Naon anu saum & Naha Do Katolik Fast?

Naon anu saum?

Saum ieu kurun waktu solat jeung puasa anu precedes Easter. Éta opat puluh poe panungtungan, tapi Sundays teu diitung salaku poé, dimimitian jadi saum ngeunaan 46 dinten sateuacan Easter. Pikeun Katolik Roma, Saum dimimitian dina Ash Salasa jeung ends di 3:00 PM on Jumaah Good–dua dinten sateuacan Minggu Easter. Téh mangrupa saeutik béda pikeun Katolik Ortodoks.

Sakuliah loba Dunya Kulon, eta katelah saum, mana Latin pikeun "poe opat puluh." Di Indonesia, tapi, mangka disebut saum sanggeus kecap Inggris Kuna pikeun cinyusu.

Jadi, Naon Nare di Ashes ngeunaan?

Dina Kitab Suci, putting ashes on sirah hiji urang nandakeun tunggara jeung tobat (tingali Proyék 42:6, et al.).

Ngarah deui kecap Allah ka Adam di Kajadian 3:19, "Anjeun debu, jeung ka debu nu wajib balik,"Ashes aya panginget kuat mun urang tina mortality urang sorangan jeung kudu ngahurungkeun jauh ti dosa urang. Tangtosna, éta tanda tina cross on dahi kami melambangkan yén kami milik Kristus Yesus ngaliwatan Baptisan, tur éta harepan urang nu urang bagikeun di kiamat Na (tempo Paul sacara Letter ka Rum 8:11).

precedent Alkitabiah pikeun tanda salib bisa kapanggih dina Kitab Wahyu 7:3, nu speaks tina satia narima tanda pelindung kana dahi maranéhna. tulisan sajarah Christian mimiti tingal tanda cross ogé. Tertullian, kira-kira 200 A.D., nulis, "Dina sagala laku lampah biasa hirup sapopoé, kami ngabasmi kana dahi tanda éta " (Putra 3).

Naha Do Katolik Fast salila saum?

The custom tina periode 40 poé sholat jeung puasa nuturkeun conto Yesus, anu spent poé 40y puasa sarta solat di padang dina préparasi mentri Na earthly, tingali Mateus 4:2.

Dina Asy Salasa jeung unggal Jumaah salila saum, satia ka anu disebut gancang. Maksudna, Katolik anu di kaséhatan alus sarta antara umur 18 jeung 59 diwajibkeun dahar ngan hiji hidangan lengkep sareng dua hidangan leutik (nu ngumpul teu bakal sarua tepung pinuh).

Konsumsi cai sarta ubar, tangtosna, teu kaasup dina gancang.

Puasa téh latihan spiritual dirancang pikeun mawa daging kana kintunan. Salaku Saint Paul wrote nya Letter Kahiji ka Korinta, "Kuring pommel awak mah na subdue eta, lest sanggeus da'wah ka batur Kuring sorangan kudu disqualified ".

Aya kakuatan gaib disambungkeun jeung puasa lamun eta anu dipigawé kaluar tina cinta Allah. Dina Matthew 6:4 jeung 18, Yesus disarankan pengikut-Na pikeun ngamajukeun sareng masihan zakat, moal keur persetujuan ti lalaki tapi Allah "anu nilik dina rusiah sarta baris ganjaran anjeun." Lamun murid nanya ka Anjeunna naha maranéhna geus bisa matak kaluar hiji roh jahat, anjeunna ngawaler, "Jenis ieu teu bisa disetir kaluar ku nanaon tapi solat jeung puasa" (Tanda 9:29). Malaikat muncul mun Kornelius di Meta tina Rasul, 10:4 wangsit pikeun anjeunna, "Solat anjeun jeung zakat anjeun geus naék salaku peringatan sateuacan Alloh."

Naha Do Katolik abstain ti Dahar Daging on Fridays di saum?

Dina Asy Salasa jeung unggal Jumaah salila saum, Katolik 14 taun umur na heubeul anu disebut abstain tina dahar daging. Numutkeun Undang Canon, kanyataanna, Katolik anu disebut abstain tina daging (atawa ngalakukeun hiji kalakuan sarua penance) on unggal Jumaah sapanjang taun.1

otoritas Garéja urang nyieun hukum mengikat kana satia asalna tina Kristus Dirina, anu nyarios ka Rasul dina Mateus 18:18, "Naon bae nu ngabeungkeut di bumi bakal kabeungkeut di sawarga; naon maneh leupas di bumi bakal loosed di sawarga. " (Cenah ka Peter, teuing.)

Salaku kalawan sakabeh hukum Gareja teh, teu dahar daging on Jumaah teu ngadegkeun jadi beungbeurat pikeun urang, tapi mawa kami ngadeukeutan ka Yesus. Ieu reminds urang yen dinten ieu minggu dina nu Yesus ngalaman tur maot pikeun dosa-dosa urang.

dina-Na Letter munggaran Timoteus 4:3, Saint Paul denounced jelema "anu nyaram kawin jeung enjoin di dahar pangan". Sababaraha geus misused ayat ieu pikeun ngahukum amalan Katolik di kawin jeung teu dahar daging.

Dina petikan ieu, sanajan, Paul ieu ngarujuk kana Gnostics, anu katingali handap on nikah jeung kadaharan sabab dipercaya dunya fisik éta jahat. Katolik, di sisi anu sanésna, ulah percanten yén dunya fisik anu jahat. Katolik tangtu ngalakukeun prakték kawin, tapi lamun kabeh Katolik latihan kawin, aya geus tangtu moal Katolik geus lila pisan–kawas nu Shakers.

Ka sabalikna, urang tingali timer kontrol kayaning hadiah ti Allah saperti Paul nulis dina ayat salajengna tina huruf sarua (4:4). Acan urang abstain ti aranjeunna di kali tangtu jeung dina kaayaan nu tangtu mun demonstrate yén urang cinta Alloh munggaran tur foremost luhur sagala hal dijieun.

puasa, dahar jeung kurban leutik lianna kami nawiskeun salila saum, henteu punishments tapi kasempetan pikeun urang tobat jauh ti dunya tur beuki pinuh arah Alloh–nawarkeun ka Anjeunna di puji na sukur sakabeh selves kami, awak jeung sumanget.

  1. Kode Hukum Canon 1250: "Sadaya Fridays liwat sataun jeung waktu saum anu dinten penitential sarta kali sapanjang sakabéh Garéja".