Perpetual Virginity Maryam

Naha Katolik percaya Mary tetep parawan hiji, lamun Alkitab nyebutkeun Yesus geus nadya jeung sadulur?

Jeung, naha virginity Mary sacara jadi penting pikeun Katolik?

Image of the Coronation of the Virgin by Fra AngelicoJawaban basajan nyaéta: Katolik percaya Mary tetep parawan sapanjang hirupna nya sabab bener. Ieu mangrupakeun pangajaran solemnly diproklamasikeun ku Garéja Kristus urang, “tugu sarta pondasi bebeneran” (tempo Paul sacara Letter munggaran Timoteus 3:15); wangsit ngaliwatan Tradisi Haram; jeung agreeance jeung Haram Kitab Suci (tempo Paul sacara Kadua Hurup ka Tesalonika 2:15).

Jadi, Katolik percaya yen “nadya jeung sadulur Gusti” disebutkeun dina Kitab Suci éta deukeut-hubungan Yesus, tapi teu duduluran (sakumaha nu ayeuna urang bakal ngajelaskeun dina jéntré di handap).

Anu pamungkas, jeung paling nyata, Mary urang Perpetual Virginity téh penting pikeun Kristen kusabab naon eta affirms ngeunaan Yesus. Pamustunganana, kapercayaan ieu nunjuk ka kasucian Kristus jeung ka uniqueness tina nitis: kalakuan Allah manusa jadi.

Nabi Ezekiel nyatakeun pangeran “bakal indit kaluar, sarta sanggeus manéhna geus Isro kaluar gerbang bakal Cicing” (tempo Ezekiel 46:12), jeung Garéja understands ieu janten rujukan ka kalahiran Kristus sarta virginity lifelong Mary urang (tempo Saint Ambrose, Consecration hiji Virgin 8:52). Jadi, eta ieu pas nu Mary bakal ngaropéa virginity dirina sanggeus kalahiran Yesus kusabab anu Anjeunna: Allah dina bentuk manusa!

Scripturally, hiji bisa ngagambarkeun kana carita Musa jeung rungkun ngaduruk. Salaku Musa ditilik rungkun, PANGERAN ngandika, “Ulah datang deukeut; nunda off sapatu Anjeun tina suku Anjeun, pikeun tempat dina nu anjeun nangtung téh taneuh suci” (Budalan 3:5).

carita ieu mantuan urang ngarti Mary sacara Perpetual Virginity dina dua cara.

Image of Moses and the Burning Bush by Dirk BoutsKahiji, urang tingali yen taneuh ieu sanctified kusabab ayana Gusti sempet diturunkeun aya. Urang teu kudu poho yen Allah sarua ieu, anu muncul ka Musa di rungkun ngaduruk, ieu katimu di rahim Maryam.

Jadi, eta bakal ngan bisa pas ngomong yén Aisyah, kawas éta taneuh suci di Budalan, diperlukeun pikeun jadi sanctified, husus disusun, nu, pikeun nampa Raja raja na Tuhan Lords.

Kadua, the founding Garéja nempo gambar rungkun ngaduruk sorangan–a aflame rungkun, can teu dihakan–salaku métafora Maryam urang méré lahir tanpa forfeiting virginity nya. Salaku conto, dina abad kaopat, Gregory of Nyssa wrote, “Naon ieu prefigured dina waktu nu dina seuneu tina rungkun ieu kabuka manifested di misteri tina Virgin. … Salaku dina gunung rungkun dibeuleum tapi teu dihakan, jadi Virgin ngababarkeun cahaya jeung teu dikorupsi” (Dina Kalahiran Al-Masih).

Image of The Burning Bush by Nicholas FromentIntina, Mary sacara Perpetual Virginity proclaims ka dunya nu sabab Kristus ieu jadi suci–Allah Dirina–eta bakal geus pantes keur Mantenna geus kabentuk di rahim hiji awéwé biasa; jeung, oge, keur sinners geus datang ti nu kandungan sarua sanggeus Anjeunna–kandungan husus disusun ka tega Al Masih. Deui, mertimbangkeun Ezekiel, “[pangeran] bakal indit kaluar, sarta sanggeus manéhna geus Isro kaluar gerbang bakal Cicing.”

virginity Mary urang dina waktu kalahiran Gusti urang geus dituduhkeun ku nabi Yesaya, anu nyatakeun, “Behold, parawan bakal nyusun jeung tega putra, jeung bakal nelepon ngaranna Immanuel” (7:14; tempo Matthew 1:23 jeung Lukas 1:27). Yesaya, barina ogé, affirms virginity nya di conceiving jeung di bearing. Sumawona. respon Mary urang, ka pengumuman nu Archangel sacara manéhna bakal nyusun jeung tega Putra a–“Kumaha ieu bisa saprak kuring teu nyaho man?” (Lukas 1:34)–jelas nunjukkeun yen manéhna parawan hiji. réaksi nya boro ngajadikeun rasa disebutkeun.

state perpetually virginal nya ieu tersirat dina Song of Solomon, nu nyebutkeun, “A taman kakonci téh adina mah, panganten awewe mah, a cai mancur disegel” (4:12).

Kumaha urang ngarti ieu dibikeun kanyataan yén manéhna sarta Joseph anu betrothed jeung salajengna nikah? Aya hiji tradisi kuna nu nahan nu Mary ieu dedicated ka Gusti salaku parawan consecrated ti infancy; jeung lamun manéhna datang umur ieu dipercayakeun ka Joseph, a duda loba kolot ti manéhna (cf. Protoevangelium of James).

Konsep chastity dina nikah dina kaayaan nu tangtu nyaéta, leres pisan, konsép Alkitabiah. Salaku conto, dina Kahiji Book of Kings 1:4, Raja David nyokot maiden a, Abishag, jadi pamajikanana miara manéhna di umur kolot-Na, tapi abstains ti hubungan jeung dirina.

Sumawona, di Letter Kahiji-Na ka Korinta, Paul disarankeun kaayaan kawin consecrated atawa betrothal poverty ka jalma anu bisa narima eta (tempo 7:37-38).

Image of The Annunciation by The Master of PanzanoJelas, di nu caang nya nelepon ka tega Putra Allah, nikah Mary pikeun Joseph ieu jauh ti biasa. Ieu ordained ku Allah pikeun ngurus jeung panyalindungan tina Virgin jeung Putra Her–pikeun ngajaga nitis disumputkeun ti dunya pikeun waktu. “Nu virginity Maryam, méré lahir nya, sarta ogé maot Gusti, anu disumputkeun ti pangeran di dunya ieu,” wrote Ignatius of Antioki, a murid ti Rosululloh John, di kira-kira taun 107: “–tilu mysteries loudly memproklamirkan, tapi tempa di tiiseun Allah” (Surat ka Epesus 19:1).

Dina Matthew 1:19, Suci Kitab Suci masihan terang ka urang Jospeh ieu “a man euy.” Ku kituna, sanggeus ngadéngé Mary geus katimu anak ku nu lian, manéhna ngumbar pikeun nunda nya jauh quietly nyimpen nya ti palaksanaan probable dina Hukum Mosaic (sakumaha per Deuteronomy 22:23-24).

Gusti diintervensi, sanajan, nétélakeun manéhna ngaliwatan hiji malaikat dina impian, “Ulah sieun nyokot Mariam pamajikan anjeun, keur nu nu katimu di nya nyaéta Roh Suci; manéhna baris nanggung putra, jeung anjeun bakal nelepon ngaran Yesus-Na, pikeun manéhna baris nyalametkeun urang ti dosa maranéhanana” (Matthew 1:20).

Joseph teu bakal dicokot kecap ieu pikeun mean, sanajan, nu Mary ieu jadi pamajikanana di rasa biasa kecap. Salaku Saint Ambrose of Milan wrote,

“Sanes teu eta nyieun béda nu Kitab Suci nyebutkeun: 'Joseph nyandak pamajikanana tur indit ka Mesir’ (Matt. 1:24; 2:14); keur unggal awéwé espoused ka manusa dirumuskeun ngaran pamajikan. Ieu téh ti waktu éta nikah dimimitian yen terminologi kakawinan ieu padamelan. Ieu téh teu deflowering of virginity nu ngajadikeun nikah, tapi kontrak kakawinan. Ieu téh lamun mojang narima yoke nu nikah mimiti, teu lamun manéhna datang ka nyaho salakina fisik” (Nu Consecration hiji Virgin jeung Perpetual Virginity Maryam 6:41).

Yén Aisyah bore Putra Allah dijieun nya kahiji salaki Roh Suci (per Lukas 1:35); jeung Joseph dicaram dina UU No boga hubungan kakawinan jeung salaki sejen.

Naon ngeunaan “nadya jeung sadulur Gusti?”

Kahiji, kudu nunjuk kaluar nu aya bahaya di quoting ayat ti Kitab Suci kaluar ti konteks sakabéhna hasil Kitab Suci. Kanyataan yén Yesus entrusts Mary ka Rosululloh John, salaku conto, mangrupa indikasi kuat Manéhna teu boga duduluran sabenerna (tempo John 19:27). Pikeun lamun Mary kungsi barudak séjén, Yesus teu bakal ngalaman nanya batur luar kulawarga miara nya. (Argumen ngalawan ieu gaining sababaraha traction di kalangan Evangelis nyaeta anggapan yen Isa dipercayakeun Mary ka Yohanes sabab Yakobus jeung Gusti urang lianna “Dulur-dulur” éta tacan Kristen. Tapi argumen ieu tenuous. Lamun ieu éta kasus, hiji bakal nyangka nu injil méré sababaraha katerangan ka pangaruh ieu. Kanyataan yen Isa mere Mary ka Yohanes tanpa katerangan nunjukkeun Mary teu boga barudak lianna.)

Image of Presentation at the Temple by Stefan LochnerKumaha, terus, urang keur naksir ayat kayaning Matthew 13:55, nu urang dina nyarios riungan, “Nyaéta putra teu ieu tukang kayu sacara? Teu Mary dipikawanoh jadi indung jeung James-Na, Joseph, Simon jeung Yudas baraya-Na? Teu sadulur-Na tatanggana urang?”

Posisi Katolik nu ieu “baraya” jeung “sadulur” éta baraya deukeut, saperti cousins, tapi teu duduluran, satuju jeung custom Yahudi kuno nelepon kinsman salah urang “adi” (per Genesis 13:8; 14:14; 29:15, et al.). Salaku Paus John Paul Tembok wrote, “Eta kudu recalled nu no istilah husus aya dina basa Ibrani jeung Aram pikeun nganyatakeun kecap 'misan', jeung nu lanceukna istilah '’ jeung 'adina’ Ku kituna kaasup sababaraha tingkat hubungan.”1

Sumawona, eta nguap wangsit dina Matthew yen “James jeung Joseph” éta sabenerna putra Maryam anu béda, anu ngadeg jeung sesa awewe di suku tina Palang jeung dibarengan Maryam Magdalena ka makam on Easter isuk (27:55-56; 28:1).

Mary séjén ieu ilahar dipercaya jadi pamajikan Clopas, anu bisa geus hiji mamang Yesus (tempo John 19:25; tempo ogé Eusebius, Sajarah Garéja nu 3:11).2 Hal ieu nétélakeun, saterusna, yen Gusti urang “Dulur-dulur” nu nowhere dina Kitab Suci disebut putra Maryam, salaku Yesus mindeng disebut (tempo Matthew 13:55; Tanda 6:3, et al.).

Aya dua ayat Injil séjén anu lawan tina Mary sacara Perpetual Virginity mindeng disebatkeun: Matthew 1:25 jeung Lukas 2:7.

Matthew 1:25 nyebutkeun yen Joseph “teu boga hubungan jeung nya iraha wae samemeh manéhna bore putra.” Salaku Ludwig Ott dipedar di Chairil Anwar tina Katolik dogma, sanajan, ayat ieu “ngeceskeun(s) nu nepi ka titik definite dina jangka waktu nu nikah ieu teu consummated, tapi teu ku cara nu mana wae nu ieu consummated sanggeus ieu” (tan Buku, 1960, p. 207). Tujuan Matthew 1:25 ieu ngeceskeun yen Isa geus aya bapana earthly, jeung ieu sabenerna Putra Allah. Ieu teu Hartina nyarankeun nanaon ngeunaan hubungan Joseph jeung Mary sacara sanggeus Yesus’ kalahiran. mertimbangkeun Kadua Book of Samuel 6:23, nu nyebutkeun yen Mary “teu boga anak ka poé maot nya.” kalawan atra, ieu lain hartosna manéhna kungsi anak saatos maot nya. Dina Matthew 28:20, Yesus janji jadi jeung pengikut-Na “ka deukeut umur.” Deui, ieu lain hartosna Anjeunna bakal cease jadi eta leuwih titik nu.

Dina Lukas 2:7, Yesus disebut Mary sacara “kahiji-lahir.” Tapi, salaku Paus John Paul terangna:

“Kecap 'firstborn,’ sacara harfiah ngandung harti 'anak teu dimimitian ku sejen’ jeung, dina sorangan, ngajadikeun no rujukan ka ayana barudak séjén. Sumawona, nu Evangelist stresses ciri ieu Child nu, saprak kawajiban tangtu ditangtoskeun hukum Yahudi anu numbu ka lahir putra firstborn, bebas naha indung bisa geus dibikeun lahir ka barudak séjén. Ku kituna unggal ngan putra ieu matuh ka resep ieu alatan manéhna 'begotten kahiji’ (cf. Lukas 2:23)” (“Garéja The presents Mary salaku 'Pernah Virgin'”)

Jesus, Mary and Joseph and angelsMichael O'Carroll, saterusna, dilaporkeun, “Prasasti astana Yahudi di Mesir, bobogohan ti abad kahiji, … mantuan ngajawab bantahan ngalawan virginity poverty Mary sacara dumasar kana St. ngagunakeun Lukas ngeunaan kecap 'kahiji lahir’ (prototokos) (2:7). Yén kecap teu imply barudak séjén anu dipidangkeun ku cara maké anak dina hal ieu pikeun ngagambarkeun wanoja anu maot sanggeus lahir anak kahiji nya, anu bisa teu écés geus miboga batur” (Theotokos: A Téologi Encyclopedia of Virgin Mary Nu Maha Agung, Michael Glazier, 1982, p. 49).

Naon Naha the founding Garéja Ucapkeun?

Saprak dua sisi dina sengketa leuwih Mary sacara Perpetual Virginity, pro jeung jeung, nyieun alesan scriptural ngarojong posisi maranéhna, kumaha urang keur nangtukeun saha katuhu? Anu alih basa Kitab Suci bener, dina cara authentically Apostolik?

Hiji cara pikeun nyadiakeun pangrojong pikeun konsultasi tulisan sajarah kuna Kristen sacara, ilahar dipikawanoh minangka tulisan the founding Garéja Awal.

Clement Iskandariah, contona, di mimiti abad katilu wrote, “Ibu Ieu sorangan ieu tanpa susu, sabab manéhna sorangan teu jadi pamajikan. Manehna teh sakaligus boh Virgin jeung ibu” (Nu Instruktur tina Barudak 1:6:42:1).

murid Clement sacara, sumber, dina dekade munggaran abad nu, dikonfirmasi nu Mary “teu boga anak séjén tapi Yesus” (Commentaries dina John 1:6). nguap, manéhna nulis, “Jeung Jigana dina harmoni kalawan alesan yén Yesus ieu kahiji-buah antara lalaki nu purity nu diwangun di chastity, jeung Mary ieu antara awewe; keur éta teu alim ka ascribe ka lian ti dirina kahiji-buah virginity” (Commentaries dina Mateus 2:17).

Marengan pujian boros-Na pikeun dirina, Athanasius (d. 373) digambarkeun Mary salaku “Pernah-Virgin” (Discourses Ngalawan Arians 2:70).

Dina ngeunaan 375, Epiphanius pamadegan, “Aya kungsi saha tina beternak nu mana wae nu wani nyarita ka ngaran Mary Suci, jeung keur questioned, teu langsung nambahkeun, 'Nu Virgin?'” (Panarion 78:6).

“pasti,” wrote Paus Siricius di 392, “urang teu bisa mungkir yen Reverence anjeun ieu sampurna diyakinkeun dina rebuking manéhna dina skor barudak Mary sacara, jeung nu geus alesan alus jadi horrified di pamikiran nu lahir sejen bisa ngaluarkeun ti rahim virginal sarua ti nu Kristus lahir nurutkeun daging” (Surat ka Anysius, Bishop of Tesalonika).

Ambrose commented dina 396, “niru nya, ibu suci, anu dina dirina ngan Putra dearly tercinta diatur jadi pinunjul conto kahadean material; pikeun ngayakeun geus maneh barudak amis, atawa teu nu Virgin neangan nu consolation keur sanggup nanggung putra sejen” (hurup 63:111).

Augustine of Hippo (d. 430) ngomong, “A conceiving Virgin, a bearing Virgin, a Virgin reuneuh, a Virgin bringing mudik, a poverty Virgin. Naha anjeun heran di ieu, O man? Ieu pas keur Allah bisa lahir sahingga, lamun Anjeunna deigned jadi manusa” (khotbah 186:1).

Paus Leo Tembok nyatakeun di 449, “Manéhna katimu Roh Suci dina rahim of-Na Virgin ibu. Manéhna dibawa ka Anjeunna saterusna tanpa leungitna virginity, komo salaku manéhna katimu Anjeunna tanpa leungitna anak” (Ka abdi 28). Nguap nu Pontiff wrote, “Keur Virgin katimu, a bore Virgin, jeung Virgin manéhna tetep” (Hutbah dina Feast of the Nativity 22:2).

Ku kituna, urang nimu continuity sajarah pangajaran ti taun awal iman ka handap pikeun ayeuna.


  1. Tempo “Garéja nu presents Mary salaku 'Pernah Virgin;'” L'Osservatore Romano, Edition mingguan dina basa Inggris, September 4, 1996.
  2. “Argumen ngalawan ieu, sanajan,” observasi Karl Keating, “éta James téh nguap (Mt 10:3) digambarkeun salaku putra Alphaeus, nu bakal hartosna yén Mary, sakur anu manéhna, éta istri duanana Cleophas na Alphaeus. Hiji leyuran nyaéta yén Aisyah ieu randa sakali, lajeng remarried. Leuwih meureun Alphaeus na Cleophas (Clopas di Yunani) aya baé anu sarua, saprak nami Aram pikeun Alphaeus bisa rendered di Yunani dina cara, boh salaku Alphaeus atanapi Clopas. Kamungkinan sejen nyaeta Alphaeus nyandak ngaran Yunani sarupa ngaran Yahudi na, cara nu Saul nyandak nami Paul” (Catholicism jeung Fundamentalism, Ignatius Pencét, 1988, p. 288).