Ch 14 Matthew

Matthew 14

14:1 Dina jangka waktu nu, Herodes di Tetrarch ngadéngé warta ngeunaan Yesus.
14:2 Jeung cenah pagawé na: "Ieu Yahya Baptis. Anjeunna geus risen ti nu maraot, jeung nu naha miracles téh jam gawé di manéhna. "
14:3 Pikeun Herodes sempet apprehended John, tur kabeungkeut anjeunna, tur nyimpen anjeunna panjara, sabab Herodias, pamajikan lanceukna.
14:4 Pikeun John ieu sangkan anjeunna, "Éta henteu halal pikeun anjeun gaduh nya."
14:5 Sarta sanajan manéhna hayang maéhan anjeunna, anjeunna takwa éta jalma, lantaran ngayakeun anjeunna janten nabi.
14:6 Saterusna, on ultah Herodes urang, putri Herodias menari di satengahing maranéhna, sarta eta pleased Herodes.
14:7 Jeung kitu anjeunna jangji kalawan sumpah ka masihan dirina naon manehna bakal nanya ngeunaan anjeunna.
14:8 Tapi, sanggeus geus disarankan ku indungna, manéhna ceuk, "Pasihan abdi didieu, on platter a, kapala Yahya Baptis ".
14:9 Jeung raja ieu greatly saddened. Tapi alatan sumpah-Na, jeung kusabab jalma anu diuk dina méja kalayan anjeunna, anjeunna maréntahkeun ka dibikeun.
14:10 Sarta anjeunna dikirim jeung dipancung John panjara.
14:11 Na sirah na dibawa kana platter a, sarta eta ieu dibikeun ka mojang, jeung manehna dibawa ka indungna.
14:12 Jeung murid-murid ditilik sarta nyandak awak, sarta aranjeunna dikubur deui. sarta anjog, aranjeunna dilaporkeun ka Yesus.
14:13 Lamun Yesus sempet ngadéngé eta, manéhna kaluar ti aya ku parahu, ka tempat deserted ku dirina. Jeung lamun panongton sempet ngadéngé eta, maranehna dituturkeun manéhna dina suku ti kota.
14:14 Jeung bade kaluar, manéhna nempo hiji multitude gede, jeung Anjeunna nyandak karunya dina eta, sarta manéhna kapok gering maranéhanana.
14:15 Jeung lamun peuting geus anjog, murid-murid ditilik manéhna, paribasa: "Ieu tempat deserted, jeung jam ayeuna geus lulus. Ngabubarkeun nu panongton, jadina, ku akang ka kota, maranéhanana bisa meuli dahareun keur diri. "
14:16 Tapi Isa nyarios ka aranjeunna: "Maranéhanana geus teu kudu indit. Méré eta hiji hal dahar yourselves. "
14:17 Maranéhanana dijawab manehna, "Urang geus euweuh di dieu, iwal lima loaves sarta dua lauk. "
14:18 Cenah maranehna, "Bawa eta di dieu mah."
14:19 Jeung lamun manehna geus maréntahkeun multitude ka diuk turun kana jukut, Anjeunna nyandak lima loaves jeung dua lauk, jeung gazing nepi ka sawarga, he rahayu jeung peupeus jeung méré roti ka murid, terus murid ka tantara.
14:20 Jeung maranéhna sadaya ate jeung éta wareg. Jeung maranéhna nyandak nepi sésa: dua belas baskets pinuh ku popotongan.
14:21 Ayeuna jumlah jalma anu ate ieu lima rebu lalaki, sagigireun awewe jeung barudak.
14:22 Jeung Yesus promptly dipaksa murid-murid naek kana parahu, jeung miheulaan manéhna di nyebrang laut, bari PHK nu panongton.
14:23 Jeung sanggeus PHK nu multitude, manéhna naék sorangan onto gunung ka neneda. Jeung lamun peuting anjog, manéhna sorangan aya.
14:24 Tapi di satengahing laut, parahu ieu keur tossed ngeunaan ku gelombang. Pikeun angin ieu ngalawan eta.
14:25 Saterusna, di nonton kaopat peuting, manéhna datang ka eta, leumpang kana laut.
14:26 Jeung manéh manéhna leumpang kana laut, maranéhanana kaganggu, paribasa: "Eta kudu jadi kaahéngan." Jeung maranéhna ceurik kaluar, alatan sieun.
14:27 Jeung geura, Yesus spoke ka aranjeunna, paribasa: "Dupi Iman. Ieu Abdi. Ulah sieun."
14:28 Lajeng Peter direspon ku nyebutkeun, "Gusti, lamun éta anjeun, mesen atuh datangna ka anjeun leuwih ti cai ".
14:29 Jeung cenah, "Kita Hayu." Jeung Peter, nurun tina parahu, walked leuwih caina, ku kituna rék ka Yesus.
14:30 Tapi sabenerna, ningali nu angin ieu kuat, anjeunna sieun. Jeung salaku anjeunna mimiti tilelep, he ngajerit, paribasa: "Gusti, tulungan kuring."
14:31 Jeung geura Yesus ngalegaan leungeun-Na sarta nyandak nyekel anjeunna. Jeung cenah manéhna, "O saeutik dina iman, naha anjeun cangcaya?"
14:32 Jeung nalika maranéhna sempet naék kana parahu, angin ceased.
14:33 Lajeng jalma anu aya di parahu Drew deukeut jeung dipuja anjeunna, paribasa: "Sabenerna, anjeun teh Putra Allah. "
14:34 Sarta sanggeus meuntas laut, aranjeunna anjog di tanah Genesaret.
14:35 Jeung nalika di lalaki tempat nu sempet dipikawanoh anjeunna, aranjeunna dikirim kana sagala wilayah anu, sarta aranjeunna dibawa ka anjeunna sadayana anu miboga maladies.
14:36 Jeung maranéhna petitioned anjeunna, ambéh maranéhanana bisa noel komo hem of pésta na. Sarta saloba keuna eta Tembok diwangun sadayana.