Ch 17 Lukas

Lukas 17

17:1 Jeung cenah ka murid-murid: "Ieu mustahil keur skandal teu lumangsung. Tapi woe manéhna ngaliwatan saha maranehna datang!
17:2 Eta bakal jadi leuwih alus pikeun manéhna lamun millstone a anu ditempatkeun di sakuliah beuheung sarta manéhna anu dialungkeun ka laut, ti mingpin sesat salah sahiji leuwih saeutik.
17:3 Jadi attentive ka yourselves. Lamun adi anjeun geus dosa ngalawan anjeun, ngabenerkeun manehna. Jeung lamun manéhna geus repented, ngahampura manéhna.
17:4 Jeung lamun manéhna geus dosa ngalawan anjeun tujuh kali sapoé, jeung tujuh kali sapoé geus ngancik deui ka anjeun, paribasa, 'Hapunten,'Tuluy ngahampura manéhna. "
17:5 Jeung Rasul ngadawuh ka Gusti, "Ngaronjatkeun iman urang."
17:6 Tapi PANGERAN ngandika: "Upami Anjeun gaduh iman kawas gandum tina siki mustard, Anjeun bisa nyebutkeun ka tangkal mulberry ieu, 'Kudu uprooted, jeung bisa transplanted ka laut. 'Sarta eta bakal nurut anjeun.
17:7 Tapi nu anjeun, gaduh plowing abdi atawa nyoco sapi, bakal disebut manéhna, salaku manéhna balik ti sawah, 'Hayu di giru; diuk turun dahar,'
17:8 jeung teu bakal nyebutkeun manéhna: 'Nyiapkeun dinner mah; gird sorangan jeung menteri mah, bari dahar jeung inuman; sarta sanggeus hal ieu, Anjeun bakal dahar jeung nginum?'
17:9 Bakal manéhna kudu syukur ka abdi nu, pikeun ngalakonan naon anu paréntah Pangéran sangkan ulah?
17:10 Jigana teu. Jadi teuing, lamun geus dipigawé sagala hal ieu anu geus diajarkeun ka anjeun, Anjeun kudu nyebutkeun: 'Urang pagawé gunana. Urang geus dipigawé naon urang kudu geus dipigawé. '"
17:11 Jeung eta kajadian nu, bari manéhna iinditan ka Yerusalem, he dialirkeun satengahing Samaria jeung Galilea.
17:12 Jeung salaku manéhna ngasupkeun hiji kota nu tangtu, sapuluh lalaki leprous papanggih manéhna, jeung maranehna nangtung di kajauhan.
17:13 Jeung maranéhna diangkat nepi sora maranéhanana, paribasa, "Yesus, Guru, nyokot karunya dina urang. "
17:14 Jeung lamun manéhna nempo eta, cenah, "Pindah, mintonkeun yourselves ka imam. "Jeung eta kajadian nu, sabab bade, maranéhanana cleansed.
17:15 Jeung salah sahijina, sabot nempo yén manéhna cleansed, balik, pembesar Allah jeung sora tarik.
17:16 Sarta manéhna murag nyanghareupan turun saméméh suku-Na, méré atuh. Jeung hiji ieu a Samaritan.
17:17 Sarta dina response, Yesus ceuk: "Muji teu sapuluh dijieun bersih? Jeung saterusna dimana salapan?
17:18 Ieu teu aya anu kapanggih anu bakal mulang sareng masihan kamulyaan ka Allah, iwal urang asing ieu?"
17:19 Jeung cenah manéhna: "Naek nepi, balik mudik. Pikeun iman anjeun geus disimpen anjeun. "
17:20 Saterusna manéhna questioned ku urang Parisi: "Lamun teu Karajaan Allah sumping?"Jeung di response, cenah kana éta hal: "The Karajaan Allah datang teu katalungtik.
17:21 Teras kumaha, maranehna moal nyebutkeun, 'Behold, eta dieu,'Atawa' Behold, geus aya. 'Pikeun behold, Karajaan Allah anu jarakna anjeun. "
17:22 Jeung cenah ka murid-murid: "Time bakal datang lamun anjeun bakal mikahayang nempo hiji poe Putra Manusa, sarta anjeun moal nempo.
17:23 Sarta maranéhanana baris ngomong ka anjeun, 'Behold, manéhna dieu,'Jeung' Behold, manéhna aya. 'Ulah milih rék kaluar, jeung teu nuturkeun eta.
17:24 Pikeun sagampil kacida kilat ti dina langit jeung shines ka naon bae anu dina sawarga, jadi oge bakal Putra Manusa di poé-Na.
17:25 Tapi ke heula manéhna kudu sangsara loba hal jeung bakal ditolak ku generasi ieu.
17:26 Jeung sagampil kajadian dina poé Noah, jadi oge bakal eta aya dina poé Putra Manusa.
17:27 Tembok dahar jeung nginum; maranéhanana ngalakukeun istri jeung keur dibikeun di nikah, komo nepi ka sapoe Noah asup Parahu nu. Jeung caah datang jeung ancur kabeh.
17:28 It bakal jadi sarua jeung naon anu lumangsung dina poé Lot. Tembok dahar jeung nginum; maranéhanana meuli jeung ngajual; maranéhanana penanaman jeung wangunan.
17:29 Saterusna, dina poe nu Lot undur ti Sodong, eta hujan seuneu jeung brimstone ti sawarga, sarta ancur kabeh.
17:30 Nurutkeun hal ieu, jadi bakal eta jadi dina poé lamun Putra Manusa bakal wangsit.
17:31 Dina jam nu, sakur anu bakal asup rooftop nu, jeung barang di imah, mugi Gusti teu turun ka dicokot. Jeung sakur anu bakal di sawah, kitu, mugi Gusti teu ngahurungkeun deui.
17:32 Inget pamajikan Lot sacara.
17:33 Saha geus ditéang ka nyalametkeun hirupna, bakal leungit; jeung sakur anu geus leungit nya, bakal mawa deui ka kahirupan.
17:34 Kuring ngomong ka anjeun, di peuting nu, baris aya dua di salah bed. Saurang bakal dicandak up, jeung nu lain bakal tinggaleun.
17:35 Dua bakal di grindstone babarengan. Saurang bakal dicandak up, jeung nu lain bakal tinggaleun. Dua bakal di sawah. Saurang bakal dicandak up, jeung nu lain bakal tinggaleun. "
17:36 Ngarespon, ceuk maranehna ka anjeunna, "Dimana, Gusti?"
17:37 Jeung cenah ka eta, "Dimana wae awak bakal, di tempat éta ogé, nu garuda bakal dikumpulkeun babarengan. "