Ch 5 John

John 5

5:1 Sanggeus hal ieu, aya dinten salametan urang Yahudi, jeung saterusna Yesus naék ka Yerusalem.
5:2 Ayeuna di Yerusalem teh kolam renang tina Bukti, nu dina basa Ibrani anu dipikawanoh salaku Tempat tina Mercy; mibanda lima porticos.
5:3 Sapanjang ieu iklas multitude agung gering teh, nu buta, lame nu, jeung layu, ngantosan gerak caina.
5:4 Ayeuna di kali hiji Angel Gusti bakal turun kana kolam renang nu, sarta sangkan caina ieu dipindahkeun. Jeung sakur anu diturunkeun heula kana kolam renang nu, sanggeus gerak caina, anjeunna healed tina naon infirmity diayakeun anjeunna.
5:5 Tur aya lalaki tangtu di tempat nu, sanggeus aya di infirmity-Na pikeun tilu puluh dalapan taun.
5:6 Saterusna, lamun Yesus geus katempo manehna reclining, jeung lamun anjeunna sadar yén anjeunna geus afflicted keur lila, cenah manéhna, "Ulah rék jadi healed?"
5:7 sah nu diwaler anjeunna: "Gusti, Kuring teu boga lalaki wae nempatkeun kuring di kolam renang nu, nalika caina geus diaduk. Pikeun jadi Kuring keur akang, sejen descends dihareupeun kuring. "
5:8 Yesus ceuk manéhna, "gugah, nyandak up tandu Anjeun, jeung leumpang. "
5:9 Jeung geura lalaki éta healed. Tur Anjeunna nyandak up tandu sarta walked. Ayeuna dinten ieu Sabat.
5:10 Ku sabab, Yahudi ngomong ka hiji anu kungsi healed: "Éta Sabat. Teu halal pikeun anjeun nyandak up tandu Anjeun. "
5:11 Dijawab ku maranehna, "Hiji The anu healed kuring, cenah kuring, 'Candak up tandu anjeun sarta leumpang.' "
5:12 Ku sabab, aranjeunna questioned anjeunna, "Saha lalaki nu, saha cenah nu, 'Candak up ranjang anjeun sarta leumpang?'"
5:13 Tapi hiji anu kungsi dibéré kaséhatan teu nyaho saha ieu. Pikeun Yesus kungsi ngancik kumisan ti riungan dikumpulkeun di tempat nu.
5:14 saenggeus, Yesus kapanggih manehna di Bait Allah, jeung cenah manéhna: "Behold, Anjeun geus healed. Ulah milih dosa salajengna, disebutkeun hal goréng bisa lumangsung ka anjeun. "
5:15 lalaki Ieu indit jauh, sarta anjeunna dilaporkeun ka Yahudi yén ieu Yesus anu kungsi dibikeun anjeunna kaséhatan.
5:16 Kusabab ieu, Yahudi anu persecuting Yesus, pikeun anjeunna ngalakonan hal ieu dina Sabat.
5:17 Tapi diwaler ku Yesus aranjeunna, "Komo ayeuna, Rama abdi berpungsi, na Kuring keur digawé ".
5:18 Teras kumaha, kusabab ieu, Yahudi anu néangan maehan anjeunna malah leuwih ti kitu. For mah ngan aya teu manehna megatkeun Sabat, tapi anjeunna malah ngomong yén Alloh éta Rama na, nyieun dirina sarua jeung Allah.
5:19 Lajeng Yesus direspon jeung ngomong ka aranjeunna: "Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, Putra teu bisa ngalakukeun nanaon dirina, tapi ngan kumaha anjeunna geus katempo Rama lakukeun. Pikeun naon manéhna teu, malah ieu teu Putra ngalakukeun, kitu.
5:20 Pikeun Bapa mikanyaah Putra, sarta anjeunna nembongkeun anjeunna kabeh yen manéhna sorangan teu. Jeung karya gede ti ieu bakal anjeunna némbongkeun anjeunna, jadi loba kitu nu wajib heran.
5:21 Pikeun sagampil Bapa raises maot jeung mere kahirupan, kitu ogé teu Putra masihan kahirupan keur whomever anjeunna Wills.
5:22 Pikeun Bapa henteu nangtoskeun saha. Tapi anjeunna geus dibikeun kabeh judgment ka Putra,
5:23 supaya sagala bisa ngahargaan Putra, sagampil aranjeunna ngahargaan Rama. Sakur anu henteu ngahargaan Putra, teu ngahargaan Rama anu dikirim manehna.
5:24 Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, supaya sakur anu hears Kecap kuring, sarta percaya ka Anjeunna anu dikirim kuring, boga hirup langgeng, sarta anjeunna henteu balik kana judgment, tapi gantina anjeunna crosses tina maot kana hirup.
5:25 Amin, amen, Kuring ngomong ka anjeun, yén jam aya nu datang, tur éta kiwari, lamun maot teh bakal ngadéngé sora ti Putra Allah; saha jalma anu ngadenge eta wajib hirup.
5:26 Pikeun sagampil Bapa boga hirup di dirina, kitu ogé geus anjeunna dibérékeun ka Putra ka gaduh kahirupan di dirina.
5:27 Sarta anjeunna geus dibikeun anjeunna otoritas keur ngalengkepan judgment. Pikeun anjeunna teh Putra Manusa.
5:28 Ulah jadi amazed dina ieu. Pikeun jam aya nu datang nu sadayana anu di alam kubur bakal ngadéngé sora ti Putra Allah.
5:29 Saha jalma anu geus dipigawé alus wajib balik mudik ka kabangkitan hirup. Tapi sabenerna, jalma anu geus dipigawé jahat bakal balik ka kabangkitan judgment.
5:30 Kami teu bisa ngalakukeun nanaon diri. Salaku I ngadangu, jadi ngalakukeun I nangtoskeun. Sarta judgment abdi ngan. Pikeun kuring teu neangan will kuring sorangan, tapi wasiat manéhna anu dikirim kuring.
5:31 Mun kuring nawiskeun kasaksian ngeunaan sorangan, kasaksian abdi teu leres.
5:32 Aya sejen anu nawarkeun kasaksian ngeunaan kuring, jeung saha atuh yén kasaksian mana anjeunna nawarkeun ngeunaan kuring bener.
5:33 Anjeun dikirim ka Yohanes, sarta anjeunna ditawarkeun kasaksian kana bebeneran.
5:34 Tapi teu nampi kasaksian ti lalaki. Gantina, Kuring nyebutkeun hal ieu, ku kituna anjeun bisa disimpen.
5:35 Anjeunna hiji lampu ngaduruk sarta bersinar. Sangkan anjeun daék, dina waktos éta, mun exult di lampu na.
5:36 Tapi tahan hiji kasaksian gede ti nu ti John. Pikeun karya nu Rama geus dibikeun ka kuring, ku kituna kuring jadi ngalengkepan aranjeunna, ieu jalan sorangan yen kuring ngalakukeun, nawiskeun kasaksian ngeunaan kuring: yen Rama geus dikirim kuring.
5:37 Jeung Rama anu parantos dikirim kuring boga hajat ditawarkeun kasaksian ngeunaan kuring. Anjeun geus pernah ngadéngé sora na, atawa geus beheld penampilan na.
5:38 Jeung anjeun teu boga kecap na patuh dina anjeun. Pikeun hiji saha anjeunna dikirim, sami anjeun teu bakal yakin.
5:39 Diajar Kitab Suci. Pikeun Anjeun mikir yén di éta anjeun meunang hirup langgeng. Jeung can maranéhna ogé nawarkeun kasaksian ngeunaan kuring.
5:40 Jeung anjeun henteu daék datang ka kuring, ku kituna anjeun bisa meunangkeun hirup.
5:41 Kuring teu nampa kamulyaan ti lalaki.
5:42 Tapi terang anjeun, nu teu boga cinta Alloh dina anjeun.
5:43 Kuring geus datangna dina nami Rama kuring, na anjeun teu nampa kuring. Mun nu sejen bakal anjog di ngaranna sorangan, anjeunna anjeun bakal nampa.
5:44 Kumaha anjeun tiasa percanten, Anjeun anu nampa kamulyaan ti antargugusna, ogé jeung acan ulah neangan kamulyaan anu ti Allah nyalira?
5:45 Ulah nganggap yen kuring bisa nuduh anjeun jeung Rama. Aya hiji anu accuses Anjeun, Musa, di saha anjeun miharep.
5:46 Pikeun lamun anjeun percanten di Musa, sugan anjeun bakal percanten kuring oge. Pikeun manéhna nulis ngeunaan kuring.
5:47 Tapi lamun teu percaya ku tulisan na, kumaha bade Anjeun yakin ku kecap kuring?"