Ch 16 Lukas

Lukas 16

16:1 Lan uga ngomong marang murid-muridé: "Ana wong ana sugih, lan wis nguwasani Estate. Lan wong iki dipuntudhuh marang Duwe dissipated barang kang.
16:2 Panjenengané nimbali wong mau sarta ngandika marang: 'Apa iki sing aku nganti krungu bab? Menehi akun stewardship Panjenengan. Kanggo sampeyan bisa maneh dadi steward sandi. '
16:3 Lan steward ngandika ing awake: 'Apa kang kudu daktindakaké? Kanggo gusti kawula njupuk stewardship adoh saka kula. Aku ora cukup kuwat kanggo dig. Aku banget isin nyuwun.
16:4 Aku ngerti apa aku bakal nglakoni sing, nalika aku wis dibusak saka stewardship ing, padha bisa nampa aku ing omahé. '
16:5 Lan supaya, nelpon bebarengan saben siji tulisan mengkéné bendarané, banjur ngandika marang kang pisanan, 'Pinten kowe utang gusti kawula?'
16:6 Raris Ida ngandika ring, 'Satus lodhong saka lenga.' Banjur ngandika marang wong, 'Take invoice, lan cepet, njagong mudhun lan nulis sèket. '
16:7 Sabanjure, ngandika marang liyane, 'Ing bebener, pinten kowe utang?'Ida ngandika, 'Salah Gandum satus sakah.' Gusti Yésus marang, Jupuken buku cathetan Panjenengan, lan nulis wolung puluh. '
16:8 Lan Sang Yehuwah ngelem steward iniquitous, ing kang tumindak prudently. Kanggo anak umur iki luwih ngati-ati karo generasi sing saka turune cahya.
16:9 Lan aku pitutur marang kowé:, nggawe kanca dhewe nggunakake duwit iniquitous, supaya, nalika sampeyan bakal wis sirna, padha bisa nampa sampeyan menyang tarub langgeng.
16:10 Sapa kang setya ing apa paling, uga setya ing apa luwih. Lan sapa ora adil ing apa cilik, uga adil ing apa luwih.
16:11 Supaya banjur, yen ora temen karo duwit iniquitous, sing bakal dipercaya karo apa bener?
16:12 Lan yen sampeyan ora temen karo apa sing wèké liyane, sing bakal menehi apa Yours?
16:13 Ora ana batur kang bisa ngladèni loro para. Kanggo salah siji kang bakal sengit marang sing siji lan nrésnani liyané, utawa kang bakal cling menyang siji lan nyepèlèkké sing liyané. Sampeyan ora bisa ngawula marang Gusti Allah lan marang Mamon. "
16:14 Nanging wong-wong Farisi, sing padha murko, padha ngrungokake iku mau kabeh. Lan padha nggeguyu wong.
16:15 Panjenengané banjur ngandika marang wong-wong mau: "Sampeyan sing gedhe-gedhe sing mbeneraké awakmu dhéwé ana ing ngarsané wong. Nanging Gusti Allah nguningani isining atimu. Kanggo apa kasengkakaken dening wong iku nistha ana ing ngarsane Gusti Allah.
16:16 The law and the prophets were until John. wiwit, the kingdom of God is being evangelized, and everyone acts with violence toward it.
16:17 But it is easier for heaven and earth to pass away, than for one dot of the law to fall away.
16:18 Everyone who divorces his wife and marries another commits adultery. And whoever marries her who has been divorced by her husband commits adultery.
16:19 Ana wong ana sugih, lan kang tansah manganggo jubah wungu lan mori alus. Lan feasted splendidly saben dina.
16:20 Lan ana wong ngemis tartamtu, jenengé Lazarus, sing lay ing gapura kang, sidik sores,
16:21 kepingin kapenuhan ing crumbs kang padha rontog saka ing mejane wong sugih iku. Nanging ora ana siji kaparingake marang wong. Lan malah asune rauh lan didilat sores kang.
16:22 Banjur kedaden Lasarus mati, lan kang digawa dening para malaekat menyang ing pangkone Rama Abraham. Saiki wong sugih mau uga mati, lan piyambakipun arkeolog ing neraka.
16:23 Banjur tumenga marang, nalika isih ana ing torments, kang weruh Abraham adoh, lan Lasarus nang sebelahé.
16:24 Lan nangis metu, ngandika: Rama Abraham, njupuk dimelasi Lazarus, supaya wong bisa nyelupaken pucuking drijinipun ing toya refresh ibu. Sabab aku milaur dipilara ing geni iki. '
16:25 Lan Rama Abraham:: 'Anaké, kelingan sing tampa samubarang kang becik ing gesang, lan ing comparison, Lazarus tampa samubarang kang ala. Nanging saiki wong wis consoled, lan saestu sing kesurupan.
16:26 Lan liyane kabeh iki, antarane aku lan kowe lam gedhe wis ditetepake, supaya wong-wong sing bisa arep nyabrang saka kene kanggo sampeyan ora bisa, utawa bisa wong sing nyebrang saka ana kanggo kene. '
16:27 Lan ngandika: 'Banjur, rama, Aku beg sampeyan dikongkon marani omahé bapakku, kanggo sadhèrèk kula taksih gangsal,
16:28 supaya Muga-muga wong-wong mau, supaya aja pada mlebu nang panggonan iki torments. '
16:29 Lan Rama Abraham:: Padha nduwèni paseksiné Musa lan para nabi. Ayo wong-wong mau ngrungokake wong. '
16:30 Raris Ida ngandika ring: 'Ora, rama. Nanging yen wong padha menyang saka ing antarane wong mati, wong bakal mratobat. '
16:31 Nanging Panjenengané banjur ngandika marang wong: 'Yen padha ora ngrungokake paseksene Nabi Musa lan para nabi, ora bakal padha pracaya sanajan wong wis ditangekake saka ing antarane wong mati. ' "