Ch 15 Lukas

Lukas 15

15:1 Ayeuna kolektor pajeg jeung sinners anu teken deukeut manéhna, ambéh maranéhanana bisa ngadengekeun manéhna.
15:2 Jeung Parisi jeung scribes murmured, paribasa, "Hiji ieu narima sinners jeung eats sareng maranehna."
15:3 Jeung manéhna ka pasemon ieu eta, paribasa:
15:4 "Naon man antara anjeun, anu ngabogaan saratus domba, jeung lamun manéhna baris geus leungit salah sahijina, teu bakal ninggalkeun salapan puluh-salapan di gurun jeung balik sanggeus hiji saha manéhna leungiteun, nepi ka manéhna manggih eta?
15:5 Jeung lamun manéhna geus kapanggih eta, he tempat eta dina taktak-Na, rejoicing.
15:6 Jeung balik imah, manéhna asup babarengan babaturan jeung tatanggana-Na, nyebutkeun ka eta: 'Congratulate kuring! Keur kuring geus kapanggih domba mah, nu kungsi geus leungit. '
15:7 Kuring ngomong ka anjeun, aya bakal jadi leuwih kabagjaan di sawarga leuwih hiji jelema nu ngalakukeun dosa repenting, ti leuwih salapan puluh-salapan ngan, anu teu kudu tobat.
15:8 Atawa naon awewe, ngabogaan sapuluh drachmas, lamun manéhna bakal geus leungit hiji drachma, teu bakal terang lilin, jeung nyapu imah, jeung rajin neangan nepi ka manéhna manggih eta?
15:9 Jeung lamun manéhna geus kapanggih eta, manéhna asup bareng babaturan nya jeung tatanggana, paribasa: 'Girang jeung kuring! Keur kuring geus kapanggih drachma nu, nu kuring leungiteun. '
15:10 Jadi kuring ngomong ka anjeun, baris aya kabagjaan saméméh Malaikat Allah leuwih komo hiji jelema nu ngalakukeun dosa anu repentant. "
15:11 Jeung cenah: "A man tangtu miboga dua putra.
15:12 Jeung ngora di antarana ceuk bapa, 'Bapa, méré kuring nyangkokkeun sabagian estate Anjeun nu bakal balik ka kuring. 'Sarta manéhna dibagi estate antara eta.
15:13 Sarta sanggeus teu loba poé, putra ngora, ngumpul eta sadayana babarengan, Nyetél leutik dina lalampahan panjang ka wewengkon jauh. jeung aya, he dissipated zat-Na, hirup di méwah.
15:14 Jeung sanggeus manéhna geus dihakan eta sadayana, a kalaparan gede lumangsung di wewengkon nu, sarta manéhna mimiti jadi kudu.
15:15 Jeung manéhna indit jeung napel dirina ka salah sahiji warga wewengkon nu. Jeung manéhna dikirim manéhna tegalan-Na, dina raraga eupan babi nu.
15:16 Jeung manéhna hayang ngeusian beuteung-Na jeung scraps nu babi nu ate. Tapi teu saurang bakal méré ka manéhna.
15:17 Jeung balik ka itungan-Na, cenah: 'Leungeun Sabaraha hired di imah bapana mah geus roti loba pisan, bari binasa dieu di kalaparan!
15:18 Kuring bakal naek nepi tur muka bapa, jeung kuring bakal ngomong ka manehna: Bapa, Kuring geus dosa ngalawan langit jeung saencan Anjeun.
15:19 Kami teu pantes disebut putra Anjeun. Jieun kuring salah sahiji leungeun Anjeun hired. '
15:20 Jeung rising up, manéhna indit ka bapana. Tapi bari manéhna masih di kajauhan, bapana nempo manéhna, jeung manéhna pindah jeung karep, jeung ngajalankeun manéhna, manéhna murag kana beuheung sarta dicium manéhna.
15:21 Jeung putra ceuk manéhna: 'Bapa, Kuring geus dosa ngalawan langit jeung saencan Anjeun. Ayeuna Kami teu pantes disebut putra anjeun. '
15:22 Tapi bapa ceuk pagawé-Na: 'Gancang! Bawa kaluar jubah pangalusna, jeung makekeun baju manéhna jeung éta. Teras nahan ring dina leungeun sarta sapatu dina suku-Na.
15:23 Jeung mawa anak sapi fatted dieu, jeung maehan eta. Jeung hayu urang dahar jeung tahan salametan hiji.
15:24 Pikeun putra ieu tambang ieu paéh, sarta geus revived; manéhna leungit, sarta kapanggih. 'Jeung maranéhna mimiti salametan.
15:25 Tapi putra kokolot nya éta dina widang. Jeung lamun manehna balik jeung Drew deukeut ka imah, manéhna ngadéngé musik jeung tari.
15:26 Jeung manéhna disebut salah sahiji pagawé, sarta manéhna questioned manéhna salaku naon dimaksud hal ieu.
15:27 Jeung cenah manéhna: 'Adi anjeun geus balik, jeung bapa anjeun geus ditelasan di anak sapi fatted, sabab manéhna geus narima manéhna aman. '
15:28 Saterusna manéhna jadi indignant, jeung manéhna hoream pikeun nuliskeun. Ku sabab, bapana, bade kaluar, mimiti ngabela jeung manéhna.
15:29 Sarta dina response, cenah bapana: 'Behold, Kuring geus porsi anjeun keur jadi loba taun. Jeung kuring geus kungsi transgressed parentah Anjeun. Jeung can, anjeun geus kungsi dibikeun kuring komo embe ngora, ku kituna kuring bisa salametan jeung babaturan mah.
15:30 Tapi sanggeus putra ieu Hormat balik, anu geus devoured zat-Na jeung awewe leupas, anjeun geus ditelasan di anak sapi fatted pikeun manéhna. '
15:31 Tapi cenah manéhna: 'Putra, anjeun jeung kuring sok, jeung sagala rupa nu geus nyaéta Hormat.
15:32 Tapi ieu perlu salametan jeung girang. Keur adi ieu Hormat ieu paéh, sarta geus revived; manéhna leungit, sarta kapanggih. ' "