Ch 5 Tanda

Tanda 5

5:1 Jeung maranéhna indit peuntas selat laut kana daérah Gerasenes.
5:2 Jeung salaku anjeunna departing tina parahu, anjeunna langsung patepung, ti kalangan pakuburan, ku lalaki kalawan roh najis,
5:3 anu kagungan tempat na dwelling jeung pakuburan; ngayakeun sempet saha geus bisa meungkeut anjeunna, malah ku ranté.
5:4 Pikeun mibanda geus kabeungkeut sering kalawan shackles na ranté, anjeunna ngalaman pegat dina ranté sarta smashed nu shackles; sarta salah henteu kungsi bisa ngalilindeuk anjeunna.
5:5 Sarta anjeunna salawasna, beurang jeung peuting, diantara makam, atawa di gunung, nangis kaluar sarta motong dirina kalawan batu.
5:6 Sarta ningali Yesus ti Afar, anjeunna lumpat na dipuja anjeunna.
5:7 Sarta nangis kaluar ku sora tarik, cenah: "Naon am I ka anjeun, Yesus, Putra ti Luhur Alloh Maha? Kuring beseech anjeun ku Allah, nu teu siksa kuring. "
5:8 Pikeun cenah anjeunna, "Indit ti lalaki nu, Anjeun najis sumanget ".
5:9 Sarta anjeunna questioned anjeunna: "Saha nami anjeun?"Jeung cenah anjeunna, "My name is pasukan, keur kami loba ".
5:10 Sarta anjeunna entreated anjeunna greatly, ku kituna manéhna henteu bakal ngaluarkeun anjeunna ti wewengkon.
5:11 Sarta di tempat nu, deukeut gunung, aya gerombolan agung babi, dahar.
5:12 Jeung roh entreated anjeunna, paribasa: "Kirim kami kana babi teh, ku kituna urang bisa asup ka aranjeunna. "
5:13 Jeung Yesus promptly masihan aranjeunna idin. Jeung roh najis, departing, diasupkeun kana babi teh. Jeung gerombolan ngeunaan dua sarébu bergegas ka handap kalawan gaya hébat kana laut, sarta maranéhanana drowned di laut.
5:14 Lajeng jalma anu pastured aranjeunna ngungsi, sarta aranjeunna dilaporkeun eta di kotana tur di padesaan. Sarta maranéhanana kabéh indit kaluar ningali naon ieu lumangsung.
5:15 Sarta aranjeunna sumping ka Yesus. Jeung maranéhna nempo lalaki anu kungsi troubled ku sétan nu, linggih, dipakena jeung ku akal waras, sarta maranéhanana éta sieun.
5:16 Saha jalma anu geus katempo eta dipedar mun aranjeunna kumaha anjeunna ngalaman diurus ku lalaki nu kungsi sétan nu, sarta ngeunaan babi teh.
5:17 Sarta aranjeunna mimiti petisi anjeunna, ku kituna manéhna bakal mundur ti wates maranéhna.
5:18 Jeung salaku anjeunna climbing kana parahu, lalaki anu geus troubled ku setan mimiti menta anjeunna, ku kituna manéhna bisa jadi kalayan anjeunna.
5:19 Sarta anjeunna henteu ngidinan anjeunna, tapi cenah anjeunna, "Pindah ka jalma sorangan, di imah sorangan, sarta ngembarkeun ka aranjeunna kumaha hébat nyaéta hal anu Lord geus dipigawé pikeun anjeun, na kumaha anjeunna geus dicokot karunya on anjeun. "
5:20 Sarta manéhna indit jauh tur mimitian ngahutbah dina Sapuluh Lokasi, kumaha hébat nya hal anu Yesus sempet dipigawé pikeun anjeunna. Jeung dulur wondered.
5:21 Sarta lamun Yesus kungsi meuntas di parahu, leuwih selat deui, a riungan hébat sumping babarengan saméméh anjeunna. Sarta anjeunna deukeut laut.
5:22 Sarta salah sahiji pamingpin di Kapernaum, ngaranna Jairus, ditilik. Jeung manéh manéhna, anjeunna murag sujud dina suku-Na.
5:23 Sarta anjeunna beseeched anjeunna greatly, paribasa: "Kanggo putri abdi deukeut tungtungna. Kita Hayu jeung iklas leungeun anjeun dina dirina, ku kituna manehna bisa jadi sehat sarta bisa hirup ".
5:24 Sarta manéhna indit kalayan anjeunna. Sarta riungan hébat dituturkeun anjeunna, sarta aranjeunna dipencet kana anjeunna.
5:25 Tur aya awéwé anu kungsi aliran getih pikeun dua belas taun.
5:26 Manehna sempet endured teuing ti sababaraha ahli médis, jeung manehna sempet spent sagalana manehna dipiboga kalayan henteu manfaat pisan, tapi gantina manehna janten parah.
5:27 Saterusna, lamun manehna sempet ngadéngé Yesus, manehna ditilik ngaliwatan riungan tukang anjeunna, jeung manehna keuna pésta na.
5:28 Pikeun manéhna ceuk: "Kusabab lamun kuring noél malah pésta na, Kuring bakal disimpen. "
5:29 Jeung geura, sumber tina perdarahan nya ieu garing nepi, jeung manehna sensed dina awakna yén Aisyah geus healed tina tatu.
5:30 Jeung geura Yesus, merealisasikan dina dirina yén kakuatan nu ngalaman Isro kaluar ti anjeunna, ngarobahna ka balaréa, ceuk, "Saha keuna garments kuring?"
5:31 Jeung murid-murid Isa ka manehna, "Anjeun ningali eta riungan tekenan sababaraha sabudeureun anjeun, na acan nu nyebutkeun, 'Saha keuna kuring?'"
5:32 Sarta anjeunna katingali di sabudeureun pikeun ningali awéwé anu sempet dipigawé ieu.
5:33 Tapi sabenerna, awéwé nu, di sieun trembling, nyaho naon anu kajadian dina dirina, indit sarta murag sujud saméméh anjeunna, jeung manehna ngawartoskeun anjeunna sakabeh bebeneran.
5:34 Jeung cenah nya: "Putri, iman anjeun geus disimpen Anjeun. Buka di karapihan, tur jadi healed tina tatu Anjeun. "
5:35 Bari anjeunna masih diomongkeun, aranjeunna anjog ti pangawasa Kapernaum, paribasa: "Putri anjeun maot. Naha gangguan teh Guru wae salajengna?"
5:36 Tapi Yesus, sanggeus ngadéngé kecap nu diucapkeun, ngadawuh ka pangawasa Kapernaum: "Entong sieun. Anjeun peryogi ukur yakin ".
5:37 Sarta anjeunna henteu bakal diturutan saha nuturkeun manehna, iwal Peter, sarta James, jeung Yohanes teh lanceukna Yakobus.
5:38 Jeung maranéhna indit ka imah tina pangawasa Kapernaum. Sarta manéhna nempo tumult a, jeung weeping, sarta loba wailing.
5:39 sarta ngasupkeun, cenah kana éta hal: "Naha anjeun kaganggu sarta weeping? mojang teu maot, Tapi nyaeta saré ".
5:40 Jeung maranéhna derided anjeunna. Tapi sabenerna, sanggeus nempatkeun kabeh kaluar, Anjeunna nyandak rajana sahiji mojang, jeung jalma anu éta jeung manéhna, sarta anjeunna diasupkeun ka mana mojang ieu bohong.
5:41 Sarta nyokot mojang ku leungeun, cenah nya, "Talitha koumi,"Anu hartina, "Gadis Little, (Kuring ngomong ka anjeun) hudang.
5:42 Jeung geura gadis muda acuk up na walked. Ayeuna manéhna heubeul dua belas taun. Sarta maranéhanana dumadakan struck ku pikaheraneun hébat.
5:43 Sarta anjeunna maréntahkeun éta sternly, jadi mana teu saurang ogé bakal nyaho ngeunaan eta. Sarta anjeunna ngawartoskeun ka masihan dirina hal dahar.