Ch 15 Tanda

Tanda 15

15:1 Jeung geura isuk-isuk, sanggeus pamingpin para imam kungsi dicokot ikhtiar jeung sesepuh jeung scribes sarta sakabéh déwan, mengikat Yesus, aranjeunna dipingpin anjeunna jauh sarta dikirimkeun anjeunna ka Pilatus.
15:2 Jeung Pilatus questioned anjeunna, "Anjeun teh raja urang Yahudi?"Tapi di respon, cenah manéhna, "Anjeun nyebutkeun eta."
15:3 Jeung pamingpin para imam dituduh anjeunna dina loba hal.
15:4 Lajeng Pilatus deui questioned anjeunna, paribasa: "Dupi anjeun teu boga respon sagala? Tempo kumaha greatly aranjeunna nuduh anjeun. "
15:5 Tapi Yesus terus masihan euweuh respon, supaya Pilatus wondered.
15:6 Ayeuna dina dinten pesta, anjeunna biasa ngaleupaskeun maranehna salah sahiji tahanan, whomever maranéhna dipénta.
15:7 Tapi aya salah sahiji disebut Barabas, anu kagungan committed rajapati di sedition nu, saha ieu dipasrahkeun kalawan pamadegan sedition nu.
15:8 Sarta lamun riungan tadi naék, aranjeunna mimiti petisi anjeunna ngalakukeun sakumaha anjeunna salawasna tuh keur aranjeunna.
15:9 Tapi Pilatus diwaler aranjeunna sarta ngomong, "Ulah rék kuring rék dipegatkeun ka anjeun raja urang Yahudi?"
15:10 Pikeun anjeunna terang yén ieu kaluar tina dengki yén pamingpin para imam sempet betrayed anjeunna.
15:11 Lajeng imam-imam kapala incited balaréa, ku kituna manéhna bakal ngaleupaskeun Barabas ka aranjeunna gantina.
15:12 tapi Pilatus, ngarespon deui, ceuk maranehna: "Lajeng naon anu anjeun hayang kuring ngalakonan jeung raja urang Yahudi?"
15:13 Tapi deui maranéhna ngajerit, "Crucify anjeunna".
15:14 Tapi sabenerna, Pilatus nyarios ka aranjeunna: "Naha? Naon jahat geus anjeunna dipigawé?"Tapi aranjeunna ngajerit sagala beuki, "Crucify anjeunna".
15:15 lajeng Pilatus, wishing kana nyugemakeun rahayat, dileupaskeun Barabas ka aranjeunna, sarta anjeunna dikirimkeun Yesus, sanggeus parah scourged anjeunna, terus disalibkeun.
15:16 Lajeng prajurit dipingpin anjeunna jauh ka pangadilan praetorium nu. Jeung maranéhna disebut babarengan sakabéh cohort.
15:17 Jeung maranéhna dipakena anjeunna kalawan wungu. Sarta platting makuta tina cucuk, aranjeunna disimpen eta dina anjeunna.
15:18 Sarta aranjeunna mimiti ngajenan anjeunna: "Bagea, raja urang Yahudi. "
15:19 Jeung maranéhna struck sirah na ku Reed, sarta aranjeunna nyiduh kana anjeunna. Sarta kneeling handap, aranjeunna reverenced anjeunna.
15:20 Sarta sanggeus maranéhna sempet meledek anjeunna, aranjeunna dilucuti anjeunna tina ungu, sarta aranjeunna dipakena anjeunna di garments sorangan. Jeung maranéhna dipingpin anjeunna jauh, ambéh maranéhanana bisa crucify anjeunna.
15:21 Jeung maranéhna dipaksa a passerby tangtu, Simon teh Cyrenian, saha ieu anjog ti padesaan, bapa Alexander jeung Rufus, nyandak up cross na.
15:22 Jeung maranéhna dipingpin anjeunna ngaliwatan ka lelewek Golgota, nu hartina, 'Nu Tempat of Calvary.'
15:23 Jeung maranéhna eweh anggur jeung myrrh nginum. Tapi anjeunna teu nampa deui.
15:24 Sarta bari crucifying anjeunna, aranjeunna dibagi garments na, casting kavling leuwih aranjeunna, ningali anu bakal nyandak naon.
15:25 Ayeuna eta teh jam katilu. Jeung maranéhna disalib anjeunna.
15:26 Jeung judul hal nya éta ditulis salaku: Raja urang Yahudi.
15:27 Tur kalawan anjeunna aranjeunna disalib dua garong: hiji di katuhu na, jeung lianna di na tinggaleun.
15:28 Na Kitab Suci ieu kaeusi, nu nyebutkeun: "Jeung ku iniquitous anjeunna reputed".
15:29 Sarta passersby nu blasphemed anjeunna, oyag huluna maranéhanana sarta nyebutkeun, "Ah, Anjeun nu bakal ngancurkeun Bait Allah, sarta di tilu dinten nyieun eta,
15:30 simpen diri ku nurun tina salib. "
15:31 Jeung kitu pamingpin para imam, mocking anjeunna jeung scribes, ceuk hiji sejen: "Anjeunna nu disimpen batur. Anjeunna teu bisa ngahemat dirina.
15:32 Hayu nu Kristus, raja Israel, turun ayeuna tina salib, ku kituna urang bisa ningali tur yakin. "Jalma anu anu disalib kalawan anjeunna ogé dihina anjeunna.
15:33 Jeung nalika di jam kagenep anjog, gelap a lumangsung leuwih sakabéh bumi, dugi ka jam kasalapan.
15:34 Na di jam kasalapan, Yesus ngajerit ku sora tarik, paribasa, "Eloi, Eloi, lamma sabacthani?"Anu hartina, "Ya Allah, Ya Allah, naha tos forsaken kuring?"
15:35 Jeung sababaraha pamadegan nangtung deukeut, kana dédéngéan ieu, ceuk, "Behold, anjeunna nelepon Nabi Elias. "
15:36 Lajeng salah sahijina, ngajalankeun sarta ngeusian hiji bolu jeung cuka, sarta nempatkeun eta sabudeureun hiji Reed, masihan ka anjeunna nginum, paribasa: "tungguan. Hayu urang tingali lamun Nabi Elias baris datangna nyandak anjeunna ka handap ".
15:37 Saterusna Yesus, sanggeus dipancarkeun hiji ceurik nyaring, kadaluwarsa.
15:38 Jeung jilbab candi bedah dua, ti luhur ka handap.
15:39 Mangka centurion anu jumeneng sabalikna anjeunna, ningali yén anjeunna ngalaman kadaluwarsa bari nangis kaluar dina cara kieu, ceuk: "Sabenerna, lalaki ieu teh Putra Allah. "
15:40 Ayeuna aya ogé awéwé ningali ti kajauhan, diantara saha éta Maryam Magdalena, jeung Maria indungna Yakobus nu ngora jeung tina Joseph, jeung Salome,
15:41 (sarta bari anjeunna di Galilea, aranjeunna dituturkeun anjeunna jeung ministered ka anjeunna) sarta loba awéwé séjén, anu kungsi naék marengan manehna ka Yerusalem.
15:42 Sarta lamun malem sempet ayeuna anjog (sabab éta Poé Persiapan, nu sateuacan Sabat)
15:43 aya anjog Joseph of Arimathea, anggota déwan mulya, saha dirina ieu ogé awaiting Karajaan Allah. Sarta anjeunna boldly diasupkeun ka Pilatus na petitioned pikeun awak Yesus.
15:44 Tapi Pilatus wondered lamun anjeunna ngalaman geus maot. Sarta summoning centurion a, anjeunna questioned anjeunna salaku mun naha anjeunna geus maot.
15:45 Jeung nalika anjeunna geus informed ku centurion nu, anjeunna masihan awakna ka Joseph.
15:46 Saterusna Joseph, sanggeus meuli kaen linen rupa, sarta nyokot anjeunna handap, dibungkus anjeunna dina linen rupa jeung diteundeun anjeunna di sepulcher a, nu ieu hewn tina batu anu. Sarta anjeunna digulung batu ka lawang tina kubur.
15:47 Ayeuna Maryam Magdalena jeung Maria indungna Joseph katalungtik dimana anjeunna diteundeun.