Ch 6 Lukas

Lukas 6

6:1 Ayeuna kajadian nu, dina Sabat kahiji kadua, salaku manéhna dialirkeun widang sisikian, murid-murid anu misahkeun Ceuli tina sisikian jeung dahar eta, ku rubbing eta di leungeun maranéhna.
6:2 Saterusna Parisi tangtu ceuk eta, "Naha anjeun ngalakonan naon teu halal dina Sabbaths?"
6:3 Jeung ngarespon kana eta, Yesus ceuk: "Geus teu maca ieu, naon David teu lamun manéhna lapar, jeung jalma anu éta jeung manéhna?
6:4 Kumaha manéhna diasupkeun kana imah Allah, jeung nyandak roti tina Ayana di, jeung ate eta, jeung méré ka jalma anu éta jeung manéhna, sanajan teu halal keur saha dahar eta, iwal imam sorangan?"
6:5 Jeung cenah ka eta, "Pikeun Putra Manusa nyaéta Gusti, komo tina Sabat. "
6:6 Jeung eta kajadian nu, on Sabat sejen, anjeunna diasupkeun kana Kapernaum, sarta anjeunna ngajar. Tur aya hiji manusa aya, na leungeun katuhu na ieu layu.
6:7 Jeung scribes na Parisi katalungtik naha anjeunna bakal waras dina Sabat, ambéh maranéhanana bisa kukituna nimu tudingan ngalawan anjeunna.
6:8 Tapi sabenerna, anjeunna terang pikiran maranéhna, jeung kitu cenah kana lalaki anu miboga leungeun layu, "Naek nepi na nangtung di tengah." Jeung rising up, anjeunna ngadeg kénéh.
6:9 Lajeng Isa ngadawuh ka aranjeunna: "Kuring nanya lamun geus halal dina Sabbaths ulah alus, atawa ngalakukeun maksiat? Pikeun masihan kaséhatan mun hirup a, atawa ngancurkeun eta?"
6:10 Sarta pilari sabudeureun dina dulur, cenah lalaki nu, "Manjangkeun leungeun anjeun." Sarta manéhna ngalegaan eta. Jeung leungeun-Na ieu disimpen.
6:11 Lajeng maranéhanana ngeusi madness, sarta aranjeunna dibahas ku karana, naon, khususna, aranjeunna bisa ngalakukeun ngeunaan Yesus.
6:12 Jeung eta kajadian nu, dina eta poe, manéhna indit kaluar gunung solat. Jeung manéhna dina solat Allah sakuliah peuting.
6:13 Jeung lamun waktu daylight geus anjog, he disebut murid-murid. Sarta manéhna milih dua belas kaluar ti eta (saha manéhna ogé ngaranna Rasul):
6:14 Simon, saha manéhna surnamed Peter, jeung Andrew lanceukna, James jeung John, Pilipus jeung Bartolomeus,
6:15 Matthew jeung Thomas, James of Alphaeus, jeung Simon anu disebut Zealot,
6:16 jeung Jude of James, jeung Yudas Iskariot, anu nu ngahianat a.
6:17 Sarta nurun sareng maranehna, anjeunna ngadeg dina tempat tingkat kalawan rupa-rupa murid-murid, sarta multitude copious jalma ti sakabéh Yudea jeung Yerusalem sarta basisirna nu, jeung Tirus jeung Sidon,
6:18 anu kungsi datang ambéh maranéhanana bisa ngadengekeun manehna jeung jadi healed kasakit maranéhna. Jeung jalma anu troubled ku roh najis anu kapok.
6:19 Jeung sakabéh riungan ieu nyobian noél anjeunna, lantaran kakuatan indit kaluar ti anjeunna jeung healed sadayana.
6:20 Jeung ngangkat nepi panon ka murid-murid, cenah: "Rahayu anjeun goréng, pikeun Hormat nyaéta Karajaan Allah.
6:21 Rahayu anjeun anu lapar ayeuna, pikeun anjeun bakal jadi wareg. Rahayu nu Anjeun anu weeping ayeuna, pikeun anjeun bakal seuri.
6:22 Rahayu bakal anjeun jadi lamun lalaki baris geus hated anjeun, jeung lamun maranehna bakal geus dipisahkeun anjeun jeung anjeun reproached, jeung dialungkeun kaluar ngaran anjeun lamun jahat, alatan Putra Manusa.
6:23 Jadi bungah dina poé nu jeung exult. Pikeun behold, ganjaran Anjeun gede di sawarga. Pikeun ieu hal sarua founding maranéhanana teu ka nabi.
6:24 Tapi sabenerna, woe ka anjeun anu jegud, pikeun anjeun geus consolation Anjeun.
6:25 Woe ka anjeun anu wareg, pikeun anjeun bakal lapar. Woe ka anjeun anu seuri ayeuna, pikeun anjeun bakal milu sedih jeung ceurik.
6:26 Woe ka anjeun basa lalaki bakal geus rahayu anjeun. Pikeun ieu hal sarua founding maranéhanana teu ka nabi palsu.
6:27 Tapi sebutkeun ka anjeun anu dengekeun: Cinta musuh anjeun. Naha alus pikeun jalma anu hate anjeun.
6:28 Ngaberkahan jalma anu kutukan Anjeun, sarta neneda pikeun maranéhanana anu fitnah maneh.
6:29 Jeung ka anjeunna anu panarajangan anjeun dina macana, nawarkeun séjén ogé. Ti anjeunna anu butuh waktu tandang jaket Anjeun, ulah withhold malah tunic Anjeun.
6:30 Tapi ngadistribusikaeun ka sadaya anu nanya anjeun. Na teu nanya deui manehna anu butuh waktu jauh naon Hormat.
6:31 Jeung kahayang anjeun bakal hoyong jalma pikeun ngubaran maneh, ngubaran eta oge sarua.
6:32 Tur upami Anjeun salah cinta maranéhanana anu bogoh ka anjeun, naon kiridit téh alatan anjeun? Pikeun malah sinners cinta maranéhanana anu cinta aranjeunna.
6:33 Tur upami Anjeun salah bakal ngalakukeun alus pikeun jalma anu ngalakukeun alus ka anjeun, naon kiridit téh alatan anjeun? Leres pisan, malah sinners kalakuanana cara kieu.
6:34 Tur upami Anjeun salah bakal injeuman ka maranéhanana ti saha anjeun miharep pikeun nampa, naon kiridit téh alatan anjeun? Pikeun malah sinners nambutkeun ka sinners, guna nampa sami di balik.
6:35 jadi sabenerna, cinta musuh anjeun. Naha alus, sarta nambutkeun, hoping keur nganggur di balik. Lajeng ganjaran anjeun bakal hébat, jeung anjeun bakal putra ti Maha Agung, keur manéhna sorangan nyaéta jenis ka henteu ngahatur nuhun jeung ka jahat.
6:36 Ku sabab, janten welas asih, sagampil Rama Anjeun oge welas asih.
6:37 Ulah nangtoskeun, anjeun moal judged. Ulah ngahukum, anjeun moal dikutuk. ngahampurakeun, jeung anjeun bakal dihampura.
6:38 mikeun, sarta eta bakal dibikeun ka maneh: ukuran alus, dipencet handap sarta shaken babarengan jeung overflowing, aranjeunna bakal nempatkeun kana pangkonan anjeun. Tangtu, nu ukuran sarua nu Anjeun pake pikeun ngukur kaluar, bakal dipaké pikeun ngukur deui ka maneh deui. "
6:39 Ayeuna manéhna ka maranehna ngabandingkeun sejen: "Kumaha nu buta bisa mingpin buta? Bakal teu boh digolongkeun kana pit a?
6:40 murid teu di luhur guruna. Tapi unggal saurang bakal perfected, lamun manéhna geus jiga guruna.
6:41 Jeung naha anjeun nempo jarami nu di panon adi Anjeun, sedengkeun log nu aya dina panon sorangan, Anjeun teu mertimbangkeun?
6:42 Atawa kumaha anjeun bisa ngomong ka adi anjeun, 'Brother, ngidinan kuring pikeun nyabut jarami ti panon anjeun,'Bari sorangan teu ningali log dina panon sorangan? munapik, kahiji miceun log ti panon Anjeun sorangan, terus bakal ningali jelas, ku kituna anjeun bisa ngakibatkeun kaluar jarami ti panon adi Anjeun.
6:43 Pikeun aya tangkal alus nu ngahasilkeun buah bad, atawa teu an tangkal jahat ngahasilkeun buah anu alus.
6:44 Pikeun unggal jeung unggal tangkal dipikanyaho ku anak buah. Pikeun maranehna teu ngumpulkeun figs ti cucuk, maranehna atawa teu ngumpulkeun anggur ti rungkun bramble.
6:45 A man alus, ti storehouse hade haténa, nawarkeun naon anu alus. Jeung man jahat, ti storehouse jahat, nawarkeun naon jahat. Pikeun kaluar ti kelimpahan jantung, muara speaks.
6:46 Tapi kunaon anjeun ngalakukeun ngagero kuring, 'Gusti, Gusti,'Jeung teu naon atuh ngomong?
6:47 Saha bae anu datang ka kuring, jeung listens ka kecap mah, jeung teu eta: Kuring bakal nembongkeun ka anjeun naon anu geus jiga.
6:48 Manéhna nyaéta kawas manusa ngawangun hiji imah, anu geus ngali jero sarta geus diteundeun yayasan kana batu nu. Saterusna, lamun floodwaters datang, walungan ieu rushing ngalawan imah anu, jeung ieu teu bisa dipindahkeun. Karana eta diadegkeun kana batu nu.
6:49 Tapi sakur hears jeung teu ngalakukeun: manéhna kawas manusa ngawangun imahna kana taneuh, tanpa yayasan. Walungan bergegas ngalawan eta, sarta geura-giru turun tumurun, jeung uing imah nu ieu gede. "