Nu Crucifixion

Image of Crucifixion by Bartolomeo BulgariniSalaku unggal Christian weruh, Yesus pupus kanggo dosa-dosa urang.

Saatos tumiba Man, Gerbang ka sawarga anu ditutup, tur aya jarak ditempatkeun diantara Allah sareng Manusa teh. Jarak anu bisa ukur ditutup ngaliwatan kurban ku batur anu leuwih ti ngan lalaki hiji, jeung Yesus, éta pinuh-Allah sareng pinuh-lalaki.

Unggal Kristen ogé weruh yén Yesus ngalaman, disalib, maot jeung dikurebkeun ... na dina dinten katilu, acuk deui. Extent sangsara bisa jadi kirang well-dipikawanoh, tapi bojong sangsara yen Isa willingly endured keur urang–sakabéh urang–estu nunjukkeun urang bojong cinta-Na.

sangsara anu kaungkap dina pangajaran anu luar biasa di Passion Nya ku Pierre Barbet, a dokter di Rumah Sakit Saint Joseph di Paris, nu ieu diwincik dina buku, A Dokter di Calvary (Buku Katolik Roma, 1953).

Sanggeus nalungtik wincik catetan Injil ti sudut pandang ilmiah, Barbet rekonstruksi kajadian Passion dina jéntré horrific. urang diajar, contona, yén "sweating getih,"atanapi hæmatidrosis, nu Yesus ngalaman di Taman Gethsemane dina peuting ditewak Na, nyumbang pati Na rélatif gancang dina Palang (dina ngeunaan tilu jam). Numutkeun Barbet, kaayaan abnormal ieu renders kulit "lembut jeung nyeri, ngajadikeun eta kirang tiasa nanggung jeung blows nu éta bakal nampi nalika peuting jeung salila poé handap, katuhu dina saacan scourging na Crucifixion " (p. 70).

Saterusna, Barbet attributed tingkat sensitipitas Yesus keur nyeri kana sistim saraf kacida refined Na. katingalina, "Individu anu fisik tina hiji tipe leuwih refined endure [nyeri] jeung kasabaran greatest sarta sacara umum nempatkeun up a lalawanan hadé, dina pangaruh hiji jiwa sarta finer rarasaan beuki wani " (ibid.). Sarta dina hal Yesus, "Anjeunna kungsi bakal teguh kana endure konsékuansi nyeri kana extent utmost" (p. 71).

Sumawona, sanggeus dianalisis gambar awakna dina Shroud Suci tina bekasi ti hiji titik anatomis of view, Barbet menyimpulkan ieu asli, sabagian ageung kusabab miang inexplicable na tina gambaran artistik tradisional. "Ka forge,"Manéhna nulis, "Bakal wae atanapi sejenna geus dijieun sababaraha blunder nu bakal geus betrayed anjeunna. Anjeunna moal bakal saluyu jeung sakabéh tradisi artistik jeung unconcern pang luhur sapertos " (pp. 81-82).

Image of Christ at the Column by Hans MemlingCatetan: dina ulikan loba-publicized di 1988, sampel tina Shroud anu karbon tanggal ka sababaraha waktu antara 1260 jeung 1390, tapi aya masalah prosedural ngeunaan nguji éta, kitu ogé patarosan ngeunaan épék karuksakan seuneu sarta kontaminasi séjén pikeun lawon éta. bareng, ieu nunjukkeun yén 1988 papanggihan éta dina kasalahan.

Tempo bukti gambar Shroud di lampu tina kasaksian tina Kitab Suci jeung Tradisi, dipingpin Barbet kana sababaraha pamanggihan stunning. Contona, ngeunaan scourging Gusti kami urang, anjeunna dilaporkeun: "Aya nyatu tanda ieu dina shroud nu. Éta nu sumebar ngaliwatan sakabeh badan, ti taktak kana bagian handap suku. ... sakabehna Kuring geus diitung leuwih ti 100, meureun 120 [blows]" (pp. 83, 84).

Tina Crucifixion nu, Barbet disebut hiji "titik idéal" disebut "spasi Destot urang,"Hiji wewengkon buka" di tengah tulang tina wrists,"Anu bakal ngidinan tulang bisa" kadorong kumisan [ku kuku], tapi [ditinggalkeun] gembleng " (p. 102)buruk -in jeung nubuat dicutat ku St. John, "Henteu tulang a bakal pegat" (tingali John, 20:36)."Éta mungkin waé,"Pamadegan Barbet, "Éta executioners dilatih moal bakal geus dipikawanoh ku pangalaman tina titik ieu idéal pikeun crucifying leungeun ... ? Dina jawaban eta atra. Sarta titik ieu persis mana shroud nembongkeun kami tanda tina paku, titik nu euweuh forger mibanda sagala gagasan atawa boldness keur ngagambarkeun eta. … Iraha [saraf median] anu tatu sarta stretched kaluar dina kuku dina eta leungeun ngalegaan, kawas senar biola dina sasak maranéhna, aranjeunna kedah geus ngabalukarkeun paling pikareueuseun nyeri " (pp. 104-105).