Ch 14 Lukas

Lukas 14

14:1 Jeung eta kajadian nu, lamun Yesus asup imah pamingpin tangtu Parisi dina Sabat dahar roti, maranéhanana observasi manéhna.
14:2 Jeung behold, a man tangtu samemeh manehna ieu afflicted jeung busung lapar.
14:3 Jeung ngarespon, Yesus ngomong ka para ahli dina hukum jeung ka urang Parisi, paribasa, "Nya eta halal cageur dina Sabat?"
14:4 Tapi maranehna terus cicingeun. Tapi sabenerna, nyokot nyekel manéhna, he healed manéhna tur dikirim manéhna jauh.
14:5 Jeung ngarespon kana eta, cenah, "Nu anjeun bakal boga kalde atawa sapi ragrag kana pit a, jeung moal promptly narik manehna kaluar, dina poé Sabat?"
14:6 Jeung maranéhna éta teu bisa ngabales manéhna ngeunaan hal ieu.
14:7 Saterusna manéhna ogé ka pasemon a, ka jalma anu diajak, noticing kumaha maranéhanana milih korsi kahiji di tabel, nyebutkeun ka eta:
14:8 "Sawaktos Anjeun keur diajak ka kawinan, teu diuk turun di tempat kahiji, lest sugan batur leuwih ngahormatan ti diri bisa geus diondang ku manéhna.
14:9 Jeung mangka manéhna anu disebut boh anjeun jeung manéhna, approaching, bisa ngomong ka anjeun, 'Méré tempat ieu manéhna.' Sarta mangka anjeun bakal dimimitian, jeung éra, pikeun nyokot tempat pamungkas.
14:10 Tapi lamun anjeun diondang, indit, diuk turun di tempat panghandapna, jadina, sabot nu ngondang anjeun datang, manéhna bisa ngomong ka anjeun, 'Babaturan, indit nepi luhur. 'Saterusna anjeun bakal boga kamulyaan dina tetempoan jelema anu diuk di meja bareng jeung anjeun.
14:11 Keur dulur anu exalts dirina bakal jadi humbled, jeung sakur humbles dirina bakal Maha Agung. "
14:12 Saterusna manéhna ogé ngomong ka hiji anu geus ngondang manéhna: "Lamun anjeun nyiapkeun dahar beurang atawa dinner, teu milih pikeun nelepon babaturan, atawa baraya Anjeun, atawa baraya Anjeun, atawa tatanggana jegud Anjeun, lest sugan maranehna bisa terus ngajak anjeun mulang jeung repayment bakal dilakukeun ka anjeun.
14:13 Tapi lamun nyiapkeun salametan hiji, nelepon miskin, nu ditumpurkeun, lame nu, jeung blind.
14:14 Sarta anjeun bakal rahayu sabab teu boga cara pikeun repay Anjeun. Jadi mangka, recompense Anjeun bakal di jadian tina euy. "
14:15 Lamun batur diuk di tabel sareng anjeunna sempet ngadéngé hal ieu, cenah manéhna, "Rahayu anjeunna nu bakal dahar roti di Karajaan Allah."
14:16 Jadi cenah manéhna: "A man tangtu disiapkeun salametan gede, sarta manéhna diondang loba.
14:17 Sarta manéhna dikirim abdi-Na, di jam salametan nu, ka nyaritakeun diondang datang; pikeun ayeuna sagalana geus siap.
14:18 Jeung sakaligus maranéhanana kabéh mimiti nyieun excuses. Kahiji ceuk manéhna: 'Mah nuju tegalan, jeung kuring kudu indit kaluar jeung nempo. Aya nu nanya ka Sampurasun. '
14:19 Jeung nu lian ceuk: 'Mah nuju lima yoke of oxen, jeung Kula rek nalungtik eta. Aya nu nanya ka Sampurasun. '
14:20 Jeung nu lian ceuk, 'Kuring geus dicokot pamajikan, sahingga Kami teu bisa indit. '
14:21 Jeung balik, abdi the dilaporkeun hal ieu pikeun lord nya. Saterusna Kangjeng kulawarga, jadi ambek, ceuk ka abdi-Na: 'Buka kaluar gancang kana jalan jeung neighborhoods kota. Jeung ngakibatkeun dieu miskin, jeung ditumpurkeun, jeung blind, jeung lame. '
14:22 Jeung kaula ngomong: 'Ieu geus dipigawé, sagampil anjeun maréntahkeun, raja, jeung masih aya kamar. '
14:23 Jeung lord ngomong ka kaula nu: 'Buka kaluar ka jalan tol jeung hedges, jeung compel eta nuliskeun, ku kituna imah bisa dieusi.
14:24 For atuh ngabejaan Anjeun, nu taya jalma lalaki anu diajak bakal secukupnya of salametan mah. '"
14:25 Ayeuna panongton gede ngumbara jeung manéhna. Sarta ngarobahna kira-kira, cenah kana éta hal:
14:26 "Lamun datang ka kuring saha, jeung teu hate bapana, jeung indung, jeung pamajikan, jeung barudak, jeung baraya, jeung sadulur, jeung enya, sanajan hirup sorangan, manéhna teu bisa jadi murid mah.
14:27 Jeung saha bae teu tega cross sarta datang sanggeus kuring, mah teu bisa jadi murid mah.
14:28 Pikeun anu diantara anjeun, wanting ngawangun tower a, teu bakal mimiti diuk turun jeung nangtukeun waragad anu diperlukeun, lamun ningali manéhna geus sarana pikeun ngarengsekeun eta?
14:29 Sabalikna, sanggeus manéhna bakal geus diteundeun yayasan jeung teu geus bisa nepi ka rengse eta, dulur anu nilik meureun ngawitan bohongan manéhna,
14:30 paribasa: 'Man ieu mimiti ngawangun naon manéhna teu bisa rengse.'
14:31 Atawa, naon raja, advancing kalibet dina perang ngalawan raja sejen, teu bakal mimiti diuk turun jeung mertimbangkeun naha manéhna meureun bisa, jeung sapuluh rebu, papanggih hiji anu asalna ngalawan manéhna jeung dua puluh rebu?
14:32 Lamun henteu, mangka sedengkeun nu masih jauh, ngirim utusan a, manéhna baris ménta manéhna watesan karapihan.
14:33 Ku sabab, everyone anjeun anu teu renounce sagala rupa nu mibanda mah teu bisa jadi murid mah.
14:34 Salt anu alus. Tapi lamun uyah geus leungit rasa na, kalayan naon baris eta bisa seasoned?
14:35 Éta mangpaat ngayakeun dina taneuh, atawa di kandang, jadi gantina, eta bakal dialungkeun jauh. Saha bae boga Ceuli ngadangu, mugi Gusti ngadangu. "