Ch 10 Tanda

Tanda 10

10:1 Jeung rising up, manéhna indit ti dinya ka wewengkon Yudea leuwih ti Yordania. Jeung deui, riungan datang babarengan saméméh manéhna. Jeung sagampil manéhna biasa ngalakukeun, deui manéhna diajar eta.
10:2 Jeung approaching, Parisi questioned manéhna, nguji manéhna: "Nya eta nu halal keur hiji manusa pikeun ngilangkeun pamajikanana?"
10:3 Tapi dina response, cenah kana éta hal, "Naon teu Musa ngalatih anjeun?"
10:4 Jeung maranéhna ceuk, "Musa méré idin nulis bil of cerai jeung pikeun ngilangkeun nya."
10:5 Tapi Yesus direspon ku nyebutkeun: "Ieu alatan karasa jantung anjeun nu manéhna nulis precept nu keur anjeun.
10:6 Tapi ti mimiti ciptaan, Allah nyiptakeun eta jalu jeung nu bikang.
10:7 Kusabab ieu, man a bakal ninggalkeun balik bapana jeung indungna, sarta manéhna bakal nempel ka pamajikanana.
10:8 Jeung dua ieu bakal jadi hiji di daging. Teras kumaha, maranehna ayeuna, teu dua, tapi hiji daging.
10:9 Ku sabab, naon Allah geus ngagabung babarengan, hayu no man misahkeun. "
10:10 Jeung deui, di imah, murid-murid questioned manéhna ngeunaan hal anu sarua.
10:11 Jeung cenah ka eta: "Saha dismisses pamajikanana, jeung marries sejen, commits zinah ngalawan nya.
10:12 Jeung lamun pamajikan dismisses salakina, jeung nikah ka nu lian, manéhna commits zinah. "
10:13 Jeung maranéhna dibawa ka manéhna barudak saeutik, ku kituna manéhna bisa toél eta. Tapi murid admonished maranéhanana anu dibawa eta.
10:14 Tapi lamun Yesus nempo ieu, Anjeunna nyandak ngalanggar, jeung cenah ka eta: "Idinan leuwih saeutik datang ka kuring, jeung teu nyaram eta. Pikeun of saperti ieu Karajaan Allah.
10:15 Amin kuring nyebutkeun ka anjeun, sakur anu moal narima Karajaan Allah kawas anak saeutik, moal asup ka dinya. "
10:16 Jeung embracing eta, jeung peletakan leungeun-Na kana eta, he rahayu eta.
10:17 Jeung lamun manehna geus indit dina jalan, hiji tangtu, ngajalankeun luhur jeung kneeling samemeh manehna, nanya ka manéhna, "Good Guru, naon kudu atuh, ku kituna kuring bisa ngamankeun hirup langgeng?"
10:18 Tapi Isa nyarios ka manehna, "Naha kuring nelepon alus? Teu aya anu alus iwal hiji Allah.
10:19 Nyaho kana prinsip: "Ulah bunuh zinah. Ulah maehan. Teu maok. Teu nyarita kasaksian palsu. Teu nipu. Ngahargaan bapa jeung ibu. "
10:20 Tapi dina response, cenah manéhna, "Guru, sadaya ieu kuring geus katalungtik ti nonoman mah. "
10:21 Saterusna Yesus, gazing di manéhna, dipikacinta manéhna, jeung cenah manéhna: "Hiji hal anu kurang ka anjeun. Indit, ngajual naon bae nu geus, sarta méré ka nu miskin, terus anjeun bakal boga harta di sawarga. Jeung datang, tuturkeun abdi."
10:22 Tapi manéhna indit jauh grieving, Aranjeun geus greatly saddened ku kecap. Pikeun manéhna loba possessions.
10:23 Jeung Yesus, néangan kira-kira, ceuk ka murid-murid, "Kumaha hésé éta téh pikeun jalma anu boga riches pikeun asup ka Karajaan Allah!"
10:24 Jeung murid anu astonished di kecap-Na. Tapi Yesus, ngawalon deui, ceuk maranehna: "Putra Little, kumaha hésé éta téh pikeun jalma anu dipercanten di duit pikeun asup ka Karajaan Allah!
10:25 Leuwih gampang pikeun onta a ngaliwatan panon jarum a, ti pikeun beunghar asup ka Karajaan Allah. "
10:26 Jeung maranéhna wondered komo leuwih, nyebutkeun antara diri, "Saha, terus, bisa disalametkeun?"
10:27 Jeung Yesus, gazing di antarana, ceuk: "Jeung lalaki mustahil; tapi teu jeung Allah. Pikeun jeung Allah sagala hal anu mungkin. "
10:28 Jeung Peter mimiti ngomong ka manéhna, "Behold, urang geus ninggalkeun sagala hal jeung geus dituturkeun ku anjeun. "
10:29 Dina response, Yesus ceuk: "Amin mah nyebutkeun ka anjeun, Teu aya hiji anu geus tinggaleun imah, atawa baraya, atawa sadulur, atawa bapa, atawa indung, atawa barudak, atawa lahan, pikeun demi mah jeung Injil,
10:30 anu moal narima saratus kali salaku loba, ayeuna di waktu ieu: imah, jeung baraya, jeung sadulur, jeung ibu, jeung barudak, jeung taneuh, jeung persecutions, jeung dina kahirupan langgeng umur hareup.
10:31 Tapi loba nu kahiji bakal jadi tukang, jeung panungtung bakal jadi kahiji. "
10:32 Ayeuna maranéhanana éta dina cara naek ka Yerusalem. Jeung Yesus indit payun di antarana, sarta maranéhanana éta astonished. Sarta maranéhanana handap anjeunna nya sieun. Jeung deui, nyokot kumisan dua belas, manéhna mimitian ngabejaan aranjeunna naon rék lumangsung anjeunna.
10:33 "Keur behold, urang bade nepi ka Yerusalem, sarta Putra Manusa bakal dibikeun ka pamingpin para imam, jeung ka scribes, jeung sesepuh. Sarta maranéhanana baris ngahukum manehna pati, sarta maranéhanana baris leungeun anjeunna leuwih kana kapir.
10:34 Sarta maranéhanana baris bohongan anjeunna, jeung nyiduh kana anjeunna, sarta scourge anjeunna, tur nyimpen anjeunna pati. Sarta dina dinten katilu, anjeunna bakal naek deui. "
10:35 Jeung James jeung John, putra Zebedee, Drew deukeut manéhna, paribasa, "Guru, keukeuh we nu naon bae urang bakal menta, Anjeun bakal ngalakukeun pikeun urang. "
10:36 Tapi cenah kana éta hal, "Naon anu rek keur maneh pikeun anjeun?"
10:37 Jeung maranéhna ceuk, "Hibah ka urang yén urang bisa diuk, hiji di katuhu Anjeun jeung nu lain di kénca anjeun, di kamulyaan Anjeun. "
10:38 Tapi Isa nyarios ka aranjeunna: "Anjeun teu nyaho naon nu nanyakeun. Anjeun bisa nginum tina chalice ti nu kuring inum, atawa jadi dibaptis jeung baptisan jeung nu Kami jadi dibaptis?"
10:39 Tapi ceuk maranehna ka anjeunna, "Urang bisa." Saterusna Yesus nyarios ka maranehna: "Leres pisan, Anjeun bakal nginum tina chalice nu, ti nu kuring inum; sarta anjeun bakal dibaptis jeung baptisan nu, jeung nu Kami jadi dibaptis.
10:40 Tapi diuk di katuhu mah, atawa di kenca mah, teu milik méré ka anjeun, tapi pikeun maranéhanana pikeun saha geus disiapkeun. "
10:41 Jeung sapuluh, kana dédéngéan ieu, mimiti jadi indignant arah James jeung John.
10:42 Tapi Yesus, nelepon eta, ceuk maranehna: "Anjeun nyaho, yen jalma anu sigana jadi pamingpin di antara kapir ngadominasi eta, jeung pamingpin maranéhanana laksana otoritas leuwih eta.
10:43 Tapi teu jadi cara ieu diantara anjeun. Gantina, sakur anu bakal jadi leuwih gede bakal menteri Anjeun;
10:44 jeung sakur anu bakal munggaran antara nu bakal jadi hamba sadaya.
10:45 Jadi, oge, Putra Manusa geus teu datang ambéh maranéhanana bakal menteri manéhna, tapi ku kituna manéhna bakal menteri sarta bakal méré hirupna salaku panebusan pikeun rupa-rupa. "
10:46 Jeung maranéhna indit ka Jericho. Jeung salaku manéhna netepkeun kaluar ti Jericho jeung murid-murid jeung pisan loba multitude, Bartimaeus, putra Timaeus, a man blind, diuk begging gigireun jalan.
10:47 Jeung lamun manehna sempet ngadéngé yén ieu Yesus tina Nasaret, manéhna mimitian ceurik kaluar jeung ngomong, "Yesus, Putra Daud, nyokot karunya dina kuring. "
10:48 Sarta loba admonished manéhna jadi tenang. Tapi manéhna ngajerit kabéh leuwih, "Putra Daud, nyokot karunya dina kuring. "
10:49 Jeung Yesus, ngadeg masih, maréntahkeun manéhna disebut. Jeung maranéhna disebut man blind, nyebutkeun manéhna: "Jadi di karapihan. Hudang. Manéhna nelepon anjeun. "
10:50 Jeung casting kumisan garment nya, he leapt luhur jeung indit ka manéhna.
10:51 Sarta dina response, Yesus ceuk manéhna, "Naon anu anjeun pikahoyong, mah kudu ngalakukeun pikeun anjeun?"Jeung man blind ceuk manéhna, "Master, mah bisa ningali. "
10:52 Saterusna Yesus ceuk manéhna, "Pindah, iman anjeun geus nyieun Anjeun sakabeh. "Jeung geura manéhna nempo, sarta manéhna dituturkeun manéhna dina jalan.