Ezra

Ezra 1

1:1 Dina taun munggaran Cyrus, raja Persians, Gusti diaduk nepi sumanget Cyrus, raja Persians, ku kituna kecap Gusti tina sungut Yermia bakal kaeusi. Sarta anjeunna dikirim kaluar sora a, sakuliah sakabéh karajaan na, sarta ogé dina tulisan, paribasa:
1:2 "Kituna nyebutkeun Cyrus, raja nu Persians: Allah, Allah Sawarga, geus dibikeun sakabeh karajaan bumi ka abdi, sarta manéhna sorangan geus maréntahkeun kuring mah kedah ngawangun imah pikeun anjeunna di Yerusalem, nu aya dina Yudea.
1:3 Saha diantara anjeun téh ti sakabéh rahayatna? Mungkin Allah na jadi kalawan anjeunna. Hayu anjeunna naek ka Yerusalem, nu aya dina Yudea, sarta ngantep anjeunna ngawangun imah Gusti, Allah Israil. Anjeunna teh Allah anu Maha di Yerusalem.
1:4 Na hayu sadayana anu tetep, di sagala tempat dimana wae aranjeunna bisa hirup, mantuan manehna, tiap lalaki ti tempat-Na, kalawan pérak jeung emas, na barang jeung sapi, salian naon maranéhna bisa nawiskeun sukarela ka Bait Allah, nu di Yerusalem. "
1:5 Jeung pamingpin the founding ti Yuda ti Benjamin, jeung imam, jeung urang Lewi, sarta sakabeh jalma anu sumanget ieu diaduk ku Alloh, rose up, ambéh maranéhanana bisa naek kana ngawangun Bait Gusti, nu ieu di Yerusalem.
1:6 Sarta sakabeh jalma anu sagala sabudeureun ditulungan leungeun maranéhna kalayan kapal tina perak jeung emas, kalayan barang jeung sapi, kalawan parabot, salian naon maranéhna sempet ditawarkeun kalawan bébas.
1:7 Oge, Raja Kores ditawarkeun pembuluh sahiji Bait Gusti, nu Nebuchadnezzar kungsi dicokot ti Yerusalem sarta sempet ditempatkeun di Bait Allah na.
1:8 ayeuna Cyrus, raja Persia, ditawarkeun ieu ku perantaraan Mithredath, putra bendahara di, sarta anjeunna diitung ieu kaluar mun Sheshbazzar, pamingpin Yuda.
1:9 Sareng ieu anu jumlahna maranéhna: tilu puluh mangkok emas, salah sarébu mangkok pérak, dua puluh salapan knives, tilu puluh cangkir emas,
1:10 opat ratus sapuluh tina jenis kadua cup pérak, salah sarébu kapal sejen.
1:11 Sakabéh kapal tina emas jeung pérak éta lima rébu opat ratus. Sheshbazzar dibawa kabeh ieu, kalayan maranéhanana anu naék ti transmigrasi ti Babul, kana Yerusalem.

Ezra 2

2:1 Kiwari ieu teh putra propinsi, anu naék tina inguan teh, saha Nebuchadnezzar, raja Babul, sempet dibikeun ka Babul, jeung saha anu mulang ka Yerusalem jeung ka Yuda, unggal salah mun kotana sorangan.
2:2 Aranjeunna anjog jeung Zerubbabel, Jeshua, Nehemiah, Seraiah, Reelaiah, Mordecai, Bilshan, Mispar, Bigvai, Rehum, Baanah. Jumlah lalaki ti bangsa Israil:
2:3 Putra Parosh, dua rebu saratus tujuh puluh dua.
2:4 Putra Shephatiah, tilu ratus tujuh puluh dua.
2:5 Putra Arah, tujuh ratus tujuh puluh lima.
2:6 Putra Pahath-Moab, tina putra Jeshua sarta Yoab, dua sarébu dalapan ratus dua belas.
2:7 Putra Elam, salah sarébu dua ratus lima puluh opat.
2:8 Putra Zattu, salapan ratus opat puluh lima.
2:9 Putra Zaccai, tujuh ratus genep puluh.
2:10 Putra Bani, genep ratus opat puluh-dua.
2:11 Putra Bebai, genep ratus dua puluh tilu.
2:12 Putra Azgad, salah sarébu dua ratus dua puluh dua.
2:13 Putra Adonikam, genep ratus genep puluh genep.
2:14 Putra Bigvai, dua rébu lima puluh genep.
2:15 Putra Adin, opat ratus lima puluh opat.
2:16 Putra Ater, anu éta tina Hezekiah, salapan puluh dalapan.
2:17 Putra Bezai, tilu ratus dua puluh tilu.
2:18 Putra Jorah, saratus dua belas.
2:19 Putra Hashum, dua ratus dua puluh tilu.
2:20 Putra Gibbar, salapan puluh lima.
2:21 Putra Betlehem, saratus dua puluh tilu.
2:22 Lalaki ti Netophah, lima puluh genep.
2:23 Lalaki ti Anathoth, saratus dua puluh dalapan.
2:24 Putra Azmaveth, opat puluh-dua.
2:25 Putra Kiriatharim, Chephirah, sarta Beeroth, tujuh ratus opat puluh-tilu.
2:26 Putra Ramah jeung Geba, genep ratus dua puluh hiji.
2:27 Lalaki ti Michmas, saratus dua puluh dua.
2:28 Lalaki di Betel jeung Ai, dua ratus dua puluh tilu.
2:29 Putra Nebo, lima puluh dua.
2:30 Putra Magbish, saratus lima puluh genep.
2:31 The putra ti Elam lianna, salah sarébu dua ratus lima puluh lima.
2:32 Putra Harim, tilu ratus dua puluh.
2:33 Putra Lod, Hadid, jeung Ono, tujuh ratus dua puluh lima.
2:34 Putra Jericho, tilu ratus opat puluh lima.
2:35 Putra Senaah, tilu sarébu genep ratus tilu puluh.
2:36 para imam: éta putra Jedaiah sahiji imah Jeshua, salapan ratus tujuh puluh tilu.
2:37 Putra Immer, salah sarébu lima puluh dua.
2:38 Putra Pashhur, salah sarébu dua ratus opat puluh tujuh.
2:39 Putra Harim, salah sarébu tujuh belas.
2:40 urang Lewi: éta putra Jeshua jeung Kadmiel, tina putra Hodaviah, tujuh puluh opat.
2:41 The nyanyi lalaki: éta putra Asaph, saratus dua puluh dalapan.
2:42 The putra ti gatekeepers: éta putra Shallum, éta putra Ater, éta putra Talmon, éta putra Akkub, éta putra Hatita, éta putra Shobai: sakabehna saratus tilu puluh-salapan.
2:43 The pagawé kuil: éta putra Ziha, éta putra Hasupha, éta putra Tabbaoth,
2:44 éta putra Keros, éta putra Siaha, éta putra Padon,
2:45 éta putra Lebanah, éta putra Hagabah, éta putra Akkub,
2:46 éta putra Hagab, éta putra Shamlai, éta putra Hanan,
2:47 éta putra Giddel, éta putra Gahar, éta putra Reaiah,
2:48 éta putra Rezin, éta putra Nekoda, éta putra Gazzam,
2:49 éta putra Uzza, éta putra Paseah, éta putra Besai,
2:50 éta putra Asnah, éta putra Meunim, éta putra Nephusim,
2:51 éta putra Bakbuk, éta putra Hakupha, éta putra Harhur,
2:52 éta putra Bazluth, éta putra Mehida, éta putra Harsha,
2:53 éta putra Barkos, éta putra Sisera, éta putra Temah,
2:54 éta putra Neziah, éta putra Hatipha;
2:55 éta putra sahiji pagawé of Solomon, éta putra Sotai, éta putra Sophereth, éta putra Peruda,
2:56 éta putra Jaalah, éta putra Darkon, éta putra Giddel,
2:57 éta putra Shephatiah, éta putra Hattil, éta putra Pochereth, anu éta tina Hazzebaim, éta putra Ami:
2:58 sakabéh pagawé kuil jeung putra sahiji pagawé of Solomon, tilu ratus salapan puluh-dua.
2:59 Na ieu nya leuwih anu naék ti Telmelah, Telhrsha, Cherub, sarta Addan, sarta More. Sarta maranéhanana éta teu bisa nunjukkeun imah founding maranéhanana sarta turunan maranéhanana, naha maranéhanana éta Israel:
2:60 Putra Delaiah, éta putra Tobiah, éta putra Nekoda, genep ratus lima puluh dua.
2:61 Na ti putra ti imam: éta putra Hobaiah, éta putra Hakkoz, éta putra Barzillai, anu nyandak pamajikan hiji ti putri ti Barzillai, nu Gileadite, jeung saha anu disebut ku ngaran maranéhna.
2:62 Ieu ditéang éta tulisan ngeunaan silsilah maranéhna, jeung maranéhna henteu manggihan deui, na ngarah anu matak kaluar tina priesthood nu.
2:63 Sarta cupbearer ceuk maranehna yen aranjeunna teu kudu ngahakan ti Suci tina Holies, dugi aya bakal timbul imam a, diajar sarta sampurna.
2:64 Sakabéh multitude ngagabung babarengan éta opat puluh-dua rébu tilu ratus genep puluh,
2:65 teu kaasup lalaki maranéhanana sarta pagawé awéwé, tina saha aya tujuh rebu tilu ratus tilu puluh tujuh. Na diantara ieu anu nyanyi lalaki jeung nyanyi awéwé, dua ratus.
2:66 kuda maranéhanana éta tujuh ratus tilu puluh genep; mules maranéhanana éta dua ratus opat puluh lima;
2:67 onta maranéhanana éta opat ratus tilu puluh lima; donkeys maranéhanana éta genep rebu tujuh ratus dua puluh.
2:68 Jeung sababaraha inohong diantara the founding, lamun maranéhna diasupkeun kana Bait Gusti, anu aya di Yerusalem, kalawan bébas ditawarkeun ditambahan ieu ka imah Allah, guna nyusunna eta di lokasi na.
2:69 Aranjeunna masihan ka expenses gawé dina atos kalawan pangabisa maranéhanana: sawidak salah sarébu koin emas, lima rebu Minas pérak, jeung saratus vestments priestly.
2:70 Ku sabab, para imam jeung urang Lewi, jeung sababaraha urang, jeung lalaki nyanyi, jeung gatekeepers, jeung pagawé kuil cicing di dayeuh maranéhanana, jeung sakabéh Israel cicing di dayeuh maranéhanana.

Ezra 3

3:1 Tur ayeuna bulan katujuh geus anjog, jeung putra Israil éta di kota maranéhna. Saterusna, éta jalma anu dikumpulkeun babarengan, kawas hiji man, di Yerusalem.
3:2 sarta Jeshua, putra Jozadak, rose up kalawan baraya na, imam. sarta Zerubbabel, putra Shealtiel, rose up kalawan baraya na. Jeung maranéhna diwangun dina altar tina Allah Israil, ambéh maranéhanana bisa nawiskeun holocausts kana eta, sagampil eta ieu ditulis dina hukum Musa, nu lalaki Allah.
3:3 Ayeuna aranjeunna ngeset altar Gusti kana basa na, bari tetep rahayat sakabeh lemahna sabudeureun jauh ti dinya. Jeung maranéhna ditawarkeun kana hiji Holocaust ka Gusti, isuk jeung sore.
3:4 Jeung maranéhna diteundeun dina solemnity of tabernacles, sagampil eta ditulis, jeung Holocaust unggal dinten dina urutan, nurutkeun precept nu, karya unggal dinten dina jangka waktu na.
3:5 Sarta sanggeus ieu, aranjeunna ditawarkeun Holocaust sinambung, salaku loba dina bulan anyar salaku on sagala solemnities Gusti nya éta consecrated, sarta di sakabeh jalma lamun kado sukarela ieu ditawarkeun ka Gusti.
3:6 Ti dinten mimiti bulan katujuh, aranjeunna mimiti nawiskeun holocausts ka Gusti. Tapi Bait Allah geus teu acan kungsi diadegkeun.
3:7 Na ngarah mikeun duit ka jalma anu motong na batu neundeun. Nya kitu, aranjeunna masihan dahareun, jeung inuman, jeung minyak kana Sidonians jeung Tyrians, ambéh maranéhanana bakal mawa kai cendana, ti Libanon ka laut di Joppa, dina atos kalayan naon anu geus ngutus ti aranjeunna ku Cyrus, raja nu Persians.
3:8 Saterusna, dina taun kadua ti Advent maranéhna pikeun Bait Allah di Yerusalem, dina bulan kadua, Zerubbabel, putra Shealtiel, sarta Jeshua, putra Jozadak, sarta sésana tina baraya maranéhanana, imam, jeung urang Lewi, sarta sakabeh anu kungsi anjog ti inguan ka Yerusalem, mimiti, sarta aranjeunna diangkat Lewi, ti dua puluh taun jeung leuwih, mun hasten karya Gusti.
3:9 Sarta Jeshua jeung putra sarta baraya na, Kadmiel jeung putra-Na, jeung putra-putra Yuda, kawas hiji man, nangtung ambéh maranéhanana bisa boga muatan leuwih jalma anu tuh gawé dina Bait Allah: éta putra Henadad, jeung putra maranéhna, jeung baraya maranéhanana, Lewi.
3:10 Sarta lamun tukang kungsi ngadegkeun Bait Gusti, para imam ngadeg di adornment maranéhanana jeung trumpets, jeung urang Lewi, éta putra Asaph, nangtung kalawan cymbals, ambéh maranéhanana bisa muji ka Gusti ku perantaraan Daud, raja Israel.
3:11 Jeung maranéhna ditembangkeun bareng jeung hymns na syahadat ka Gusti: "Kanggo anjeunna téh alus. Pikeun rahmat nya leuwih Israel ka kalanggengan. "Jeung ogé, sakabéh jalma ambekan ku clamor hébat dina muji ka Gusti, sabab Bait PANGERAN geus diadegkeun.
3:12 Sarta loba para imam jeung urang Lewi, jeung pamingpin the founding na tina sesepuh, anu kungsi katempo urut kuil, lamun ayeuna kuil ieu diadegkeun tur éta saméméh panon maranéhna, wept ku sora hébat. Jeung loba di antarana, shouting pikeun kabagjaan, diangkat nepi sora maranéhna.
3:13 saha ngayakeun bisa ngabedakeun antara sora tina clamor tina kabagjaan, sarta sora tina weeping sahiji jalma. Keur shouting rahayat dicampurkeun kana clamor hébat, sarta sora ieu uninga ti jauh.

Ezra 4

4:1 Ayeuna musuh Yuda jeung di Benjamin uninga yén putra inguan éta gedong kuil ka Gusti, Allah Israil.
4:2 Teras kumaha, teken deukeut ka Zerubbabel jeung ka pamingpin the founding, aranjeunna nyarios ka aranjeunna: "Hayu urang ngawangun sareng anjeun, pikeun urang neangan Gusti Anjeun sagampil Sadérék. Behold, kami geus immolated korban pikeun anjeunna ti poé Esarhaddon, raja Assyria, anu dibawa kami di dieu. "
4:3 sarta Zerubbabel, sarta Jeshua, jeung sesa pamingpin the founding Israel ceuk aranjeunna: "Ieu sanes pikeun anjeun ngawangun imah Allah urang kalawan kami. Gantina, urang nyalira wajib ngawangun ka Gusti Alloh urang, sagampil Cyrus, raja nu Persians, geus ngutus kami. "
4:4 Ku sabab, kajadian yén jalma daratan impeded leungeun rahayat Yuda, sarta aranjeunna troubled aranjeunna dina wangunan.
4:5 Tuluy maranehna hired counselors ngalawan aranjeunna, ambéh maranéhanana bisa ngajawab ngalawan rencana maranéhanana salila sakabeh poé Cyrus, raja Persia, malah dugi kakuasaan Darius, raja Persians.
4:6 Teras kumaha, salila kakuasaan Ahasuerus, dina awal kakuasaan na, aranjeunna wrote hiji tudingan ngalawan pangeusi of Yuda jeung Yerusalem.
4:7 Teras kumaha, dina poé Artaxerxes, Bislm, Mithredath, sarta Tabeel, jeung batur anu aya di déwan maranéhanana wrote mun Artaxerxes, raja Persians. Ayeuna surat tudingan ieu ditulis dina Syriac, sarta ieu keur maca dina basa Siria.
4:8 Rehum, komandan, sarta Shimshai, Priyayi teh, wrote salah surat ti Yerusalem ka raja Artaxerxes, di luhur ieu:
4:9 "Rehum, komandan, sarta Shimshai, Priyayi teh, jeung sesa counselors maranéhna, hakim, sarta pamingpin, para pajabat, jelema ti Persia, ti Erech, ti Babilonia, ti Susa, nu Dehavites, jeung Elamites,
4:10 jeung sesa bangsa, saha nu Osnappar hébat sarta glorious ditransfer sarta disababkeun mun cicing di kota Samaria na di sesa wewengkon peuntas walungan di karapihan:
4:11 ka raja Artaxerxes. (Ieu salinan hurup, mana maranéhna dikirim ka anjeunna.) pagawé Anjeun, nu lalaki anu meuntas walungan, ngirim ucapan hiji.
4:12 Anggap eta jadi dipikawanoh ka raja, yén Yahudi, anu naék ti anjeun urang, geus anjog di Yerusalem, a kota doraka tur paling jahat, nu sipatna ngawangun, diwangun ramparts sarta repairing pinding.
4:13 Tur ayeuna hayu jadi eta dipikawanoh ka raja, yén lamun kota ieu bakal geus diwangun nepi, sarta pindingna repaired, aranjeunna moal mayar upeti, atawa pajeg, atawa revenues keu, sarta leungitna ieu bakal mangaruhan malah raja.
4:14 Tapi, remembering uyah nu urang geus didahar di karaton, sarta alatan urang nu ngarah ka yakin yén éta kajahatan ningali raja disiksa, kami kituna geus dikirim jeung dilaporkeun ka raja,
4:15 ku kituna anjeun bisa neangan dina buku tina sajarah ngeunaan founding Anjeun, tur anjeun bisa ditéang ditulis dina rékaman, tur anjeun bisa nyaho yén kota ieu téh kotana doraka, na yén éta téh ngabahayakeun ka raja jeung propinsi, na yén perang anu incited dina eta ti poé ti jaman baheula. Pikeun anu alesan ogé, Kota sorangan ancur.
4:16 Urang ngalaporkeun ka raja yen lamun kota ieu bakal geus diwangun, sarta pindingna repaired, anjeun bakal boga diilikan peuntas walungan. "
4:17 raja dikirim Kecap mun Rehum, komandan, jeung ka Shimshai, Priyayi teh, jeung ka sésana anu aya di déwan maranéhna, ka pangeusi of Samaria, jeung ka batur meuntas walungan, maturan ucapan jeung perdamaian.
4:18 "Tudingan The, nu tos Anjeun dikirim ka kami, geus maca kalawan tarik saméméh kuring.
4:19 Sarta eta ieu paréntah ku kuring, sarta aranjeunna searched sarta kapanggih anu kotana ieu, ti dinten ti jaman baheula, geus rebelled ngalawan raja, na yén seditions na battles geus incited dina eta.
4:20 saterusna teuing, aya geus raja pohara kuat di Yerusalem, anu ogé maréntah leuwih sakabéh wilayah nu meuntas walungan. Éta ogé geus nyokot upeti, jeung pajeg, sarta revenues.
4:21 ayeuna kituna, ngadangu kalimah: Nyaram jalma lalaki, ku kituna kota ieu bisa jadi teu diwangun, dugi sugan meureun aya pesenan salajengna ti kuring.
4:22 Tempo ka eta nu teu hilap di minuhan ieu, sabalikna, saeutik saeutik, jahat bisa ningkatkeun ngalawan raja ".
4:23 Tur jadi salinan tina edict raja Artaxerxes ieu baca saméméh Rehum, komandan, sarta Shimshai, Priyayi teh, sarta counselors maranéhna. Jeung maranéhna indit jauh hurriedly ka Yerusalem, ka urang Yahudi. Sarta aranjeunna dilarang aranjeunna ku gaya na ku kakuatan.
4:24 Lajeng karya imah TUHAN di Yerusalem ieu interrupted, sarta eta henteu neruskeun dugi taun kadua ti kakuasaan Darius, raja nu Persians.

Ezra 5

5:1 ayeuna Haggai, Muhammad, jeung Jakaria, putra Iddo, prophesying ka urang Yahudi anu aya di Yudea jeung Yerusalem, prophesied dina nami Allah Israil.
5:2 lajeng Zerubbabel, putra Shealtiel, sarta Jeshua, putra Jozadak, rose up na mimiti ngawangun Bait Allah di Yerusalem. Jeung nabi Allah nya eta, ngabantu aranjeunna.
5:3 Saterusna, dina waktos anu sasarengan, Tattenai, anu éta patih saluareun walungan, jeung Shetharbozenai, sarta counselors maranéhna sumping ka aranjeunna. Jeung maranéhna spoke di jalan ieu aranjeunna: "Saha geus dibikeun Anjeun pituah, kitu nu bakal ngawangun rumah tangga ieu sareng ngalereskeun pindingna?"
5:4 Urang direspon mun ku mere eta ngaran teh lalaki anu éta pendiri wangunan anu.
5:5 Tapi panon Alloh maranéhanana geus diatur leuwih sesepuh urang Yahudi, na ngarah éta bisa ngahalangan aranjeunna. Sarta eta ieu sapuk yen masalah kudu disebut Darius, lajeng maranéhna bakal méré reply ngalawan tudingan yén.
5:6 A salinan hurup nu Tattenai, gubernur wewengkon leuwih walungan, jeung Shetharbozenai, jeung counselors nya, éta pamingpin anu éta saluareun walungan, dikirim ka Darius raja.
5:7 Kecap anu aranjeunna dikirim anjeunna ieu ditulis dina cara kieu: "Ka Darius, raja sadayana karapihan.
5:8 Anggap eta jadi dipikawanoh ka raja, yén urang indit ka propinsi Yudea, ka imah Allah hébat, nu sipatna ngawangun kalawan batu kasar, tur kalawan kayu disetél kana tembok. Jeung karya ieu keur diwangun nepi rajin, sarta eta naek ku leungeun maranéhna.
5:9 Ku sabab, kami questioned pamadegan sesepuh, sarta kami spoke ka aranjeunna di cara kieu: 'Saha geus dibikeun otoritas ka anjeun, kitu nu bakal ngawangun rumah tangga ieu sareng ngalereskeun tembok ieu?'
5:10 Tapi urang ogé diperlukeun di antarana ngaran maranéhna, ku kituna urang bisa ngalaporkeun ka anjeun. Sarta kami geus ditulis handap ngaran lalaki maranéhanana, jalma anu aya pamingpin diantara aranjeunna.
5:11 Tuluy maranehna direspon kecap pikeun kami dina ragam ieu, paribasa: 'Kami anu pagawé ti Allah langit jeung bumi. Sarta kami nu ngawangun candi nu diwangun ieu sababaraha taun saméméh, na mana raja agung Israel sempet diwangun sarta diwangun.
5:12 tapi afterward, founding urang sempet provoked Allah Sawarga nepi murka, kitu anjeunna dikirimkeun kana leungeun Nebuchadnezzar, raja Babul, nu Chaldean. Sarta anjeunna ancur imah ieu, sarta anjeunna dialihkeun urang -na pikeun Babul.
5:13 Saterusna, dina taun mimiti Cyrus, raja Babul, Raja Kores dikaluarkeun SK mangrupa, supaya imah ieu Alloh bakal diwangun.
5:14 Tur ayeuna pembuluh emas jeung pérak ti Bait Allah, nu Nebuchadnezzar kungsi dicokot ti kuil anu di Yerusalem, na mana anjeunna ngalaman dibawa jauh ka Bait Babul, Raja Kores dibawa kaluar ti Bait Babul, sarta maranéhanana dibikeun ka salah disebut Sheshbazzar, saha manehna oge dilantik jadi gubernur.
5:15 Jeung cenah manéhna: "Candak kapal ieu, tur muka, tur nyetel poto eta di Bait anu di Yerusalem. Sarta ngantep éta imah Allah jadi diwangun dina tempatna. "
5:16 Tur jadi Sheshbazzar sarua ieu lajeng sumping tur nyetel yayasan di Bait Allah di Yerusalem. Ti waktos eta, komo nepi ka ayeuna, eta keur ngawangun, na eta teu acan réngsé. '
5:17 ayeuna lajeng, lamun sigana alus ka raja, hayu anjeunna milari di perpustakaan raja urang, nu aya dina Babul, ningali naha éta ieu maréntahkeun ku raja Cyrus, yén imah Allah di Yerusalem kudu diwangun. Jeung bisa wasiat raja dikirim ka kami ngeunaan perkara ieu ".

Ezra 6

6:1 Lajeng raja Darius maréntahkeun, sarta aranjeunna searched dina perpustakaan buku nya éta disimpen di Babul.
6:2 Tur aya ieu kapanggih dina Ecbatana, nu mangrupakeun tempat ngarupakeun pertahanan di propinsi Media, hiji volume, jeung catetan ieu ditulis dina eta:
6:3 "Dina taun kahiji raja Cyrus, Kores raja decreed yén imah Allah, anu aya di Yerusalem, bakal diwangun dina tempat dimana aranjeunna immolate korban, na yén maranéhanana kudu ngeset yayasan kituna ngarojong jangkungna sawidak cubits sarta rubak genep puluh cubits,
6:4 kalayan tilu jajar batu kasar, sarta ku kituna boga jajar kayu anyar, na yén expenses bakal dibikeun ti imah raja.
6:5 Tapi ogé, hayu emas sarta pérak kapal ti Bait Allah, nu Nebuchadnezzar nyandak ti Bait Yerusalem, na mana anjeunna dibawa jauh ka Babul, disimpen na jadi dibawa deui ka Bait Yerusalem, ka tempat maranéhna, ngan sabab geus disimpen di Bait Allah.
6:6 ayeuna kituna, hayu Tattenai, gubernur wewengkon nu saluareun walungan, Shetharbozenai, sarta counselors Anjeun, éta pamingpin anu saluareun walungan, mundur jauh tina éta,
6:7 sarta anggap candi ieu Allah dileupaskeun ka gubernur Yahudi jeung ka sesepuh maranéhanana, ku kituna maranéhanana bisa ngawangun nu imah Allah dina tempatna.
6:8 Sumawona, geus maréntahkeun ku kuring salaku naon halah dipigawé ku jalma imam Yahudi, ku kituna imah Allah bisa diwangun, husus, nu ti kas raja, nu, ti upeti anu dicokot ti wewengkon leuwih walungan, nu expenses bakal scrupulously dibikeun ka jalma lalaki, ku kituna karya bisa jadi teu impeded.
6:9 Tapi lamun bisa jadi perlu, hayu oge anak sapi, jeung anak domba, jeung embé ngora pikeun holocausts ka Allah sawarga, jeung sisikian, uyah, inuman anggur, jeung minyak, nurutkeun sanggem tina imam anu di Yerusalem, dibikeun ka maranehna keur unggal poé, ku kituna meureun aya no aduan di nanaon.
6:10 Sarta anggap eta nawarkeun oblations ka Allah sawarga, sarta anggap eta berdoa pikeun kahirupan raja jeung nyawa-Na putra.
6:11 Ku sabab, SK geus diatur ku kuring, jadina, lamun aya jadi manusa nu mana wae nu anu bakal ngarobah urutan ieu, beam a bakal dicokot ti imah sorangan, sarta bakal nyetel, sarta manéhna bakal dipaku ka eta. Saterusna imahna bakal nyangkut.
6:12 Jadi mangka, nu kitu teh Allah anu geus ngabalukarkeun ngaranna hirup aya ngancurkeun mana wae karajaan atawa jalma nu tangtu ngalegaan leungeun maranéhna pikeun ngalawan atawa ngancurkeun nu imah Allah, anu aya di Yerusalem. Abdi, Darius, geus ngadegkeun SK nu, nu kuring hayang jadi kaeusi scrupulously. "
6:13 Ku sabab, Tattenai, gubernur wewengkon leuwih walungan, jeung Shetharbozenai, jeung counselors nya, di atos jeung naon raja Darius geus maréntahkeun, rajin dieksekusi sarua.
6:14 Mangka sesepuh urang Yahudi anu ngawangun jeung prospering, di atos jeung nubuat of Haggai, Muhammad, jeung Jakaria, putra Iddo. Jeung maranéhna diwangun jeung diwangun ku runtuyan Allah Israil, jeung ku urutan Cyrus jeung Darius, kitu ogé Artaxerxes, raja ti Pérsia.
6:15 Jeung maranéhna réngsé imah ieu Allah dina poe katilu bulan Dikdik, nu ieu dina taun kagenep tina pamaréntahan raja Darius.
6:16 Mangka putra Israel, imam, jeung urang Lewi, jeung sésana sahiji putra transmigrasi nu sohor nu kumawula imah Allah jeung gladness.
6:17 Jeung maranéhna ditawarkeun, pikeun kumawula imah Allah, saratus anak sapi, dua ratus rams, opat ratus anak domba, jeung, salaku kurban dosa pikeun sakabéh Israel, dua belas he-embé ti antara embé, dumasar kana jumlah suku Israél.
6:18 Jeung maranéhna diangkat imam kana bagean maranéhanana, jeung urang Lewi jadi robah warna ka warna maranéhanana, leuwih karya Allah di Yerusalem, sagampil ieu ditulis dina kitab Musa.
6:19 Mangka putra Israél transmigrasi nu diteundeun Paska nu, dina poe fourteenth bulan kahiji.
6:20 Pikeun para imam jeung urang Lewi geus dimurnikeun minangka salah. Sadaya anu cleansed guna immolate nu Paska pikeun sadaya putra transmigrasi nu, jeung for nadya maranéhanana, imam, jeung keur diri.
6:21 Jeung putra Israil, anu kungsi balik ti transmigrasi nu, sarta sakabeh jalma anu kungsi dipisahkeun diri ti defilement tina kapir bumi ka aranjeunna, ambéh maranéhanana bisa neangan Gusti, Allah Israil, ate
6:22 sarta diteundeun dina solemnity roti unleavened salila tujuh poé kalayan kabagjaan. Pikeun Gusti kungsi dilakukeun ku maranehna galumbira, sarta anjeunna ngalaman dirobah manah raja Assur ka aranjeunna, ku kituna manéhna bakal mantuan leungeun maranéhna dina karya imah Gusti, Allah Israil.

Ezra 7

7:1 Ayeuna sanggeus hal ieu, salila kakuasaan Artaxerxes, raja nu Persians, Ezra, putra Seraiah, putra Azariah, putra Hilkiah,
7:2 putra Shallum, putra Sadok, putra Ahitub,
7:3 putra Amariah, putra Azariah, putra Meraioth,
7:4 putra Zerahiah, putra Uzzi, putra Bukki,
7:5 putra Abishua, putra Phinehas, putra Eleazar, putra Harun, imam ti mimiti,
7:6 Ezra sarua ieu, naék ti Babul; sarta anjeunna a Priyayi pinter dina hukum Musa, mana Gusti Alloh masihan ka urang Israil. Jeung raja dibérékeun ka anjeunna unggal petisi na. Keur panangan Gusti, Allah nya, éta ngaliwatan anjeunna.
7:7 Jeung sababaraha ti putra Israil, na ti putra ti imam, na ti putra ti Lewi, na ti lalaki nyanyi, na ti gatekeepers, na ti pagawé kuil naék Yerusalem, dina taun katujuh raja Artaxerxes.
7:8 Jeung maranéhna anjog di Yerusalem di bulan kalima, dina taun katujuh sarua raja.
7:9 Pikeun dina dinten munggaran dina bulan kahiji, anjeunna mimiti naek ti Babul, sarta dina dinten munggaran dina bulan kalima, anjeunna anjog di Yerusalem. Pikeun sisi alus Allah nya éta ngaliwatan anjeunna.
7:10 Pikeun Ezra disiapkeun haténa, ku kituna manéhna bisa neangan hukum Gusti, sarta ku kituna manéhna bisa tetep sarta ngajarkeun precept na judgment di Israel.
7:11 Kiwari ieu téh salinan surat edict nu, nu jadi raja Artaxerxes masihan ka Ezra, imam, a Priyayi well-ngajar dina kecap tur prinsip Gusti sarta dina upacara adat di Israil:
7:12 "Artaxerxes, raja raja, mun Ezra, imam, a Priyayi pisan diajar tina hukum Allah Sawarga: sambutan.
7:13 Eta geus decreed ku kuring, yén whosoever wishes, diantara urang Israil sarta imam maranéhanana jeung urang Lewi dina karajaan kuring, mun balik ka Yerusalem, bisa balik sareng anjeun.
7:14 Keur anjeun geus dikirim ti raray raja jeung tujuh counselors na, ku kituna anjeun bisa didatangan Yudea jeung Yerusalem ku hukum Alloh anjeun, nu aya dina leungeun anjeun,
7:15 sarta ku kituna anjeun bisa mawa pérak jeung emas, nu raja na counselors na geus kalawan bébas ditawarkeun ka Allah Israil, anu Kemah anu di Yerusalem.
7:16 Sarta sakabeh pérak jeung emas, saloba anjeun bakal manggihan di sakabéh propinsi Babul, na mana nu urang bakal keukeuh nawiskeun, na mana sababaraha imam bakal nawiskeun kalawan bébas jeung imah Alloh maranéhna, anu aya di Yerusalem,
7:17 nampa eta kalawan bébas. Sarta mawa duit ieu, taliti mésér anak sapi, rams, anak domba, jeung kurban na libations maranéhna, sarta nawiskeun ieu kana altar tina Bait Allah anjeun, anu aya di Yerusalem.
7:18 Tapi ogé, naon éta bakal mangga Anjeun tur baraya anjeun pikeun ngalakukeun jeung sésana tina perak jeung emas, bet kitu di atos kalawan wasiat Allah anjeun.
7:19 Oge, pembuluh nu geus dibikeun ka anjeun keur mentri ti imah Allah anjeun, nganteurkeun ieu ka payuneun Gusti di Yerusalem.
7:20 Saterusna, naon deui bakal diperlukeun pikeun imah Allah anjeun, saloba perlu pikeun anjeun méakkeun, eta bakal dibikeun ti kas teh, ti finances raja urang,
7:21 na ku kuring. Abdi, raja Artaxerxes, geus diangkat jeung decreed kana sagala keepers tina kas umum, jalma anu aya saluareun walungan, yén naon Ezra, imam, a Priyayi teh hukum Allah Sawarga, wajib ménta anjeun, Anjeun bakal ngeusian tanpa jeda,
7:22 malah nepi ka saratus talenta perak, sarta nepi ka saratus cors gandum, sarta nepi ka saratus mandi anggur, sarta nepi ka saratus mandi minyak, tur sabenerna uyah tanpa ukuran.
7:23 Kabéh nu patali ka sanggem sahiji Allah Sawarga, hayu deui jadi disebarkeun scrupulously ka imah Allah Sawarga, lest sugan anjeunna bisa jadi ambek ngalawan Karajaan raja na putra na.
7:24 Oge, urang bakal nyieun dipikawanoh ka anjeun, ngeunaan sagala imam, jeung urang Lewi, jeung panyanyi, jeung gatekeepers, jeung pagawé kuil, jeung mentri ti imah Allah kieu, nu boga wewenang pikeun maksa pajeg, atanapi upeti, atanapi tugas kana éta.
7:25 Tapi pikeun anjeun, Ezra, dina atos jeung hikmah Allah anjeun, nu aya dina leungeun anjeun, nunjuk hakim sarta magistrates, ambéh maranéhanana bisa nangtoskeun sakabéh jalma, nu saluareun walungan, utamana ambéh maranéhanana bisa nyaho hukum Alloh anjeun, tapi ogé ku kituna pikeun ngajarkeun goblog kalawan bébas.
7:26 Sarta sagala hiji anu moal rajin tetep hukum Allah anjeun, jeung hukum raja, judgment bakal jadi kana anjeunna, boh pati, atawa pengasingan, atanapi ka ngajabel barang na, atawa can tangtu mun panjara. "
7:27 Rahayu janten Gusti, Allah founding kami, anu geus nempatkeun ieu kana manah raja, ku kituna manéhna bisa muja imah Gusti, anu aya di Yerusalem.
7:28 Pikeun anjeunna geus ngancik rahmat-Na ka arah kuring di payuneun raja, jeung counselors nya, sarta sakabeh pamingpin kuat raja. Teras kumaha, sanggeus kungsi strengthened ku panangan Gusti, ya Allah, nu éta kana kuring, Kuring ngariung babarengan sababaraha pamingpin Israil, jelema nu éta buka nepi ka kuring.

Ezra 8

8:1 Sarta sangkan ieu pamingpin kulawarga, kalawan silsilah maranéhna, jalma anu naék jeung kuring ti Babul, salila kakuasaan raja Artaxerxes.
8:2 Ti putra Phinehas, Gershom. Ti putra Ithamar, Daniel. Ti putra Daud, Hattush.
8:3 Ti putra Shecaniah, putra Parosh, Jakaria, jeung saratus lima puluh lalaki anu wilanganana kalayan anjeunna.
8:4 Ti putra Pahath-Moab, Eliehoenai, putra Zerahiah, na dua ratus lalaki éta kalayan anjeunna.
8:5 Ti putra Shecaniah, putra Jahaziel, jeung tilu ratus lalaki éta kalayan anjeunna.
8:6 Ti putra Adin, Ebed, putra Yonatan, jeung lima puluh lalaki éta kalayan anjeunna.
8:7 Ti putra Elam, Jeshaiah, putra Athaliah, jeung tujuh puluh lalaki éta kalayan anjeunna.
8:8 Ti putra Shephatiah, Zebadiah, putra Michael, jeung lalaki dalapan puluh éta kalayan anjeunna.
8:9 Ti putra Yoab, Obaja, putra Jehiel, na dua ratus dalapan belas lalaki éta kalayan anjeunna.
8:10 Ti putra Shelomith, putra Josiphiah, jeung saratus sawidak lalaki éta kalayan anjeunna.
8:11 Ti putra Bebai, Jakaria, putra Bebai, jeung dua puluh dalapan lalaki éta kalayan anjeunna.
8:12 Ti putra Azgad, Johanan, putra Hakkatan, jeung saratus sapuluh lalaki éta kalayan anjeunna.
8:13 Ti putra Adonikam, anu éta panungtungan, na ieu nya ngaran maranéhna: Eliphelet, sarta Jeuel, jeung Shemaiah, jeung genep puluh lalaki éta kalayan aranjeunna.
8:14 Ti putra Bigvai, Uthai na Zaccur, jeung tujuh puluh lalaki éta kalayan aranjeunna.
8:15 Ayeuna kuring dikumpulkeun duanana babarengan di walungan nu ngalir ka handap pikeun Ahava, sarta kami ari aya salila tilu poé. Na kuring ditéang dipimilik ku urang jeung diantara para imam keur putra Levi, na kuring kapanggih taya aya.
8:16 Sarta sangkan kuring dikirim Eliezer, sarta Ariel, jeung Shemaiah, sarta Elnathan, sarta Jarib, sarta Elnathan sejen, sarta Nathan, jeung Jakaria, jeung Meshullam, saha nya pamingpin, sarta Joiarib na Elnathan, saha nya wijaksana.
8:17 Na kuring dikirim ka Iddo, saha heula dina tempat Casiphia. Na kuring ditempatkeun di sungut maranéhanana kecap anu maranéhanana kudu nyarita ka Iddo jeung baraya na, éta pagawé kuil, di tempat Casiphia, ambéh maranéhanana bakal ngakibatkeun urang mentri pikeun imah Allah kami.
8:18 Sarta alatan sisi alus Allah kami éta leuwih kami, aranjeunna ngarah ka kami hiji lalaki pisan diajar ti putra Mahli, putra Levi, putra Israel, kalawan Sherebiah, jeung putra-Na, jeung dalapan belas baraya na,
8:19 sarta Hashabiah, tur kalawan anjeunna Jeshaiah, tina putra Merari, jeung baraya-Na, jeung putra-Na, panomeran dua puluh.
8:20 Na ti pagawé kuil, saha David, jeung pamingpin sempet disadiakeun pikeun mentri ti urang Lewi, aya dua ratus dua puluh pagawé kuil. Kabéh ieu disebut ku ngaran maranéhna.
8:21 Na kuring memproklamirkan hiji gancang di tempat nu, gigireun éta walungan Ahava, ku kituna urang bisa sangsara Sunan Gunung Djati di payuneun Gusti Alloh urang, sarta ku kituna urang bisa menta tina anjeunna jalan katuhu pikeun urang, jeung putra kami, jeung sagala zat kami.
8:22 Pikeun kuring isin mun petisi raja salila bantuan jeung horsemen, anu bakal membela kami ti musuh sapanjang jalan. Pikeun urang kungsi nyarios ka raja: "The panangan Allah urang anu leuwih sakabeh jalma anu neangan manehna di aduh. Jeung wewenang na, jeung kakuatan sarta amukan na, nyaéta ngaliwatan sakabeh jalma anu forsake anjeunna ".
8:23 Sarta sangkan fasted na begged Gusti urang keur kieu; jeung salaku hasilna, kami prospered.
8:24 Na kuring dipisahkeun belas ti diantara para pamingpin para imam: Sherebiah, sarta Hashabiah, tur kalawan aranjeunna sapuluh tina baraya maranéhanana.
8:25 Na kuring ditimbang kaluar ka aranjeunna nu perak jeung emas teh, jeung kapal consecrated ka imah Allah kami, nu geus ditawarkeun ku raja, sarta ku counselors sarta pamingpin na, jeung ku sakabeh jalma urang Israil anu kungsi kapanggih.
8:26 Na kuring ditimbang kaluar ka leungeun maranéhna genep ratus limapuluh bakat tina pérak, jeung saratus kapal tina pérak, jeung saratus talenta emas,
8:27 jeung dua puluh mangkok emas nu tadi beurat salah sarébu koin, sareng dua kapal tina kuningan bersinar finest, sakumaha geulis saperti emas.
8:28 Na ceuk kuring ka aranjeunna: "Anjeun leuwih suci Gusti, jeung kapal anu suci, jeung perak jeung emas teh, nu geus ditawarkeun kalawan bébas jeung Gusti, Allah founding kami.
8:29 Lalajo na hansip aranjeunna, dugi ka beuratna aranjeunna kaluar méméh pamingpin para imam jeung urang Lewi, jeung pamingpin ti kulawarga Israil di Yerusalem, kana perbendaharaan sahiji imah Gusti. "
8:30 Lajeng para imam jeung urang Lewi narima beurat pérak éta, jeung emas teh, jeung kapal, ambéh maranéhanana bisa mawa ieu ka Yerusalem, kana imah Allah kami.
8:31 Ku sabab, urang diatur kaluar ti walungan Ahava, dina dinten twelfth sahiji bulan kahiji, ku kituna urang bisa ngarambat ka Yerusalem. Sarta panangan Allah kami éta leuwih kami, sarta anjeunna dibébaskeun kami ti leungeun musuh jeung jalma anu iklas di tewak sapanjang jalan.
8:32 Sarta kami anjog di Yerusalem, sarta kami ari aya salila tilu poé.
8:33 Saterusna, dina dinten kaopat, nu perak jeung emas jeung pembuluh anu ditimbang kaluar di imah Allah kami, ku perantaraan Meremoth, putra Uriah, imam; tur kalawan anjeunna éta Eleazar, putra Phinehas, tur kalawan antarana nya éta urang Lewi, Jozabad, putra Jeshua, sarta Noadiah, putra Binnui.
8:34 Hal éta dipigawé nurutkeun jumlah na beurat sagalana; sarta unggal beurat ieu ditulis handap dina wayah éta.
8:35 Sumawona, jalma anu datang ti inguan teh, éta putra transmigrasi nu, ditawarkeun holocausts ka Allah Israil: dua belas anak sapi atas nama sakabeh urang Israil, salapan puluh genep rams, tujuh puluh tujuh anak domba, jeung dua belas anjeunna-embé pikeun dosa. Kabéh ieu éta Holocaust ka Gusti.
8:36 Lajeng maranéhna méré edicts raja ka pamingpin anu ngajabat di payuneun raja, jeung ka gubernur saluareun walungan, jeung maranéhna Maha Agung ka urang sarta imah Allah.

Ezra 9

9:1 Saterusna, sanggeus hal ieu anu réngsé, pamingpin sumping ka kuring, paribasa: "The bangsa Israil, imam, jeung urang Lewi, teu acan dipisahkeun ti bangsa tina lemahna ti abominations maranéhna, utamana maranéhanana ti Canaanites, sarta Hittites, sarta Perizzites, sarta Jebusites, sarta Ammonites, sarta Moabites, jeung Mesir, sarta Amorites.
9:2 Pikeun aranjeunna geus dicokot ti putri maranéhna keur diri jeung putra maranéhna, sarta aranjeunna geus dicampur a nasab suci jeung bangsa tina lemahna. Komo leungeun pamingpin jeung magistrates geus mimiti di transgression ieu. "
9:3 Jeung lamun kuring sempet ngadéngé kecap ieu, Kuring tore cloak kuring jeung tunic kuring, na kuring ditarik kaluar hileud tina sirah kuring tur janggot, na kuring diuk di tunggara.
9:4 Lajeng sakabeh jalma anu takwa kecap tina Allah Israil kumpul ka abdi, sabab tina transgression jalma anu kungsi anjog ti inguan teh. Na kuring diuk di ngenes, dugi ka kurban sore.
9:5 Jeung di kurban peuting, I acuk nepi ti kasangsaraan mah, jeung, sanggeus bedah cloak mah tunic mah, I murag ka tuur mah, jeung kuring nepi ka kaluar leungeun mah ka Gusti, ya Allah.
9:6 Jeung ceuk: "Ya Allah, Kuring keur ngabingungkeun jeung isin ka angkat beungeut mah ka anjeun. Pikeun iniquities urang geus dikalikeun leuwih huluna urang, jeung nyinggung urang geus ngaronjat, komo nepi ka sawarga,
9:7 ti poé founding urang. Tapi ogé, we diri urang sorangan geus dosa gravely, komo nepi ka poé ieu. Jeung pikeun iniquities urang, we diri urang sorangan, jeung raja urang jeung imam urang, geus dikirimkeun kana leungeun raja di lemahna, jeung ka pedang, jeung ka inguan, jeung ka rampog, jeung mun keur galau raray, sagampil eta oge dina poé ieu.
9:8 Jeung ayeuna, ka extent leutik jeung momen, petisi urang geus dijieun jeung Gusti Allah urang, ku kituna maranéhanana bisa ninggalkeun urang remnant a, jeung ku kituna hiji tempat nu aman dina tanah suci-Na bisa dibikeun ka urang, jeung ku kituna Allah urang bisa nyaangan panon urang, sarta bisa méré urang hirup saeutik di servitude urang.
9:9 Pikeun urang pagawé, can di servitude urang Allah urang geus teu forsaken urang, tapi manèhna geus condong rahmat kana urang dina tetempoan raja Pérsia, ku kituna manéhna bisa méré urang hirup, sarta bisa ngangkat nepi imah Allah urang, jeung ngalereskeun desolations anak, jeung méré urang a pager hirup di Yuda jeung Yerusalem.
9:10 Jeung ayeuna, Gusti urang, naon anu kudu urang ucapkeun sanggeus hal ieu? Pikeun urang ditinggalkeun nurut Anjeun,
9:11 nu maréntahkeun ku perantaraan pagawé Anjeun, para nabi, paribasa: 'Lahan, nu wajib anjeun asupkeun ku kituna anjeun bisa mibanda éta, mangrupa taneuh najis, alatan éta uncleanness sahiji bangsa sarta ti lemahna séjén, nu abominations jalma anu geus dieusi deui, ti sungut ka sungut, kalawan runtah maranéhanana. '
9:12 ayeuna kituna, anjeun teu kedah masihan putri anjeun ka putra maranéhna, atawa kudu nampa putri maranéhanana pikeun putra anjeun. Jeung anjeun teu kudu neangan katengtreman maranéhna, atawa karaharjaan maranéhanana, malah salamina. Ku kituna wajib anjeun jadi strengthened, tur jadi wajib dahar hal alus daratan, sarta mibanda putra anjeun sakumaha ahli waris Anjeun, malah pikeun sakabéh waktu.
9:13 Sarta sanggeus sagala rupa nu geus kajadian ka urang alatan karya pisan jahat urang jeung ngalanggar hébat kami, anjeun, Gusti urang, geus dibébaskeun kami ti iniquity kami, na geus diberekeun kami kasalametan, sagampil éta poé ieu,
9:14 ku kituna urang henteu bakal ngahurungkeun jauh jeung nyieun nurut Anjeun batal, sarta ku kituna urang henteu bakal ngahiji dina nikah jeung bangsa abominations ieu. Bisa anjeun jadi ambek kalayan kami malah ka pisan tungtung, ku kituna anjeun moal bakal ninggalkeun urang remnant ka disimpen?
9:15 O Lord, Allah Israil, anjeun ngan. Pikeun urang geus ditinggalkeun balik bisa disimpen, sagampil éta poé ieu. Behold, kami saméméh tetempoan anjeun dina ngalanggar kami. Sarta teu mungkin ka tahan maneh dina urusan ieu. "

Ezra 10

10:1 Ku sabab, sakumaha Ezra ieu sholat, sarta imploring, sarta weeping cara ieu, sarta ieu sujud saméméh Bait Allah, hiji assembly exceedingly agung lalaki jeung awewe jeung barudak ieu dikumpulkeun ka anjeunna ti Israel. Jeung jalma wept ku weeping hébat.
10:2 sarta Shecaniah, putra Jehiel, ti putra Elam, direspon jeung ngomong ka Ezra: "Urang geus dosa ngalawan ka Allah urang, sarta geus nyokot istri asing ti bangsa daratan. Jeung ayeuna, lamun aya tobat dina Israel leuwih kieu,
10:3 hayu urang nyerang pakta a jeung Gusti Alloh urang, ku kituna urang bisa matak kumisan sakabéh istri, saha jalma anu geus dilahirkeun ti aranjeunna, dina atos kalawan wasiat Gusti, jeung jalma anu sieun precept of Gusti Alloh urang. Ku kituna hayu eta dilakukeun, nurutkeun hukum.
10:4 Naek nepi. Ieu pikeun anjeun discern, sarta kami bakal jadi sareng anjeun. Janten strengthened sarta Ajip Rosidi. "
10:5 Ku sabab, Ezra acuk up, sarta anjeunna ngabalukarkeun pamingpin para imam jeung urang Lewi, jeung sakabéh urang Israil, mun sumpah yén maranéhna bakal meta dina atos kalayan kecap ieu. Jeung maranéhna swore eta.
10:6 Sarta Ezra acuk nepi méméh imah Allah, sarta manéhna indit jauh ka chamber of Jehohanan, putra Eliashib, sarta anjeunna diasupkeun kana eta. Anjeunna henteu tuang roti, sarta anjeunna henteu inuman cai. Pikeun anjeunna duka ka transgression jalma anu kungsi anjog ti inguan teh.
10:7 Jeung sora hiji ieu dikirim ka Yuda jeung Yerusalem, ka sadaya putra transmigrasi nu, ambéh maranéhanana bakal ngumpulkeun babarengan di Yerusalem.
10:8 Sarta sakabeh jalma anu henteu bakal anjog di jero tilu poe, dina atos jeung ikhtiar sahiji tokoh jeung sesepuh, bakal gaduh sagala zat na dibawa kabur, sarta anjeunna bakal jadi matak kaluar tina assembly of transmigrasi ti.
10:9 Teras kumaha, sakabeh lalaki tina Yuda jeung di Benjamin convened di Yerusalem dina tilu poé. Ieu di bulan kasalapan, dina dinten ka bulan. Sarta sakabeh jalma diuk dina jalan anu imah Allah, trembling kusabab dosa na hujan.
10:10 sarta Ezra, imam, rose up, jeung cenah ka eta: "Geus transgressed, anjeun geus nyokot istri asing, kitu nu ditambahkeun kana nyinggung Israel.
10:11 Jeung ayeuna, nyieun syahadat ka Gusti, Allah founding Anjeun, tur ngalakukeun naon pleases anjeunna, sarta misahkeun yourselves ti bangsa daratan, ti istri asing Anjeun. "
10:12 Jeung sakabéh multitude direspon, sarta ceuk maranehna ku sora hébat: "Dina atos kalayan kecap anjeun ka kami, jadi hayu jadi eta dipidamel.
10:13 Tapi sabenerna, ti urang nu loba, tur eta teh waktos hujan, sarta kami moal bisa endure nangtung luar, sarta ieu teu tugas pikeun salah sahiji atawa dua poé, (keur can tangtu kami geus dosa greatly dina urusan ieu,)
10:14 hayu pamingpin diangkat diantara sakabéh multitude. Sarta di sakabeh kota urang, hayu jalma anu geus nyokot istri asing sumping di kali diangkat, tur kalawan aranjeunna sesepuh ti kota ka kota, jeung hakim, dugi ka murka Allah urang geus ngahindar ti urang leuwih dosa ieu. "
10:15 Tur jadi Jonathan, putra Asahel, sarta Jahzeiah, putra Tikvah, anu diangkat ngaliwatan ieu, jeung urang Lewi Meshullam na Shabbethai ditulungan aranjeunna.
10:16 Jeung putra transmigrasi nu tuh jadi. sarta Ezra, imam, jeung lalaki anu éta pamingpin kulawarga di imah founding maranéhna, sarta sakabeh nurutkeun ngaran maranéhna, indit sarta diuk handap, dina dinten munggaran dina bulan kasapuluh, ambéh maranéhanana bisa nalungtik perkara.
10:17 Sarta aranjeunna dijieun tungtung kalawan sakabeh lalaki anu kungsi dilaksanakeun istri asing, ku dinten mimiti bulan kahiji.
10:18 Tur aya nu kapanggih di antara putra ti imam sababaraha anu kungsi dilaksanakeun istri asing: Ti putra Jeshua, putra Jozadak, jeung baraya-Na, Maaseiah, sarta Eliezer, sarta Jarib, sarta Gedaliah.
10:19 Jeung maranéhna swore kalawan leungeun maranéhna yén maranéhna bakal tuang kumisan istri maranéhna, na yén maranéhna bakal nawiskeun pikeun ngalanggar maranéhna ram a ti diantara domba.
10:20 Na ti putra Immer, Hanani na Zebadiah.
10:21 Na ti putra Harim, Maaseiah, jeung Nabi Elias, jeung Shemaiah, sarta Jehiel, sarta Uzziah.
10:22 Na ti putra Pashhur, Elioenai, Maaseiah, Ismail, Nethanel, Jozabad, sarta Elasah.
10:23 Na ti putra ti Lewi, Jozabad, sarta Shimei, sarta Kelaiah, sami nyaeta Kelita, Pethahiah, Yuda, sarta Eliezer.
10:24 Na ti lalaki nyanyi, Eliashib. Na ti gatekeepers, Shallum, sarta Telem, sarta URI.
10:25 Tur kaluar Israel, ti putra Parosh, Ramiah, sarta Izziah, jeung Malchijah, sarta Mijamin, sarta Eleazar, jeung Malchijah, sarta Benaiah.
10:26 Na ti putra Elam, Mattaniah, Jakaria, sarta Jehiel, jeung Abdi, sarta Jeremoth, jeung Nabi Elias.
10:27 Na ti putra Zattu, Elioenai, Eliashib, Mattaniah, sarta Jeremoth, sarta Zabad, sarta Aziza.
10:28 Na ti putra Bebai, Jehohanan, Hananiah, Zabbai, Atle.
10:29 Na ti putra Bani, Meshullam, sarta Malluch, sarta Adaiah, Jashub, sarta Sheal, sarta Ramoth.
10:30 Na ti putra Pahath-Moab, Adna, sarta Chelal, Benaiah, jeung Maaseiah, Mattaniah, Bezalel, Binnui, sarta Manasseh.
10:31 Na ti putra Harim, Eliezer, Jeshua, Malchijah, Shemaiah, Simeon,
10:32 Benjamin, Malluch, Shemariah.
10:33 Na ti putra Hashum, Mattenai, Mattettah, Zabad, Eliphelet, Jeremai, Manasseh, Shimei.
10:34 Ti putra Bani, Maadai, Amram, sarta Uel,
10:35 Benaiah, sarta Bedeiah, Cheluhi,
10:36 Vaniah, Meremoth, sarta Eliashib,
10:37 Mattaniah, Mattenai, sarta Jaasu,
10:38 jeung Money, sarta Binnui, Shimei,
10:39 sarta Shelemiah, sarta Nathan, sarta Adaiah,
10:40 sarta Machnadebai, Shashai, Sharai,
10:41 Azarel, sarta Shelemiah, Shemariah,
10:42 Shallum, Amariah, Joseph.
10:43 Ti putra Nebo, Jeiel, Mattithiah, Zabad, Zebina, Jaddai, sarta Joel, sarta Benaiah.
10:44 Kabéh ieu kungsi dibawa istri asing, tur aya diantara aranjeunna awéwé anu kungsi ditanggung putra.