Ieu Peter Pernah di Roma?

Painting of the Crucifixion of Saint Peter by CaravaggioSababaraha mungkir nu Saint Peter ieu kungsi di Roma sabab Alkitab teu ngarekam kagiatan-Na aya.

Tapi Petrus dirina nunjukkeun ayana di Roma dina Kitab Suci dina kecap concluding nya Letter kahiji, paribasa, "Manéhna anu di Babylon, anu ogé dipilih, ngirimkeun Anjeun salam; jeung saterusna teu putra mah Mark " (5:13).

"Babylon" ieu ilahar dipaké ku urang Kristen dina abad kahiji minangka ngaran kode keur Roma–tempo, salaku conto, nu Book of Wahyu, 14:8; 16:19.

Nu Popotongan Muratorian (ca. 170) ngécéskeun yén martyrdom Peter sacara ieu disingkahkeun ti Meta tina Rasul sabab Saint Lukas milih ngan ka kajadian catetan nu manéhna geus disaksian pribadi. omission Lukas ngeunaan aktivitas Peter di Roma, Ku kituna, dipikaresep hartina ngan yén manéhna jeung Peter kajadian teu jadi di kota di waktu nu sami.

Peter dipikaresep datang ka Roma kira-kira taun 42 A.D. jeung maot aya di kira-kira 67, tapi ieu lain hartosna manéhna tetep aya salila periode 25 taun intervening.

Ieu jauh leuwih gampang nu, sanggeus ngadegkeun Roma salaku basa imah keur journeys da'wah-Na, manéhna nyetél kaluar ti ibukota cukup remen–komo pikeun taun dina hiji waktu.1

Sedengkeun Peter teu disebutkeun di epistles ti hukuman panjara Romawi Paul urang boh, aya allusion manéhna di Paul sacara Letter ka Rum, diwangun sababaraha taun saméméhna. Dina surat nu, Paul mangka manéhna geus hesitant datang ka Roma ka ngahutbah "mana Kristus geus kungsi ngaranna, lest mah ngawangun dina yayasan sejen manusa " (15:20).

Nu "man séjén,"Anu diajarkeun Injil di Roma saméméh Paul, kudu Peter. Saprak Yesus paréntah nu Rasul ka "nyieun murid sakabeh bangsa" (tempo Matthew 28:19). Jadi, eta munasabah mun nyangka yén sahenteuna salah sahiji dua belas ngalaman Isro ka Roma, tempat sagala bangsa papanggih, jeung jigana ngan pas nu Rosululloh kahiji di Roma ieu Peter, nu angon vicarious tina para Kristus urang (John 21:15-17).

Painting of Christ Appearing to Saint Peter on the Appian Way by Annibale Carracci

Kanyataanna, Peter geus sown siki Kristen Romawi salila khutbah Pentecost-Na salaku riungan universal yén manéhna kajawab poé nu dikandung datang ti Roma (Meta tina Rasul, 2:10).

Ieu ngarobah kahiji ahirna mekar kana Garéja Roma, sanajan maranehna tangtu merlukeun hidayah Rosululloh di guna kabentuk jadi masarakat ngahiji.2

Bukti sajarah pikeun ayana Peter di Roma, dikandung dina tulisan tina founding Garéja Awal, nyaéta unanimous jeung overwhelming.

Nulis ti Roma, ukur sababaraha dekade sanggeus kanyataan, Paus Clement Saint, anu geus dipikawanoh boh Peter jeung Paul, disebut martyrdoms heroik maranéhanana (tempo Surat Clement ka Korinta 5:1-7). Oge, Saint Ignatius of Antioki (c. 107 A.D.) ceuk ka satia Romawi, "Teu jadi Peter jeung Paul teu, maneh mah sorana anjeun. Maranéhanana Rasul, jeung Kami ngahukum a " (ti Letter of Ignatius ka Rum, 4:3).

Kira-kira taun 130, Saint Papias diverifikasi nu Saint Mark geus digawé minangka asisten Peter di Roma (tempo Peter sacara Letter kahiji 5:13) jeung nu Injil Mark sacara dimekarkeun ti catetan-Na da'wah Rosululloh urang aya (tempo Penjelasan ngeunaan Sayings Gusti; Eusebius, Sajarah Garéja nu 3:39:15 tur tingal ogé Irenaeus, Heresies 3:1:1).3

Painting of Saint Peter Consecrates Saint Lawrence as Deacon by Fra AngelicoSumawona, di ngeunaan 170, Dionysius, nu Bishop of Corinth, wrote ka Paus Saint Soter, "Geus ogé, ku pisan admonition Anjeun, dibawa babarengan penanaman anu dijieun ku Peter jeung Paul di Roma jeung di Corinth; boh di antarana sapuk dipelak di Corinth urang jeung diajar urang; jeung boh sapuk, ngajarkeun kitu di Italia, ngalaman martyrdom di waktu nu sami " (Surat ka Soter Roma 2:25:8).

Saint Irenaeus of Lyons (c. 185) disebut kagiatan Peter di Roma jeung katangtuan mutlak, nelepon Garéja Roma “nu greatest jeung paling kuna Garéja dipikawanoh sadaya, diadegkeun jeung diayakeun di Roma ku dua Rasul paling glorious, Peter jeung Paul” (Ngalawan Heresies, 3:3:2).

Nuju ahir abad kadua, Saint Clement Iskandariah dikonfirmasi nu Mark geus dilayanan salaku sekretaris Peter di Roma (tempo potongan; Eusebius, Sajarah 6:14:6).

Dina turn abad, Tertullian dicatet yén Clement geus ordained di Roma ku Peter dirina (tempo Nu Demurrer Ngalawan Heretics 32:2). A sababaraha taun saterusna, manéhna nulis, "Hayu urang nempo naon ... disada Rum deukeutna mudik, ka saha boh Peter jeung Paul bequeathed Injil komo disegel eta jeung getih maranéhanana " (ngalawan Marcion 4:5:1).

Kira-kira waktu nu sami, a presbyter Romawi ngaranna Caius diverifikasi nu Peter dimakamkan di pasir Vatikan. "Kuring bisa nujul kaluar piala ti Rasul,"Cenah. "Keur lamun anjeun aya daék indit ka Vatikan atawa ka Ostian Jalan [mana Petrus jeung Paul nu dikubur mungguh], anjeun bakal manggihan piala jalma anu diadegkeun Garéja ieu " (Disputation jeung Proclus; Eusebius, Sajarah 2:25:7). Saint Hippolytus Roma (d. 235) nulis, "Peter diajarkeun Injil di Pontus, jeung Galatia, jeung Cappadocia, jeung Betania, jeung Italy, jeung Asia, sarta afterwards disalib ku Nero di Roma jeung sirah-Na ka handap, salaku manéhna sorangan nu dipikahoyong sangsara di luhur yén " (Dina Rasul dua belas 1).

Akun tradisional Crucifixion jeung astana Peter sacara (jeung ayana di Roma) ieu dikonfirmasi dina 1968 lamun tulang-Na anu rediscovered dina kuburan abad-kahiji perenahna langsung di handapeun nu altar utama Basilica Saint Peter di Roma. tulang Rosululloh urang nu kapanggih estu gembleng iwal suku anu leungit, suggesting prajurit geus dihapus mayit ti cross ku motong off suku, corroborating tradisi kuna nu Peter ieu disalib tibalik turun.4

  1. cf. Warren H. Carroll, A Sajarah Christendom, vol. 1 (hareup Royal, Virginia: Christendom Pencét), p. 420.
  2. Dina Tragedi Calvary, Henry Kue, dicutat dina Nu resmi pasukan Maryam Buku Panduan, mana undak salajengna, observasi, "The Garéja tina mangsa nu bakal datang, anu kudu disebut Garéja Romawi, mimiti di luhur misterius kira-kira Calvary fungsi nu manéhna ieu Linggarjati pikeun minuhan di dunya. Nu Rum ieu anu ditawarkeun nepi Korban jeung elevated eta dina tetempoan of multitude nu. Ieu wali hareup tina persatuan tina Garéja bakal nolak cimata nu tunic Yesus. depositories ieu iman bakal kahiji nulis jeung uphold nu dogma poko tina anyar iman-nu royalti ti Nazarene. Maranéhanana bakal smite jantung maranéhanana di moment lamun kurban nu bakal consummated nyebutkeun: 'Sabenerna ieu Putra Allah.' Pamungkas, jeung tumbak sarua nu bakal muka nepi ka Injil kabéh Bina Marga alam semesta, bakal muka Haram Heart of Master dina, ti aliran mana aliran benediction sarta kahirupan gaib. Saprak sadaya manusa nyaeta kaliru tina tina Redeemer, saprak sadaya geus steeped leungeun maranéhanana di-Na , sarta saprak kitu mangsa nu bakal datang Garéja teu bisa digambarkeun tapi ku culprits, teu teu sigana salaku sanajan Rum, salaku awal salaku waktu Calvary, éta, sanajan teu eling, inaugurating, substantiating, takdir abadi maranéhanana? cross geus tetep dina posisi saperti nu deui Yesus ngancik kana Yerusalem, bari beungeut nya éta kulon, arah City abadi " (Dublin: Kadua pasukan Maryam, 1993, pp. 339-340).
  3. Tertullian, abad saterusna, bakal balik jadi sajauh ngomong, "(Injil) dikaluarkeun ku Mark bisa affirmed jadi Peter sacara, nu juru Mark ieu " (ngalawan Marcion 4:5:3).
  4. Carroll, vol. 1, p. 445, n. 143; panulis referenced John E. Walsh, Nu Tulang of St. Peter (taman Kota, York énggal, 1982), pp. 164-165.