Ch 6 Matthew

Matthew 6

6:1 "Perhatoskeun, lest Anjeun ngalakukeun kaadilan anjeun saméméh lalaki, guna ditempo ku aranjeunna; disebutkeun Anjeun teu kudu boga ganjaran kalawan Rama Anjeun, anu aya di sawarga.
6:2 Ku sabab, mun anjeun masihan zakat, ulah milih disada gusti a sateuacan Anjeun, salaku munafik do di synagogues na di kota, ambéh maranéhanana bisa jadi ngahormatan ku lalaki. Amin kuring nyebutkeun ka anjeun, aranjeunna nampi ganjaran maranéhanana.
6:3 Tapi mun anjeun masihan zakat, ulah ngantep leungeun kénca anjeun nyaho naon leungeun katuhu anjeun lakukeun,
6:4 ku kituna almsgiving Anjeun bisa jadi dina rusiah, jeung Rama Anjeun, anu nilik dina rusiah, bakal repay Anjeun.
6:5 Jeung pas solat, Anjeun teu kudu kawas nu munafik, anu sunda nangtung di synagogues na di pelosok jalan solat, ambéh maranéhanana bisa ditempo ku lalaki. Amin kuring nyebutkeun ka anjeun, aranjeunna nampi ganjaran maranéhanana.
6:6 tapi anjeun, mun anjeun neneda, asupkeun kana rohangan anjeun, sarta sanggeus Cicing panto, neneda ka Rama anjeun dina rusiah, jeung Rama Anjeun, anu nilik dina rusiah, bakal repay Anjeun.
6:7 Jeung nalika sholat, ulah milih loba kecap, salaku pagans ngalakukeun. Pikeun maranéhna nganggap yén ku lobaan maranéhanana kecap maranéhna bisa jadi heeded.
6:8 Ku sabab, ulah milih niru aranjeunna. Pikeun Rama Anjeun weruh naon kaperluan Anjeun bisa jadi, malah saméméh anjeun menta anjeunna.
6:9 Ku sabab, Anjeun bakal neneda di cara kieu: Rama kami, anu aya di sawarga: Mungkin ngaran anjeun dijaga suci.
6:10 Bisa karajaan Anjeun datang. Mungkin anjeun bakal dilakukeun, sakumaha di sawarga, kitu ogé di bumi.
6:11 Masihan kami poe ieu kami roti-sustaining hirup.
6:12 And forgive us our debts, salaku urang ogé ngahampura debtors kami.
6:13 Sarta ngabalukarkeun urang teu kana dedi. Tapi ngosongkeun kami ti maksiat. Amin.
6:14 Pikeun lamun baris ngahampura lalaki dosa maranéhanana, Rama sawarga Anjeun ogé bakal ngahampura anjeun nyinggung Anjeun.
6:15 Tapi lamun moal ngahampura lalaki, ngayakeun bakal Rama Anjeun ngahampura anjeun dosa anjeun.
6:16 Jeung pas gancang, ulah milih jadi gloomy, kawas nu munafik. Pikeun aranjeunna ngarobah rupa maranéhna, ambéh puasa maranéhanana bisa jadi katempo keur lalaki. Amin kuring nyebutkeun ka anjeun, yen aranjeunna geus narima ganjaran maranéhanana.
6:17 Tapi pikeun anjeun, mun anjeun gancang, malur sirah anjeun sarta ngumbah raray anjeun,
6:18 ambéh puasa anjeun moal janten katempo keur lalaki, tapi mun Rama Anjeun, anu aya dina rusiah. Jeung Rama Anjeun, anu nilik dina rusiah, bakal repay Anjeun.
6:19 Do not choose to store up for yourselves treasures on earth: where rust and moth consume, and where thieves break in and steal.
6:20 Gantina, store up for yourselves treasures in heaven: where neither rust nor moth consumes, and where thieves do not break in and steal.
6:21 Keur dimana harta Anjeun, there also is your heart.
6:22 The lamp of your body is your eye. Lamun panon anjeun damang, sakabéh awak anjeun bakal ngeusi cahaya.
6:23 But if your eye has been corrupted, your entire body will be darkened. If then the light that is in you is darkness, how great will that darkness be!
6:24 No one is able to serve two masters. For either he will have hatred for the one, and love the other, or he will persevere with the one, and despise the other. You cannot serve God and wealth.
6:25 Jeung saterusna mah nyebutkeun ka anjeun, do not be anxious about your life, as to what you will eat, nor about your body, as to what you will wear. Is not life more than food, and the body more than clothing?
6:26 Consider the birds of the air, how they neither sow, nor reap, nor gather into barns, and yet your heavenly Father feeds them. Are you not of much greater value than they are?
6:27 And which of you, by thinking, is able to add one cubit to his stature?
6:28 And as for clothing, why are you anxious? Consider the lilies of the field, how they grow; they neither work nor weave.
6:29 Tapi kuring ngomong ka anjeun, that not even Solomon, in all his glory, was arrayed like one of these.
6:30 So if God so clothes the grass of the field, which is here today, and cast into the oven tomorrow, how much more will he care for you, O little in faith?
6:31 Ku sabab, do not choose to be anxious, paribasa: ‘What shall we eat, and what shall we drink, and with what shall we be clothed?'
6:32 For the Gentiles seek all these things. Yet your Father knows that you need all these things.
6:33 Ku sabab, seek first the kingdom of God and his justice, and all these things shall be added to you as well.
6:34 Ku sabab, do not be anxious about tomorrow; for the future day will be anxious for itself. Sufficient for the day is its evil.”