Ch 7 Matthew

Matthew 7

7:1 "Ulah nangtoskeun, ku kituna anjeun bisa jadi teu jadi judged.
7:2 Pikeun mibanda judgment naon maneh nangtoskeun, jadi wajib nu jadi judged; tur kalawan ukuran naon maneh ngukur kaluar, jadi wajib eta diukur deui ka anjeun.
7:3 Na kumaha anjeun tiasa ningali semlek dina panon lanceukna anjeun, teu ningali dewan dina panon sorangan?
7:4 Atawa kumaha anjeun bisa ngomong ka adi anjeun, 'Hayu atuh nyandak semlek ti panon anjeun,'bari, behold, dewan a aya dina panon sorangan?
7:5 munapik, kahiji dipiceun dewan ti panon sorangan, lajeng anjeun bakal nempo cukup jelas jang ngaleupaskeun semlek ti panon lanceukna anjeun.
7:6 Do not give what is holy to dogs, and do not cast your pearls before swine, lest perhaps they may trample them under their feet, teras salajengna, ngarobahna, they may tear you apart.
7:7 Nanya, sarta bakal dibikeun ka anjeun. Neangan, sarta anjeun bakal manggihan. Keketok, sarta bakal dibuka ka anjeun.
7:8 For everyone nu naroskeun, narima; jeung sakur anu nyiar, manggih; jeung ka saha nu knocks, eta bakal dibuka.
7:9 Atawa naon lalaki téh aya diantara anjeun, saha, lamun putrana éta nanya manehna keur roti, bakal nawiskeun anjeunna batu;
7:10 atawa lamun manehna éta nanya manehna keur lauk anu, bakal nawiskeun anjeunna oray?
7:11 Ku sabab, lamun, najan anjeun jahat, nyaho kumaha carana masihan hadiah alus mun putra anjeun, sabaraha langkung bakal Rama Anjeun, anu aya di sawarga, masihan hal alus anu nanya ka eta anjeunna?
7:12 Ku sabab, sagala hal sama sekali nu hayang nu lalaki bakal ngalakukeun ka anjeun, bet kitu ogé kana éta. Pikeun ieu hukum jeung nabi.
7:13 Enter through the narrow gate. For wide is the gate, and broad is the way, which leads to perdition, and many there are who enter through it.
7:14 How narrow is the gate, and how straight is the way, which leads to life, and few there are who find it!
7:15 Awas sahiji nabi palsu, anu datang ka anjeun pakean domba urang, tapi inwardly anu srigala ravenous.
7:16 Anjeun bakal nyaho aranjeunna ku bubuahan maranéhna. Bisa anggur jadi dikumpulkeun tina cucuk, atanapi figs ti thistles?
7:17 Jadi mangka, unggal tangkal alus ngahasilkeun buah alus, sarta tangkal jahat ngahasilkeun buah jahat.
7:18 Hiji tangkal alus henteu sanggup ngahasilkeun buah jahat, na hiji tangkal jahat teu sanggup ngahasilkeun buah alus.
7:19 Unggal tangkal nu teu ngahasilkeun buah alus bakal ditegor sareng tuang kana seuneu.
7:20 Ku sabab, ku bubuahan maranéhna anjeun bakal nyaho aranjeunna.
7:21 Teu sakabéh anu ngomong ka kuring, 'Gusti, Gusti,'Bakal asup ka Karajaan Sawarga. Tapi sakur teu wasiat Bapa mah, anu aya di sawarga, sarua bakal asup ka Karajaan Sawarga.
7:22 Loba bakal ngomong ka kuring dina dinten anu, 'Gusti, Gusti, teu urang moal ramalan dina ngaran anjeun, sareng tuang kaluar setan dina ngaran anjeun, tur ngalakukeun sababaraha amal kuat dina ngaran anjeun?'
7:23 Lajeng bakal Kuring nyingkab ka aranjeunna: 'Kuring geus pernah dipikawanoh Anjeun. Indit ti kuring, Anjeun pagawe of iniquity. '
7:24 Ku sabab, dulur anu hears ieu kecap milik jeung teu eta bakal dibandingkeun a man wijaksana, anu diwangun imahna kana batu nu.
7:25 Jeung hujan diturunkeun, jeung banjir acuk up, jeung angin blew, jeung bergegas kana imah anu, tapi teu gugur, for eta diadegkeun dina batu nu.
7:26 Jeung dulur anu hears ieu kecap milik jeung teu ngalakukeun eta bakal jadi kawas manusa foolish, anu diwangun imahna kana keusik.
7:27 Jeung hujan diturunkeun, jeung banjir acuk up, jeung angin blew, jeung bergegas kana imah anu, jeung teu gugur, jeung gede ieu uing anak. "
7:28 Jeung kajadian, lamun Yesus geus réngsé kecap ieu, that the crowds were astonished at his doctrine.
7:29 Pikeun anjeunna ngajar aranjeunna salaku hiji anu boga otoritas, and not like their scribes and Pharisees.