Nyaéta Paus Infallible?

Image of Saint Peter by Giovanni BelliniKatolik yakin yén paus éta memang infallible, tapi ngan dina urusan iman, ngan lamun opat kaayaan pisan husus anu patepung, sarta ngan kusabab anjeunna dipandu ku Roh Suci.

paus éta lalaki hiji, na kawas naon lalaki séjén, paus dina mangrupakeun jelema nu ngalakukeun dosa fallen. Jeung can, salaku panerusna langsung Saint Peter, anjeunna dipandu ku Roh Suci ulah kasalahan dina urusan sahiji doktrin Garéja. pikeun sababaraha, paus dina mungkin sigana nyetel panghalang pikeun Katolik pamahaman Kitab Suci, atanapi anjeunna malah mungkin sigana kawas jenis mairan spiritual, dictating ka Katolik naon maranéhna kudu yakin. dipikaharti leres, sanajan, papacy mangrupa kado rongkah yen Isa masihan ka Garéja Na dina urutan tetep nya ti straying kana tafsir palsu tina Kitab Suci, sarta pikeun mantuan dirina tumuwuh jadi hubungan deeper kalawan Anjeunna.

Aya bukti empiris kuat pikeun ngarojong naon Katolik yakin ngeunaan paus éta. Hayu urang kudu katingal a …

Meungkeut na Leupas

Sigana Kitab Suci petikan pangpentingna pikeun ngarti kana primacy of Peter na Papal Infallibility teh Injil Matthew 16:17-19. Dina petikan ieu, salaku urang tingali, Peter narima hiji otoritas pangajaran husus ti Yesus. Pikeun nyetel panggung, Yesus geus nanya ka dua belas Rasul anu urang yakin Anjeunna. Aranjeunna masihan deui runtuyan waleran lepat. Gusti urang lajeng miwarang aranjeunna, "Saha anjeun nyebutkeun yen Kami?" Dina tahap ieu, Rosululloh Simon lengkah maju ka nyarita atas nama dua belas, méré jawaban nu bener: "Anjeun teh Al Masih, Putra Allah anu jumeneng. "Ka ieu, Yesus responds:

17 “Rahayu anjeun, Simon Bar-Jona! Pikeun daging jeung getih teu wangsit ieu ka anjeun, Tapi Rama abdi saha di sawarga.

18 Na kuring ngabejaan ka maneh, anjeun Peter, jeung dina batu ieu mah bakal ngawangun gereja mah, sarta kakuatan naraka teu lumaku ngalawan eta.

19 Kuring bakal mere Anjeun kenop di Karajaan Sawarga, jeung naon maneh meungkeut di bumi bakal kabeungkeut di sawarga, jeung naon maneh leupas di bumi bakal loosed di sawarga.”

Kahiji, di ayat 17, Gusti blesses Peter, affirming pangaweruh na ieu hiji perkara teu of intuisi manusa, tapi tina wahyu ketuhanan.

Kadua, di ayat 18, Manéhna méré Simon ngaran anyar na, Peter, minuhan kecap-Na ka anjeunna ti Injil John 1:42. Jeung Yesus janji pikeun ngawangun Garéja Na kana anjeunna.

katilu, di ayat 19, Yesus méré Peter nu kado sahiji kenop dina Karajaan Sawarga jeung wewenang pikeun meungkeut na leupas (dina basa rabbinical ieu dimaksudkan pikeun nyaram jeung surat idin), assuring anjeunna yén kaputusan earthly na bakal jadi upheld di sawarga. Di handap ieu crux zat! Hal nu Peter ngajarkeun di bumi bakal upheld sakumaha truths ku Allah di sawarga. Jelas, sabab anjeunna téh sampurna tur jelema nu ngalakukeun dosa a, Peter kudu dibéré anugerah husus pikeun nyegah manehna tina ngaluarkeun paréntah anu bertentangan jeung wasiat Allah. rahmat husus Ieu naon Katolik nelepon Papal Infallibility. tanpa eta, Gusti bakal jadi dina posisi ngabogaan pikeun ngonfirmasi doctrines palsu sakumaha leres-mana, tangtosna, bakal jadi hiji impossibility sakumaha Mantenna anu Kaleresan sorangan (tempo John 14:6). Nempatkeun eta cara sejen, lamun éta mungkin keur pamimpin earthly tina Garéja nyieun hiji pangajaran erroneous mengikat kana satia, lajeng Garéja lacks kuatna ketuhanan yen Isa assured dirina nalika Anjeunna jangji Gerbang apan teu bakal lumaku ngalawan dirina (Matt. 16:18).1

Kenop ka Karajaan Sawarga

The symbolism sahiji kenop asalna tina custom purba ku nu raja diangkat overseer Steward karajaan na karajaan di henteuna sarta dipercayakeun anjeunna jeung kenop pikeun Gerbang na.

dina Kitab Nabi Yesaya, Gusti sternly alamat Steward raja urang, Shebna, paribasa, "Kuring bakal dorong anjeun ti kantor Anjeun, jeung anjeun bakal matak turun ti stasiun Anjeun. ... Sarta kuring baris nempatkeun dina [pangganti anjeun] taktak tombol di imah Daud; anjeunna wajib muka, sarta taya wajib Cicing; sarta anjeunna wajib Cicing, sarta taya wajib muka " (22:19, 22; tekenan ditambahkeun).2

Isa teh Raja raja, "Hiji suci, hiji leres, anu boga konci Daud, anu muka jeung salah teu wajib Cicing, anu shuts jeung salah teu muka " (Wahyu 3:7; tingali ogé 1:18 jeung Tugas 12:14). Dina Matthew 16:19, Kristus Raja appoints Peter janten Steward Na ka ngawasan Garéja, Karajaan na di bumi, dina henteuna Na. Dina jadi ngalakonan, Gusti henteu relinquish otoritas pang luhur-Na, sagala leuwih ti éta monarchs kuna relinquished theirs ka stewards maranéhna.

Ajar infallibility of Peter, nu hiji glimpses dina syahadat-na di Caesarea Philippi (Matt. 16), dibuktikeun dina Déwan kawentar Yerusalem, di mana nu Rasul papanggih pikeun mutuskeun atanapi henteu adherence kana Hukum Mosaic anu diperlukeun pikeun kasalametan.

Rekening Saint Lukas urang, dina Meta tina Rasul, nembongkeun Roh Suci diomongkeun ngaliwatan Garéja urang Magisterium (atawa "ngajarkeun kantor")-that nyaeta, ngaliwatan assembly ti Rasul (atanapi uskup) dina rugbi jeung Peter (paus dina)-to conclusively settle sengketa doctrinal ieu (15:28). husus, éta Peter anu settles sengketa di; éta biantara nya nu brings perdebatan ka nutup hiji (15:7). Sanajan Saint James, salaku Bishop Yerusalem, dirumuskeun dina ngahargaan moderating majelis, éta Peter anu alamat assembly dina doktrin sareng qur'an nutup James 'confirming instruksi na.

Fresco of the Popes by Sandro Botticelli

Lamun teu Infallibility Tahan?

pangajaran Katolik dina infallibility tina Paus ieu remen misconstrued. Supados hiji pernyataan jeung cocog sakumaha infallible, kriteria tangtu kudu patepung. Paus kedah:

  1. Maksudna pikeun nyarita salaku pendeta tina Garéja Universal. Sacara jelas, anjeunna speaks rada mindeng salaku theologian swasta atawa hiji uskup biasa, kayaning sabot alamat jamaah kumpul di Saint Peter urang Square. Dina instansi ieu, infallibility Paus urang teu datang kana antrian.
  2. Ngucapkeun dina urusan iman jeung akhlak. Pernyataan dina sagala matuh lianna (kayaning pulitik atawa elmu) teu cocog.
  3. Maksudna pikeun ngarobah kaputusan irrevocable anu bakal mengikat kana sagala satia ka. Ngadegna hiji gancang, nu Larang tina buku, atawa nyempad sahiji grup tinangtu atawa individu, kabéh conto lampah disiplin mere, nu aya malik na, Ku kituna, moal infallible.
  4. Kudu nyarita kalawan idin pinuh ku bakal. Kecap uttered handapeun duress moal bakal cacah. niat pikeun nyarita infallibly kudu dilakukeun jelas, boh ku Paus langsung atawa ku kaayaan sakurilingna pronouncement nu.

Bari pernyataan papal bisa papanggih salah sahiji atawa leuwih tina sarat ieu, perlu anu sakabéh sarat jadi patepung supados ka dianggap infallible.

Hayu urang Pangajaran, moal Ngalaksanakeun!

Hal ieu mindeng wrongly dianggap yén failings pribadi Paus urang ngabantah infallibility na, tapi infallibility geus ngalakonan jeung pangajaran, teu ngalaksanakeun. Saterusna, paréntah Yesus taat perantara Na (tempo Lukas 10:16 jeung Matthew 18:17) teu dilakukeun kontingen kana integritas moral maranéhna (tempo Matthew 23:2-3).

Dina Perjanjian Old, David tetep sah Raja Israel sanajan dosa na (ningali Second Book of Samuel, 11:1). putrana, raja Suleman, kagungan tujuh ratus istri na tilu ratus concubines, komo dina aktipitas idolatry, acan anjeunna teuing tetep pamingpin ordained jalma dipilih Allah pikeun opat puluh taun (tingali Kitab Kahiji Kings, 11:3, 5, 7, 33, 42). Sumawona, mertimbangkeun dua belas Rasul, saha nya pamingpin mimiti Garéja Perjanjian Anyar, kukituna handpicked ku PANGERAN Dirina!

  • Hiji betrayed Anjeunna keur tilu puluh potongan pérak;
  • Sadaya tapi ditinggalkeun Anjeunna dina jam Nya kedah greatest;
  • Peter nampik manehna malah terang ka Anjeunna (tempo Matthew, 26:20, et al.);
  • Malah sanggeus kiamat teh, Thomas kungsi krisis iman (tempo John 20:24-25);
  • Peter ditampilkeun bigotry (tempo Galata 2:11-14); jeung
  • Paul conceded, "Kuring teu ngarti lampah sorangan. Keur kuring teu hayang naon atuh, tapi ngalakonan hal pisan kuring mah teu hayang ngalakukeun " (Rum 7:15).

jeung can, nu sinfulness pamingpin Garéja urang teu nullify otoritas maranéhna, atawa dina hal anu popes teu eta mangaruhan kamampuh maranéhna pikeun infallibly nangtukeun dogma. Simkuring ningali dina injil, kanyataanna, yén Imam Agung, Caiaphas, dipikagaduh nu kado ti nubuat dina spite tina sinfulness na (tempo John 11:49-52, handap "EX Cathedra na Musa").

Garéja teu nangtung kusabab syi'ar pribadi pamingpin dirina ', tapi kusabab jangji Al-Masih pikeun ngirim Roh Suci pikeun panduan nya "kana sagala kaleresan" (John 16:13).

Naon Nare di Alesan Ngalawan Infallibility Papal?

Mateus 16:23
Dina usaha maranéhna pikeun ngabantah Papal Infallibility, detractors sering ngarujuk Matthew 16:23 nu Yesus rebukes Peter, nyebutkeun "Cokot tukangeun kuring, Iblis! Anjeun hiji halangan pikeun kuring; keur anjeun henteu di sisi Allah, tapi tina lalaki ". The Lord reproached Peter dina cara kieu lantaran Rosululloh, pleading for bogoh ulah Passion nu, dina pangaruh resembled Iblis anu kungsi cocoba bogoh ka abandon misi-Na (tempo Matthew 4:1, et al.). rebuke Gusti urang teu ngadek infallibility Peter urang, tapi, ti kecap Rosululloh urang mangrupakeun hiji judgment swasta erroneous teu a pangajaran dogmatis.

Galata 2:11
petikan sejen, nu sababaraha yakin disproves infallibility Peter urang, geus kapanggih dina bab kadua Saint Paul urang Letter ka Galata, di mana manéhna recounts konfrontasi-Na jeung Peter leuwih panolakan kiwari dimungkinkeun urang diuk jeung dahar kalawan Islam Gentile (2:11). Tapi, sabab rebuke Paul urang kapaksa ngalakukeun sareng lepat "tina prosedur teu tina doktrin,"Infallibility Peter urang éta pernah di masalah (Tertullian, Nu Demurrer Ngalawan Heretics 23:10).

Sababaraha salah sangka petikan ieu salaku bukti inferiority Peter ka Paul. Pisan kanyataan yén Paul ngajadikeun masalah saperti tina ngadeg na nepi ka Peter, tapi, nunjukkeun manehna dipercaya anjeunna ngalaman kajawab hiji punjul. Salaku Saint Augustine observasi, "Peter ditinggalkeun ka jalma nu sumping sanggeus anjeunna conto, yen, lamun iraha wae aranjeunna deviated ti jalur katuhu, aranjeunna kudu pikir eta handapeun éta narima koreksi ti jalma anu éta juniors maranéhna " (Aksara pikeun Jerome 82:22; tingali ogé Saint Thomas Aquinas, Summa Theologica 2:33:4).

POPES goréng
Bari fallacy nu persists sababaraha kalangan nu mayoritas popes geus sinners hébat, kaleresan ieu lolobana ngaganti Peter urang geus lalaki tina kahadéan beredar. Kritik geus kapanggih eta nguntungkeun, Tapi, nyorot ka immorality tina sababaraha popes leuwih syi'ar nu loba.

Katolik geus pernah ditolak teh popes anu fallen manusa merlukeun kasalametan kawas dulur sejenna. Naon Katolik keukeuh kana, tapi,-and naon sajarah biruang kaluar-éta henteu paus geus kantos resmina diajarkeun kasalahan dina iman jeung akhlak, atawa saluyu jeung kaputusan dogmatis of a miheulaan atawa déwan.

Integritas doctrinal tina Papacy geus ngadeg ngalawan sagala na sagala biaya adversaries geus diangkat ngalawan eta. unggal hal, lamun dibébaskeun tina distortions anti Katolik sarta dicokot dina konteks sajarah jeung teologis ditangtoskeun, mendemonstrasikan integritas miraculous of dogma Katolik, dina spite tina alam sakabeh-teuing-manusa pamingpin Garéja urang.3

ex Cathedra jeung Musa

Nalika Paus speaks infallibly, anjeunna ngadawuh bisa diomongkeun ex cathedra, nu Latin pikeun "ti korsi". Konsep hiji korsi primér otoritas asalna tina Perjanjian Old, nu Musa diuk di judgment sahiji jalma (tempo Budalan 18:13).

otoritas Musa ', oge, ieu perpetuated ngaliwatan garis ngaganti (tempo Deuteronomy, 17:8-9; 34:9). Kanyataanna, nu Seat Musa tetep aktif saacan waktu Kristus, sakumaha Yesus Dirina wangsit, paribasa, "The scribes jeung urang Parisi linggih dina korsi Musa '; jadi latihan sarta nitenan naon maranéhna ngabejaan Anjeun, Tapi teu naon maranehna ngalakukeun; pikeun maranéhna ngahutbah, tapi teu latihan " (tempo Matthew 23:1-3).

dina Injil Saint John urang tingali hiji déwan ti imam-imam kapala jeung urang Parisi convening handapeun kadaulatan Imam Agung Caiaphas (11:49). Di majelis, Caiaphas utters nubuat dina, "Éta expedient keur anjeun nu salah lalaki kedah maot keur urang, na yén sakabeh bangsa teu kedah binasa " (11:50). Salaku John catetan, Caiaphas "teu disebutkeun ieu atos sorangan, tapi (on akun sahiji na) keur Imam Agung taun eta " (11:51).

Ku kituna, Gusti terus nyarita ngaliwatan ngaganti Musa (paduli kaagamaan atawa wickedness maranéhna). Peter kaeusi peran sarupa dina covenant Anyar, porsi salaku wawakil earthly Kristus urang atanapi vicar ngaliwatan saha Gusti speaks ka jalma.

saluyu, loba tulisan mimiti dina Papacy tingal tradisi Mosaic tina tunggal, korsi nulis. Salaku conto, nu Popotongan Muratorian, ditulis dina Roma sabudeureun A.D. 170, nagara, "Cukup anyar dina jangka waktu urang, ... Bishop Pius, diuk dina korsi di garéja kota Roma. "

Oge, Saint Cyprian, nu Bishop of Carthage, nulis dina 251, dijieun rujukan pikeun korsi ieu otoritas (tempo Aksara pikeun Antonianus 55:8), sarta sometime saméméh taun 325, hiji penyair anonim tina Gaul ngadéklarasikeun, "Dina korsi ieu nu manéhna sorangan sempet diuk, Peter, Dina perkasa Roma, paréntah Linus, kahiji kapilih, diuk handap " (Pseudo-Tertullian, Sajak Ngalawan Marcionites 3:276-277).

Saint Macarius Mesir (d. ca. 390) nulis: "Kanggo Musa heubeul jeung Harun, lamun priesthood ieu theirs, ngalaman loba; sarta Caiaphas, nalika manéhna korsi maranéhna, persecuted na dikutuk Gusti. ... afterwards Musa ieu hasil ku Peter, anu kungsi komitmen ka leungeun-Na Garéja anyar Kristus, jeung priesthood leres " (Homily 26).

Christian Talagasari

The charism of infallibly dina watesan doktrin téh instrumental mun misi Paus urang jadi tanda katingali na sumber persatuan Christian.

peran Paus ngeunaan nyadiakeun kahijian doctrinal pikeun sakabéh mukmin ieu dituduhkeun ku Isa di dahar peuting Tukang nalika Cenah mun Peter, "Simon, Simon, behold, Iblis nungtut ka gaduh maneh, yen anjeunna bisa ngayak maneh kawas gandum, tapi geus ngado'a pikeun anjeun anu iman anjeun bisa jadi teu gagal; sarta lamun Anjeun tos deui, nguatkeun Dulur-dulur anjeun " (Lukas 22:31-32).

Peter ieu dibéré tugas ti confirming iman tina batur. Pikeun ngaktipkeun anjeunna ngalakonan ieu, Yesus jangji baris mikeun kana anjeunna anu iman nu teu bakal gagal, nu, éta kado ti infallibility. Ku kituna éta yén jalma anu tetep taat kana otoritas Petrine boga kapastian nyaho aranjeunna ngahiji dina doktrin kalawan sakabeh Garéja sarta pamustunganana kalayan Kristus, Kapala Garéja. Sabalikna, jalma anu geus detached diri ti otoritas-sapertos ieu salaku Katolik murtad, nu gereja Eastern Orthodox, jeung komunitas-geus Protestan ngalaman division sarta alatan masalah lumangsung.4

Condong Domba abdi

Yesus renewed komisi Nya Peter sakumaha angon vicarious Na dina shores Laut Galilea di poé handap kiamat teh. Tuh, Yesus nanya ka manéhna pikeun ngonfirmasi cinta-Na pikeun Anjeunna tilu kali, pakait jeung denials Peter urang saméméhna (tempo Matthew 26:34, et al.).

Sanggeus unggal negeskeun sunda, Yesus paréntah Pangéran sangkan ngajarkeun jeung miara domba-Na, paribasa, "Gebang anak domba kuring. ... condong domba kuring. ... Gebang domba kuring " (John 21:15, 16, 17). Gusti teu relinquish kapamilikan domba, pikeun Anjeunna terus nelepon aranjeunna Na sorangan bari entrusting aranjeunna ka Peter.5 Dina raraga keur Paus pikeun minuhan kantor ngeunaan angon vicarious, pikeun mastikeun domba Yesus anu fed nu fullness bebeneran wangsit, éta dipikabutuh pikeun anjeunna bisa safeguarded tina kasalahan pangajaran. Jeung kitu anjeunna geus keur ampir dua millennia; jeung kitu anjeunna bakal jadi saacan balik Gusti urang.

  1. Memang bener nu otoritas pikeun meungkeut na leupas ieu ogé dibikeun ka Rasul salaku grup di Matthew 18:18, tapi kakawasaan kenop ieu ditangtayungan pikeun Peter nyalira. Salaku ngaganti ka Rasul, uskup Katolik boga kakuatan koléktif nyandak kaputusan dogmatically mengikat, jadi salami aranjeunna kumpul di hiji déwan ecumenical (déwan ngalambangkeun sakabeh, Garéja universal) sarta akting dina komuni jeung Bishop Roma, panerusna Peter urang.
  2. Pikeun hiji ulikan na-jerona kantor Peter di lampu tina Yesaya 22, tingali Stephen K. cahaya, Kana Rock Ieu (San Fransisco: Ignatius Pencét, 1999), p. 265.
  3. Pikeun penanganan teleb tur jawab rupa-rupa episode kontroversial dina sajarah ti Papacy tingali Warren Carroll, A Sajarah Christendom, vols. 1-5 (hareup Royal, Virginia: Christendom Pencét, 1985); ogé Patrick Madrid, Paus Fiksi (San Diego: Basilica Pencét, 1999).
  4. Division diantawis Eastern gereja Ortodoks nuju janten budaya di alam, sedengkeun bagéan diantara Katolik murtad sarta dina Protestantism ilaharna lumangsung sapanjang garis doctrinal. Ieu bisa ogé dicatet yén pikeun gereja Wétan, anu geus diropea hiji leuwih atawa kurang sampurna rugbi jeung Roma ti peupeus abad-Sawala, division geus sedeng ku ngabandingkeun jeung doktrin sora boga, keur bagian paling, geus diboga. pikeun Protestantism, di sisi anu sanésna, pikeun nu detachment lengkep ti otoritas Roma urang geus Tenet dasar, division geus rampant, hasilna puluhan-of-rébuan pecahan competing.
  5. Tempo témbal Butler, Norman Dahlgren, na blk. Bapa. David Hess, Yesus, Peter jeung kenop (Santa Barbara, California: Queenship Publishing Company, 1996), p. 59; cf. Matt. 9:36-38.