Asumsi Maryam

Image tina Pupusna Virgin ku Duccio di Buoninsegna

Pupusna Virgin ku Duccio di Buoninsegna

Asumsi nu kapercayaan nu Mary, di kacindekan hirup earthly nya, dicandak awak jeung jiwa ka sawarga. Hal ieu tersirat di sagala rupa passages Kitab Suci, meureun paling vividly di Wahyu 12, sarta dipercaya ku urang Kristen awal, salaku dituduhkeun ku liturgies kuna jeung tulisan. Bisa oge bukti sajarah greatest Asumsi nu, sanajan, nyaéta kanyataan yén no individual atawa masarakat geus kungsi ngaku mibanda awak Mary sacara.1 Hiji bisa dipastikeun nu tadi awak Mary, ku jauh paling Maha Agung tina para wali, tetep di bumi, nu pengikut Kristus geus tangtu oge sadar eta.

Aya kajadian jadi dua aqidah beda ngeunaan tempat lulus Mary sacara: hiji ngarah ka Yerusalem; séjénna ka Epesus. Dua, urut tradisi téh kolot jeung leuwih alus substantiated. Cukup Lucuna, an kosong, makam abad-kahiji kapanggih salila excavations di loka lulus nya di Yerusalem di 1972 (tempo Bellarmino Bagatti, Michael Piccirillo, jeung Albert Prodomo, O.F.M., Penemuan anyar di Makam tina Virgin Mary di Gethsemane, Yerusalem: Franciscan Printing Pencét, 1975). Sababaraha sarjana geus doubted kaaslian astana ieu saprak ieu teu disebut ku founding awal anu cicing di Palestina, saperti Cyril Yerusalem (d. 386), Epiphanius (d. 403), jeung Jerome (d. 420). Tapi, salaku archeologist Bellarmino Bagatti nunjuk kaluar, Makam Mary sacara umum teu merlukeun dibedah ku Kristen awal Gentile asal sabab ngadeg dina milik Judeo-Kristen, saha “dianggap schismatics lamun teu heretics” (ibid., p. 15). Pikeun ékol anu sarua, loka suci séjén, saperti Room Upper, teu muncul dina tulisan awal boh (ibid.). Eta kudu inget ogé yén gaya tina Romawi General Titus robah dina jangka Yerusalem dina taun 70, concealing tempat suci ka Yahudi jeung Kristen handapeun puing nu. Dina 135, Kaisar Hadrian ditujukeun kota deui jeung tujuan express of diwangun candi pagan atop nu ruruntuhan tempat suci. Titik tina lulus jeung lian tempat suci Mary sacara tetep leungit nepi ka abad kaopat sahenteuna lamun Emperor Constantine nu Great saeutik demi saeutik mimiti mulangkeun loka hallowed Kristen sacara, dimimitian ku Sepulchre Suci di 336.] Asumsi nu nyadiakeun conto hiji murid Al-Masih di handap ieu sanggeus Anjeunna dina jadian ragana, nunjukkeun ayana realitas nu asa sadaya Kristen. Pamustunganana, eta attests teu kana kasucian nya, komo deui, tapi ka kasucian Yesus, dina nu akun manéhna narima prerogatives husus.

Bari geus sok geus dipercaya ku urang Kristen, Asumsi ieu resmi ngadéklarasikeun hiji dogma Garéja Katolik ku Paus Pius XII dina 1950. Pasti bisa ningali hikmah asih Allah di affirming jadian ragana Mary pikeun dunya di midpoint abad anu disaksian loba injustices kubur ngalawan harkat jalmi manusa. Dina waktu proklamasi dogma sacara, dunya ieu munculna ti horrors tina kubu maot Nazi jeung swiftly approaching nu pembunuhan state ditangtayungan tina anak unborn. Priyayi awéwé jeung pagawean kapala nya keibuan geus utamana geus assaulted ku masarakat modern, nu geus fokus inordinately kana kageulisan exterior nya jeung ditéang kungsi pikeun ngurangan nya hiji obyék nafsu. Kontras Stark ka proclamations-bagian budaya maot, Mary sacara Asumsi ngumumkeun martabat womanhood jeung awak manusa, tina jalmi manusa, dina cara kuat.

Ascension tina Virgin ku Albrecht bouts

Ascension tina Virgin ku Albrecht bouts

Nu dogma of Asumsi nu rests kana otoritas Garéja pikeun eupan domba Al-Masih (cf. John 21:15-17; Lukas 10:16) jeung jangji urang Juru Salamet urang nu Garéja Na bakal ngajarkeun kaleresan (cf. John 14:26; 16:13; Matt. 16:18-19; 1 Tim. 3:15). otoritas infallible ieu sok geus dipercaya ka ketuhanan nu pangajaran bener lamun sengketa geus risen antara satia. Urang nempo ieu di nélépon Déwan Yerusalem (Meta 15); di néangan Paul ngeunaan Rasul’ idin ti da'wah sababaraha taun sanggeus ngarobah-Na (Gal. 2:1-2); jeung dina laku lampah nu déwan Ecumenical dimungkinkeun, nu memproklamasikan sulpat Kristus dina 325, nu sulpat Roh Suci di 381, jeung maternity ketuhanan Mary di 431.

Theologically, Asumsi nu téh raket patalina jeung konsepsi suci beresih, nu nandeskeun yén Mary, ku rahmat husus ti Allah, ieu luput ti kokotor dosa asli ti moment munggaran ayana nya. Kabebasan nya ti dosa teh implisit di jangji Allah kana tumiba Man pikeun nempatkeun enmity antara Iblis jeung Basa teh perkara nu Redeemer (Gen. 3:15). Balik deui ka jaman Apostolik, Garéja nu geus dianggap Mary salaku Hawa New, helpmate satia tina Adam New. Ngan minangka Hawa percaya the ngampar ti Iblis, a malaikat fallen, jeung ku kalam rencana Allah dibawa dosa jeung maot kana dunya; jadi Hawa New dipercaya the truths jeung Jibril ieu matak, an Archangel, jeung ku cooperating jeung rencana Allah dibawa kasalametan jeung kahirupan kana dunya. Dina contemplating Mary salaku Hawa New, komo deui, we datang ka nyadar yén dina orchestrating panebusan urang, Allah ku cara nu heran literal tibalik kajadian ragrag urang. Nu mimitina, salaku conto, Adam datang kahiji; sareng Hawa kawangun ti daging-Na. Dina panebusan nu, Mary, nu Hawa New, datang kahiji; jeung Kristus, nu Adam New, kawangun ti daging nya. Coincidentally, ieu téh naha di covenant New Wanoja jeung lalaki éta indung jeung anak, teu spouses salaku Adam jeung Hawa geus.

Nu Mary kasurupan kaayaan murni Hawa sacara saméméh gugur hartina manéhna dipikaresep dibebaskeun tina hukuman anak: ngilu kuli jeung pati ragana (cf. Gen. 3:16, 19; Rom. 6:23). Komo lamun teu excused ti hal ieu sagemblengna, tapi, geus luyu sahenteuna nu graces rongkah dibere nya di ngalahirkeun jeung di maot.2

Penobatan nu Virgin ku Gentile da Fabriano

Corontion tina Virgin ku Gentile da Fabriano

Kawas rising tina awak para wali sanggeus Crucifixion nu (cf. Matt. 27:52), Asumsi mangrupa prékursor ka jadian ragana pikeun umat Islam dina Poé kiamat, basa aranjeunna bakal jadi “bray nepi … dina awan minuhan Gusti dina hawa” (1 Thessalia. 4:17).3 Alkitab teu ngalawan konsép hiji asumsi ragana ka sawarga. Dina Kitab Suci, Enoch jeung Elias diakut ragana ka sawarga (cf. Gen. 5:24; 2 Kgs. 2:11; Ngabogaan. 11:5). Memang bener anu Alkitab teu eksplisit nangtang nu Mary ieu dianggap. Tapi ku token sarua, Alkitab teu mungkir atawa contradict Asumsi nya.4 Sumawona, bari akun langsung Asumsi nu teu kapanggih dina Kitab Suci, nya meureun disimpulkeun tina passages tangtu ngeunaan Ark tina covenant, hiji tipe Mary. Nu Ark ieu dijieun tina kai incorruptible jeung overlaid jeung emas murni alatan kasucian tina objék ieu dirarancang pikeun mawa Kitu ogé (cf. Ex. 25:10-11); Kitu ogé nu Virgin ieu endowed jeung purity spiritual jeung fisik jeung incorruptibility di préparasi bearing Putra Allah. Nu awak incorrupt Mary sacara, nu Ark tina covenant New, bakal dibawa ka sawarga dituduhkeun di Jabur 132:8, nu nandeskeun, “Hudang, O Lord, tur muka tempat peristirahatan thy, thou jeung Parahu of bisa thy.” Yén Old-covenant Ark mysteriously wibawa dina titik nu tangtu dina sajarah foreshadows urang Lady sacara Asumsi ogé.5 Béjana suci tetep disumputkeun pikeun abad nepi ka Rosululloh John bray glimpse a eta di sawarga, manéhna ngagambarkeun dina Wahyu: “Saterusna candi Allah di sawarga dibuka, jeung Parahu of covenant nya éta kasampak dina candi-Na … . Jeung portent gede mucunghul di sawarga, wanoja dipakena jeung panonpoé, jeung bulan dina suku nya jeung dina sirah nya makuta welas béntang” (11:19, 12:1). Vision John ngeunaan Basa Redeemer dwelling ragana di paradise mangrupa hal pangdeukeutna we kudu akun saksi mata of the Asumsi. Manéhna mana asup pikeun ngajelaskeun yén manéhna geus dicokot nepi ka sawarga handap Ascension Gusti urang. “Anak nya,” he ngumumkeun, “ieu bray nepi ka Alloh jeung ka tahta-Na, jeung awéwé nu ngungsi kana leuweung nu, di mana baé ngabogaan tempat disusun ku Allah, nu jadi kaparaban pikeun hiji rebu dua ratus genep puluh poe” (12:5-6). Nya kitu manéhna nyebutkeun, “Wanoja ieu dibéré dua jangjang tina garuda gede manéhna bisa ngapung ti naga ka leuweung nu, ka tempat di mana manéhna téh kudu kaparaban pikeun hiji waktu, jeung kali, satengah hiji waktu” (12:14).6

Nu tulisan extant pangheubeulna dina Asumsi nu rupa teks apocryphal jeung pseudoepigraphical, nu tumiba dina judul umum tina Petikan tina Virgin Mary atawa Ngalirkeun Maryam. Pangkolotna ieu, dipercaya geus diwangun salila abad kadua ku Leucius Karinus, a murid of John, diduga dumasar kana hiji dokumén asli ti jaman Apostolik, nu henteu deui extant.7

Kapercayaan awal Garéja sacara nu Maha Agung Virgin ieu incorrupt dina awak jeung jiwa implicitly ngarojong Asumsi nu. Nu anonim Surat ka Diognetus (cf. 125), contona, nujul ka dirina salaku Virgin anu teu bisa deceived.8 Kanyataanna, loba panulis kuna, utamana umat Allah Justin nu syahid (d. ca. 165) jeung Irenaeus of Lyons (d. ca. 202), contrasted Mary di kasatiaan nya Hawa di sinfulness nya. Saint Hippolytus Roma (d. 235), saurang murid ti Ireneaus, dibandingkeun daging Mary nepi ka “kayu incorruptible” tina Ark (Commentary dina Jabur 22). Nu Dina Thy doa, diwangun di kira abad pertengahan katilu, Télépon Mary “sorangan murni jeung sorangan rahayu.”

Dina Saint Epraim nu sacara Syrian Hymns dina Nativity, ti abad pertengahan kaopat, ngagunakeun imagery nu recalls Wahyu 12:4, Mary jigana foretell nu conveyance awak nya ka sawarga, paribasa, “Nu babeh mah mawa geus dibawa kuring … . Manéhna ngagulung turun pinions-Na nyandak teras nahan kuring antara jangjang-Na soared kana hawa” (17:1). Dina 377, Saint Epiphanius of Salamis wrote, “Kumaha bakal Mary suci teu mibanda Karajaan Sawarga jeung daging nya, saprak manéhna teu unchaste, atawa dissolute, atawa teu manéhna kungsi ngalakukeun kajahatan zinah, sarta saprak manéhna kungsi teu nanaon salah sajauh laku lampah fleshly nu prihatin, tapi tetep steel?” (Panarion 42:12). Sababaraha geus ngusulkeun manehna teu bisa geus percaya Asumsi saprak manéhna speaks dieu Maryam sacara lawang ragana ka sawarga di mangsa nu bakal tense. Tapi manéhna ngomong saterusna dina dokumen sarua, “Lamun manéhna ieu slain, … tuluy manéhna dicandak kamulyaan bareng jeung syahid, jeung awakna … dwells di antara maranéhanana anu mikaresep repose nu of Nu Maha Agung” (ibid. 78:23; tekenan ditambahkeun). Speculating dina pupus,, manéhna indit asup pikeun nyebutkeun yén boh

manéhna maot atawa teu maot, … manéhna dikubur atawa teu dikubur. … Kitab Suci ngan saukur mangrupa jempé, alatan hebat pisan of the prodigy, guna teu nyerang pikiran manusa jeung heran kaleuleuwihan. …

Lamun Virgin suci paéh sarta geus dikubur, pasti Dominion nya kajadian jeung ngahargaan gede; ahir nya éta paling murni jeung crowned ku virginit. …

Atawa manéhna terus hirup. Keur, ka Allah, teu mungkin keur ngalakukeun naon bae he Wills; di sisi anu sanésna, teu aya anu weruh persis naon ahir nya éta (ibid. 78:11, 23).

Nu Epiphanius teu nyaho wincik lulus Mary nyaéta sampurna kaharti–Kristen masih teu nyaho wincik eta jeung eta kamungkinan nu Rasul sorangan teu nyaho boh, pikeun awak nya dicandak ti antara hiji makam enclosed.9 Teu kawas panulis awal séjén, tapi, Epiphanius merlukeun dibedah inventing wincik keur dirina. Padahal manehna teu nyaho persis naon anu dicokot tempat, manéhna terang, di nu caang tina syi'ar Mary sacara sampurna, nu lulus nya kapaksa geus miraculous–hal nu tangtu “nyerang pikiran manusa jeung heran kaleuleuwihan”–jeung manéhna teu bisa geus tetep di kuburan. “Dina Apocalypse of John,” manéhna ogé nyatet, “we maca nu naga ngalungkeun dirina di awewe anu geus dibikeun lahir ka anak lalaki; tapi jangjang hiji garuda anu dibikeun ka awewe nu, manehna flew kana gurun, mana naga teu bisa ngahontal nya. Ieu bisa geus kajadian dina kasus Mary sacara (Blk. 12:13-14)” (ibid. 78:11).

Dina mimiti abad kalima, atawa saméméhna, hari raya nu Commemoration Maryam–nu, nu commemoration of lulus nya–diwanohkeun kana Liturgy Eastern, nempatkeun eta antara pangkolotna poé resmi salametan Garéja sacara.10 Kira-kira taun 400, Chrysippus Yerusalem commented on Jabur 132, “Nu sabenerna karajaan Ark, nu Ark paling mulia, ieu kungsi-Virgin Theotokos; nu Ark nu katarima di harta sakabeh sanctification” (On Jabur 131(132)).

Hiji panulis ortodoks ti mangsa ieu waktos, operasi dina ngaran pen of Saint Melito of Sardis, a deukeut-kontemporer of Leucius, reproached manéhna ngabogaan “dikorupsi téks paling kuna ku expounding gagasan pribadi-Na nu teu satuju jeung pangajaran tina Rasul” (Bagatti, et al., p. 11). Ieu pangarang endeavored mulangkeun akun sabenerna Asumsi nu, Anjeunna dugaan Leucius geus “disogok kalawan pen jahat” (Nu lulus tina Virgin Suci, Prolog).

Dina ngeunaan 437, Saint Quodvultdeus dicirikeun nu Woman di Wahyu 12 salaku rahayu Virgin, noting, “Hayu euweuh anjeun malire (kanyataan) nu naga (dina Apocalypse of rasul John) nyaeta Iblis; nyaho yén parawan nu nandakeun Mary, hiji chaste, anu ngababarkeun sirah chaste urang” (Homily katilu 3:5).

Dina ngeunaan tengah abad kalima, Saint Hesychius Yerusalem wrote, “Nu Ark of sanctification thy, nu theotokos Virgin pasti. Lamun thou rupa pearl mangka manéhna kudu jadi Ark” (Homily dina Mary Suci, Basa Allah). Kira-kira 530, Oecumenius ceuk of Wahyu 12, “Rightly teu visi golek nya di sawarga jeung teu kana bumi, salaku murni dina jiwa jeung awak” (Commentary dina Apocalpyse). Nulis of Asumsi nu deukeut ahir abad kagenep, Saint Gregory of Tours (kawas Ephiphanius) teu nyegah wincik incidental tina Pameuntasan dongeng. “Jeung behold,” wrote Gregory, “deui Gusti ngadeg ku (nu Rasul); awak suci (Maryam) Aranjeun geus ditarima, Manéhna paréntah nu dicokot di awan kana paradise” (Dalapan Buku of Miracles 1:4).

Kritik of ajaran Marian Garéja sacara geus dijieun loba kanyataan yen akun pangheubeulna-dipikawanoh Asumsi nu kapanggih dina tulisan apocryphal, jeung yén founding Garéja teu nyarita eta saméméh ahir-kaopat abad.

Éta ogé bener, tapi, yén founding teu kasampak ngabenerkeun kapercayaan di Asumsi nu; maranehna ngan saukur tetep jempé dina urusan–an jurus unprecedented lamun ieu pangajaran heretical, utamana dibikeun Prévalénsi anak antara satia. Ieu téh saperti teu mirip, leres pisan, eta konsep teh Asumsi Mary sacara, nu upholds syi'ar awak manusa, bisa asalna antara Gnostics, nunjukkeun yen maranehna denounced awak sarta sagala hal fisik. Nu Apocrypha, kanyataanna, éta mindeng teu karya heretics, tapi Kristen ortodoks néangan maksakeun wincikan kana kajadian nyata ti nyawa Kristus jeung para wali éta disebutkeun shrouded di misteri. Sedengkeun apocryphists embellished carita Asumsi nu, maranehna teu invent eta. Kanyataan yen Pameuntasan aya ampir mana bae di dunya Christian, muncul di sababaraha basa, kaasup Ibrani, Yunani, Latin, Koptik, Syriac, Ethiopic, jeung Arab, ngabuktikeun carita Asumsi Mary sacara sumebar universal dina abad awal jeung, Ku kituna, asalna Apostolik.

Sedengkeun Garéja nu geus kantos cognizant tina bahaya aub dina gumantung kana karya hiji alam spurious, eta teu bisa ditolak yen kernels bebeneran lumaku di loba karya saperti. Ngelingan, salaku conto, nu Saint Jude nujul kana Asumsi Musa jeung Kahiji Enoch di Perjanjian Anyar nya Aksara (tempo Jude 1:9, 14 ff.). Asal bijaksana observasi:

Urang teu unaware nu loba ieu tulisan rusiah anu dihasilkeun ku lalaki, kasohor iniquity maranéhanana. … Ku kituna urang kudu make caution di narima sagala tulisan ieu rusiah nu ngiderkeun dina ngaran umat Allah … sabab sababaraha di antarana anu ditulis ngancurkeun kabeneran Kitab Suci urang jeung maksakeun hiji pangajaran palsu. Di sisi anu sanésna, urang teu kudu sagemblengna nolak tulisan nu bisa jadi dipake dina shedding cahya dina Kitab Suci. Ieu téh hiji tanda a man gede ngadéngé jeung ngalaksanakeun saran Kitab Suci: “Test sagalana; ngaropéa naon anu alus” (1 Thessalia. 5:21) (Commentaries dina Mateus 28).

Dina 494, Paus Saint Gelasius, néangan ka hansip satia ngalawan pangaruh berpotensi corruptive tina tulisan agama loba of Pangarang questionable nu plagued dunya Christian, reissued daptar buku canonical dicokot nepi ku miheulaan nya, Saint Clement, gandeng jeung katalog lengthy buku tambahan-Alkitabiah ditarima jeung unacceptable.

Lawan tina Garéja geus dijieun hiji isu kanyataan yén hiji tulisan apocryphal dina Asumsi ieu kaasup antara buku dilarang di Gelasius’ decre, tapi Paus dikutuk akun apocryphal of Asumsi nu, tangtosna, jeung teu Asumsi sorangan.

Akun Apocryphal of aqidah ortodoks séjén Kitu ogé dikutuk di Kepmen nu–nu Protoevangelium of James, contona, poéna jeung Nativity; jeung Aksi Peter poéna jeung kagiatan da'wah Peter sarta martyrdom di Roma. Komo deui mun titik, tulisan Tertullian nu ngalarang, sanajan tulisan-Na, contona, saukur dijudulan Kaayaan ngabaptis jeung Tobat, membela posisi ortodoks dina subjék ieu. Teu Gelasius’ panghukuman buku ieu jumlah ka tampikan ti Baptisan jeung tobat, terus, atawa teu eta geus ngalakonan leuwih jeung sual karakter Tertullian sacara?

Jelas, nu Larang buku di Kaputusan Gelasian teu bisa bisa disebutkeun yén tampikan borongan zat subjek buku atawa eusi. Dina loba kasus, leuwih beasiswa bakal diperlukeun ku Garéja ka ngayak kaluar unsur sabenerna ngabahayakeun ti buku ieu. Samentawis waktos, nempatkeun eta dina ban ieu prudent dibikeun kateupastian sabudeureun eta.11

Pikeun maranéhanana néangan pikeun manggihan di Kaputusan Gelasian sababaraha kompromi of Infallibility Papal, kudu ngécéskeun yén Larang buku geus nganggur teu jeung infallibility Paus sacara sabab geus saukur aksi disiplin, teu nyambung jeung watesan tina dogma. Ku alam, aksi disiplin nunut ka parobahan. It nangtung di tempat ngan jadi salami anceman ditanggap aya; sakali anceman kaliwat, nyempad ieu diangkat. Dina hal husus dina ieu, salaku kanon Alkitab tumuwuh di ditampa anceman ngawarah ku Apocrypha waned jeung ban nu jadi leungit.

  1. Ieu bukti rongkah memang dirumuskeun penchant Kristen pikeun preserving jeung venerating titilar saintly–prakték nu balik deui ka poé awal iman salaku Martyrdom of Saint Polycarp, diwangun di tengah abad kadua, nempokeun.
  2. Sedengkeun Katolik sacara tradisional geus dipercaya Mary ieu exempted ti ngilu kuli, geus sakuduna nu manéhna memang kakurangan maot guna sampurna akur jeung Putra Her, anu sanajan maot ditarima sinless (cf. Phil. 2:5 ff.). Dina watesan dogma of the Asumsi, Pius XII merlukeun dibedah nyebutkeun for tangtu manéhna geus maot, saukur nyarios manéhna geus “réngsé tangtu hirup earthly nya” (Allah téh berehan 44).
  3. Nu Catechism Garéja Katolik ngajarkeun, “Nu Asumsi nu rahayu Virgin nyaeta partisipasi singular di kiamat Putra nya jeung an antisipasi tina jadian Kristen séjén … . Manéhna geus biasa di Gusti nu Maha kiamat Putra nya sacara, Antisipasi nu jadian sakabeh anggota Awak-Na” (966, 974).
  4. Aya kajadian signifikan lianna dina kahirupan Garéja Apostolik nu disingkahkeun ti Perjanjian Anyar ogé, saperti martyrdoms of Peter jeung Paul, jeung karuksakan Yerusalem ku legions Romawi dina taun 70. Nurutkeun Popotongan Muratorian, diwangun di Roma dina dimungkinkeun bagian ti abad kadua, Lukas ngan kaasup kana Meta tina Rasul kajadian anjeunna ngalaman disaksian jeung panon sorangan. Nu Lukas merlukeun dibedah tulisan hal anjeunna ngalaman sabenerna katempo mantuan urang ngarti naha Asumsi ieu teu kacatet, for eta lumangsung di jero kubur a. Teu kawas Ascension Gusti urang, acara umum katempo ku loba, Asumsi nu teu boga eyewitnesses.
  5. Maccabees kadua 2:5 nyebutkeun yen Yermia disegel nu Ark dina guha di Gunung Nebo saméméh invasi Babilonia Yerusalem di 587 B.C. (cf. 2 Kgs. 24:13, et al.).
  6. Protestantism nuju nempo Woman ieu salaku boh inohong simbolis tina Israel atawa Garéja nu (cf. Gen. 37:9). Catholicism narima tafsir ieu, tapi ngalegaan ka antarana ku cara nu tangtu Mary, nu perwujudan rahayat Allah. Israel bore Kristus figuratively; Mary bore Anjeunna hartina. Dina commenting dina petikan ieu, Saint Quodvultdeus (d. 453), nu Bishop of Carthage jeung murid of Saint Augustine, wrote nu Mary “ogé embodied di sorangan tokoh gereja suci: nyaéta, kumaha bari bearing putra, manéhna tetep parawan, ku kituna gereja sakuliah waktu ngasuh anggota nya, can manéhna teu leungit Virginity nya” (Homily katilu dina Syahadat nu 3:6; tempo ogé Clement Iskandariah, Instruktur tina Barudak 1:6:42:1).

    Nu motif jalma Allah escaping “dina jangjang hiji elang” ka hiji tempat pangungsian bisa kapanggih sapanjang Perjanjian Old (tempo Ex. 19:4; Ps. 54 (55):6-7; Isa. 40:31, et al.). Jangji Allah tina “kabur kana leuweung nu” ieu bisa diduga kaeusi dina Asumsi nu, Mary keur wawakil preeminent jalma-Na.

    Nu rujukan simbolis di Wahyu 12 ka lilana waktu, “hiji rebu dua ratus genep puluh poe” jeung “pikeun hiji waktu, jeung kali, satengah hiji waktu” (6, 14), bisa ngagambarkeun periode kasusah, nu Garéja bakal endure, saméméh Datang paringkat Kristus.

    Ayat 12:17 nyebutkeun Iblis, infuriated ku ngewa nu Woman sacara, diatur kaluar “nyieun perang dina sesa turunan nya, dina maranéhanana anu tetep nurut Allah jeung méré saksi ka Yesus.” Yén pamilu Kristus dianggap “sesa turunan nya” ngarojong hal Garéja pikeun Mary salaku Basa Sadaya Kristen (cf. Isa. 66:8; John 19:26-27).

  7. Sedengkeun di hiji wanci nu Pameuntasan ieu panginten asalna no saméméhna ti abad kaopat, watesan teologis tangtu dipaké dina Leucius’ dokumén mastikeun an asal boh dina abad kadua atawa katilu (Bagatti, et al., p. 14; Bagatti referenced bukuna sorangan, S. Peter di “Dormition Maryam,” pp. 42-48; Panalungtikan dina tradisi tina maot tina Virgin, pp. 185-214).
  8. Téks aktual berbunyi: “Mun anjeun nanggung tangkal (pangaweruh) jeung noyod anak buah, Anjeun bakal salawasna arisan di hal anu desirable dina tetempoan Allah, hal anu naga teu tiasa noel jeung tipuan teu bisa defile. Saterusna Hawa teu kagoda, tapi Virgin kapanggih dipercaya” (Surat ka Diognetus 12:7-9). Ngeunaan petikan ieu, Cyril c. Comments Richardson, “Ieu téh cukup jelas yen pangarang intends nangtang nu jelas Patristic umum … antara Hawa, ibu henteu patuh maot, jeung Mary, ibu taat hirup, dina kasus parthenos téks bakal Nu Maha Agung Virgin Mary” (Founding Christian awal, York énggal: Kaula Buku, 1970, p. 224, n. 23). Hilda Graef concurred, paribasa, “It ampir jigana lamun Mary disebut Hawa tanpa kieu wae salajengna” (Mary: A Sajarah Doctrine jeung bakti, vol. 1, York énggal: Sheed jeung Ward, 1963, p. 38).
  9. Kontras jeung Pameuntasan rekening, nu ngaklaim Rasul disaksian awak Mary sacara keur diangkut ka sawarga, aya tradisi yén Aisyah wafat dina Januari 18 (Tobi 21), tapi nu kubur kosong nya teu kapanggih saacan 206 poé sanggeusna dina Agustus 15 (MESORAH 16) (tempo Graef, Mary, vol. 1, p. 134, n. 1; panulis referenced DOM Capelle, Book koran Lovanienses 3, 1926, p. 38; BAPA. James, Nu Apocryphal Perjanjian Anyar, 1924, pp. 194-201).
  10. Hari raya nu Nativity (i.e., Poe natal) didirikan dina awal abad kaopat, salila kakuasaan Constantine. Nu hari raya Ascension ieu ngadeg di abad kalima, sanggeus asalna geus kaasup kana hari raya Pentecost.
  11. Kucara kieu, Garéja nyarupaan ibu anu forbids barudak nya lalajo acara TV nu tangtu nepi ka manéhna geus miboga kasempetan pikeun lalajo acara jeung nangtoskeun eusina pikeun sorangan. Garéja nu geus sok erred di sisi caution dina perkara discerning iman jeung moral. Mertimbangkeun nu, leuwih anyar, Umat ​​Allah Teresa of Avila (d. 1582) jeung John tina Palang (d. 1591), ayeuna dianggap salaku Dokter Gareja nu, anu diinterogasi ku Inquisition dina kacurigaan bid'ah. Nya kitu, nu diary of Saint Faustina Kowalska (d. 1938), Mercy dina ketuhanan Soul My, ieu di hiji wanci ditampik salaku heterodox ku theologians Garéja, tapi salajengna miboga persetujuan resmi dina Paus John Paul nu Great. Wahyu Faustina sacara kapanggih dina diary, kanyataanna, geus ngarah ka lembaga of hari raya Mercy Illahi, ayeuna universal sohor di Garéja nu.