Jakaria

Jakaria 1

1:1 Dina bulan kadalapan, dina taun kadua Darius raja, kecap Gusti sumping ka Jakaria putra Berechiah, putra Iddo, Muhammad, paribasa:
1:2 PANGERAN geus jadi ambek ngaliwatan anger sebel of founding Anjeun.
1:3 Jeung anjeun bakal ngomong ka aranjeunna: Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Giliran kuring, nyebutkeun Gusti tina sarwa, jeung kuring bakal ngahurungkeun ka anjeun, nyebutkeun Gusti tina sarwa.
1:4 Ulah jadi kawas founding Anjeun, mun saha urut nabi ngajerit, paribasa: Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Hurungkeun tina cara jahat anjeun ti pikiran jahat anjeun. Tapi aranjeunna henteu heed, jeung ngayakeun tuh aranjeunna nengetan kuring, nyebutkeun Gusti.
1:5 founding Anjeun, dimana aranjeunna? Sarta baris para nabi hirup unceasingly?
1:6 Acan sabenerna kecap kuring jeung lawfulness kuring, nu kuring dipercayakeun ka pagawé abdi para nabi, anu memang comprehended ku founding Anjeun, na ngarah anu dirobah, jeung maranehna ceuk: Sagampil Gusti tina sarwa mutuskeun pikeun ngalakukeun ka kami, nurutkeun cara urang jeung nurutkeun papanggihan urang, jadi geus anjeunna dipigawé pikeun urang.
1:7 Dina dinten dua puluh kaopat tina bulan Sawala, nu disebut Shevat, dina taun kadua ti Darius, kecap Gusti sumping ka Jakaria putra Berechiah, putra Iddo, Muhammad, paribasa:
1:8 Kuring nempo ku wengi, jeung behold, saurang lalaki tunggang dina kuda beureum, sarta anjeunna ngadeg diantara tangkal myrtle, nu aya di chasm nu. Jeung tukangeun manehna éta kuda: beureum, speckled, bodas.
1:9 Jeung ceuk, "Naon ari ieu, lord mah?"Jeung Malaikat, saha ieu diomongkeun ku kuring, ceuk kuring, "Kuring bakal nembongkeun ka anjeun naon ieu."
1:10 Jeung lalaki nu nangtung diantara tangkal myrtle diwaler sarta ngomong, "Ieu aranjeunna, saha Gusti parantos dikirim dina urutan leumpang ngaliwatan bumi. "
1:11 Saha jalma anu nangtung diantara tangkal myrtle diwaler Malaikat Pangeran, jeung maranehna ceuk, "Urang geus walked ngaliwatan bumi, jeung behold, kabéh bumi ieu dicicingan jeung aya di sésana ".
1:12 Jeung malaikat PANGERAN diwaler sarta ngomong, "Tuhan sarwa, sabaraha lila bakal Anjeun teu boga rahmat on Yerusalem jeung di kota ngeunaan Yuda, kalawan nu geus ambek? Ieu ayeuna taun seventieth ".
1:13 Jeung Gusti diwaler Malaikat, anu kungsi diomongkeun ku kuring, kecap alus, consoling kecap.
1:14 Sarta Malaikat, saha ieu diomongkeun ku kuring, ceuk kuring: ceurik kaluar, paribasa: Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Kuring geus zealous pikeun Yerusalem jeung Sion ku zeal hébat.
1:15 Jeung, sareng anger hébat, Kami ambek jeung bangsa jegud. Padahal mah geus ambek saeutik, sabenerna maranéhna maju salajengna di jahat.
1:16 Kusabab ieu, sahingga nyebutkeun Gusti: Kuring bakal ngancik deui, nuju Yerusalem, kalawan mercies; jeung imah kuring bakal diwangun kana ieu, nyebutkeun Gusti tina sarwa. Jeung garis wangunan bakal ngalegaan leuwih Yerusalem.
1:17 dugi lajeng, ceurik kaluar nyebutkeun: Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: dugi lajeng, Kota abdi bakal ngalir kalayan hal alus, jeung, dugi lajeng, PANGERAN bakal kanyamanan Sion, jeung, dugi lajeng, anjeunna baris hiji kaluar Yerusalem.
1:18 Na kuring diangkat nepi panon kuring, na kuring nempo. Jeung behold: opat tanduk.
1:19 Na ceuk kuring ka Malaikat, saha ieu diomongkeun ku kuring, "Naon ari ieu?"Jeung cenah kuring, "Di handap ieu mangrupakeun tanduk anu winnowed Yuda jeung urang Israil jeung Yerusalem."
1:20 Jeung Gusti némbongkeun kuring opat workmen.
1:21 Jeung ceuk, "Naon geus ieu datang ka ngalakukeun?"Anjeunna spoke, paribasa, "Di handap ieu mangrupakeun tanduk anu winnowed Yuda, ngaliwatan unggal lalaki hiji, sarta taya sahijina diangkat nepi sirah na. Sarta ieu geus datang ka nyingsieunan eta jauh, ku kituna matak turun tanduk nu kapir, nu geus diangkat nepi tanduk hiji leuwih tanah Yuda, ku kituna ka paburencay deui ".

Jakaria 2

2:1 Na kuring diangkat nepi panon kuring, na kuring nempo, jeung behold, lalaki hiji, sarta di leungeun-Na éta hiji garis ukur.
2:2 Jeung ceuk, "Badé angkat kamana?"Jeung cenah kuring, "Ka ngukur Yerusalem, ku kituna kuring jadi tingali kumaha hébat lebar sarta kumaha hébat panjang na meureun. "
2:3 Jeung behold, malaikat, anu kungsi diomongkeun ku kuring, undur, sarta Malaikat sejen indit kaluar papanggih anjeunna.
2:4 Jeung cenah manéhna: Buru, nyarita ka saurang nonoman ieu, paribasa: Yerusalem bakal dicicingan tanpa pinding, sabab tina multitude tina lalaki sarta beasts of beungbeurat di satengahing na.
2:5 Jeung kuring bakal ka eta, nyebutkeun Gusti, tembok seuneu sadaya kira-kira. Sarta dina kamulyaan, I bakal di satengahing anak.
2:6 Nu, O kabur ti tanah Sulawesi, nyebutkeun Gusti, pikeun kuring geus sumebar anjeun kana opat angin surga, nyebutkeun Gusti.
2:7 O Sion, kabur, Anjeun anu Huni jeung putri Babylon.
2:8 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti tina sarwa: Sanggeus kamulyaan, manéhna geus dikirim kuring ka kapir, nu geus despoiled anjeun. Pikeun manéhna anu némpél anjeun, némpél teh murid panon mah.
2:9 Pikeun behold, I angkat leungeun mah leuwih eta, jeung maranehna bakal jadi mangsa ka jalma anu geus dilayanan eta. Sarta anjeun bakal apal yen Tuhan sarwa geus dikirim kuring.
2:10 Nyanyi muji jeung girang, putri Sion. Pikeun behold, I kaanggo, sarta bakal Huni di satengahing Anjeun, nyebutkeun Gusti.
2:11 Sarta loba bangsa bakal ngagabung ka Gusti dina poé nu, jeung maranehna bakal mah urang, sarta bakal Huni di satengahing Anjeun. Sarta anjeun bakal apal yen Tuhan sarwa geus dikirim kuring ka anjeun.
2:12 Jeung Gusti bakal mibanda bagian-Na, Yuda, di tanah sanctified, jeung masih manéhna baris tunggal kaluar Yerusalem.
2:13 Hayu sadaya daging jadi jempé saméméh nyanghareupan Gusti: pikeun manéhna geus arisen ti tempat suci-Na dwelling.

Jakaria 3

3:1 Jeung Gusti wangsit keur kuring: Yesus Imam Agung, nangtung di payuneun malaikat PANGERAN. Jeung Iblis ngadeg saméméh leungeun katuhu na, ku kituna aya musuh-Na.
3:2 Sarta PANGERAN ngadawuh ka Iblis, "Dupi Gusti rebuke Anjeun, Iblis! Sarta meureun Gusti, nu milih Yerusalem, rebuke Anjeun! Anjeun lain firebrand plucked tina seuneu?"
3:3 Jeung Yesus dipakena ku garments kotor. Sarta anjeunna ngadeg saméméh nyanghareupan malaikat.
3:4 Anjeunna diwaler na spoke ka jalma anu ngadeg saméméh anjeunna, paribasa, "Candak jauh garments kotor ti anjeunna." Jeung cenah anjeunna, "Behold, Kuring geus dibawa kabur ti anjeun iniquity Anjeun, sarta kuring geus dipakena maneh ku robah sandang ".
3:5 Jeung cenah, "Teundeun a diadem bersih dina sirah-Na." Jeung maranéhna ditempatkeun hiji diadem bersih dina sirah na, sarta aranjeunna dipakena anjeunna kalawan garments. Jeung malaikat Pangeran tetep nangtung.
3:6 Jeung malaikat PANGERAN dilombakeun jeung Yesus, paribasa:
3:7 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Lamun bakal leumpang di cara kuring sarta tetep muatan kuring, Anjeun ogé bakal nangtoskeun gelut jeung bakal tetep pangadilan kuring, jeung kuring bakal mere Anjeun sababaraha jalma anu kiwari hadir di dieu pikeun leumpang sareng anjeun.
3:8 Ngadangukeun, Yesus Imam Agung, Anjeun sareng babaturan Anjeun, anu Huni sateuacan Anjeun, anu geus portending mun lalaki. Pikeun behold, Kuring bakal ngakibatkeun hamba ka Wétan.
3:9 Pikeun behold, batu nu Kuring geus bestowed sateuacan Yesus. Kana hiji batu, aya tujuh panon. Behold, Kuring bakal ngukir ukiran na, nyebutkeun Gusti tina sarwa. Sarta kuring baris nyandak jauh iniquity tanah anu dina hiji dinten.
3:10 Dina dinten anu, nyebutkeun Gusti tina sarwa, unggal lalaki bakal nelepon sobat ti handapeun Vine jeung ti handapeun anjir.

Jakaria 4

4:1 Sarta Malaikat anu kungsi diomongkeun ku kuring balik, sarta anjeunna awakened kuring, kawas lalaki anu geus awakened tina sare na.
4:2 Jeung cenah mah, "Naon anu anjeun tingali?"Jeung ceuk, "Kuring kokotéténgan, jeung behold, a candlestick sagemblengna dina emas, jeung lampu na éta di luhur na, jeung tujuh lampu minyak tina éta kana eta, tur aya tujuh funnels keur lampu minyak nu éta di luhur na.
4:3 Na aya dua tangkal zaitun kana eta: salah kana bener tina lampu kana, sarta salah mun na tinggaleun. "
4:4 Na kuring diwaler na spoke ka malaikat anu geus diomongkeun ku kuring, paribasa, "Naon ari ieu, lord mah?"
4:5 Sarta Malaikat anu diomongkeun ku kuring diwaler, jeung cenah kuring, "Teu nyaho kumaha ieu?"Jeung ceuk, "Teu, abdi lord ".
4:6 Sarta anjeunna diwaler na spoke ka abdi, paribasa: Ieu kecap Gusti keur Zerubbabel, paribasa: Teu ku hiji soldadu, atawa ku bisa, tapi sumanget abdi, nyebutkeun Gusti tina sarwa.
4:7 Naon ari anjeun, gunung hébat, di payuneun Zerubbabel? Anjeun diantara dataran. Sarta anjeunna bakal ngakibatkeun kaluar batu primér, sarta anjeunna bakal masihan rahmat sarua rahmat na.
4:8 Jeung kecap Gusti sumping ka kuring, paribasa:
4:9 Leungeun Zerubbabel geus diadegkeun imah ieu, jeung leungeun-Na bakal ngalengkepan eta. Sarta anjeun bakal apal yen Tuhan sarwa geus dikirim kuring ka anjeun.
4:10 Pikeun anu geus hina dina poé saeutik? Sarta maranéhanana baris bingah tur bakal ningali pérak jeung batu diterangkeun dina leungeun Zerubbabel. Ieu tujuh panon Pangeran, nu roam gancang ngaliwatan sakabeh bumi.
4:11 Na kuring direspon jeung ngomong ka manehna, "Naon dua tangkal ieu zaitun ka katuhu tina candlestick, jeung ka na tinggaleun?"
4:12 Na kuring direspon kadua kalina jeung ngomong ka manehna, "Naon anu dua dahan zaitun, nu aya di gigireun dua ridges emas, nu nu spouts tuang tina emas?"
4:13 Sarta anjeunna spoke ka abdi, paribasa, "Teu nyaho kumaha ieu?"Jeung ceuk, "Teu, abdi lord ".
4:14 Jeung cenah, "Di handap ieu mangrupakeun dua putra ti minyak, anu hadir méméh Sovereign sadaya bumi. "

Jakaria 5

5:1 Jeung Abdi ngancik na diangkat nepi panon kuring. Jeung kuring nempo, jeung behold, buku ngapung.
5:2 Jeung cenah mah, "Naon anu anjeun tingali?"Jeung ceuk, "Kuring nempo hiji ngapung buku. panjang nyaeta dua puluh cubits, jeung lebar nyaeta sapuluh cubits ".
5:3 Jeung cenah mah, "Ieu la'nat nu mana mudik leuwih nyanghareupan sakabeh bumi. Pikeun unggal maling bakal judged, sagampil eta geus ditulis aya, jeung dulur anu swears ku ieu, bakal judged di manner kawas ".
5:4 Kuring bakal mawa eta mudik, nyebutkeun Gusti tina sarwa, sarta eta bakal kaanggo ka imah maling teh, na ka imah anjeunna nu swears falsely ku ngaran abdi, sarta eta bakal tetep di satengahing imahna sarta bakal meakeun eta, kalayan kai sarta batu na.
5:5 Sarta Malaikat kungsi undur, saha ieu diomongkeun ku kuring. Jeung cenah mah, "Angkat panon anjeun, tur tingal kumaha ieu téh, nu mana anu mudik ".
5:6 Jeung ceuk, "Naon, terus, éta?"Jeung cenah, "Ieu wadah bade mudik". Jeung cenah, "Ieu panon maranéhanana di sakabeh bumi."
5:7 Jeung behold, bakat tina kalungguhan ieu keur dibawa; jeung behold, hiji awéwé diuk di tengah wadahna.
5:8 Jeung cenah, "Ieu impiety." Jeung anjeunna tuang nya kana tengah wadahna, sarta anjeunna dikirim beurat kalungguhan kana sungut na.
5:9 Na kuring diangkat nepi panon kuring sarta kuring nempo. Jeung behold, dua awéwé anu departing, jeung sumanget mangrupa éta dina jangjang maranéhna, sarta aranjeunna kagungan jangjang kawas jangjang tina layang a, sarta aranjeunna diangkat nepi wadah antara bumi jeung langit.
5:10 Na ceuk kuring ka Malaikat anu diomongkeun ku kuring, "Dimana maranéhna nyokot wadahna?"
5:11 Jeung cenah mah, "Ka hiji imah nu bisa jadi diwangun pikeun eta di tanah Shinar, na meh bisa jadi ngadegkeun tur nyetel aya kana basa sorangan. "

Jakaria 6

6:1 Jeung Abdi ngancik, na kuring diangkat nepi panon kuring sarta kuring nempo. Jeung behold, opat chariots opat-kuda indit kaluar ti tengah dua gunung. Sarta gunung éta pagunungan kuningan.
6:2 Dina chariot kahiji éta kuda beureum, sarta di chariot kadua éta kuda hideung,
6:3 sarta di chariot katilu éta kuda bodas, sarta di chariot kaopat anu speckled kuda, sarta maranéhanana éta kuat.
6:4 Na kuring direspon jeung ceuk Malaikat anu diomongkeun ku kuring, "Naon ari ieu, lord mah?"
6:5 Sarta Malaikat diwaler na ngomong ka kuring, "Di handap ieu mangrupakeun opat angin Sawarga, nu balik mudik ka nangtung dina ayana Sovereign sadaya bumi. "
6:6 Hiji jeung kuda hideung ieu departing kana tanah Sulawesi, bodas indit mudik sanggeus aranjeunna, sarta speckled indit mudik ka arah tanah Kidul.
6:7 Acan jalma anu nya paling kuat, indit kaluar, sarta ditéang aing jeung sia keur roam gancang ngaliwatan sakabeh bumi. Jeung cenah, "Pindah, leumpang sapanjang bumi. "Jeung maranéhna walked sakuliah bumi.
6:8 Sarta anjeunna disebut kuring jeung spoke sareng abdi, paribasa, "Behold, jalma anu balik mudik ka tanah Sulawesi, geus quieted sumanget kuring di tanah Sulawesi ".
6:9 Jeung kecap Gusti sumping ka kuring, paribasa:
6:10 Ti pamadegan inguan teh, nyandak tina Heldai, ti Tobijah, ti Jedaiah. Anjeun bakal kaanggo dina poé éta, tur anjeun bakal balik kana imah Josiah, putra Zephaniah, anu sumping ti Babul.
6:11 Tur anjeun bakal nyandak emas jeung pérak; tur anjeun bakal nyieun crowns, tur anjeun bakal nyetel poto eta dina sirah Yesus putra Jehozadak, Imam Agung.
6:12 Tur anjeun bakal nyarita ka manehna, paribasa: Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa, paribasa: Behold, lalaki hiji; Rising anu ngaranna. Na handapeun anjeunna, anjeunna bakal naek nepi, sarta anjeunna baris ngawangun hiji kuil ka Gusti.
6:13 Sarta anjeunna baris ngangkat hiji kuil ka Gusti. Sarta anjeunna baris mawa kamulyaan, sarta anjeunna bakal diuk na aturan kana tahta-Na. Sarta anjeunna bakal imam kana tahta-Na, sarta ikhtiar karapihan bakal antara dua di antarana.
6:14 Jeung crowns bakal ka Heldai, sarta Tobijah, sarta Jedaiah, kitu ogé mun hem, putra Zephaniah, salaku peringatan di Bait Gusti.
6:15 Sarta maranéhanana anu jauh, bakal kaanggo, sarta baris ngawangun di Bait Gusti. Tur anjeun bakal terang yen Gusti tina sarwa dikirim kuring ka anjeun. Acan ieu bakal jadi ngan lamun, lamun dédéngéan, anjeun bakal geus heeded sora Gusti Alloh anjeun.

Jakaria 7

7:1 Jeung kajadian, dina taun kaopat raja Darius, yén kecap Gusti sumping ka Jakaria, dina dinten kaopat tina bulan kasalapan, nu Kislev.
7:2 Sarta Sharezer na Regemmelech, jeung lalaki anu éta kalayan aranjeunna, dikirim ka imah Allah, mun entreat nyanghareupan Gusti,
7:3 mun nyarita ka imam ti imah teh Tuhan sarwa jeung ka nabi, paribasa: "Kedah aya jadi weeping sareng abdi dina bulan kalima, sarta kudu I sanctify sorangan, sakumaha Abdi ayeuna geus dipigawé salila sababaraha taun?"
7:4 Sarta kecap Gusti tina sarwa sumping ka kuring, paribasa:
7:5 Nyarita ka sadaya rahayat lahan, jeung ka para imam, paribasa: Sanajan anjeun geus fasted na mourned dina kalima jeung bulan katujuh salila tujuh puluh taun ieu, anjeun memang nyimpen hiji gancang ka kuring?
7:6 Jeung pas teu dahar jeung nginum, anjeun teu dahar keur yourselves, sarta inuman wungkul pikeun yourselves?
7:7 Henteu ieu kecap yén Gusti geus diucapkeun ku perantaraan urut nabi, lamun Yerusalem ieu masih dicicingan, meh bakal makmur, didinya jeung kota sabudeureun eta, saha jalma pangeusi arah Selatan sarta di dataran?
7:8 Sarta kecap Gusti sumping ka Jakaria, paribasa:
7:9 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa, paribasa: Hakim kalayan judgment leres, sarta meta kalawan rahmat jeung asih, tiap sarta unggal salah jeung lanceukna.
7:10 Sarta ulah manggihan lepat sareng randa teh, tur yatim nu, jeung pendatang nu, jeung goréng. Sarta ngantep teu lalaki hiji mertimbangkeun jahat dina haténa nuju lanceukna.
7:11 Tapi maranéhanana éta henteu daék nengetan, sarta aranjeunna tos kumisan taktak maranéhna pikeun indit, sarta aranjeunna dipencet kana Ceuli maranéhna, ambéh maranéhanana henteu bakal ngadenge.
7:12 Jeung maranéhna nangtukeun haté maranéhanana kawas batu hardest, ambéh maranéhanana henteu bakal ngadéngé hukum jeung kecap yén Tuhan sarwa geus dikirim ku Roh-Na ku perantaraan urut nabi. Sarta jadi hiji indignation hébat sumping ti Tuhan sarwa.
7:13 Jeung kajadian, sagampil anjeunna ngalaman diucapkeun, jeung maranéhna henteu nengetan. Jadi mangka, aranjeunna bakal ceurik kaluar, na kuring moal heed, nyebutkeun Gusti tina sarwa.
7:14 Na kuring dispersed aranjeunna sapanjang sagala karajaan nu maranéhna henteu terang. Sarta lahan ieu ditinggalkeun kapencil tukangeun éta, jadi mana teu saurang ogé ieu ngaliwatan atawa balik. Sarta aranjeunna dijieun lahan desirable kana tempat deserted.

Jakaria 8

8:1 Jeung kecap Gusti tina sarwa datang, paribasa:
8:2 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Kuring geus zealous pikeun Sion jeung zeal gede, jeung kalawan indignation gede geus mah geus zealous keur dirina.
8:3 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Kuring geus ngancik deui ka arah Sion, sarta bakal Huni di satengahing Yerusalem. Jeung Yerusalem bakal disebut: "The City of Kaleresan,"Jeung" The Mountain Gusti tina sarwa, Gunung Sanctified. "
8:4 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Saterusna lalaki manula jeung awewe manula bakal Huni di jalan Yerusalem, jeung unggal manusa bakal bareng nya iteuk leumpang di leungeun-Na, alatan multitude poé.
8:5 Jeung jalan kota bakal ngeusi toddlers jeung barudak, diputerkeun dina jalan anak.
8:6 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Lamun eta jigana hésé dina panon tina remnant jalma ieu dina maranéhanana poé, bisa eta memang hésé di panon kuring, nyebutkeun Gusti tina sarwa?
8:7 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Behold, I bakal nyalametkeun urang mah ti tanah Jawa, jeung ti tanah setelan panonpoé.
8:8 Jeung kuring bakal ngakibatkeun eta, sarta maranéhanana baris Huni di satengahing Yerusalem. Jeung maranéhna bakal mah urang, jeung kuring bakal Allah maranéhanana, di bebeneran jeung kaadilan di.
8:9 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Hayu leungeun Anjeun jadi strengthened, Anjeun saha, dina eta poe, dengekeun ieu kecap ku sungut nabi, dina dinten yén imah Gusti tina sarwa geus diadegkeun, supados Bait Allah bisa jadi diwangun.
8:10 Leres pisan, saméméh maranéhanana poé, aya euweuh bayar keur lalaki, atawa ieu aya mayar beasts of beungbeurat, jeung ngayakeun éta aya karapihan pikeun maranéhanana ngasupkeun, atawa pikeun maranéhanana exiting, kusabab tribulation nu. Sarta Kuring kungsi PHK kabeh lalaki, tiap hiji ngalawan tatangga na.
8:11 Tapi ayeuna, Kuring moal meta arah remnant jalma ieu nurutkeun urut poé, nyebutkeun Gusti tina sarwa.
8:12 Tapi bakal aya cikal karapihan: Vine bakal masihan buah nya, jeung bumi bakal masihan bibit nya, sarta langit bakal masihan embun maranéhna. Sarta kuring baris ngabalukarkeun remnant jalma ieu mibanda sagala hal ieu.
8:13 Jeung ieu bakal jadi: sagampil anjeun hiji musibat diantawis kapir, O imah Yuda jeung Israil, jadi bakal kuring nyalametkeun anjeun, jeung anjeun bakal berkah. Entong sieun. Hayu leungeun Anjeun jadi strengthened.
8:14 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti tina sarwa: Sagampil I dimaksudkeun pikeun sangsara Anjeun, lamun founding anjeun kungsi provoked kuring keur dimurkai, nyebutkeun Gusti,
8:15 sarta kuring henteu némbongkeun rahmat, jadi geus I ngancik deui, pamikiran dina dinten ieu ulah alus ka imah Yuda jeung ka Yerusalem. Entong sieun.
8:16 Ku sabab, ieu kecap nu wajib Sadérék: Nyarita kaleresan, unggal salah mun tatangga na. Kalawan bebeneran sarta judgment karapihan, hakim di Gerbang Anjeun.
8:17 Sarta ngantep teu saha pikir nepi jahat ngalawan sobat di hate anjeun. Sarta ulah milih sumpah falsely. Pikeun sakabéh ieu hal anu hate, nyebutkeun Gusti.
8:18 Sarta kecap Gusti tina sarwa sumping ka kuring, paribasa:
8:19 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: The gancang tina kaopat, jeung gancang tina kalima, jeung gancang tina katujuh teh, jeung gancang tina kasapuluh bakal jadi keur imah Yuda dina kabagjaan jeung gladness sarta kalawan solemnities caang. Jadi mangka, cinta bebeneran jeung perdamaian.
8:20 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa, mangka urang bisa anjog sarta Huni di loba dayeuh,
8:21 jeung pangeusi bisa buru, hiji nyebutkeun mun sejen: "Hayu urang balik sarta entreat nyanghareupan Gusti, na hayu urang neangan Gusti tina sarwa. Kuring bakal balik ogé. "
8:22 Sarta bangsa loba tur kuat bangsa bakal kaanggo, néangan Gusti tina sarwa di Yerusalem, jeung ka entreat nyanghareupan Gusti.
8:23 Ku kituna nyebutkeun Gusti tina sarwa: Dina maranéhanana poé, terus, sapuluh lalaki ti unggal basa nu kapir bakal nangkep na nempel kana hem hiji lalaki ti Yudea, paribasa: "Urang bakal balik sareng anjeun. Pikeun kami geus uninga yen Tuhan aya jeung anjeun. "

Jakaria 9

9:1 Beungbeurat kecap Gusti di tanah Hadrach na respite taun Damaskus. Pikeun panon manusa sarta sadaya kaom Israil anu ti Gusti.
9:2 Hamath ogé mangrupakeun di wates na, jeung Tirus jeung Sidon. Keur, tangtosna, aranjeunna geus dianggap diri janten exceedingly wijaksana.
9:3 Jeung Tirus geus diwangun sorangan bénténg mangrupa, jeung manehna geus piled babarengan pérak, saolah-olah éta taneuh, jeung emas, saolah-olah éta leutak ti jalan.
9:4 Behold, PANGERAN bakal mibanda dirina, sarta anjeunna baris mogok kakuatan nya di laut, jeung manehna bakal devoured ku seuneu.
9:5 Ashkelon baris nempo sarta sieun. Duanana Gaza jeung anjeunna bakal pisan sorrowful, kitu ogé Ekron, sabab harepan dirina geus ngabingungkeun. Jeung raja bakal maot jauh ti Gaza, sarta Ashkelon moal dicicingan.
9:6 Sarta divider bakal diuk di Asdod, sarta kuring baris paburencay teh kaadigungan tina Philistines.
9:7 Sarta kuring baris nyokot jauh getih ti sungut, sarta abominations ti antara huntu na, na acan anjeunna bakal ditinggalkeun Allah kami, sarta anjeunna bakal kawas gubernur di Yuda, jeung Ekron bakal kawas Jebusite a.
9:8 Sarta kuring baris ngalingkerin imah kuring jeung jalma anu ngawula kuring di perang, bade tur balik, sarta exactor bakal euweuh maot leuwih aranjeunna. Pikeun ayeuna mah kuring geus katempo ku panon kuring.
9:9 girang ogé, putri Sion, ngagorowok pikeun kabagjaan, putri Yerusalem. Behold, Raja anjeun bakal datang ka anjeun: nu Ngan Hiji, nu Jurusalamet. Anjeunna nyusul jeung tunggang kana kalde hiji, jeung kana colt a, putra kalde hiji.
9:10 Sarta kuring baris paburencay teh chariot opat-kuda kaluar ti Epraim jeung kuda ti Yerusalem, jeung ruku perang bakal ancur. Sarta anjeunna bakal nyarita karapihan ka kapir, sarta kakuatan na bakal ti laut ka laut, ti walungan malah ka tungtung bumi.
9:11 Anjeun, oge, ku getih tina kasaksian Anjeun, geus dikirim mudik tahanan anjeun ti liang kubur, nu euweuh cai.
9:12 Hurungkeun deui bénténg nu, tahanan harepan. Dinten ieu, Kuring ogé ngembarkeun yen kuring bakal repay Anjeun ganda,
9:13 sabab Kuring geus stretched kaluar Yuda keur kuring sorangan, kawas ruku a; Kuring geus ngeusi Epraim. Sarta kuring baris ngangkat up putra anjeun, Sion, luhur putra anjeun, Yunani. Jeung kuring bakal nangtukeun anjeun salaku pedang tina kabiasaan.
9:14 Jeung Gusti Alloh bakal katempo leuwih aranjeunna, sarta panah na bakal balik mudik kawas kilat. Jeung Gusti Alloh bakal disada gusti nu, sarta anjeunna bakal balik mudik kana angin puyuh tina Selatan.
9:15 PANGERAN tina sarwa baris ngajaga aranjeunna. Sarta maranéhanana baris devour na subdue jeung batu tina aisan nu. Jeung, lamun minum, aranjeunna bakal jadi inebriated, saolah-olah ku anggur, jeung maranéhna bakal dieusi kawas mangkok na kawas tanduk tina altar.
9:16 Sarta dina poe nu, Gusti Alloh maranéhna bakal nyimpen éta stasiun nu para rahayatna. Pikeun batu suci bakal diangkat nepi ngaliwatan daratan na.
9:17 Pikeun naon aduh sarta naon kageulisan na, lian ti sisikian antara milih jeung anggur springing mudik virgins?

Jakaria 10

10:1 Petisi sateuacan Gusti keur hujan dina waktu dimungkinkeun, sarta PANGERAN bakal ngahasilkeun snows na bakal masihan pancuran hujan ka aranjeunna, mun unggal agul di sawah.
10:2 Pikeun gambar geus diomongkeun naon gunana, jeung diviners geus katempo bohong, jeung dreamers geus diomongkeun harepan palsu: aranjeunna geus comforted kapiran. Kusabab ieu, aranjeunna geus dipingpin jauh kawas para a; aranjeunna bakal afflicted, sabab geus euweuh angon.
10:3 amukan kuring geus kindled ngaliwatan angon, sarta kuring baris didatangan kana anjeunna-embé. Keur Tuhan sarwa geus dilongok para na, imah Yuda, sarta anjeunna geus nyetel poto eta kawas kuda tina kamulyaan di perang.
10:4 Ti anjeunna bakal balik mudik Manglé, ti anjeunna dina pepeg kai, ti anjeunna ruku perangna, ti anjeunna unggal exactor dina waktos anu sareng.
10:5 Jeung maranéhna bakal kawas nu kuat, trampling leutak tina cara dina perangna. Sarta maranéhanana baris tarung, kanggo Gusti anu ku aranjeunna. Jeung pengendara tina kuda bakal ngabingungkeun.
10:6 Sarta kuring baris nguatkeun imah Yuda, sarta kuring baris nyimpen imah Joseph, sarta kuring baris ngarobah éta, sabab kuring kudu rahmat kana éta. Jeung maranéhna bakal sakumaha maranéhanana éta nalika Kuring kungsi moal matak aranjeunna tebih. Pikeun Kami Gusti Alloh maranéhna, sarta kuring baris ngadéngé éta.
10:7 Jeung maranéhna bakal kawas nu kuat Epraim, jeung haté maranéhna bakal girang salaku lamun ku anggur, jeung putra maranéhanana baris nempo sarta baris bingah, jeung haté maranéhna bakal exult ka Pangeran.
10:8 Kuring baris kacapi pikeun aranjeunna, sarta kuring baris ngumpulkeun éta babarengan, sabab Kuring geus ditebus aranjeunna. Jeung kuring bakal kalikeun eta, sabab geus dikalikeun sateuacan.
10:9 Sarta kuring baris sow aranjeunna diantara bangsa, ti jauh maranéhna bakal apal atuh. Sarta maranéhanana baris hirup kalawan putra maranéhna, sarta maranéhanana baris balik.
10:10 Sarta kuring baris mingpin éta deui ti tanah Mesir, sarta kuring baris ngumpulkeun aranjeunna ti kalangan Assyrians, sarta kuring baris mingpin eta tanah Gilead na Libanon, tur euweuh tempat bakal ditinggalkeun nu teu acan kapanggih ku aranjeunna.
10:11 Sarta anjeunna bakal maot leuwih petikan sempit ti laut, sarta anjeunna baris mogok gelombang laut, sarta sakabeh bojong walungan bakal ngabingungkeun, jeung kaadigungan of Assyria bakal dibawa low, jeung scepter Mesir bakal mundur.
10:12 Kuring baris nguatkeun aranjeunna ka Pangeran, sarta maranéhanana baris leumpang di ngaranna, nyebutkeun Gusti.

Jakaria 11

11:1 Buka Gerbang Anjeun, Libanon, sarta ngantep seuneu meakeun cedars Anjeun.
11:2 Babaung, Anjeun tangkal fir, pikeun Cedar geus fallen, sabab nu megah geus devastated. Babaung, Anjeun Oaks Basan, sabab petikan leuweung aman geus ditegor.
11:3 Sora tina howling tina angon: pikeun magnificence maranéhna geus devastated. Sora tina roaring tina singa: sabab nu kaadigungan tina Yordania geus devastated.
11:4 Kituna nyebutkeun Gusti Alloh abdi: Eupan para tina meuncit nu,
11:5 mana jalma anu kasurupan aranjeunna ditegor, jeung maranéhna henteu ngarasa ngenes, sarta aranjeunna dijual aranjeunna, paribasa: "Rahayu janten Gusti; kami geus jadi jegud. Malah angon maranéhna teu luang aranjeunna ".
11:6 Teras kumaha, Kuring moal deui luang pangeusi kana bumi, nyebutkeun Gusti. Behold, Kuring baris nganteurkeun lalaki, tiap hiji kana leungeun tatangga sarta kana panangan raja na. Jeung maranéhna moal ditegor lahan, na kuring moal nyalametkeun tina leungeun maranéhna.
11:7 Sarta kuring baris barung éta para tina meuncit nu, kusabab ieu, O goréng tina para nu. Na kuring nyandak ka sorangan dua staffs: hiji mah disebut ganteng, sarta séjén mah disebutna tali, na kuring pastured para nu.
11:8 Na kuring ditegor tilu angon dina hiji bulan. Jeung jiwa kuring jadi kaserang ngeunaan éta, sagampil jiwa maranéhanana ogé variatif ngeunaan kuring.
11:9 Jeung ceuk: Kuring moal barung Anjeun. naon mati, hayu eta maot. Sarta naon anu ditegor, hayu deui jadi ditegor. Sarta ngantep sesa aranjeunna devour, tiap hiji daging tatangga na.
11:10 Na kuring nyeepkeun staf abdi, nu katelah ganteng, na kuring tore dinya eta, ku kituna ka invalidate pakta kuring, nu kuring kungsi struck kalayan sakabéh rahayat.
11:11 Na eta janten sah dina poé éta. Na ngarah dipikaharti, ngan kawas nu miskin ti para anu cicing deukeut kuring, yén ieu téh kecap Gusti.
11:12 Na ceuk kuring ka aranjeunna: Lamun alus dina panon anjeun, mawa kuring gajih abdi. Tur upami teu, tetep masih. Jeung maranéhna ditimbang keur gajih kuring tilu puluh koin pérak.
11:13 Jeung PANGERAN ngandika ka kuring: Tuang sia nuju statuary nu, harga ganteng di mana kuring geus hargana ku aranjeunna. Na kuring nyokot tilu puluh koin pérak, jeung Abdi tuang kana imah Gusti, nuju statuary nu.
11:14 Na kuring motong pondok staf kadua, nu katelah tali, ku kituna kuring bisa ngaleyurkeun nu babarayaan antara Yuda jeung Israél.
11:15 Jeung PANGERAN ngandika ka kuring: Masih aranjeunna ka anjeun parabot tina hiji angon foolish.
11:16 Pikeun behold, Kuring baris ngangkat up angon di lahan, anu moal didatangan ku naon ieu forsaken, atawa neangan naon ieu sumebar, atawa dudung naon anu pegat, atawa nourish naon tetep ngadeg, sarta anjeunna bakal meakeun daging leuwih fatted sarta megatkeun hoofs maranéhna.
11:17 O angon jeung idola, abandoning para nu, sareng pedang kana panangan sarta leuwih panon katuhu na: panangan na bakal layu ku halodo, sarta panon katuhu na bakal obscured ku gelap.

Jakaria 12

12:1 Beungbeurat kecap Gusti kana Israél. Allah, manjang mudik tetela wangunna bumi jeung ngabentuk sumanget lalaki dina anjeunna, nyebutkeun:
12:2 Behold, Kuring bakal nangtukeun Yerusalem salaku lintel tina efek tina mabok ka sadaya bangsa sakurilingna, acan malah Yuda bakal di blokade ngalawan Yerusalem.
12:3 Jeung ieu bakal jadi: Dina poé nu, Kuring bakal nangtukeun Yerusalem jadi batu burdensome ka unggal jalma. Sadaya anu baris ngangkat eta nepi bakal torn ka buah. Sarta sakabeh karajaan bumi bakal dikumpulkeun babarengan ngalawan dirina.
12:4 Dina poé nu, nyebutkeun Gusti, Kuring baris mogok unggal kuda kalawan stupor na rider-Na jeung madness. Sarta kuring baris muka panon kuring kana imah Yuda, sarta kuring baris mogok unggal kuda rahayat kalawan lolong.
12:5 Jeung gubernur di Yuda bakal nyebutkeun dina haté maranéhna, "Hayu pangeusi Yerusalem jadi strengthened keur kuring, di Tuhan sarwa, Alloh maranéhanana. "
12:6 Dina poé nu, Kuring baris ngeset gubernur tina Yuda kawas tungku flaming diantara kai, na kawas obor flaming diantara jarami. Sarta maranéhanana baris devour, ka katuhu jeung ka kénca, sakabeh bangsa sakurilingna. Sarta Yerusalem bakal dicicingan deui, di tempat dirina sorangan, di Yerusalem.
12:7 Sarta PANGERAN bakal nyalametkeun tabernacles of Yuda, sagampil di awal, supados imah Daud jeung kamulyaan pangeusi Yerusalem bisa jadi teu muja sorangan boastfully ngalawan Yuda.
12:8 Dina poé nu, PANGERAN bakal nangtayungan pangeusi Yerusalem, komo anjeunna anu baris geus gelo ti aranjeunna, dina poé nu, bakal kawas Daud, jeung imah Daud bakal kawas nu Allah, kawas hiji malaikat Pangeran dina tetempoan maranéhanana.
12:9 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: Kuring bakal neangan naksir sagala kapir nu datangna ngalawan Yerusalem.
12:10 Sarta kuring baris tuang kaluar kana imah Daud na kana pangeusi Yerusalem, sumanget rahmat sarta tina solat. Jeung maranéhna moal kasampak kana kuring, saha aranjeunna geus nojos, sarta maranéhanana baris milu sedih pikeun anjeunna minangka salah mourns pikeun hiji hijina putra, jeung maranéhna bakal ngarasa ngenes leuwih anjeunna, salaku salah bakal jadi sorrowful di pupusna firstborn a.
12:11 Dina poé nu, bakal aya lamentation hébat di Yerusalem, kawas nu lamentation of Hadadrimmon di polos tina Megiddo.
12:12 Jeung bumi bakal milu sedih: kulawarga jeung kulawarga nyalira; kulawarga di imah Daud misah, jeung awéwé maranéhna papisah;
12:13 kulawarga di imah Nathan misah, jeung awéwé maranéhna papisah; kulawarga di imah Lewi misah, jeung awéwé maranéhna papisah; kulawarga tina Shimei misah, jeung awéwé maranéhna papisah;
12:14 sakabeh sesa kulawarga, kulawarga jeung kulawarga nyalira, jeung awéwé maranéhna papisah.

Jakaria 13

13:1 Dina poé nu, bakal aya cai mancur buka ka imah Daud jeung ka pangeusi Yerusalem, keur ngumbah of transgressor jeung ti awéwé najis.
13:2 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta, nyebutkeun Gusti tina sarwa: Kuring baris bubarkeun ngaran berhala ti bumi, jeung maranéhna moal inget mana deui. Sarta kuring baris nyandak jauh nabi palsu tur sumanget najis ti bumi.
13:3 Jeung ieu bakal jadi: lamun sagala devotee bakal neruskeun ramalan, bapana jeung indungna, anu katimu anjeunna, bakal ngomong ka manehna, "Anjeun teu kudu hirup, sabab geus diomongkeun bohong di nami Gusti. "Jeung bapana jeung Saka Sunda, kolotna sorangan, bakal Pierce anjeunna, nalika anjeunna bakal ramalan.
13:4 Jeung ieu bakal jadi: Dina poé nu, para nabi bakal ngabingungkeun, tiap hiji ku visi na sorangan, nalika anjeunna bakal ramalan. Ngayakeun bakal aranjeunna jadi katutupan ku pésta of sackcloth guna nipu.
13:5 Tapi anjeunna bakal nyebutkeun, "Kami moal nabi; I am a lalaki tatanén. Pikeun Adam geus conto kuring ti nonoman abdi. "
13:6 Jeung maranéhna moal ngomong ka manehna, "Naon nu tatu ieu di tengah leungeun Anjeun?"Jeung manéhna baris ngomong, "Kuring ieu tatu jeung ieu di imah maranéhanana anu bogoh ka abdi".
13:7 ngahudangkeun, O tumbak, ngalawan angon mah ngalawan lalaki nu getih ka abdi, nyebutkeun Gusti tina sarwa. Nyerang angon teh, sarta domba bakal sumebar. Jeung kuring bakal ngahurungkeun leungeun kuring kana leuwih saeutik.
13:8 Sarta bakal aya dina sakabéh bumi, nyebutkeun Gusti, dua bagian di dinya bakal sumebar tur bakal maot jauh, jeung bagian katilu bakal ditinggalkeun balik.
13:9 Sarta kuring baris mingpin bagian katilu ngaliwatan seuneu, sarta kuring baris kaduruk aranjeunna sagampil pérak ieu dibeuleum, sarta kuring baris nguji aranjeunna sagampil emas ieu dites. Aranjeunna baris nelepon kana ngaran kuring, sarta kuring baris heed aranjeunna. Kuring baris ngomong, "Anjeun mah urang". Jeung maranéhna moal nyebutkeun, "The Lord Allah abdi."

Jakaria 14

14:1 Behold, poé PANGERAN bakal sumping, sarta spoils anjeun bakal dibagi satengahing Anjeun.
14:2 Sarta kuring baris ngumpulkeun sakabéh kapir dina perangna ngalawan Yerusalem, sarta kota bakal direbut, jeung imah bakal ravaged, jeung awéwé bakal dilanggar. Jeung bagéan puseur dina kotana bakal balik mudik ka inguan, sarta sésana di urang moal dibawa kabur ti kota.
14:3 Lajeng PANGERAN bakal balik mudik, sarta anjeunna bakal tarung ngalawan maranéhanana kapir, sagampil sabot perang di dinten konflik.
14:4 Jeung suku-Na bakal nangtung teguh, dina poé nu, kana Gunung Olives, nu sabalikna Yerusalem ka arah Wetan. Jeung Gunung of Olives bakal dibagi handap bagian pusat na, arah Wétan sarta arah Kulon, ku beubeulahan pisan hébat, jeung puseur gunung bakal dipisahkeun arah Kalér, jeung puseur na nuju Meridian.
14:5 Tur anjeun bakal ngungsi ka lebak jalma gunung, sabab lebak ti gunung bakal ngagabung sagala jalan ka hareup. Tur anjeun bakal ngungsi, ngan anjeun ngungsi ti nyanghareupan gempa di poé Uzziah raja Yuda. Jeung Gusti Alloh abdi bakal anjog, sarta sakabeh para wali sareng anjeunna.
14:6 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: aya moal jadi lampu, ukur tiis sarta ibun.
14:7 Sarta bakal aya hiji poé, nu dipikanyaho Gusti, teu beurang teu peuting. Sarta dina waktu tunggang gunung, bakal aya lampu.
14:8 Sarta ieu bakal jadi dina poé éta: perairan hirup bakal balik kaluar ti Yerusalem, satengah tina aranjeunna nuju laut Wétan, jeung satengah di antarana ka arah laut furthest. Aranjeunna bakal di usum panas jeung di usum tiis.
14:9 Sarta PANGERAN bakal Prabu leuwih sagala bumi. Dina poé nu, bakal aya hiji Gusti, tur ngaranna bakal salah.
14:10 Sarta sakabeh tanah bakal balik malah mun gurun, ti pasir of Rimmon ka Selatan Yerusalem. Jeung manehna bakal Maha Agung, jeung manehna bakal Huni di tempat dirina sorangan, ti gerbang Benjamin malah ka tempat urut Gerbang, komo ka Gerbang sahiji sudut, ti munara tina Hananel malah ka kamar mencet raja.
14:11 Sarta maranéhanana baris Huni di dinya, sarta bakal aya moal anathema salajengna, Tapi Yerusalem bakal diuk aman.
14:12 Jeung ieu bakal jadi bala ku nu PANGERAN bakal nyerang sagala kapir anu perang ngalawan Yerusalem. Daging unggal salah bakal runtah jauh bari maranéhna téh nangtung dina suku maranéhanana, na panon maranéhna bakal dihakan di sockets maranéhna, sarta basa maranéhna bakal dihakan dina sungut maranéhna.
14:13 Dina poé nu, bakal aya tumult hébat ti Gusti diantara aranjeunna. Jeung lalaki anu baris nyandak leungeun tatangga na, jeung leungeun-Na bakal clasped kana leungeun tatangga na.
14:14 Komo Yuda bakal tarung ngalawan Yerusalem. Jeung riches tina sagala kapir bakal dikumpulkeun babarengan sabudeureun éta: emas, jeung pérak, sarta leuwih ti cukup garments.
14:15 Jeung, kawas nu uing tina kuda, jeung bigal anu, jeung onta teh, jeung kalde di, sarta sakabeh beasts of beungbeurat, nu bakal geus di maranéhanana encampments, jadi bakal ruination ieu.
14:16 Sarta sakabeh jalma anu bakal di remnant tina sagala kapir nu datang ngalawan Yerusalem, bakal balik nepi, ti taun ka taun, mun adore Raja, Gusti tina sarwa, sarta ngagungkeun ka salametan of tabernacles.
14:17 Jeung ieu bakal jadi: sakur anu moal buka nepi, ti kulawarga bumi ka Yerusalem, ku kituna ka adore Raja, Gusti tina sarwa, bakal aya teu pancuran kana éta.
14:18 Tapi lamun sanajan kulawarga Mesir bakal balik moal nepi, atawa pendekatan, ngayakeun baris eta bisa kana éta, tapi bakal aya uing, ku nu PANGERAN bakal nyerang sagala kapir, anu moal buka nepi ka ngagungkeun hari raya tabernacles.
14:19 Ieu bakal dosa Mesir, jeung ieu bakal jadi dosa sakabeh kapir, anu moal buka nepi ka ngagungkeun hari raya tabernacles.
14:20 Dina poé nu, yen nu dina bridle tina kuda nu bakal suci ka Gusti. Komo pariuk masak di imah PANGERAN bakal kawas kapal suci saméméh altar.
14:21 Sarta unggal pot masak di Yerusalem jeung Yuda bakal sanctified ka Gusti tina sarwa. Sarta sakabeh jalma anu nyieun kurban bakal datangna sarta nyandak ti aranjeunna, sarta baris masak sareng maranehna. Jeung sudagar nu moal panjang jadi di imah Gusti tina sarwa, dina poé nu.