Maca Daily

Januari 16, 2019

Bacaan

The Letter ka Ibrani 2: 14-18

2:14 Ku sabab, kusabab barudak boga daging umum sarta getih, manéhna sorangan ogé, dina ragam kawas, geus dibagikeun dina sarua, ku kituna ngaliwatan pati, anjeunna bisa ngancurkeun anjeunna anu diayakeun Dominion pati, nu, jurig,
2:15 sarta ku kituna manéhna bisa ngosongkeun jalma anu, ngaliwatan sieun maot, geus dikutuk mun servitude sakuliah sakabéh kahirupan maranéhanana.
2:16 Pikeun wanoh moal teu anjeunna nyandak ditahan tina Malaikat, tapi gantina Anjeunna nyandak ditahan tina turunan Ibrahim.
2:17 Ku sabab, eta anu pas kanggo anjeunna dilakukeun sarupa baraya na dina sagala hal, ku kituna manéhna bisa jadi Imam Agung welas asih tur satia sateuacan Gusti, dina urutan anu anjeunna bisa mawa panghampura ka nyinggung sahiji jalma.
2:18 Pikeun di saloba manéhna sorangan geus ngalaman jeung geus cocoba, anjeunna ogé geus bisa mantuan maranéhanana anu cocoba.

Ajaran

Injil Suci Nurutkeun Mark 1: 29-39

1:29 Sarta geura-giru sanggeus departing ti Kapernaum, aranjeunna angkat ka imah Simon jeung Andreas, kalawan Yakobus jeung Yahya.
1:30 Tapi mitoha hukum Simon anu iklas gering jeung muriang a. Sarta sakaligus aranjeunna ngawartoskeun anjeunna ngeunaan dirina.
1:31 Sarta teken deukeut ka dirina, anjeunna diangkat nya nepi, nyokot nya ku leungeun. Jeung geura muriang nu ditinggalkeun nya, jeung manehna ministered ka aranjeunna.
1:32 Saterusna, lamun peuting anjog, sanggeus panonpoé sempet nangtukeun, aranjeunna dibawa ka anjeunna sadayana anu miboga maladies jeung jalma anu ngalaman setan.
1:33 Jeung sakabéh kota ieu dikumpulkeun babarengan dina panto.
1:34 Sarta anjeunna healed loba anu troubled jeung sagala rupa kasakit. Sarta anjeunna tuang kaluar loba setan, Tapi anjeunna henteu bakal diturutan eta nyarita, sabab terang anjeunna.
1:35 Sarta rising up pisan mimiti, departing, manéhna indit kaluar ka tempat deserted, tur aya anjeunna ngado'a.
1:36 jeung Simon, jeung jalma anu éta jeung manéhna, dituturkeun sanggeus anjeunna.
1:37 Jeung nalika maranéhna sempet kapanggih anjeunna, ceuk maranehna ka anjeunna, "Kanggo dulur anu néangan anjeun."
1:38 Jeung cenah ka eta: "Hayu urang balik ka kota jeung kota tatanggana, ku kituna kuring jadi ngahutbah aya ogé. Leres pisan, ieu pikeun alesan ieu mah sumping ".
1:39 Sarta anjeunna da'wah di synagogues maranéhanana sarta sakuliah sakabéh Galilea, sarta casting kaluar setan.

Januari 15, 2019

Bacaan

The Letter ka Ibrani 2: 5-12

2:5 Allah henteu kaula teh dunya kahareup, ngeunaan nu urang diomongkeun, ka Malaikat.
2:6 tapi batur, dina tempat nu tangtu, geus kasaksian, paribasa: "Naon lalaki, yen anjeun mindful tina anjeunna, atawa Putra Manusa, nu didatangan anjeunna?
2:7 Geus ngurangan anjeunna ka saeutik kurang Malaikat. Geus crowned anjeunna kalawan kamulyaan tur ngahargaan, anjeun geus nyetel anjeunna ngaliwatan karya leungeun Anjeun.
2:8 Geus subjected sagala hal di handapeun suku-Na ". Kanggo di saloba anjeunna geus subjected sagala hal ka manehna, anjeunna geus ninggalkeun nanaon judulna teh mun teu anjeunna. Tapi dina waktos kiwari, kami teu acan ngarasa yén sagala hal geus diwangun ku subjék jeung manehna.
2:9 Tapi urang gé yén Yesus, anu diréduksi jadi saeutik kurang ti Malaikat, diangkat jeung kamulyaan jeung ngahargaan alatan Passion jeung pupus, guna nu, ku kurnia Allah, he bisa secukupnya maot keur sakabeh.
2:10 Pikeun ieu pas pikeun manéhna, alatan saha jeung ngaliwatan saha sagala hal aya, anu geus ngarah loba budak kana kamulyaan, pikeun ngabéréskeun Pangarang kasalametan maranéhanana ngaliwatan Passion nya.
2:11 Pikeun manéhna anu sanctifies, saha jalma anu sanctified, kabéh ti One. Kusabab ieu, manéhna teu isin ka nyebut maranehna baraya, paribasa:
2:12 "Kuring baris ngembarkeun ngaran anjeun pikeun ilaing mah. Di tengah Garéja nu, Kuring bakal muji anjeun. "

Ajaran

Injil Suci Nurutkeun Mark 1: 21-28

1:21 Jeung maranéhna diasupkeun kana Kapernaum. Sarta ngasupkeun kana Kapernaum promptly dina Sabbaths, anjeunna diajar eta.
1:22 Sarta maranéhanana éta astonished leuwih doktrin na. Pikeun anjeunna ngajar aranjeunna salaku hiji anu boga otoritas, teu resep ka scribes.
1:23 Na di Kapernaum maranéhna, aya lalaki jeung hiji roh najis; sarta anjeunna ngajerit,
1:24 paribasa: "Naon urang ka anjeun, Yesus tina Nasaret? Dupi anjeun datangna ngancurkeun urang? Kuring nyaho saha anjeun: nu Hiji Suci Allah. "
1:25 Jeung Yesus admonished anjeunna, paribasa, "Kudu jempé, sarta indit ti lalaki. "
1:26 Jeung roh najis, convulsing anjeunna jeung nangis kaluar ku sora tarik, undur ti anjeunna.
1:27 Sarta maranéhanana éta kabéh jadi amazed yén maranéhna inquired diantara sorangan, paribasa: "Naon ini? Sarta naon doktrin anyar ieu? Pikeun mibanda otoritas manehna paréntah malah jin najis, sarta aranjeunna taat anjeunna ".
1:28 Sarta Kinérja na indit kaluar gancang, sapanjang sakabéh wewengkon Galilea.

Januari 14, 2018

Bacaan

The Letter ka Ibrani 1: 1-6

1:1 Dina loba tempat na ku sababaraha cara, di kali kaliwat, Gusti spoke ka founding ngaliwatan nabi;
1:2 pamungkas, dina dinten ieu, anjeunna geus diucapkeun ka urang ngaliwatan Putra, saha manehna diangkat salaku pewaris ngeunaan sagala hal, tur ngaliwatan saha manehna nyieun dunya.
1:3 Sarta saprak Putra téh kacaangan kamulyaan na, jeung sosok zat na, sarta mawa sagala hal ku Kecap kahadean na, kukituna accomplishing a purging dosa, anjeunna sits di leungeun katuhu tina Majesty on tinggi.
1:4 Aranjeun geus dijieun sangkan leuwih hadé batan Malaikat, anjeunna geus diwariskeun ngaran jadi loba gede ti theirs.
1:5 Pikeun nu ti Malaikat geus anjeunna kantos nyarios: "Anjeun Putra mah; kiwari geus I begotten Anjeun?"Atawa deui: "Kuring bakal Rama ka anjeunna, sarta anjeunna wajib janten Putra ka abdi?"
1:6 Jeung deui, nalika anjeunna brings hijina-begotten Putra kana dunya, manéhna nyebutkeun: "Jeung hayu sakabeh Malaikat Allah adore anjeunna".

Ajaran

Injil Suci Nurutkeun Mark 1: 14-20

1:14 Saterusna, sanggeus John ieu dibikeun, Yesus angkat ka Galilea, da'wah Injil Karajaan Allah,
1:15 jeung nyebutkeun: "Kanggo waktos nu geus kaeusi jeung Karajaan Allah geus digambar deukeut. Tobat tur yakin dina Injil. "
1:16 Sarta ngalirkeun ku sumpah palapa Laut Galilea, manéhna nempo Simon na lanceukna Andrew, casting jaring kana laut, pikeun maranéhanana éta nalayan.
1:17 Jeung Yesus nyarios ka maranehna, "Kita Hayu sanggeus kuring, jeung kuring bakal ngajadikeun anjeun fishers lalaki. "
1:18 Sarta sakaligus abandoning jaring maranéhna, maranehna dituturkeun manéhna.
1:19 Tur neraskeun dina cara saeutik ti dinya, manéhna nempo James of Zebedee jeung lanceukna John, sarta maranéhanana mending jaring maranéhanana di kapal a.
1:20 Jeung geura anjeunna disebut aranjeunna. Sarta nyésakeun ligamentum bapana Zebedee di parahu kalawan leungeun-Na hired, maranehna dituturkeun manéhna.

Januari 13, 2018

Yesaya 42: 1- 4, 6- 7

42:1 Behold hamba kuring, Kuring baris uphold anjeunna, milih abdi, kalawan manehna jiwa kuring aya alusna-pleased. Kuring geus dikirim Roh abdi kana anjeunna. Anjeunna bakal nawiskeun judgment ka bangsa.
42:2 Anjeunna moal ceurik kaluar, sarta anjeunna moal nembongkeun pilih kasih ka saha; ngayakeun bakal sora na kadéngé mancanagara.
42:3 The bruised Reed anjeunna moal megatkeun, sarta smoldering nu Wick anjeunna moal extinguish. Anjeunna bakal ngakibatkeun mudik judgment ka bebeneran.
42:4 Anjeunna moal saddened atanapi troubled, dugi anjeunna ngawangun judgment di bumi. Jeung pulo baris await hukum na.
42:6 Abdi, Allah, geus disebut anjeun kaadilan, sarta kuring geus nyokot leungeun anjeun tur dilestarikan Anjeun. Sarta kuring geus dibere anjeun salaku covenant sahiji jalma, salaku lampu kana kapir,
42:7 ku kituna anjeun bisa buka panon tina buta, tur ngakibatkeun kaluar ti tahanan tina kurungan jeung maranéhanana linggih di gelap ti imah incarceration.

Meta tina Rasul 10: 34- 38

10:34 Saterusna, Peter, muka sungut, ceuk: "Kuring geus menyimpulkan dina bebeneran yen Allah henteu a respecter sahiji jalma.
10:35 Tapi dina unggal bangsa, sakur anu takwa anjeunna jeung jalan kaadilan téh bisa ditarima mun anjeunna.
10:36 Allah ngutus Kecap nu ka putra Israil, announcing nu karapihan liwat Yesus Kristus, pikeun manéhna Gusti sadaya.
10:37 Anjeun terang yen Kecap nu geus dijieun dipikawanoh di sakuliah sadayana Yudea. Pikeun mimiti ti Galilea, sanggeus baptisan anu mana John diajarkeun,
10:38 Yesus tina Nasaret, saha Gusti anointed jeung Roh Suci jeung kalawan kakuatan, ngumbara di sabudeureun lakukeun alus tur penyembuhan sakabeh jalma tertindas ku Iblis. Pikeun Alloh éta kalayan anjeunna.

Lukas 3: 15- 16, 21- 22

3:15 Ayeuna sagala anu pamikiran ngeunaan John dina hate maranéhanana, jeung urang supposing nu sugan manéhna bisa jadi Kristus.
3:16 John direspon ku nyebutkeun ka dulur: "Leres pisan, I ngabaptis anjeun jeung cai. Tapi aya bakal sumping hiji kuat batan kuring, nu laces of nu sapatu Kami teu pantes ka loosen. Manéhna baris ngabaptis anjeun Roh Suci, jeung ku seuneu.
3:21 Ayeuna kajadian nu, when all the people were being baptized, Jesus was baptized; and as he was praying, heaven was opened.
3:22 And the Holy Spirit, in a corporal appearance like a dove, descended upon him. And a voice came from heaven: "Anjeun Putra abdi tercinta. In you, I am well pleased.”

Januari 12, 2018

The Letter Kahiji St. John 5: 14-21

5:14 And this is the confidence which we have toward God: that no matter what we shall request, in accord with his will, he hears us.
5:15 And we know that he hears us, no matter what we request; so we know that we can obtain the things that we request of him.
5:16 Anyone who realizes that his brother has sinned, with a sin that is not unto death, let him pray, and life shall be given to him who has sinned not unto death. There is a sin which is unto death. I am not saying that anyone should ask on behalf of that sin.
5:17 All that is iniquity is sin. But there is a sin unto death.
5:18 We know that everyone who is born of God does not sin. Gantina, rebirth in God preserves him, and the evil one cannot touch him.
5:19 We know that we are of God, and that the entire world is established in wickedness.
5:20 And we know that the Son of God has arrived, and that he has given us understanding, so that we may know the true God, and so that we may remain in his true Son. This is the true God, and this is Eternal Life.
5:21 putra saeutik, keep yourselves from false worship. Amin.

John 3: 22-30

3:22 Sanggeus hal ieu, Jesus and his disciples went into the land of Judea. And he was living there with them and baptizing.

3:23 Now John was also baptizing, at Aenon near Salim, because there was much water in that place. And they were arriving and being baptized.

3:24 For John had not yet been cast into prison.

3:25 Then a dispute occurred between the disciples of John and the Jews, about purification.

3:26 And they went to John and said to him: "Rabi, the one who was with you across the Jordan, about whom you offered testimony: behold, he is baptizing and everyone is going to him.”

3:27 John responded and said: “A man is not able to receive anything, unless it has been given to him from heaven.

3:28 You yourselves offer testimony for me that I said, ‘I am not the Christ,’ but that I have been sent before him.

3:29 He who holds the bride is the groom. But the friend of the groom, who stands and listens to Him, rejoices joyfully at the voice of the groom. Teras kumaha, this, my joy, has been fulfilled.

3:30 He must increase, while I must decrease.

Januari 11, 2019

Letter Kahiji John 5: 5- 13

5:5 Saha eta nu overcomes dunya? Ngan anjeunna anu percaya yen Isa teh Putra Allah!
5:6 Ieu teh hiji anu datang ku cai sarta getih: Yesus Kristus. Teu ku cai wungkul, tapi ku cai sarta getih. Tur Ruh teh Hiji anu testifies yén Kristus Kaleresan éta.
5:7 Pikeun aya Tilu anu masihan kasaksian di sawarga: Rama, Firman, jeung Roh Suci. Na Tilu ieu Salah.
5:8 Na aya tilu anu masihan kasaksian di bumi: Roh, tur caina, jeung getih. Na tilu ieu salah.
5:9 Mun urang nampi nu kasaksian di lalaki, lajeng nu kasaksian Allah nyaeta gede. Pikeun ieu nu kasaksian Allah, nu leuwih gede: yén anjeunna geus kasaksian ngeunaan Putra-Na.
5:10 Sakur anu percaya ka Putra Allah, nyepeng kasaksian Allah dina dirina. Sakur anu teu percanten ka Putra, ngajadikeun manehna tukang bohong a, sabab anjeunna teu percanten ka nu kasaksian mana Allah geus kasaksian ngeunaan Putra-Na.
5:11 Na ieu nu kasaksian mana Allah geus dibikeun ka urang: Kahirupan langgeng. Jeung Kahirupan ieu di Putra-Na.
5:12 Saha bae boga Putra, boga Kahirupan. Sakur anu henteu boga Putra, teu gaduh Kahirupan.
5:13 Kuring keur nulis ieu ka anjeun, ku kituna anjeun bisa nyaho yén anjeun meunang hirup langgeng: sing saha anu percaya nami Putra Allah.

Injil Suci Numutkeun Lukas 5: 12-16

5:12 Jeung eta kajadian nu, while he was in a certain city, behold, there was a man full of leprosy who, upon seeing Jesus and falling to his face, petitioned manéhna, paribasa: "Gusti, if you are willing, anjeun bisa cleanse kuring. "
5:13 And extending his hand, he touched him, paribasa: "Kami daek. Be cleansed.” And at once, the leprosy departed from him.
5:14 And he instructed him that he should tell no one, “But go, show yourself to the priest, and make the offering for your cleansing, just as Moses has commanded, salaku kasaksian maranehna. "
5:15 Yet word of him traveled around all the more. And great crowds came together, so that they might listen and be cured by him from their infirmities.
5:16 And he withdrew into the desert and prayed.

Januari 10, 2019

The Letter Kahiji Saint John 4: 19-5:4

4:19 Ku sabab, let us love God, for God first loved us.
4:20 If anyone says that he loves God, but hates his brother, then he is a liar. For he who does not love his brother, whom he does see, in what way can he love God, whom he does not see?
4:21 And this is the commandment that we have from God, that he who loves God must also love his brother.
5:1 Everyone who believes that Jesus is the Christ, is born of God. And everyone who loves God, who provides that birth, also loves him who has been born of God.
5:2 Kucara kieu, we know that we love those born of God: when we love God and do his commandments.
5:3 For this is the love of God: that we keep his commandments. And his commandments are not heavy.
5:4 For all that is born of God overcomes the world. And this is the victory that overcomes the world: our faith.

Lukas 4: 14- 22

4:14 And Jesus returned, in the power of the Spirit, into Galilee. And his fame spread throughout the entire region.
4:15 And he taught in their synagogues, and he was magnified by everyone.
4:16 Sarta anjeunna indit ka Nasaret, dimana anjeunna geus diangkat. Sarta anjeunna diasupkeun kana Kapernaum, nurutkeun adat na, dina poe Sabat. Sarta anjeunna naros nepi ka baca.
4:17 Sarta buku ngeunaan nabi Yesaya ieu dibikeun ka manehna. Jeung salaku anjeunna unrolled buku, anjeunna kapanggih tempat ieu ditulis:
4:18 "The Roh PANGERAN geus kana kuring; kusabab ieu, anjeunna geus anointed kuring. Anjeunna geus dikirim atuh ka evangelize miskin, waras nu contrite jantung,
4:19 mun ngahutbah hampura ka captives sarta tetempoan ka buta, mun ngaleupaskeun pegat kana panghampura, mun ngahutbah taun ditarima Gusti jeung poe retribusi. "
4:20 Jeung lamun anjeunna ngalaman digulung nepi buku, manéhna balik ka menteri anu, sarta manéhna diuk handap. Jeung panon sarerea di Kapernaum anu dibereskeun dina anjeunna.
4:21 Lajeng anjeunna mimiti ngomong ka aranjeunna, "Dina poé ieu, Kitab Suci kieu geus kaeusi dina dédéngéan Anjeun. "
4:22 And everyone gave testimony to him. And they wondered at the words of grace that proceeded from his mouth. Jeung maranéhna ceuk, “Is this not the son of Joseph?"

Januari 9, 2019

mimiti Yohanes 4: 11- 18

4:11 Paling tercinta, lamun Allah geus jadi dipikacinta kami, urang ogé halah cinta karana.
4:12 salah No geus kungsi katempo ku Allah. Tapi lamun urang cinta karana, Gusti abides di urang, na sunda nya geus perfected di urang.
4:13 Kucara kieu, kami nyaho yen kami abide di anjeunna, sarta anjeunna di urang: sabab anjeunna geus dibikeun ka urang ti Roh-Na.
4:14 Sarta urang geus katempo, jeung urang mere kasaksian, yen Rama geus dikirim Putra-Na jadi Jurusalamet ti dunya.
4:15 Sakur anu geus confessed yen Isa teh Putra Allah, Gusti abides di anjeunna, sarta anjeunna Allah.
4:16 Sarta kami geus dipikawanoh sarta dipercaya asih yen Allah boga keur urang. Allah cinta. Sarta anjeunna anu abides asih, abides Allah, sareng Allah di manehna.
4:17 Kucara kieu, the love of God is perfected with us, so that we may have confidence on the day of judgment. For as he is, so also are we, in this world.
4:18 Fear is not in love. Gantina, perfect love casts out fear, for fear pertains to punishment. And whoever fears is not perfected in love.

Tanda 6: 45- 52

6:45 And without delay he urged his disciples to climb into the boat, so that they might precede him across the sea to Bethsaida, while he dismissed the people.
6:46 And when he had dismissed them, he went to the mountain to pray.
6:47 And when it was late, the boat was in the midst of the sea, and he was alone on the land.
6:48 And seeing them struggling to row, (for the wind was against them,) and about the fourth watch of the night, manéhna datang ka eta, leumpang kana laut. And he intended to pass by them.
6:49 But when they saw him walking upon the sea, they thought it was an apparition, sarta aranjeunna ngajerit.
6:50 For they all saw him, and they were very disturbed. And immediately he spoke with them, jeung cenah ka eta: “Be strengthened in faith. Ieu Abdi. Ulah sieun."
6:51 And he climbed into the boat with them, and the wind ceased. And they became even more astonished within themselves.
6:52 For they did not understand about the bread. For their heart had been blinded.

Januari 8, 2019

The Letter Kahiji Saint John 4: 7-10

4:7 Paling tercinta, hayu urang cinta karana. Pikeun cinta nyaeta Alloh. Jeung dulur anu mikanyaah geus dilahirkeun Allah jeung weruh Alloh.
4:8 Sakur anu teu bogoh, henteu terang ka Allah. Pikeun Alloh mah cinta.
4:9 Asih Gusti dijieun katempo keur urang ku cara ieu: yen Allah ngutus-Na Putra ukur-begotten kana dunya, ku kituna urang bisa hirup ngaliwatan anjeunna.
4:10 Dina ieu cinta: moal sakumaha lamun urang kungsi dipikacinta ku Allah, tapi nu manehna mimiti dipikacinta kami, jeung kitu anjeunna dikirim Putra-Na salaku propitiation pikeun dosa-dosa urang.

Injil Suci Nurutkeun Mark 6: 34-44

6:34 Jeung Yesus, bade kaluar, nempo hiji multitude hébat. Tur Anjeunna nyandak karunya on aranjeunna, sabab éta kawas domba tanpa angon a, sarta manéhna mimitian ngajar aranjeunna loba hal.
6:35 Sarta lamun loba jam sempet ayeuna diliwatan, murid-murid Drew deukeut manéhna, paribasa: "Ieu tempat deserted, na jam ayeuna telat.
6:36 Kirim surélék aranjeunna tebih, supados ku akang kaluar ka desa jeung kacamatan caket dieu, aranjeunna bisa meuli dibekelan keur diri dahar. "
6:37 Jeung ngarespon, cenah kana éta hal, "Pasihan aranjeunna hal dahar yourselves." Jeung ceuk maranehna ka anjeunna, "Hayu urang balik kaluar jeung meuli roti keur dua ratus denarii, lajeng maka kami bakal méré éta hal dahar. "
6:38 Jeung cenah ka eta: "Sabaraha loaves anjeun gaduh? Buka na tingali. "Jeung lamun maranéhna sempet kapanggih kaluar, ceuk maranehna, "Lima, sareng dua lauk. "
6:39 Sarta anjeunna maréntahkeun aranjeunna sangkan kabeh diuk turun di grup dina jukut héjo.
6:40 Jeung maranéhna diuk handap di bagean ku ratusan na ku lima puluhan.
6:41 Sarta sanggeus narima lima loaves jeung dua lauk, gazing nepi ka sawarga, anjeunna rahayu tur peupeus roti nu, sarta anjeunna masihan ka murid-murid pikeun ngeset méméh aranjeunna. Jeung dua lauk anjeunna dibagi diantara aranjeunna sadayana.
6:42 Jeung maranéhna sadaya ate jeung éta wareg.
6:43 Jeung maranéhna dibawa bareng sésana: dua belas baskets pinuh ku popotongan jeung lauk.
6:44 Ayeuna jelema nu ate éta lima rebu lalaki.

Januari 7, 2019

Bacaan

The Letter Kahiji Saint John 3: 22-4:6

3:22 sarta naon urang wajib menta tina anjeunna, urang wajib nampi ti anjeunna. Pikeun urang tetep nurut na, sarta kami ngalakukeun hal nu pleasing dina tetempoan na.
3:23 Sarta ieu parentah-Na: yén urang kedah percanten ka nami Putra-Na, Yesus Kristus, jeung cinta karana, sagampil anjeunna parantos ngutus kami.
3:24 Saha jalma anu tetep nurut na abide di anjeunna, sarta anjeunna di antarana. Sarta kami nyaho yen anjeunna abides di urang ku ieu: ku Roh, saha manehna geus dibikeun ka urang.
4:1 Paling tercinta, do not be willing to believe every spirit, but test the spirits to see if they are of God. For many false prophets have gone out into the world.
4:2 The Spirit of God may be known in this way. Every spirit who confesses that Jesus Christ has arrived in the flesh is of God;
4:3 and every spirit who contradicts Jesus is not of God. And this one is the Antichrist, the one that you have heard is coming, and even now he is in the world.
4:4 putra saeutik, you are of God, and so you have overcome him. For he who is in you is greater than he who is in the world.
4:5 They are of the world. Ku sabab, they speak about the world, and the world listens to them.
4:6 We are of God. Whoever knows God, listens to us. Whoever is not of God, does not listen to us. Kucara kieu, we know the Spirit of truth from the spirit of error.

Ajaran

Injil Suci Nurutkeun Matthew 4: 12-17, 23-25

4:12 And when Jesus had heard that John had been handed over, he withdrew into Galilee.
4:13 And leaving behind the city of Nazareth, he went and lived in Capernaum, near the sea, at the borders of Zebulun and of Naphtali,
4:14 in order to fulfill what was said through the prophet Isaiah:
4:15 “Land of Zebulun and land of Naphtali, the way of the sea across the Jordan, Galilee of the Gentiles:
4:16 A people who were sitting in darkness have seen a great light. And unto those sitting in the region of the shadow of death, a light has risen.”
4:17 Ti waktos eta, Jesus began to preach, sarta ngomong: “Repent. For the kingdom of heaven has drawn near.”
4:23 And Jesus traveled throughout all of Galilee, pangajaran di synagogues maranéhanana, jeung da'wah Injil karajaan, and healing every sickness and every infirmity among the people.
4:24 And reports of him went out to all of Syria, and they brought to him all those who had maladies, those who were in the grasp of various sicknesses and torments, and those who were in the hold of demons, and the mentally ill, and paralytics. And he cured them.
4:25 And a great crowd followed him from Galilee, and from the Ten Cities, and from Jerusalem, and from Judea, and from across the Jordan.