Ch 25 Matthew

Matthew 25

25:1 "Mangka Karajaan Sawarga bakal jadi kawas sapuluh virgins, saha, nyokot lampu maranéhanana, indit kaluar pikeun minuhan panganten lalaki jeung jaman Suharto.
25:2 Tapi lima sahijina nya éta foolish, jeung lima éta prudent.
25:3 Pikeun lima foolish, sanggeus dibawa lampu maranéhanana, teu nyokot minyak sareng maranehna.
25:4 Tapi sabenerna, leuwih prudent dibawa minyak, dina peti maranéhanana, jeung lampu.
25:5 Saprak bridegroom ieu nyangsang, maranéhanana kabéh murag sare, jeung maranéhanana saré.
25:6 Tapi di tengah peuting, ceurik a indit kaluar: 'Behold, panganten lalaki ieu anjog. Pindah kaluar papanggih manéhna. '
25:7 Teras sadaya virgins maranéhanana mawar luhur jeung dipangkas lampu maranéhanana.
25:8 Tapi leuwih foolish ceuk ka wijaksana, 'Méré ka urang ti minyak Anjeun, keur lampu urang nu keur dipareuman. '
25:9 Nu prudent direspon ku nyebutkeun, 'Lest sugan aya bisa jadi teu cukup pikeun urang jeung keur anjeun, eta bakal leuwih alus pikeun anjeun pikeun muka pabrik jeung meuli sababaraha keur yourselves. '
25:10 Tapi bari maranéhanana bade dibeuli, panganten lalaki nu anjog. Jeung jalma anu disiapkeun asup jeung manéhna kawinan, jeung panto ditutup secara.
25:11 Tapi sabenerna, di pisan ahir, nu virgins sésana ogé anjog, paribasa, 'Gusti, Gusti, muka ka urang. '
25:12 Tapi manéhna direspon ku nyebutkeun, 'Amin mah ngomong ka anjeun, Abdi henteu kenal anjeun.'
25:13 Jeung jadi Anjeun kudu waspada, sabab teu nyaho poe ieu atawa jam.
25:14 Keur éta téh kawas manusa setelan kaluar dina lalampahan panjang, anu disebut pagawé sarta dikirimkeun ka eta barang-Na.
25:15 Jeung hiji manéhna méré lima talenta, jeung dua sejen, can sejen he méré hiji, ka unggal nurutkeun pangabisa sorangan. jeung promptly, manéhna nyetél kaluar.
25:16 Saterusna manéhna anu geus katarima lima talenta indit kaluar, sarta manéhna dijieun pamakéan ieu, sarta manéhna miboga lima sejen.
25:17 Jeung kitu, manéhna anu geus narima dua miboga dua sejen.
25:18 Tapi manéhna anu geus ditarima hiji, bade kaluar, ngali kana bumi, sarta manéhna nyumput duit lord-Na.
25:19 Tapi sabenerna, sanggeus lila, nu lord of pagawé maranéhanana balik sarta manéhna netep akun eta.
25:20 Jeung lamun manehna anu geus katarima lima talenta ditilik, manéhna dibawa sejen lima talenta, paribasa: 'Gusti, anjeun dikirimkeun lima talenta ka kuring. Behold, Kuring geus ngaronjat ku lima sejen. '
25:21 lord-Na ceuk manéhna: 'Saé, hamba alus sarta satia. Saprak anjeun geus satia leuwih sababaraha hal, Kuring bakal nunjuk anjeun leuwih loba hal. Tuliskeun kana gladness of lord Anjeun. '
25:22 Saterusna manéhna anu geus narima dua talenta oge ditilik, jeung cenah: 'Gusti, anjeun dikirimkeun dua talenta ka kuring. Behold, Kuring geus miboga dua sejen. '
25:23 lord-Na ceuk manéhna: 'Saé, hamba alus sarta satia. Saprak anjeun geus satia leuwih sababaraha hal, Kuring bakal nunjuk anjeun leuwih loba hal. Tuliskeun kana gladness of lord Anjeun. '
25:24 Saterusna manéhna anu geus ditarima hiji bakat, approaching, ceuk: 'Gusti, Kuring nyaho yén anjeun man teuas. Anjeun Fedi mana anjeun geus teu sown, jeung ngumpulkeun mana anjeun geus teu sumebar.
25:25 Teras kumaha, keur sieun, Kuring indit kaluar jeung nyumput bakat Anjeun dina bumi. Behold, Anjeun boga naon Hormat. '
25:26 Tapi lord-Na ceuk manéhna di response: 'Anjeun jahat jeung teu puguh hamba! Anjeun terang mah Fedi mana atuh geus teu sown, jeung ngumpulkeun mana atuh geus teu sumebar.
25:27 Ku sabab, Anjeun kudu disimpen duit jeung bankers, teras salajengna, di datangna mah, sahenteuna kuring bakal narima naon tambang jeung kapentingan.
25:28 Teras kumaha, nyokot bakat jauh ti manéhna jeung méré eta hiji anu ngabogaan sapuluh talenta.
25:29 Keur ka dulur anu ngabogaan, leuwih bakal dibikeun, sarta manéhna bakal geus di kaayaanana. Tapi ti manéhna anu ngabogaan teu, komo naon manéhna jigana geus, bakal dibawa kabur.
25:30 Jeung tuang nu abdi gunana kana gelap luar, di mana aya bakal weeping jeung gnashing huntu. '
25:31 Tapi lamun Putra Manusa bakal geus anjog di paduka na, sarta sakabeh Malaikat jeung manehna, mangka manéhna baris diuk kana korsi tina paduka na.
25:32 Sarta sakabeh bangsa bakal dikumpulkeun babarengan saméméh anjeunna. Sarta anjeunna wajib misahkeun tina karana, sagampil angon a misahkeun domba ti embé.
25:33 Sarta anjeunna wajib stasiun domba, leres pisan, nu bener-Na, tapi embé on na tinggaleun.
25:34 Lajeng Raja wajib ngomong ka jalma anu bakal asup ka katuhu na: 'Hayu, Anjeun rahayu tina Rama kuring. Mibanda karajaan disiapkeun pikeun anjeun ti pondasi dunya.
25:35 Pikeun kuring lapar, jeung anjeun masihan kuring dahar; Kuring éta haus, jeung anjeun masihan kuring nginum; Kuring éta muhrim, jeung anjeun ngajak kuring di;
25:36 taranjang, jeung anjeun katutupan kuring; gering, jeung anjeun ngadatangan kuring; Kuring éta panjara, jeung anjeun sumping ka kuring. '
25:37 Mangka ngan bakal ngajawab anjeunna, paribasa: 'Gusti, lamun boga kami ningali maneh lapar, sarta fed Anjeun; halabhab, tur dibere Anjeun inuman?
25:38 Sarta lamun geus urang katempo Anjeun muhrim, sarta dicokot anjeun? atawa taranjang, jeung ditutupan Anjeun?
25:39 Atawa lamun tuh urang tingali maneh gering, atawa panjara, sarta didatangan ka anjeun?'
25:40 Sarta dina response, Raja wajib ngomong ka aranjeunna, 'Amin mah ngomong ka anjeun, iraha anjeun tumaros ieu salah sahiji, éta sahanteuna ti ilaing mah, Anjeun tumaros keur kuring. '
25:41 Lajeng anjeunna ogé wajib sebutkeun, ka jalma anu bakal asup kénca na: 'Indit ti kuring, Anjeun leuwih accursed, kana seuneu langgeng, nu ieu disiapkeun pikeun Iblis jeung malaikat-Na.
25:42 Pikeun kuring lapar, jeung anjeun teu masihan kuring dahar; Kuring éta haus, jeung anjeun teu masihan kuring nginum;
25:43 Kuring éta muhrim jeung anjeun teu butuh kuring di; taranjang, jeung anjeun henteu nutupan kuring; gering na panjara, jeung anjeun henteu didatangan kuring. '
25:44 Tuluy maranehna oge bakal ngajawab anjeunna, paribasa: 'Gusti, lamun teu urang tingali maneh lapar, atanapi halabhab, atanapi muhrim, atawa taranjang, atanapi gering, atawa panjara, na teu menteri ka anjeun?'
25:45 Lajeng anjeunna wajib ngabales aranjeunna ku nyebutkeun: 'Amin mah ngomong ka anjeun, iraha anjeun teu ngalakukeun ka salah sahiji ieu sahenteuna, ngayakeun anjeun ngalakukeun ka kuring. '
25:46 Sarta ieu wajib balik kana hukuman langgeng, tapi ngan wajib balik kana hirup langgeng. "