Maca Daily

Nopember 15, 2018

Philemon 7-20

1:7 Pikeun kuring geus kapanggih kabagjaan hébat sarta consolation dina zakat Anjeun, sabab hate tina para wali geus refreshed ku anjeun, adi.
1:8 Kusabab ieu, Kuring boga cukup kapercayaan ka Kristus Yesus pikeun sorana nu ngeunaan hal nu tangtu,
1:9 tapi menta Anjeun gantina, demi zakat, saprak anjeun jadi loba kawas Paul: hiji lalaki heubeul na ayeuna oge tawanan ti Yesus Kristus.
1:10 Abdi nyuhungkeun, atas nama anak kuring, saha kuring gaduh begotten dina ranté kuring, Onesimus.
1:11 Dina kali kaliwat, anjeunna aya gunana ka anjeun, tapi ayeuna manehna geus mangpaat duanana keur kuring jeung ka anjeun.
1:12 Jadi Kuring geus dikirim anjeunna balik ka anjeun. Jeung bisa anjeun nampi anjeunna kawas haté kuring sorangan.
1:13 Kuring sorangan hayang ngaropéa anjeunna sareng abdi, ku kituna manéhna meureun menteri ka abdi, atas nama Anjeun, bari Kami dina ranté tina Injil.
1:14 Tapi daék becus tanpa ikhtiar Anjeun, ku kituna teu ngagunakeun akta alus anjeun salaku lamun kaluar tina kabutuhan, tapi ngan willingly.
1:15 Ku kituna sugan, terus, anjeunna undur ti anjeun keur waktu, ku kituna anjeun bisa nampa manehna deui pikeun kalanggengan,
1:16 henteu panjang sakumaha hamba a, tapi, di tempat hamba a, a adi paling tercinta, utamana pikeun kuring: Tapi sabaraha kitu deui ka anjeun, duanana dina daging sarta di Gusti!
1:17 Ku sabab, lamun nahan kuring janten pendamping a, nampi anjeunna salaku Anjeun ngalakukeunana kuring.
1:18 Tapi lamun manehna geus disiksa anjeun sagala cara, atawa lamun manehna aya dina hutang anjeun, ngecas ka kuring.
1:19 Abdi, Paul, geus ditulis kieu jeung leungeun kuring sorangan: Kuring baris repay. Jeung Abdi teu kudu ngabejaan maneh, nu oge dina diri utang, ka abdi.
1:20 Ku kituna éta, adi. Dupi abdi delight sareng anjeun ka Pangeran! Refresh haté abdi Kristus.

Lukas 17: 20-25

17:20 Saterusna manéhna questioned ku urang Parisi: "Lamun teu Karajaan Allah sumping?"Jeung di response, cenah kana éta hal: "The Karajaan Allah datang teu katalungtik.
17:21 Teras kumaha, maranehna moal nyebutkeun, 'Behold, eta dieu,'Atawa' Behold, geus aya. 'Pikeun behold, Karajaan Allah anu jarakna anjeun. "
17:22 Jeung cenah ka murid-murid: "Time bakal datang lamun anjeun bakal mikahayang nempo hiji poe Putra Manusa, sarta anjeun moal nempo.
17:23 Sarta maranéhanana baris ngomong ka anjeun, 'Behold, manéhna dieu,'Jeung' Behold, manéhna aya. 'Ulah milih rék kaluar, jeung teu nuturkeun eta.
17:24 Pikeun sagampil kacida kilat ti dina langit jeung shines ka naon bae anu dina sawarga, jadi oge bakal Putra Manusa di poé-Na.
17:25 Tapi ke heula manéhna kudu sangsara loba hal jeung bakal ditolak ku generasi ieu.

Nopember 14, 2018

Bacaan

The Letter of Saint Paul nepi Titus 3: 1-7

3:1 Admonish aranjeunna janten bawahan ka pamingpin jeung otoritas, taat dictates maranéhna, bisa disiapkeun keur unggal karya alus,
3:2 mun nyarita jahat tina salah euweuh, teu jadi litigious, tapi bisa ditangtayungan, mintonkeun sadaya meekness arah kabeh lalaki.
3:3 Keur, di jaman baheula, kami Sunan Gunung Djati éta ogé unwise, musyrik, erring, pagawé rupa kahayang jeung pleasures, akting kalawan niat jahat jeung dengki, keur mikacua jeung hating karana.
3:4 Tapi mangka kahadean jeung manusa Allah Jurusalamet urang mucunghul.
3:5 Jeung manéhna disimpen urang, teu ku karya kaadilan yén urang geus dipigawé, tapi, dina atos jeung rahmat-Na, ku cuci kaderisasi jeung ku ngaropea tina Roh Suci,
3:6 saha manéhna geus dituang kaluar kana urang di kaayaanana, ngaliwatan Yesus Kristus Jurusalamet urang,
3:7 jadina, sanggeus geus diyakinkeun ku rahmat-Na, urang bisa jadi ahli waris dumasar kana harepan hirup langgeng.

Ajaran

Injil Suci Numutkeun Lukas 17: 11-19

17:11 Jeung eta kajadian nu, bari manéhna iinditan ka Yerusalem, he dialirkeun satengahing Samaria jeung Galilea.
17:12 Jeung salaku manéhna ngasupkeun hiji kota nu tangtu, sapuluh lalaki leprous papanggih manéhna, jeung maranehna nangtung di kajauhan.
17:13 Jeung maranéhna diangkat nepi sora maranéhanana, paribasa, "Yesus, Guru, nyokot karunya dina urang. "
17:14 Jeung lamun manéhna nempo eta, cenah, "Pindah, mintonkeun yourselves ka imam. "Jeung eta kajadian nu, sabab bade, maranéhanana cleansed.
17:15 Jeung salah sahijina, sabot nempo yén manéhna cleansed, balik, pembesar Allah jeung sora tarik.
17:16 Sarta manéhna murag nyanghareupan turun saméméh suku-Na, méré atuh. Jeung hiji ieu a Samaritan.
17:17 Sarta dina response, Yesus ceuk: "Muji teu sapuluh dijieun bersih? Jeung saterusna dimana salapan?
17:18 Ieu teu aya anu kapanggih anu bakal mulang sareng masihan kamulyaan ka Allah, iwal urang asing ieu?"
17:19 Jeung cenah manéhna: "Naek nepi, balik mudik. Pikeun iman anjeun geus disimpen anjeun. "

Nopember 13, 2018

Titus 2: 1- 8, 11- 14

2:1 Tapi anjeun nyarita hal anu befit doktrin sora.
2:2 lalaki Old kudu sober, chaste, prudent, disada dina iman, nuju bogoh, dina kasabaran.
2:3 awewe Old, kitu, kudu di attire suci, teu accusers palsu, teu dibikeun ka loba anggur, ngajarkeun well,
2:4 ambéh maranéhanana bisa ngajarkeun prudence ka awewe ngora, ambéh maranéhanana bisa cinta salaki maranéhanana, cinta barudak maranéhanana,
2:5 jadi wijaksana, chaste, kaampeuh, geus patalina jeung masalah keur rumah tangga, jadi nanaon, jadi bawahan ka salaki maranéhanana: ku kituna Kecap Allah bisa teu blasphemed.
2:6 Exhort lalaki ngora kitu, ambéh maranéhanana bisa mintonkeun timer restraint.
2:7 Dina sagala hal, nampilkeun sorangan salaku conto karya alus: di doktrin, jeung integritas, jeung seriousness,
2:8 jeung kecap sora, irreproachably, ku kituna manéhna anu hiji lawan bisa dread yen manehna boga nganggur jahat ngomong ngeunaan urang.
2:11 Pikeun kurnia Allah Jurusalamet urang geus mucunghul ka sadaya lalaki,
2:12 instructing urang nolak impiety jeung kahayang duniawi, ku kituna urang bisa hirup soberly jeung justly jeung piously dina umur ieu,
2:13 néangan maju ka harepan rahayu jeung mecenghulna kamulyaan Allah gede sarta Jurusalamet urang Yesus Kristus.
2:14 Manéhna méré sorangan keur demi urang, ku kituna manéhna bisa redeem urang ti sadaya iniquity, jeung bisa cleanse keur dirina hiji jalma ditarima, pursuers karya alus.

Lukas 17: 7- 10

17:7 Tapi nu anjeun, gaduh plowing abdi atawa nyoco sapi, bakal disebut manéhna, salaku manéhna balik ti sawah, 'Hayu di giru; diuk turun dahar,'
17:8 jeung teu bakal nyebutkeun manéhna: 'Nyiapkeun dinner mah; gird sorangan jeung menteri mah, bari dahar jeung inuman; sarta sanggeus hal ieu, Anjeun bakal dahar jeung nginum?'
17:9 Bakal manéhna kudu syukur ka abdi nu, pikeun ngalakonan naon anu paréntah Pangéran sangkan ulah?
17:10 Jigana teu. Jadi teuing, lamun geus dipigawé sagala hal ieu anu geus diajarkeun ka anjeun, Anjeun kudu nyebutkeun: 'Urang pagawé gunana. Urang geus dipigawé naon urang kudu geus dipigawé. '"

Nopember 12, 2018

Titus 1:1-9

1:1 Paul, a hamba Allah jeung Rosululloh Yesus Kristus, dina atos jeung iman tina milih Allah jeung pangakuan tina bebeneran nu dibarengan ku amal shaleh,
1:2 dina harepan tina hirup langgeng yen Allah, anu teu bohong, jangji saméméh umur waktu,
1:3 nu mana, dina waktu nu ditangtoskeun, manéhna geus manifested ku Kecap-Na, dina da'wah nu geus dipercayakeun ka kuring ku paréntah Allah Jurusalamet urang;
1:4 ka Titus, putra tercinta dumasar kana iman umum. Grace jeung perdamaian, ti Allah Rama jeung ti Kristus Yesus Jurusalamet urang.
1:5 Kusabab ieu, Kuring ninggalkeun anjeun balik di Crete: ku kituna maranéhanana hal nu kurang, Anjeun bakal ngabenerkeun, jeung saterusna nu bakal ordain, sapanjang masarakat, imam, (sagampil oge ordained anjeun)
1:6 lamun manusa saperti anu tanpa ngalanggar, salaki hiji pamajikan, ngabogaan anak satia, teu dituduh timer indulgence, atawa tina insubordination.
1:7 Jeung uskup a, salaku Steward Allah, kudu tanpa ngalanggar: teu sombong, teu ngenah-tempered, teu drunkard a, teu telenges, teu desiring kauntungan tainted,
1:8 tapi tinimbang: marahmay, macem, sober, adil, suci, chaste,
1:9 embracing ucapan satia anu aya di kasapukan jeung doktrin, ku kituna manéhna bisa bisa exhort di doktrin sora jeung ngajawab ngalawan jalma anu contradict.

Lukas 17: 1- 6

17:1 Jeung cenah ka murid-murid: "Ieu mustahil keur skandal teu lumangsung. Tapi woe manéhna ngaliwatan saha maranehna datang!
17:2 Eta bakal jadi leuwih alus pikeun manéhna lamun millstone a anu ditempatkeun di sakuliah beuheung sarta manéhna anu dialungkeun ka laut, ti mingpin sesat salah sahiji leuwih saeutik.
17:3 Jadi attentive ka yourselves. Lamun adi anjeun geus dosa ngalawan anjeun, ngabenerkeun manehna. Jeung lamun manéhna geus repented, ngahampura manéhna.
17:4 Jeung lamun manéhna geus dosa ngalawan anjeun tujuh kali sapoé, jeung tujuh kali sapoé geus ngancik deui ka anjeun, paribasa, 'Hapunten,'Tuluy ngahampura manéhna. "
17:5 Jeung Rasul ngadawuh ka Gusti, "Ngaronjatkeun iman urang."
17:6 Tapi PANGERAN ngandika: "Upami Anjeun gaduh iman kawas gandum tina siki mustard, Anjeun bisa nyebutkeun ka tangkal mulberry ieu, 'Kudu uprooted, jeung bisa transplanted ka laut. 'Sarta eta bakal nurut anjeun.

Nopember 11, 2018

Kings munggaran 17: 10- 16

7:10 Manéhna acuk luhur jeung indit jauh ka Zarephath. Jeung lamun manehna geus anjog di gerbang kota, manéhna nempo kai ngumpulkeun awéwé randa, sarta manéhna disebut nya. Jeung cenah nya, "Pasihan abdi cai saeutik di wadah a, ku kituna kuring bisa nginum. "
17:11 Jeung salaku manéhna ieu bade mawa, he disebut kaluar sanggeus nya, paribasa, "Bawa kuring ogé, Abdi nyuhungkeun, a morsel roti di leungeun anjeun. "
17:12 Manehna direspon: "Salaku Gusti Allah Anjeun hirup, Kuring teu boga roti, iwal sakeupeul tipung di jar a, jeung minyak saeutik dina botol a. Tempo, Kuring keur ngumpulkeun sababaraha teken, ku kituna kuring bisa balik dina jeung make keur kuring sorangan jeung anak mah, ku kituna urang bisa dahar eta jeung maot. "
17:13 Jeung Elias ceuk nya: "Entong sieun. Tapi balik jeung ulah Anjeun geus ceuk. Tapi sabenerna, kahiji nyieun keur kuring, ti tipung sarua, a roti saeutik dipanggang dina ashes, jeung mawa ka kuring. Saterusna afterward, nyieun sababaraha pikeun diri jeung putra anjeun.
17:14 Pikeun sahingga nyebutkeun Gusti, Allah Israil: 'The jar tipung moal gagal, atawa botol minyak jadi sabagean gede, nepi ka poé nalika Gusti bakal dibere hujan kana beungeut bumi. '"
17:15 Manéhna indit jeung acted di atos jeung kecap Elias. Sarta manéhna ate, jeung manéhna sarta rumah tangga nya ate. Jeung ti poé nu,
17:16 nu jar tipung teu gagal, jeung botol minyak teu sabagean gede, di atos jeung kecap Gusti, Anjeunna geus diucapkeun ku leungeun Elias.

Ibrani 9: 24- 28

9:24 Pikeun Yesus teu nuliskeun ku cara maké hal suci dijieun jeung leungeun, conto mere sahiji hal bener, tapi manéhna diasupkeun kana Surga sorangan, ku kituna manéhna bisa nembongan ayeuna saméméh nyanghareupan Allah pikeun urang.
9:25 Jeung manehna teu asup kituna nawarkeun dirina sababaraha kali, salaku Imam Agung asup kana Suci tina Holies unggal taun, jeung getih nu sejen.
9:26 Sabalikna, manéhna baris kudu geus ngalaman sababaraha kali saprak mimiti di dunya. Tapi ayeuna, hiji waktos, di consummation tina umur, manéhna geus mucunghul dina raraga ngancurkeun dosa sanajan kurban sorangan.
9:27 Sarta dina manner sarua jeung geus diangkat pikeun lalaki paeh hiji waktu, sarta sanggeus ieu, jadi judged,
9:28 jadi oge Kristus ieu ditawarkeun, hiji waktos, guna suwung dosa jadi loba. Manéhna bakal mucunghul kadua kalina tanpa dosa, pikeun maranéhanana anu await manéhna, ka kasalametan.

Tanda 12: 38- 44

12:38Jeung cenah ka eta di doktrin-Na: "Awas tina scribes, anu leuwih resep leumpang di robes lila jeung jadi dipapag di pasar,12:39jeung diuk di korsi hareup di synagogues, jeung boga korsi kahiji di feasts,12:40anu devour imah of janda dina pretense of solat lila. These shall receive the more extensive judgment.”12:41Jeung Yesus, diuk sabalikna kotak offertory, dianggap cara nu riungan tuang koin kana offertory nu, and that many of the wealthy cast in a great deal.12:42Tapi lamun hiji randa miskin geus anjog, manéhna nunda dina dua koin leutik, which is a quarter.12:43Jeung nelepon babarengan murid-murid, cenah kana éta hal: "Amin mah nyebutkeun ka anjeun, that this poor widow has put in more than all those who contributed to the offertory.12:44Pikeun maranéhanana kabéh méré ti kaayaanana, can sabenerna, manéhna méré ti scarcity nya, komo sagala rupa nu manéhna geus, sakabéh hirup nya. "

Nopember 10, 2018

Pilipi 4: 10- 19

4:10 Ayeuna mah girang dina Gusti exceedingly, sabab pamustunganana, sanggeus sababaraha waktu, parasaan anjeun keur kuring geus flourished deui, sagampil anjeun baheulana ngarasa. Keur anjeun geus preoccupied.
4:11 Kuring keur teu nyebutkeun ieu lamun kaluar kudu. Keur kuring geus diajar nu, dina kaayaan naon bae Kami, eta cukup.
4:12 Kuring teu apal kumaha carana jadi humbled, jeung nyaho kumaha abound. Kuring keur disusun for teu nanaon, di mana bae: boh jadi full atawa jadi lapar, boh boga kaayaanana atawa endure scarcity.
4:13 Sagalana mungkin dilampahkeun di manéhna anu geus strengthened kuring.
4:14 Tapi sabenerna, anjeun geus dipigawé ogé ku babagi di tribulation mah.
4:15 Tapi Anjeun oge nyaho, O Pilipi, nu di awal Injil, basa kuring diatur kaluar ti Makédonia, teu gereja single babarengan jeung kuring di rencana méré jeung narima, iwal anjeun sorangan.
4:16 Keur anjeun komo dikirim ka Tesalonika, sakali, terus kadua kalina, keur naon ieu kapaké pikeun kuring.
4:17 Hal ieu teu Kuring keur néangan kado. Gantina, Kuring neangan buah nu abounds ka benefit Anjeun.
4:18 Tapi kuring gaduh sakabeh kontak di kaayaanana. Kuring geus kaeusi nepi, sanggeus ditampa ti Epaphroditus hal nu dikirim; ieu mangrupakeun bau tina rasa amis, an kurban ditarima, pleasing ka Allah.
4:19 Jeung bisa Allah mah minuhan sagala kahayang anjeun, nurutkeun riches di kamulyaan Kristus Yesus.

Lukas 16: 9- 15

16:9 Jeung saterusna mah nyebutkeun ka anjeun, nyieun babaturan pikeun diri ngagunakeun mammon iniquitous, jadina, lamun anjeun bakal geus kaliwat jauh, maranéhanana bisa narima anjeun kana tabernacles langgeng.
16:10 Saha anu satia dina naon kurangna, ogé satia dina naon gede. Jeung sakur anu adil dina naon leutik, ogé adil dina naon gede.
16:11 Jadi mangka, lamun tacan satia jeung mammon iniquitous, nu bakal dipercanten Anjeun sareng naon bener?
16:12 Tur upami Anjeun salah tacan satia jeung naon milik sejen, anu bakal mere Anjeun naon Hormat?
16:13 No hamba téh bisa ngawula ka dua Lords. Pikeun boh manéhna baris hate hiji jeung cinta nu lain, atawa manéhna baris nempel ka hiji jeung nganggap hina séjén. Anjeun teu bisa ngawula Allah jeung mammon. "
16:14 Tapi Parisi, anu éta Irakus, anu ngadengekeun sagala hal ieu. Jeung maranéhna ridiculed manéhna.
16:15 Jeung cenah ka eta: "Anjeun leuwih anu menerkeun yourselves dina tetempoan lalaki. Tapi Allah weruh hate anjeun. Keur naon anu diangkat nepi ku lalaki mangrupakeun abomination dina tetempoan Allah.

Nopember 9, 2018

Hari raya teh kumawula tina Basilica Lateran

Ezekiel 47: 1-2, 8-9, 12

47:1 Jeung manéhna ngancik kuring balik deui ka gerbang imah. Jeung behold, cai indit kaluar, ti dina bangbarung imah, arah wétan. Pikeun beungeut imah kokotéténgan ka arah wétan. Tapi cai diturunkeun di sisi katuhu candi, arah kidul altar.
47:2 Jeung manéhna ngajurung kuring kaluar, sapanjang jalan gerbang kalér, sarta manéhna ngancik kuring balik ka arah jalan luar gerbang exterior, cara nu kokotéténgan ka arah wétan. Jeung behold, cai overflowed di sisi katuhu.
47:8 Jeung cenah mah: "Cai ieu, nu indit mudik ka arah hillocks keusik wétan, jeung nu turun ka dataran gurun, bakal asup laut, jeung bakal balik kaluar, jeung cai bakal healed.
47:9 Jeung unggal jiwa hirup nu ngalir, dimana wae torrent nu datang, bakal hirup. Jeung baris aya leuwih ti lauk cukup, sanggeus cai ieu geus anjog aya, jeung maranehna bakal healed. Jeung sagala hal bakal hirup, mana torrent nu datang.
47:12 Jeung di luhur torrent nu, dina bank anak dina dua sisi, unggal jenis tangkal buah bakal naek nepi. foliage maranéhanana moal digolongkeun jauh, jeung buah maranéhanana moal gagal. Unggal bulan single maranéhanana baris mawa mudik kahiji-bungbuahan. Pikeun cai anak bakal balik mudik ti daerah anu ditangtayungan pikeun ngamumule tutuwuhan jeung sasatoanana nu. Jeung bungbuahan anak bakal keur dahareun, jeung daun anak bakal pikeun ubar. "

kahiji Korinta 3: 9-11, 16-17

3:9 Keur urang asisten Allah. Anjeun budidaya Allah; anjeun konstruksi Allah.
3:10 Dumasar kana kurnia Allah, anu geus dibikeun ka kuring, Kuring geus neundeun yayasan kawas arsiték wijaksana. Tapi sejen ngawangun kana eta. Jadi mangka, hayu unggal hiji kudu ati kumaha manéhna ngawangun kana eta.
3:11 Pikeun hiji no sanggup iklas nu mana wae yayasan séjén, di tempat nu nu geus diteundeun, nu Kristus Yesus.
3:16 Teu nyaho nu nu Bait Allah, jeung nu Roh Allah hirup dina anjeun?
3:17 Tapi lamun saha ngalanggar Bait Allah, Allah bakal ngancurkeun manéhna. Pikeun Bait Allah suci, jeung anjeun Bait Allah nu.

John 2: 13- 22

2:13 Jeung Paska urang Yahudi ieu deukeut, jeung saterusna Yesus naék ka Yerusalem.
2:14 Jeung manéhna manggihan, linggih di Bait Allah, sellers tina oxen jeung domba jeung doves, jeung moneychangers.
2:15 Jeung lamun manehna geus dijieun hiji hal kawas pecut hiji kaluar cords saeutik, manéhna drove kabeh kaluar ti Bait Allah, kaasup domba jeung oxen nu. Jeung manéhna dituang kaluar koin kuningan tina moneychangers, sarta manéhna overturned tabel maranéhanana.
2:16 Jeung jalma anu ngajual doves, cenah: "Candak hal ieu kaluar ti dieu, jeung teu make imah Rama mah jadi imah commerce. "
2:17 Jeung sabenerna, murid-murid anu ngingetkeun nu ditulis: "Zeal for imah Anjeun meakeun kuring."
2:18 Saterusna Yahudi direspon jeung ceuk manéhna, "Naon tanda bisa mintonkeun ka urang, nu bisa ngalakukeun hal ieu?"
2:19 Yesus direspon jeung ceuk eta, "Ngancurkeun candi ieu, jeung tilu poé mah bakal ngangkat eta up. "
2:20 Saterusna Yahudi ceuk, "Ieu candi geus diwangun nepi leuwih opat puluh-genep taun, anjeun bakal ngangkat eta nepi di tilu poe?"
2:21 Tapi manéhna diomongkeun ngeunaan Bait awakna.
2:22 Ku sabab, sabot geus resurrected ti nu maraot, murid-murid anu ngingetkeun yén anjeunna ngalaman ceuk ieu, jeung maranehna dipercaya dina Kitab Suci jeung kecap nu Yesus geus diucapkeun.

Nopember 8, 2018

Paul’s Letter to the Philippians 3: 3-8

3:3 Pikeun urang nu disunat, urang anu ngawula ka Allah dina Roh jeung anu kamulyaan Kristus Yesus, ngabogaan no kapercayaan di daging.
3:4 Tapi, Kuring bisa boga kayakinan oge daging, pikeun lamun saha wae jigana boga kayakinan dina daging, leuwih ti kitu maneh mah.
3:5 Keur mah disunat dina poé kadalapan, tina stock Israel, ti suku tina Benjamin, a Ibrani antara Ibrani. Nurutkeun hukum, Ieu Pharisee a;
3:6 nurutkeun zeal, I persecuted Garéja Allah; dumasar kana kaadilan nu di hukum, Kuring cicing tanpa ngalepatkeun.
3:7 Tapi hal nu geus ka gain mah, sarua geus mah dianggap leungitna hiji, demi Kristus.
3:8 Tapi sabenerna, Kuring mertimbangkeun sagalana jadi leungitna hiji, alatan pangaweruh preeminent Yesus Kristus, Gusti mah, keur nu demi kuring geus ngalaman leungitna sagalana, tempo eta sadayana jadi kawas dung, ku kituna kuring bisa meunangkeun Kristus,

 

Nopember 7, 2018

Paul’s Letter to the Philippians 2: 12-18

2:12 Teras kumaha, abdi paling tercinta, ngan anjeun geus salawasna diturut, teu ngan di ayana, tapi malah leuwih ti kitu ayeuna dina henteuna kuring: dianggo nuju kasalametan anjeun kalawan sieun trembling.
2:13 Pikeun éta Allah anu gawéna di anjeun, duanana ku kituna pikeun milih, sarta ku kituna meta, dina atos sareng will alus na.
2:14 Tur ngalakukeun sagalana tanpa murmuring atawa ragu.
2:15 Ku kituna bisa jadi Anjeun bisa tanpa ngalepatkeun, putra basajan Allah, tanpa reproof, di satengahing bangsa depraved na perverse, diantara saha anjeun caang kawas lampu di dunya,
2:16 nyepeng ka Kecap Kahirupan, dugi kamulyaan abdi dina dinten Kristus. Pikeun kuring teu ngajalankeun kapiran, atawa kudu I labored kapiran.
2:17 Sumawona, lamun Kami bisa immolated lantaran tina kurban jeung layanan iman anjeun, Kuring bingah sareng masihan nuhun ku sodara.
2:18 Sarta leuwih hal anu sarua ieu, Anjeun ogé kedah bingah sareng masihan nuhun, bareng jeung kuring.

Injil Suci Numutkeun Lukas 14: 25-33

14:25 Ayeuna panongton gede ngumbara jeung manéhna. Sarta ngarobahna kira-kira, cenah kana éta hal:
14:26 "Lamun datang ka kuring saha, jeung teu hate bapana, jeung indung, jeung pamajikan, jeung barudak, jeung baraya, jeung sadulur, jeung enya, sanajan hirup sorangan, manéhna teu bisa jadi murid mah.
14:27 Jeung saha bae teu tega cross sarta datang sanggeus kuring, mah teu bisa jadi murid mah.
14:28 Pikeun anu diantara anjeun, wanting ngawangun tower a, teu bakal mimiti diuk turun jeung nangtukeun waragad anu diperlukeun, lamun ningali manéhna geus sarana pikeun ngarengsekeun eta?
14:29 Sabalikna, sanggeus manéhna bakal geus diteundeun yayasan jeung teu geus bisa nepi ka rengse eta, dulur anu nilik meureun ngawitan bohongan manéhna,
14:30 paribasa: 'Man ieu mimiti ngawangun naon manéhna teu bisa rengse.'
14:31 Atawa, naon raja, advancing kalibet dina perang ngalawan raja sejen, teu bakal mimiti diuk turun jeung mertimbangkeun naha manéhna meureun bisa, jeung sapuluh rebu, papanggih hiji anu asalna ngalawan manéhna jeung dua puluh rebu?
14:32 Lamun henteu, mangka sedengkeun nu masih jauh, ngirim utusan a, manéhna baris ménta manéhna watesan karapihan.
14:33 Ku sabab, everyone anjeun anu teu renounce sagala rupa nu mibanda mah teu bisa jadi murid mah.

Nopember 6, 2018

Paul’s Letter to the Philippians 2: 5-11

2:5 Pikeun pamahaman ieu Anjeun oge di Kristus Yesus:
2:6 saha, sanajan manéhna dina bentuk Allah, teu nganggap sarua jeung Allah hal bisa nyita.
2:7 Gantina, he emptied dirina, nyokot bentuk hamba a, keur dilakukeun dina sasaruaan lalaki, jeung narima kaayaan manusa.
2:8 Manéhna humbled dirina, jadi patuh komo ka maot, komo maot tina Palang.
2:9 Kusabab ieu, Allah ogé geus Maha Agung manéhna sarta geus dibikeun manéhna ngaran nu di luhur unggal ngaran,
2:10 jadina, di ngaran Yesus, unggal dengkul bakal ngabengkokkeun, jalma di sawarga, jalma di bumi, jeung jalma di naraka,
2:11 jeung saterusna unggal ibu bakal ngaku yen Gusti Yesus Kristus aya di kamulyaan Allah Rama.

Injil Suci Numutkeun Lukas 14: 15-24

14:15 Lamun batur diuk di tabel sareng anjeunna sempet ngadéngé hal ieu, cenah manéhna, "Rahayu anjeunna nu bakal dahar roti di Karajaan Allah."
14:16 Jadi cenah manéhna: "A man tangtu disiapkeun salametan gede, sarta manéhna diondang loba.
14:17 Sarta manéhna dikirim abdi-Na, di jam salametan nu, ka nyaritakeun diondang datang; pikeun ayeuna sagalana geus siap.
14:18 Jeung sakaligus maranéhanana kabéh mimiti nyieun excuses. Kahiji ceuk manéhna: 'Mah nuju tegalan, jeung kuring kudu indit kaluar jeung nempo. Aya nu nanya ka Sampurasun. '
14:19 Jeung nu lian ceuk: 'Mah nuju lima yoke of oxen, jeung Kula rek nalungtik eta. Aya nu nanya ka Sampurasun. '
14:20 Jeung nu lian ceuk, 'Kuring geus dicokot pamajikan, sahingga Kami teu bisa indit. '
14:21 Jeung balik, abdi the dilaporkeun hal ieu pikeun lord nya. Saterusna Kangjeng kulawarga, jadi ambek, ceuk ka abdi-Na: 'Buka kaluar gancang kana jalan jeung neighborhoods kota. Jeung ngakibatkeun dieu miskin, jeung ditumpurkeun, jeung blind, jeung lame. '
14:22 Jeung kaula ngomong: 'Ieu geus dipigawé, sagampil anjeun maréntahkeun, raja, jeung masih aya kamar. '
14:23 Jeung lord ngomong ka kaula nu: 'Buka kaluar ka jalan tol jeung hedges, jeung compel eta nuliskeun, ku kituna imah bisa dieusi.
14:24 For atuh ngabejaan Anjeun, nu taya jalma lalaki anu diajak bakal secukupnya of salametan mah. '"