Naha aya imam Celibate?

Ieu ampir lucu, tapi wacana Yesus on nikah disababkeun sababaraha pengikut-Na ka disimpulkeun dinya éta hadé pikeun hiji teu nikah. Yesus sapuk sareng maranehna dina bagian, nyatakeun:

"Teu kabeh lalaki bisa nampa nyebutkeun kieu, tapi ngan maranéhanana keur saha eta dirumuskeun. Pikeun aya eunuchs anu geus jadi tina kalahiran, tur aya eunuchs anu geus dilakukeun eunuchs ku lalaki, tur aya eunuchs anu geus dijieun sorangan eunuchs demi Karajaan Sawarga. Anjeunna saha bisa nampa ieu, hayu anjeunna nampi eta. " (Matthew 19:11-12)

Yén hirup celibate "dirumuskeun,"Salaku Gusti nempatkeun eta, mun individu tangtu ngakibatkeun eta milik panggero ka mentri éta.

Rosululloh Paul dianjurkeun kawin ogé mun whomever bisa nampa eta.

"Kuring hayang nu sagala nya sakumaha Kuring sorangan Kami, ... Ka unmarried jeung janda kuring nyebutkeun yén éta téh ogé keur aranjeunna pikeun tetep single saperti I do " (1 Cor. 7:7, 8). Anjeunna nuluykeun ngomong, "Kuring rék jadi gratis ti anxieties. Lalaki unmarried téh melang ngeunaan urusan Gusti, kumaha carana mangga Gusti; tapi lalaki rabi téh melang ngeunaan urusan duniawi, kumaha carana mangga pamajikanana, jeung kapentingan na dibagi ". (7:32-34)

Henteu ngan teu Paul approve of kawin, anjeunna sabenerna dianggap eta janten hade mun nikah pikeun individu tangtu. "Anjeunna nu marries betrothed na teu ogé,"Manéhna nyatet; "Na anjeunna anu refrains tina nikah bakal ngalakukeun hadé" (7:38; cf. 7:7, dicutat di luhur).

Ogé di hurup Rosululloh urang kami manggihan rujukan ka Order of janda.

Listing sababaraha tungtunan pikeun pangakuan kana ordo, contona, Paul wrote nya Letter munggaran Timoteus:

"Janda Honor anu janda nyata… Manehna anu mangrupakeun randa nyata, tur geus ditinggalkeun sagala nyalira, geus diatur harepan dirina on Allah sareng terus di supplications jeung solat peuting jeung beurang; sedengkeun manehna saha timer indulgent téh malah bari manehna hirup. sorana kieu, ambéh maranéhanana bisa jadi tanpa reproach" (5:3, 5-7; tekenan ditambahkeun)

Ieu kawajiban janda consecrated, terus, solat terus ogé pikeun hirup kahirupan ascetic kalawan aturan set. Paul nuluykeun ngomong:

"Hayu randa a jadi enrolled, lamun manehna teu kirang ti sawidak taun umur, sanggeus geus istri hiji salaki; 10 jeung manehna kudu ogé attested keur dirina amal soleh, salaku hiji anu geus dibawa nepi barudak, ditémbongkeun silaturahmi, dikumbah suku tina para wali, bungangang éta afflicted, jeung devoted sorangan pikeun ngalakonan alus di unggal jalan." (5:9-10; tekenan ditambahkeun)

Pangakuan kana ordo ieu formalized ku roll a (v. 9) jeung, salian doa, nu janda anu diperkirakeun ngalakukeun perbuatan kaagamaan (v. 10). tungtungna, Paul dikonfirmasi maranehna memang butuh vows of chastity, tulisan, "Tapi nolak enroll janda muda; keur nalika aranjeunna tumuwuh wanton ngalawan Kristus aranjeunna mikahayang kana nikah, na ngarah dibebankeun panghukuman pikeun sanggeus dilanggar jangji kahiji maranéhanana " (5:11-12; tekenan ditambahkeun).

Ieu awéwé celibate, dedicated ka nyawa doa jeung amal, ngawangun consecrated urutan agama mimiti bikangna; ieu nya éta biarawati munggaran.

kritik Garéja urang dina masalah ieu mindeng nunjuk kaluar nu laki rabi anu diwenangkeun jadi uskup na presbyters di Garéja Apostolik, na yén sanajan Saint Peter miboga pamajikan anu (tempo Paul sacara Letter munggaran Timoteus 3:2; milikna Surat ka Titus 1:6; jeung Matthew 8:14).1

Garéja gampang narima yén nu diparentahkeun kawin ieu mah sok aturan. teu kawin, kanyataanna, sanes a doktrin Gareja di, tapi saukur hiji disiplin; na kawas kitu eta tetep kabuka pikeun ngarobah-bisa ditumpukeun atanapi ditarik-guna nampung kaperluan jaman ayeuna.

Tapi, najan henteu acan wajib, nu Apostolik Garéja jelas pikaresep kawin pikeun pendeta (tempo Matthew 19:12 jeung The Letter munggaran ka Korinta 7:32, 38).

Yén Paul pikaresep uskup janten unmarried bisa jadi deduced tina naséhat pikeun Timoteus yen "aya prajurit [Kristus] on jasa meunang entangled di pursuits sipil, saprak Tujuan na nyaéta pikeun nyugemakeun hiji anu enlisted anjeunna " (Paul sacara Kadua Surat Timoteus 2:4 na na The Letter munggaran ka Korinta 7:32-34).

Najan kanyataan yén laki rabi anu ngaku ka pendeta dina abad kahiji, komo deui, lalaki unmarried anu dilarang tina nikah sakali maranéhna geus ordained sarta imam randa éta remarry.2 reverence konstan Garéja pikeun kawin agama aya alusna-documented ti poé pangheubeulna nya maju. Kira-kira taun 177, contona, nu nulis Christian Athenagoras nyatakeun, "Anjeun ngalakukeunana, leres pisan, manggihan loba diantara urang, duanana lalaki sarta awéwé, anu geus dipelak pikeun umur heubeul unmarried, dina harepan keur ngadeukeutan ka Allah " (A Plea keur Kristen 33).

Anti Katolik geus misused reproach Paul urang jalma "anu nyaram kawin" (Letter munggaran Timoteus 4:3) narajang jurus Garéja urang on kawin.

dina actuality, sanajan, Paul ieu ngarujuk ka dieu ka gnostics, anu nempo dunya fisik, kaasup cinta kakawinan jeung kakandungan, sakumaha jahat inherently sabab dipercaya eta geus dijieun ku hiji allah jahat. Ka sabalikna, Garéja Katolik, tebih ti keur sabalikna nikah, esteems Matrimony suci salaku Sacrament sarta kaayaan sanctified. Imam teu forsake nikah, Ku kituna, sabab pikir éta “awon,” Tapi lantaran nyaho eta téh alus tur kahayang nyerah hal anu alus di hiji sumanget cinta kurban pikeun Alloh.

Kawin "demi Karajaan Sawarga" (Matthew 19:12) nyaeta nguntungkeun ka Allah pikeun nunjuk ka ragam nu para wali dina Surga hirup (tempo Matthew 22:30).

dina The Book of Wahyu urang tingali yen imam Allah satia bakal dibéré hiji status Maha Agung di Paradise. "Éta ieu,"Nyerat Saint John, "Anu teu najis diri kalayan awéwé, pikeun aranjeunna chaste; éta ieu anu nuturkeun Domba mana bae anjeunna mana; ieu geus ditebus ti umat manusa saperti bungbuahan mimiti pikeun Allah jeung Anak Domba teh, sarta dina sungut maranéhanana henteu bohong ieu kapanggih, pikeun aranjeunna beresih " (14:4-5).

  1. Urang nyaho Peter éta nikah kusabab carita Injil tina penyembuhan of na mitoha hukum (tempo Tanda 1:29-31, et al.). Éta kauninga, tapi, yén pamajikanana teu disebutkeun dina carita, ngarah sababaraha sarjana dicindekkeun manehna sempet perished saméméh Peter diasupkeun mentri éta.
  2. Eta tetep praktek di Rites Eastern pikeun maranéhanana anu asupkeun kana priesthood dina kaayaan unmarried pikeun tetep unmarried. Saterusna, bari ordinasi kabuka pikeun laki rabi di Wétan, aranjeunna ineligible pikeun episcopacy nu. uskup Eastern nu dipilih sacara éksklusif ti jajaran Monks celibate. Coincidentally, teu sakabehna unheard sahiji pikeun imam di sanggem Latin bisa nikah. Sajumlah leutik urut Lutheran sarta menteri Anglikan, anu nikah saméméh rekonsiliasi jeung Iman Katolik, geus dibales hiji dispensasi husus ka ngawula ka salaku imam.