Ch 13 Lukas

Lukas 13

13:1 Jeung aya hadir, di nu kacida waktu, sababaraha anu ngalaporkeun ngeunaan Galileans, nu getih Pilatus dicampurkeun jeung kurban maranéhanana.
13:2 Jeung ngarespon, cenah kana éta hal: "Naha Anjeun mikir yén Galileans ieu kudu dosa leuwih ti sadaya Galileans séjén, sabab ngalaman jadi loba?
13:3 Teu, Abdi ngawartosan anjeun. Tapi iwal mun tobat, Anjeun sadaya bakal binasa kitu.
13:4 Sarta maranéhanana dalapan belas kana saha munara of Siloam murag jeung ditelasan eta, saur anjeun anu maranéhanana ogé éta transgressors gede ti kabéh lalaki hirup di Yerusalem?
13:5 Teu, Abdi ngawartosan anjeun. Tapi lamun teu tobat, Anjeun sadaya bakal binasa kitu. "
13:6 Sarta manéhna ogé ka pasemon ieu: "A man tangtu geus anjir, nu dipelak di kebon anggur-Na. Sarta manéhna datang néangan buah dina eta, tapi kapanggih taya.
13:7 Saterusna cenah ka cultivator kebon anggur: 'Behold, pikeun tilu taun kuring datang néangan buah dina anjir ieu, na mah geus kapanggih taya. Ku sabab, neukteuk eta turun. Pikeun naha kudu eta komo ngeusian lahan?'
13:8 Tapi dina response, cenah manéhna: 'Gusti, hayu jadi pikeun warsih ieu ogé, salila waktu mah bakal ngagali kira-kira eta jeung nambahkeun pupuk.
13:9 Jeung, leres pisan, sakuduna tega buah. Tapi lamun teu, di masa anu payun, Anjeun bakal motong eta turun. '"
13:10 Ayeuna manéhna ngajar di Kapernaum maranéhanana dina Sabbaths.
13:11 Jeung behold, aya awewe anu kungsi sumanget infirmity pikeun dalapan belas taun. Jeung manéhna ieu ngagulung leuwih; manehna teu bisa kasampak ka luhur di sadaya.
13:12 Jeung lamun Yesus nempo nya, he disebut nya ka dirina, jeung cenah nya, "Woman, Anjeun dileupaskeun tina infirmity Anjeun. "
13:13 Sarta manéhna diteundeun leungeun-Na kana dirina, jeung geura manéhna ieu straightened, jeung manéhna Maha Agung Allah.
13:14 Saterusna, salaku hasilna, pangawasa Kapernaum jadi ambek yen Isa geus kapok dina Sabat, jeung cenah ka balaréa: "Aya genep poe dina nu halah digawekeun. Ku sabab, datang jeung diubaran dina maranéhanana, jeung teu dina poé Sabat. "
13:15 PANGERAN ngandika ka anjeunna di response: "Anjeun munafik! Teu unggal salah sahiji Anjeun, dina Sabat, ngaleupaskeun sapi kasebut kalde ti warung, jeung ngakibatkeun ka cai?
13:16 Jadi mangka, teu kudu putri ieu Abraham, saha Iblis geus kabeungkeut pikeun lo ieu dalapan belas taun, dileupaskeun ti restraint ieu dina poé Sabat?"
13:17 Jeung salaku manéhna nyebutkeun hal ieu, sadaya adversaries nya éta isin. Jeung sakabeh jelema rejoiced dina sagalana nu keur dipigawé gloriously ku anjeunna.
13:18 Jeung kitu cenah: "Pikeun naon Karajaan Allah sarua, jeung naon inohong bakal I ngabandingkeun eta?
13:19 Ieu téh kawas gandum tina siki mustard, nu lalaki nyandak jeung tuang kana taman-Na. Jeung eta tumuwuh, jeung jadi tangkal gede, jeung manuk hawa rested di cabang anak. "
13:20 Jeung deui, cenah: "Pikeun naon inohong bakal I ngabandingkeun Karajaan Allah?
13:21 It is like leaven, nu hiji awewe nyokot tur nyumput di tilu ukuran tina tipung gandum rupa, nepika ieu sagemblengna leavened ".
13:22 Jeung manéhna iinditan ngaliwatan kota jeung kota, ngajarkeun jeung nyieun jalan ka Yerusalem.
13:23 Jeung ceuk batur manéhna, "Gusti, aranjeunna sababaraha anu disimpen?"Tapi cenah eta:
13:24 "Narékahan pikeun nuliskeun ngaliwatan gerbang heureut. keur loba, Abdi ngawartosan anjeun, bakal neangan pikeun nuliskeun jeung teu bisa.
13:25 Saterusna, lamun bapa kulawarga bakal geus asup jeung Cicing panto, anjeun bakal ngawitan nangtung di luar jeung sambel di panto, paribasa, 'Gusti, muka ka urang. 'Sarta dina response, manéhna baris ngomong ka anjeun, 'Kuring henteu weruh di mana Anjeun ti.'
13:26 Mangka anjeun baris dimimitian ngomong, 'Urang ate jeung nginum dina ayana Anjeun, jeung diajarkeun di jalan urang. '
13:27 Jeung manéhna baris ngomong ka anjeun: 'Kuring henteu weruh di mana anjeun ti. Indit ti kuring, sadaya pagawé anjeun tina iniquity!'
13:28 Di tempat nu, aya bakal weeping jeung gnashing huntu, lamun ningali Abraham, jeung Isaac, jeung Yakub, jeung sakabeh nabi, di Karajaan Allah, can anjeun yourselves nu diusir luar.
13:29 Jeung maranéhna bakal sumping ti East, jeung Jawa Barat, jeung Kalér, jeung Kidul; sarta maranéhanana baris ngagoler di meja di Karajaan Allah.
13:30 Jeung behold, maranéhanana anu pamungkas bakal kahiji, jeung jalma anu mimiti bakal pamungkas. "
13:31 Dina dinten anu sami, sababaraha urang Parisi ditilik, nyebutkeun manéhna: "Indit, jeung dileungitkeun ti dieu. Pikeun Herodes wishes maehan anjeun. "
13:32 Jeung cenah ka eta: "Pindah jeung nyaritakeun rubah nu: 'Behold, I tuang kaluar setan jeung ngalengkepan healings, ayeuna jeung isukan. Jeung dina poe nu katilu Kuring ngahontal ahir. '
13:33 Tapi sabenerna, eta perlu keur kuring leumpang ayeuna jeung isukan jeung poé handap. Pikeun teu tumiba ka nabi ka binasa leuwih Yerusalem.
13:34 Yerusalem, Yerusalem! Anjeun maehan nabi, jeung anjeun batu maranéhanana anu dikirim ka anjeun. Daily, Kuring hayang ngumpulkeun babarengan barudak, dina rupa manuk jeung sayang nya dina jangjang nya, tapi anjeun teu daék!
13:35 Behold, imah anjeun bakal ditinggalkeun kapencil pikeun anjeun. Tapi kuring ngomong ka anjeun, nu katingali ku kuring teu kudu, nepi ka kajadian nu nyebutkeun: 'Rahayu anjeunna anu geus anjog dina ngaran Gusti.' "