Babah Eucharistic

Excerpts ti biantara Dr. Ricardo Castañón, urut atheis, di Iman nu & Konférénsi Élmu di Buenos Aires, Argéntina, di 2008. Ditarjamahkeun tina basa Spanyol.

Ayeuna kuring gé ngamimitian topik pisan metot nu kuring gé pasti deeply ngajelaskeun. Kuring katelah ku Cardinal of Buenos Aires ... kusabab ... aya hiji trend di urang tangtu [narima] nu komuni jeung leungeun maranéhna. Sangkan si turun di [consecrated] Imah na saprak inangna éta kotor anjeunna teu hoyong nyokot eta nepi. ... imam The ngahontal eta teras nahan eta dina cai mancur cai sarta ngantep éta diuk di caina, meh tiasa ngaleyurkeun. [Inangna ieu lajeng disimpen dina wadah tina cai jeung nempatkeun di Kemah.] Sanggeus lima atawa genep poé keur di Kemah teh, aranjeunna dibuka Kemah jeung noticed nu tibatan leyur nya kungsi sababaraha noda beureum dina wangun béda. Aranjeunna noticed yén noda tumuwuh dina poé di handap. Éta lamun aranjeunna diondang kuring nyandak sampel sarta manggihan naon deui ieu sadaya ngeunaan.

Kuring ngumbara sababaraha kali sarta meunang dua sampel. hiji [tina sampel] nyaeta kawas gelatine. … [séjénna] geus jadi kawas budug garing. Kuring indit ka sababaraha Labs dina US. di California nyandak sampel ieu. Kuring teu ngabejaan aranjeunna yen ieu asalna tina Inangna a. tés buta diwangun ku ngan méré sampel ka tech lab. … [Lab tech engké dilaporkeun ka abdi:] "Dokter, sampel nu geus dibawa kami téh otot tina jantung-otot ti myocardium tina véntrikel kénca ". Nu ieu hasil munggaran, tapi aya loba hal pikeun manggihan.

Simkuring geus dipake dina studi ieu saprak 1999. [Tapi ngan nembe kapanggih hiji] ahli hébat dina kardiologi, Patologi na biokimia. Anjeunna hiji-hijina profésor anu geus ditulis buku cara nangtukeun [jalan nu] jalma anu maot nalika jantung geus tatu. Ku kituna anjeunna profesor pisan kawentar, Dr. Frederick Zugibe. Urang eweh sampel sarta kedalna: "Sing nu tadi haté ieu kudu geus pisan tatu lantaran haténa nunjukeun yen anjeunna kudu geus pisan ngéléhkeun up. Anjeunna disiksa!"Anjeunna teu terang ieu Inangna! Lajeng naon anu lumangsung nyaeta nu cenah: "Tapi aya hal nu peryogi ngajelaskeun. Kumaha mungkin yen bari Mah diajar sampel ieu, sampel ieu pindah, eta ieu ngéléhkeun? Sahingga ngajelaskeun ka abdi: Kumaha anjeun nyandak kaluar manah a lalaki maot sarta nyandak éta hirup ka abdi mun lab abdi New York?"... Bayangkeun sangkan hiji jalma nu ... sapotong gandum geus ngancik kana getih, jaringan haté coagulated sarta jadi!

Tapi teu tamat dieu saprak manehna nanya kami kumaha éta mungkin yén éta téh hirup. Kuring geus diajar sampel ieu saprak 1999-ayeuna teh geus leuwih ti lima taun nu kuring boga sampel. Kitu kuring indit ka lab di Buenos Aires. Na kuring kokotéténgan pikeun dokumén anu studi munggaran direalisasikeun di Buenos Aires. Jeung tech lab anu sempet dipigawé dina studi munggaran wrote: "Sababaraha cair nu katalungtik kawas sél getih beureum, sél getih bodas, hémoglobin. Naon nyaéta panggero perhatian kuring nyaéta yén sél anu pindah sarta ngéléhkeun. Sababaraha dinten ngalaman Isro ku geus acan [dina kaayaan normal] sanggeus lima belas menit sél getih maot!

Ku kituna kuring meunang katarik kana topik jantung sarta kuring kapanggih kaluar yén di Lanciano, a kota nu lokasina di kidul Italia, a imam anu ieu celebrating Massa doubted lamun Yesus éta hadir dina Eucharist nu. anjeunna doubted, sarta di momen anjeunna doubting inangna janten daging jeung getih. Lamun indit Lanciano anjeun tiasa ningali eta. ... anggur The ngancik kana lima [getih] gumpalan. Aya lima gumpalan getih, getih nu Sigana mah katun. Tapi lima di antarana boga ukuran béda jeung beuratna sami! The uskup 'konferensi Italia diondang dina' 70's-hal ieu kajantenan dina abad kadalapan, Tapi maranéhna diteundeun deui [dilestarikan di reliquary a]-they diondang profesor ieu Dr. Linolli, anu mangrupa ahli dina biokimia; Patologi mun diajar deui, jeung dokter ieu ngawartoskeun kami eta "nya otot tina jantung, kawas sampel anjeun boga. "Mangkana, sampel I mibanda ti '90 urang ti Buenos Aires sarua kieu salah-milik jalma sarua!

Naon anu anjeun pikirkeun? ... Ku kituna didieu urang nuju ngawangkong ngeunaan naon atuh yakin mangrupa bukti rongkah. Dupi abdi tiasa ngabuktikeun yén Yesus Kristus anu hadir dina Eucharist nu? Gusti nyebutkeun hal mistis: "Kuring ngadamel miracles keur buta sarta pireu, tapi bakal cinta moal nyieun miracles wae jeung anjeun bakal yakin sabab iman. "Kuring teu salah ngomong ieu proofs, tapi ngan hayang ditunda tabel hasil panalungtikan kuring jadi anjeun bisa tapa na datang nepi ka conclusions sorangan.