Ch 22 Matthew

Matthew 22

22:1 Jeung ngarespon, Yesus deui spoke ka aranjeunna di misil, paribasa:
22:2 "The Karajaan Sawarga teh kawas lalaki anu éta raja, anu sohor hiji pernikahan pikeun putrana.
22:3 Sarta anjeunna dikirim pagawé pikeun nelepon jalma anu diondang kana pernikahan. Tapi maranéhanana éta henteu daék datangna.
22:4 Deui, anjeunna dikirim pagawé lianna, paribasa, 'Bejakeun ka diondang: Behold, Kuring geus disiapkeun hidangan kuring. bulls na fatlings kuring geus ditelasan, sarta sakabeh anu siap. Datang ka pernikahan. '
22:5 Tapi aranjeunna dipaliré ieu sareng aranjeunna indit jauh: salah mun nagara estate na, sarta séjén pikeun na bisnis.
22:6 Tapi sabenerna, sésana nyokot nyekel pagawé sarta, sanggeus dirawat sareng geuleuh, ditelasan aranjeunna.
22:7 Tapi lamun raja uninga kieu, anjeunna ambek. Sarta ngirim kaluar tentara na, anjeunna ancur pamadegan murderers, sarta anjeunna dibeuleum kotana maranéhna.
22:8 Lajeng anjeunna nyarios ka pagawé na: 'Kawinan, leres pisan, geus disiapkeun. Tapi jalma anu diondang éta teu pantes.
22:9 Ku sabab, balik kaluar kana cara, na nelepon whomever anjeun bakal manggihan mun kawinan. '
22:10 Sarta pagawé na, departing kana cara, dikumpulkeun sakabeh jalma saha aranjeunna kapanggih, bad jeung alus, jeung kawinan ieu ngeusi sémah.
22:11 Lajeng raja diasupkeun ningali tamu. Sarta manéhna nempo saurang lalaki aya anu teu dipakena dina pésta kawinan.
22:12 Jeung cenah manéhna, 'Babaturan, kumaha eta nu geus diasupkeun didieu tanpa gaduh pésta kawinan?'Tapi anjeunna dumbstruck.
22:13 Lajeng raja ngadawuh ka menteri: 'Ngabeungkeut leungeun jeung suku na, sareng tuang anjeunna kana gelap luar, di mana aya bakal weeping jeung gnashing huntu.
22:14 Pikeun loba disebut, Tapi sababaraha nu dipilih. ' "
22:15 Mangka Parisi, bade kaluar, nyandak ikhtiar sakumaha keur kumaha maranéhna bisa entrap anjeunna dina biantara.
22:16 Jeung maranéhna dikirim murid maranéhna pikeun anjeunna, jeung Herodians, paribasa: "Guru, kami nyaho yen anjeun jujur, na nu ngajarkeun cara Allah dina bebeneran, na yén pangaruh batur aya sia aya ka anjeun. Pikeun anjeun teu mikirkeun reputasi tina lalaki.
22:17 Ku sabab, ngabejaan urang, kumaha teu eta sigana anjeun? Geus eta halal mayar pajak sensus ka Caesar, atanapi henteu?"
22:18 Tapi Yesus, nyaho wickedness maranéhna, ceuk: "Naha anjeun nguji kuring, Anjeun munafik?
22:19 Témbongkeun kuring nu koin tina pajeg sensus. "Jeung maranéhna ditawarkeun anjeunna denarius a.
22:20 Jeung Yesus nyarios ka maranehna, "Gambar anu ieu, jeung anu Prasasti?"
22:21 Maranéhanana ceuk manéhna, "Caesar urang". Lajeng anjeunna nyarios ka aranjeunna, "Lajeng ngarobah kana Caesar naon tina Caesar; sarta ka Allah naon Allah. "
22:22 Na dédéngéan ieu, aranjeunna wondered. Sarta sanggeus ditinggalkeun manehna balik, maranehna indit jauh.
22:23 Dina poé nu, nu Sadducees, anu nyebutkeun aya janten teu jadian, ditilik anjeunna. Jeung maranéhna questioned anjeunna,
22:24 paribasa: "Guru, Musa ngadawuh: Mun saha bakal tos maot, teu mibanda putra, lanceukna wajib nikah pamajikanana, sarta anjeunna wajib ngumpulkeun nepi turunan ka lanceukna.
22:25 Ayeuna aya tujuh sadulur jeung urang. Sarta mimiti, sanggeus dilaksanakeun pamajikan a, maot. Sarta teu mibanda turunan, anjeunna ninggalkeun pamajikanana ka lanceukna:
22:26 sarupa jeung nu kadua, jeung katilu, malah mun katujuh teh.
22:27 Jeung tukang sadaya, awéwé éta ogé diliwatan jauh.
22:28 Dina jadian teh, terus, pamajikan anu tujuh baris manehna jadi? Pikeun aranjeunna sadayana kagungan nya. "
22:29 Tapi Yesus direspon ka aranjeunna ku nyebutkeun: "Geus Isro sesat ku nyaho ngayakeun Kitab Suci, atawa kakawasaan Allah.
22:30 Pikeun di jadian teh, aranjeunna ngayakeun wajib nikah, atawa dibikeun di nikah. Gantina, aranjeunna bakal jadi kawas nu Malaikat Allah di sawarga.
22:31 Tapi ngeunaan jadian tina maot, geus henteu maca naon ieu diucapkeun ku Alloh, nyarios ka anjeun:
22:32 'Kami Allah Ibrahim, sarta Allah Ishak, jeung Allah Yakub?'Anjeunna teu Allah tina maot, Tapi hirup teh ".
22:33 Jeung nalika di panongton uninga kieu, aranjeunna wondered di doktrin na.
22:34 Tapi Parisi, dédéngéan yén anjeunna ngalaman ngabalukarkeun Sadducees janten jempé, sumping babarengan salaku hiji.
22:35 Jeung salah sahijina, dokter hukum, questioned anjeunna, pikeun nguji anjeunna:
22:36 "Guru, nu di parentah hébat dina hukum?"
22:37 Yesus ceuk manéhna: " 'Anjeun kudu bogoh ka Gusti Alloh anjeun ti sadayana haté anjeun, tur kalawan sakabeh jiwa anjeun sarta kalawan sagala pikiran anjeun. '
22:38 Ieu teh greatest sarta mimiti parentah.
22:39 Tapi kadua sarua jeung eta: 'Anjeun kudu bogoh ka tatangga anjeun salaku diri.'
22:40 Dina dua nurut ieu sakabéh hukum gumantung, na oge nabi ".
22:41 Saterusna, lamun urang Parisi anu dikumpulkeun babarengan, Yesus questioned aranjeunna,
22:42 paribasa: "Kumaha saur anjeun ngeunaan Kristus? putra anu anjeunna?"Ceuk Maranéhanana manéhna, "Daud".
22:43 Cenah maranehna: "Lajeng kumaha tiasa David, di Roh, nelepon anjeunna Gusti, paribasa:
22:44 'Ceuk The Lord ka Gusti abdi: Diuk dina leungeun katuhu kuring, dugi I ngadamel musuh anjeun footstool Anjeun?'
22:45 Jadi mangka, lamun Daud nyaéta panggero anjeunna Gusti, kumaha anjeunna tiasa putrana?"
22:46 Sarta salah sahiji euweuh éta bisa ngabales anjeunna kecap. Jeung ngayakeun teu saha wani, ti dinten nu maju, ditaroskeun anjeunna.