diucapkeun di bebeneran. "
4:19 awéwé ceuk manéhna: "Gusti, Kuring nempo yén anjeun Nabi a.
4:20 founding kami disembah dina gunung ieu, Tapi anjeun nyebutkeun yen Yerusalem mangrupa tempat di mana salah sahiji halah ibadah ".
4:21 Isa ngadawuh ka dirina: "Woman, percanten ka abdi, jam aya nu datang mun anjeun wajib ibadah Rama, ngayakeun on gunung ieu, atawa di Yerusalem.
4:22 Anjeun nyembah naon teu terang; urang ibadah naon kami nyaho. Pikeun kasalametan anu ti urang Yahudi.
4:23 Tapi jam aya nu datang, tur éta kiwari, lamun nyembah leres wajib ibadah Rama dina sumanget jeung di bebeneran. Pikeun Bapa ogé nyiar jalma sapertos anu bisa ibadah anjeunna.
4:24 Allah Roh. Teras kumaha, jalma anu ibadah anjeunna kedah ibadah di roh na di bebeneran. "
4:25 awéwé ceuk manéhna: "Kuring nyaho yen Al Masih geus datang (anu disebut Kristus). Teras salajengna, nalika anjeunna bakal geus anjog, anjeunna baris ngembarkeun sagalana ka kami ".
4:26 Isa ngadawuh ka dirina: "Kami anjeunna, hiji anu geus diomongkeun ku anjeun. "
4:27 Lajeng murid-murid anjog. Jeung maranéhna wondered yén anjeunna diomongkeun ku awéwé nu. Acan saurang ngomong: "Naon anu anjeun néangan?"atanapi, "Naha anjeun ngawangkong jeung nya?"
4:28 Tur jadi awéwé nu kénca balik jar cai nya jeung angkat ka kota. Sarta manehna ngomong ka lalaki aya:
4:29 "Kita Hayu tur tingal saurang lalaki anu geus ka kuring sagala hal anu geus kuring rengse. Anjeunna teu Kristus?"
4:30 Ku sabab, aranjeunna indit kaluar kota tur sumping ka anjeunna.
4:31 Samentara, murid petitioned anjeunna, paribasa, "Rabi, dahar. "
4:32 Tapi cenah kana éta hal, "Kuring boga dahareun dahar nu teu nyaho".
4:33 Ku sabab, murid ceuk hiji sejen, "Bisa batur geus dibawa anjeunna hal dahar?"
4:34 Yesus nyarios ka maranehna: "Dahareun abdi téh keur ngalakukeun wasiat nu Hiji anu dikirim kuring, ku kituna kuring jadi nyampurnakeun karyana.
4:35 Teu disebutkeun, 'Aya kénéh opat bulan, lajeng panen datang?'Behold, Kuring ngomong ka anjeun: Angkat panon anjeun sarta kasampak di padesaan; keur eta geus asak pikeun panen.
4:36 Pikeun anjeunna anu reaps, narima gajih na gathers buah ka hirup langgeng, ku kituna duanana anjeunna anu sows sarta anjeunna anu reaps bisa girang babarengan.
4:37 Pikeun di ieu kecap teh bener: yén éta téh salah sahiji anu sows, tur éta sejen anu reaps.
4:38 Kuring geus dikirim anjeun Fedi yén pikeun nu teu kuli. Batur geus labored, anjeun geus diasupkeun kana labors maranéhanana. "
4:39 Kiwari loba di Samaritans ti kotana nu dipercaya di anjeunna, kusabab kecap tina awéwé anu ieu maturan kasaksian: "Kanggo anjeunna ka kuring sagala hal anu geus kuring rengse."
4:40 Ku sabab, nalika Samaritans kungsi datang ka anjeunna, aranjeunna petitioned anjeunna ka pondok aya. Sarta anjeunna lodged aya dua poé.
4:41 Jeung loba deui dipercaya di anjeunna, kusabab kecap sorangan.
4:42 Sarta aranjeunna nyarios ka awéwé nu: "Ayeuna kami yakin, moal kusabab ucapan anjeun, tapi kusabab urang sorangan geus uninga anjeunna, sarta sangkan nyaho yén manéhna téh sabenerna dina Jurusalamet di dunya. "
4:43 Saterusna, sanggeus dua poe, anjeunna undur ti dinya, sarta anjeunna ngumbara ka Galilea.
4:44 Pikeun Yesus nyalira ditawarkeun kasaksian yén hiji Nabi boga ngahargaan di nagara sorangan.
4:45 Teras kumaha, nalika anjeunna ngalaman anjog di Galilea, nu Galileans nampi anjeunna, sabab geus katempo sagala yén anjeunna ngalaman dipigawé di Yerusalem, dina poe pesta teh. Pikeun maranéhna ogé indit ka dinten salametan.
4:46 Saterusna manéhna indit deui kana Cana Galilea, dimana manehna nyieun cai kana anggur. Tur aya pangawasa tangtu, putra anu éta gering di Kapernaum.
4:47 Kusabab anjeunna sempet ngadéngé yén Yesus sumping ka Galilea ti Yudea, anjeunna dikirim ka anjeunna sarta begged anjeunna datang ka handap tur waras putrana. Pikeun anjeunna dimimitian maot.
4:48 Ku sabab, Yesus ceuk manéhna, "Kecuali maneh geus katempo tanda na keajaiban, anjeun teu yakin. "
4:49 pangawasa ceuk manéhna, "Gusti, datangna ka handap sateuacan putra abdi mati. "
4:50 Yesus ceuk manéhna, "Pindah, putra anjeun hirup. "lalaki The dipercaya kecap yen Isa spoke ka anjeunna, jeung kitu manéhna indit jauh.
4:51 Saterusna, sakumaha anjeunna bade ka handap, pagawé na patepung anjeunna. Jeung maranéhna dilaporkeun ka anjeunna, nyebutkeun yen putrana éta hirup.
4:52 Ku sabab, manehna nanya aranjeunna di mana jam manehna geus jadi hadé. Jeung maranéhna ceuk manéhna, "Kamari, di jam katujuh, muriang nu ditinggalkeun manehna ".
4:53 Lajeng ramana sadar yen ieu di jam anu sarua anu ceuk bogoh ka manehna, "Putra anjeun hirup." Jeung duanana anjeunna jeung sakabéh somah na dipercaya.
4:54 tanda hareup ieu kadua yén Yesus dilakonan, sanggeus anjeunna ngalaman anjog di Galilea ti Yudea.