Ch 16 Matthew

Matthew 16

16:1 And Pharisees and Sadducees approached him to test him, and they asked him to show them a sign from heaven.
16:2 But he responded by saying to them: “When evening arrives, Anjeun ngomong, ‘It will be calm, for the sky is red,'
16:3 and in the morning, ‘Today there will be a storm, for the sky is red and gloomy.’ So then, you know how to judge the appearance of the sky, but you are unable to know the signs of the times?
16:4 An evil and adulterous generation seeks a sign. And a sign shall not be given to it, except the sign of the prophet Jonah.” And leaving them behind, manéhna indit jauh.
16:5 And when his disciples went across the sea, they forgot to bring bread.
16:6 Jeung cenah ka eta, “Consider and beware of the leaven of the Pharisees and the Sadducees.”
16:7 But they were thinking within themselves, paribasa, “It is because we have not brought bread.”
16:8 Saterusna Yesus, nyaho ieu, ceuk: “Why do you consider within yourselves, O little in faith, that it is because you have no bread?
16:9 Do you not yet understand, nor remember, the five loaves among the five thousand men, and how many containers you took up?
16:10 Or the seven loaves among the four thousand men, and how many baskets you took up?
16:11 Why do you not understand that it was not because of bread that I said to you: Beware of the leaven of the Pharisees and the Sadducees?"
16:12 Then they understood that he was not saying that they should beware of the leaven of bread, but of the doctrine of the Pharisees and the Sadducees.
16:13 Lajeng Yesus angkat ka bagéan Caesarea Philippi. Sarta anjeunna questioned murid-murid, paribasa, "Saha do lalaki disebutkeun yen Putra Manusa anu?"
16:14 Jeung maranéhna ceuk, "Aya nu nyebatkeun Yahya Baptis, jeung nu lianna nyebutkeun Nabi Elias, masih batur nyebutkeun Yermia atanapi salah sahiji nabi ".
16:15 Yesus nyarios ka maranehna, "Tapi anu anjeun nyebutkeun yén Kami?"
16:16 Simon Peter direspon ku nyebutkeun, "Anjeun teh Al Masih, Putra Allah anu jumeneng. "
16:17 Sarta dina response, Yesus ceuk manéhna: "Rahayu anjeun, Simon bin Yunus. Pikeun daging jeung getih teu wangsit ieu ka anjeun, Tapi Rama kuring, anu aya di sawarga.
16:18 Jeung kuring ngomong ka anjeun, nu aya Peter, jeung kana batu ieu kuring baris ngawangun Garéja kuring, sarta Gerbang Apan teu lumaku ngalawan eta.
16:19 Jeung kuring bakal mere Anjeun kenop di Karajaan Sawarga. Jeung naon maneh wajib ngabeungkeut di bumi bakal kabeungkeut, malah di sawarga. Jeung naon maneh wajib ngaleupaskeun di bumi bakal dileupaskeun, malah di sawarga. "
16:20 Lajeng anjeunna maréntahkeun murid-murid yen aranjeunna kedah ngabejaan moal salah yén manéhna téh Isa Al Masih.
16:21 Ti waktos eta, Yesus mimiti nembongkeun ka murid-murid anu eta éta dipikabutuh pikeun anjeunna indit ka Yerusalem, tur sangsara teuing ti sesepuh jeung scribes jeung pamingpin para imam, tur bisa ditelasan, na naek deui dina dinten katilu.
16:22 Jeung Peter, nyokot manéhna kumisan, mimiti rebuke anjeunna, paribasa, "Gusti, mungkin eta janten tebih ti anjeun; teu wajib lumangsung ka anjeun. "
16:23 Jeung ngarobah jauh, Isa ngadawuh ka Peter: "Meunang kuring balik, Iblis; anjeun halangan pikeun kuring. Keur anjeun teu behaving nurutkeun naon Gusti, Tapi nurutkeun naon tina lalaki ".
16:24 Saterusna Yesus nyarios ka murid-murid-Na: "Lamun saha daék datang sanggeus kuring, mugi Gusti mungkir dirina, jeung nyokot nepi cross-Na, jeung nuturkeun kuring.
16:25 Keur sakur bakal nyalametkeun hirupna, bakal leungit. Tapi sakur bakal geus leungit hirupna pikeun demi mah, bakal manggihan eta.
16:26 Keur kumaha teu eta kauntungan manusa, lamun manéhna gains sakabeh dunya, can sabenerna miboga ruksakna jiwa-Na? Atawa naon bakal manusa méré di tukeran pikeun jiwa-Na?
16:27 Pikeun Putra Manusa bakal sumping dina kamulyaan Rama-Na, jeung Malaikat-Na. Jeung mangka manéhna baris repay unggal hiji nurutkeun bukuna.
16:28 Amin kuring nyebutkeun ka anjeun, aya sababaraha di antara maranéhanana nangtung di dieu, anu teu kudu secukupnya maot, nepi ka maranehna nempo Putra Manusa anjog di pamaréntahan-Na. "