Ch 9 John

John 9

9:1 Jeung Yesus, bari ngalirkeun ku, nempo hiji buta lalaki ti kalahiran.
9:2 Jeung murid-murid nanya ka manéhna, "Rabi, anu dosa, lalaki atawa kolotna, yen anjeunna bakal dilahirkeun buta?"
9:3 Yesus direspon: "Sanes lalaki ieu atawa kolotna dosa, tapi éta supados karya Gusti bakal dilakukeun manifest di anjeunna.
9:4 Kuring kudu dianggo karya anjeunna anu dikirim kuring, bari éta dinten: wengi aya nu datang, lamun salah aya anu bisa dianggo.
9:5 Salami Kami di dunya, Kami teh lampu di dunya. "
9:6 Nalika anjeunna ngalaman ceuk hal ieu, anjeunna spat dina taneuh, jeung manehna nyieun liat ti spittle nu, sarta anjeunna smeared liat leuwih panon na.
9:7 Jeung cenah manéhna: "Pindah, nyeuseuh di kolam renang tina Siloam " (nu geus ditarjamahkeun salaku: salah anu geus dikirim). Ku sabab, manéhna indit jauh jeung dikumbah, jeung manéhna balik, manéh.
9:8 Tur jadi bystanders jeung jalma anu kungsi katingal anjeunna saméméh, nalika anjeunna baramaen a, ceuk, "Dupi ieu teu hiji anu diuk na begging?"Sababaraha ceuk, "Ieu anjeunna".
9:9 Tapi batur ceuk, "Pasti moal, Tapi anjeunna anu sarupa jeung manehna ". Tapi sabenerna, manéhna sorangan ceuk, "Kami anjeunna".
9:10 Ku sabab, ceuk maranehna ka anjeunna, "Kumaha anu panon anjeun dibuka?"
9:11 manéhna direspon: "Lalaki Éta anu disebut Yesus dijieun liat, sarta anjeunna anointed panon kuring sarta nyarios ka kuring, 'Pindah ka kolam renang tina Siloam sarta nyeuseuh.' Sarta kuring indit, na kuring dikumbah, jeung kuring ningali ".
9:12 Jeung maranéhna ceuk manéhna, "Dimana anjeunna?"Cenah, "Abdi henteu terang."
9:13 Aranjeunna dibawa hiji anu kungsi buta kana Parisi.
9:14 Ayeuna eta teh Sabat, lamun Yesus dijieun liat tur dibuka panon na.
9:15 Ku sabab, deui urang Parisi questioned anjeunna salaku kana kumaha anjeunna ngalaman ditempo. Jeung cenah ka eta, "Anjeunna nempatkeun liat leuwih panon kuring, na kuring dikumbah, jeung kuring ningali ".
9:16 Jeung urang Parisi kitu tangtu ceuk: "Lalaki Ieu, anu henteu tetep Sabat, teu ti Allah. "Tapi batur ceuk, "Kumaha bisa hiji lalaki loba dosana ngalengkepan tanda ieu?"Jeung aya peupeus hiji diantara aranjeunna.
9:17 Ku sabab, aranjeunna spoke deui ka lalaki buta, "Naon anu anjeun nyebutkeun ngeunaan anjeunna anu dibuka panon anjeun?"Lajeng kedalna, "Anjeunna téh Nabi."
9:18 Ku sabab, Yahudi teu percanten, ngeunaan anjeunna, yén anjeunna ngalaman geus buta tur geus katempo, dugi aranjeunna disebut kolot anjeunna anu kungsi katingal.
9:19 Jeung maranéhna questioned aranjeunna, paribasa: "Dupi ieu putra anjeun, saha maneh ngomong lahir buta? Lajeng kumaha dinya yen manehna ayeuna nilik?"
9:20 kolotna direspon ka aranjeunna sarta ngomong: "Urang terang yen ieu teh putra kami jeung nu tuluy ngalahir buta.
9:21 Tapi kumaha deui nya eta anjeunna ayeuna nilik, kami teu nyaho. Na saha dibuka panon na, kami teu nyaho. Tanya anjeunna. Anjeunna cukup heubeul. Hayu anjeunna nyarita keur dirina. "
9:22 kolotna ngomong hal ieu alatan maranéhanana éta sieun urang Yahudi. Pikeun urang Yahudi geus geus conspired, ku kituna lamun saha éta ngaku manehna jadi Kristus, anjeunna bakal jadi diusir ti Kapernaum.
9:23 Ieu keur alesan ieu anu ceuk kolotna: "Anjeunna téh cukup heubeul. Tanya anjeunna ".
9:24 Ku sabab, aranjeunna deui disebut lalaki anu kungsi buta, jeung maranehna ceuk manéhna: "Pasihan kamulyaan ka Allah. Urang terang yen lalaki ieu téh jelema nu ngalakukeun dosa a ".
9:25 Jeung kitu cenah aranjeunna: "Mun manehna geus jelema nu ngalakukeun dosa a, Kuring henteu weruh éta. Hiji hal abdi terang, yén sanajan kuring éta buta, ayeuna kuring ningali ".
9:26 Lajeng aranjeunna nyarios ka manehna: "Naon teu anjeunna ngalakukeun ka anjeun? Kumaha teu anjeunna muka panon anjeun?"
9:27 Dijawab ku maranehna: "Kuring geus bébéja Anjeun, jeung anjeun uninga eta. Naha rék ngadéngé deui? Naha anjeun ogé hoyong janten murid-murid?"
9:28 Ku sabab, aranjeunna dilaknat anjeunna nyarios: "Anjeun jadi murid-Na. Tapi kami murid Musa.
9:29 Simkuring terang yen Allah spoke ka Musa. Tapi manusa ieu, kami teu nyaho dimana manehna nyaeta tina ".
9:30 lalaki nu direspon jeung ngomong ka aranjeunna: "Ayeuna di ieu téh heran: nu teu terang dimana manehna nyaeta tina, na acan anjeunna geus dibuka panon kuring.
9:31 Sarta kami nyaho yen Allah henteu ngadéngé sinners. Tapi lamun saha mangrupakeun worshiper Allah jeung teu will na, lajeng anjeunna heeds anjeunna.
9:32 Ti jaman baheula, eta teu acan uninga yen saha geus dibuka panon batur dilahirkeun buta.
9:33 Iwal lalaki ieu nya éta Allah, anjeunna moal bakal bisa ngalakukeun sagala hal saperti ".
9:34 Aranjeunna direspon jeung ngomong ka manehna, "Geus kitu ngalahir sagemblengna dina dosa, jeung anjeun bakal ngajarkeun urang?"Jeung maranéhna tuang anjeunna kaluar.
9:35 Yesus uninga yén maranéhna kungsi tuang anjeunna kaluar. Jeung lamun anjeunna ngalaman kapanggih anjeunna, cenah manéhna, "Dupi anjeun percanten Putra Allah?"
9:36 Anjeunna direspon sarta ngomong, "Saha éta, Gusti, ku kituna kuring jadi percanten anjeunna?"
9:37 Jeung Yesus ceuk manéhna, "Geus duanana katempo manehna, sarta anjeunna teh salah saha ieu diomongkeun ku anjeun. "
9:38 Jeung cenah, "Abdi percanten, Gusti. "Jeung ragrag sujud, anjeunna disembah anjeunna.
9:39 Jeung Isa ngadawuh, "Kuring sumping kana dunya ieu dina judgment, supaya jalma anu teu tingali, bisa ningali; sarta ku kituna maranéhanana anu tingali, bisa jadi buta. "
9:40 Jeung urang Parisi tangtu, anu éta kalayan anjeunna, uninga kieu, jeung maranehna ceuk manéhna, "Dupi urang ogé buta?"
9:41 Yesus nyarios ka maranehna: "Mun anjeun buta, anjeun moal bakal boga dosa. Acan ayeuna anjeun nyebutkeun, 'Urang tingali.' Kituna dosa anjeun persists ".