Ch 3 Tanda

Tanda 3

3:1 Jeung deui, anjeunna diasupkeun kana Kapernaum. Tur aya lalaki aya anu miboga leungeun layu.
3:2 Jeung maranéhna katalungtik anjeunna, lamun ningali manehna bakal cageur dina Sabbaths, ambéh maranéhanana bisa nuduh anjeunna.
3:3 Na kedalna ka lalaki anu kagungan panangan layu, "Nangtung nepi di tengah".
3:4 Jeung cenah ka eta: "Dupi éta halal pikeun ngalakukeun alus dina Sabbaths, atawa ngalakukeun maksiat, mun masihan kaséhatan mun hirup a, atanapi ngancurkeun?"Tapi aranjeunna tetep jempé.
3:5 Sarta pilari sabudeureun dina poto eta sareng anger, keur pisan saddened leuwih lolong ti hate maranéhna, cenah lalaki nu, "Manjangkeun leungeun anjeun." Sarta manéhna ngalegaan eta, jeung leungeun-Na ieu disimpen ka anjeunna.
3:6 Mangka Parisi, bade kaluar, geuwat nyandak ikhtiar jeung Herodians ngalawan anjeunna, salaku ka kumaha maranéhanana bisa ngancurkeun manéhna.
3:7 Tapi Yesus kaluar kalayan murid-murid ka laut. Sarta riungan hébat dituturkeun anjeunna ti Galilea sarta Yudea,
3:8 ti Yerusalem, ti Idumea na peuntas Yordania. Sarta maranéhanana sabudeureun Tirus jeung Sidon, kana dédéngéan naon anjeunna lakukeun, sumping ka anjeunna dina multitude hébat.
3:9 Sarta anjeunna ngawartoskeun murid-murid yen parahu leutik bakal janten mangpaat ka anjeunna, alatan riungan, lest aranjeunna mencet kana anjeunna.
3:10 Pikeun anjeunna healed jadi loba, nu jadi loba di antarana salaku tatu tadi bakal rurusuhan nuju anjeunna dina urutan noél anjeunna.
3:11 Jeung roh najis, nalika aranjeunna ningal anjeunna, murag sujud saméméh anjeunna. Jeung maranéhna ngajerit, paribasa,
3:12 "Anjeun teh Putra Allah." Sarta manéhna niatna admonished aranjeunna, lest maranéhanana nyieun manéhna dipikawanoh.
3:13 Na naek onto gunung a, anjeunna disebut dirina jalma saha anjeunna willed, sarta aranjeunna sumping ka anjeunna.
3:14 Sarta anjeunna acted supados belas bakal mibanda anjeunna, sarta ku kituna manéhna bisa ngirim aranjeunna kaluar mun ngahutbah.
3:15 Sarta anjeunna masihan aranjeunna otoritas cageur infirmities, na matak kaluar setan:
3:16 sarta anjeunna ditumpukeun dina Simon nami Peter;
3:17 sarta ogé anjeunna ditumpukeun dina James of Zebedee, jeung Yohanes teh lanceukna Yakobus, nami 'Boanerges,'Nu mangrupa, 'Sakulawarga Guruh;'
3:18 jeung Andrew, jeung Philip, jeung Bartolomeus, jeung Mateus, jeung Thomas, sarta James of Alphaeus, sarta Thaddeus, jeung Simon anu Canaanite,
3:19 jeung Yudas Iskariot, anu ogé betrayed anjeunna.
3:20 And they went to a house, and the crowd gathered together again, so much so that they were not even able to eat bread.
3:21 And when his own had heard of it, they went out to take hold of him. Pikeun aranjeunna nyarios: “Because he has gone mad.”
3:22 And the scribes who had descended from Jerusalem said, “Because he has Beelzebub, and because by the prince of demons does he cast out demons.”
3:23 And having called them together, he spoke to them in parables: “How can Satan cast out Satan?
3:24 For if a kingdom is divided against itself, that kingdom is not able to stand.
3:25 And if a house is divided against itself, that house is not able to stand.
3:26 And if Satan has risen up against himself, he would be divided, and he would not be able to stand; instead he reaches the end.
3:27 No one is able to plunder the goods of a strong man, having entered into the house, unless he first binds the strong man, and then he shall plunder his house.
3:28 Amin kuring nyebutkeun ka anjeun, that all sins will be forgiven the sons of men, and the blasphemies by which they will have blasphemed.
3:29 But he who will have blasphemed against the Holy Spirit shall not have forgiveness in eternity; instead he shall be guilty of an eternal offense.”
3:30 Pikeun aranjeunna nyarios: “He has an unclean spirit.”
3:31 Na indung na baraya na anjog. Jeung nangtung luar, aranjeunna dikirim ka anjeunna, nelepon anjeunna.
3:32 Jeung balaréa linggih di sabudeureun anjeunna. Jeung maranéhna ceuk manéhna, "Behold, indung anjeun sarta baraya anjeun nu di luar, néangan anjeun. "
3:33 Jeung ngarespon kana eta, cenah, "Saha indung kuring tur ilaing mah?"
3:34 Sarta pilari sabudeureun di jalma anu diuk sagala sabudeureun anjeunna, cenah: "Behold, indung kuring tur ilaing mah.
3:35 Pikeun sakur geus dipigawé wasiat Allah, sami nyaeta adi kuring, sarta adina mah jeung indung ".